Prestigio MultiPhone 5455 DUO - Obecná diskuzePrestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Moderátor: IQLogic

Odpovědět

Vtx
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: ned 26. říj 2014 12:33:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio 5455

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od Vtx » ned 26. říj 2014 13:54:21

Zdravím, koupil jsem si tento telefon a zítra by mi měl přijít. Je to můj první chytrý telefon, tak se chci zeptat jestli je něco potřeba nastavit udělat, nějaké doporučení ? A chci se zeptat co je to ten ROOT a CWM, k čemu to je a jestli to potřebuji atd. Děkuji moc.




Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od negrbob » ned 26. říj 2014 15:56:22

Prvni vec je potreba odinstalovat clean master a batery doctor a pak uz staci jen uzivat. :) cwm a root, vysvetleni najdes ve slovniku tady na foru. Pokud netusis co to je tak mi ver ze to nepotrebujes. :)

@Grace
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Stefanaqui
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 11. zář 2014 19:54:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evo3D

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od Stefanaqui » ned 26. říj 2014 21:07:59

Aky je problem s clean master a batery doctor?
Nepouzivam ani jednu, ale mal som to v plane :)


mysak44
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pát 01. bře 2013 21:35:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 774564423

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od mysak44 » pon 27. říj 2014 12:15:23

Jak je to s rozměrama:
Rozměry
Šířka 67 mm (6,7 cm)
Výška 134 mm (13,4 cm)
Hloubka 9,5 mm (0,95 cm)

Ta šířka se mi zdá moc úzká.


Vtx
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: ned 26. říj 2014 12:33:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio 5455

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od Vtx » úte 28. říj 2014 20:31:13

Zdravím, mám problém s fotákem. Najede mi, ale zasekne se, nastavení nejde rozjet ani vyjet z fotoaparátu nejde a černá obrazovka a pochvíli se napíše "Aplikace galerie nereaguje, chcete ji vypnout?". Nevíte co s tím ? Díky.


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od negrbob » úte 28. říj 2014 20:45:22

Zkus v aplikacich u galerie vymazat data a mezipamet. Pripadne stahnou z GP google camera.

@Grace
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od negrbob » stř 29. říj 2014 8:57:14

mysak44 píše:Jak je to s rozměrama:
Rozměry
Šířka 67 mm (6,7 cm)
Výška 134 mm (13,4 cm)
Hloubka 9,5 mm (0,95 cm)

Ta šířka se mi zdá moc úzká.

Rozmery sedi tak jak je uvedeno v prvnim prispevku 67x134x9,5mm
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Vtx
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: ned 26. říj 2014 12:33:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio 5455

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5

Příspěvek od Vtx » stř 29. říj 2014 15:49:06

negrbob píše:Zkus v aplikacich u galerie vymazat data a mezipamet. Pripadne stahnou z GP google camera.
Nepomohlo, ani google kamera a jiné applikace související s fotákem nefungují.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od negrbob » stř 29. říj 2014 16:14:35

Tovarni nastaveni a pak asi jen reklamace. :-(

@Grace
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Vtx
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: ned 26. říj 2014 12:33:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio 5455

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od Vtx » stř 29. říj 2014 17:35:24

Tak po tom co jsem vypnul mobil abych vložil kartu, se foták rozjel :o před tím jsem zkoušel restart i vypnout mobil, tak nevím čím to mohlo být. Každopádně díky moc, za pomoc ;) :clap:


merlin89
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 29. říj 2014 22:44:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: PRESTIGIO MultiPhone 5455 Duo

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od merlin89 » stř 29. říj 2014 22:47:16

Ahoj, mám dotaz, na jedné stránce jsem se v popisu uživatelských zkušeností setkal s tím, že k telefonu někdo připojil přes OTG flashku, tak bych se chtěl zeptat jestli telefon OTG podporuje, bohužel nemám kabel a nemůžu vyzkoušet a zase nechci zbytečně vyhazovat peníze za kabel. Podle oficiálních zdrojů OTG telefon nepodporuje... Může někdo vyzkoušet, děkuji.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od negrbob » čtv 30. říj 2014 9:35:14

Staci procist cele toto vlakno poradne a nasel bys to :)

http://androidforum.cz/prestigio-multip ... ml#p822883
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


merlin89
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 29. říj 2014 22:44:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: PRESTIGIO MultiPhone 5455 Duo

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od merlin89 » čtv 30. říj 2014 11:45:45

Ooops, diky moc, ja sice vlakno pravidelne sleduji, ale tohle jsem musel prehlidnout.


mittas
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 05. zář 2012 19:42:04
Reputace: 0

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od mittas » pát 31. říj 2014 17:35:34

Zdravím,

mohl by mi někdo popsat, jak snížit hlasitost médií (při hraní her, sledování videa,...) a samotného vyzvánění přes engineering mode *#*#3646633#*#* .
Mě to totiž přijde i na tu nejnižší možnost dost hlasité. Nerad bych něco zvoral, tak bych byl rád, kdyby mi napověděl někdo, kdo už s tím má zkušenosti.
Předem díky:-)


Mamucik
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: stř 17. zář 2014 17:11:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 5455 DUO

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od Mamucik » úte 04. lis 2014 10:27:56



Mamucik
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: stř 17. zář 2014 17:11:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 5455 DUO

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od Mamucik » úte 04. lis 2014 10:44:50

Našiel som na nete úprava hlasitosti slúchadla

Cez kód * # * # 3646633 # * # *

na založku testovanie hardvéru

zvuk

normalný režím

v zložke Typ prepnúť na Mic a tam sa menia tie hodnoty

Od Levelu 0 až po Level 6 zmeniť na 180

http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... 7450/page6

Nemám to odskúšané !!!

Dajte vedieť. Díky


Mamucik
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: stř 17. zář 2014 17:11:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 5455 DUO

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od Mamucik » úte 04. lis 2014 10:49:12



mittas
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 05. zář 2012 19:42:04
Reputace: 0

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od mittas » čtv 06. lis 2014 18:04:51

Zdravím,

přináším nové info o náhradních dílech, především o zadním krytu. Konečně jsem dopátral, kde ho sehnat, a to u http://www.asbis.cz/.
Cena 70 Kč bez DPH + doprava PPL (asi je možný i osobní odběr v Praze). Předpokládám, že mají veškeré náhradní díly. Doufám, že to někomu pomůže. :-)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od negrbob » čtv 06. lis 2014 18:52:42

Nemaj, je to distribucni sklad a nikoliv servis, navic neprodavaj lidem z ulice. :( Sehnat to umi na objednavku stejne jako servis. :)

@Grace
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


mittas
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 05. zář 2012 19:42:04
Reputace: 0

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od mittas » čtv 06. lis 2014 19:35:00

Potom ale nechápu, proč mě oficiální Prestigio servis odkázal právě na tyto stránky:-)


mittas
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 05. zář 2012 19:42:04
Reputace: 0

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od mittas » stř 12. lis 2014 13:44:53

Ahoj, mám ještě takový dotaz ohledně audia. Když mám puštěnou nějakou aplikaci, kde je hudba, zvuky, atd., například nějaká hra, tak mi vždycky při zcela ztlumeném zvuku dost šumí reproduktor, prostě stále běží, i když nemá co hrát, protože mám vypnuté zvuky. Když aplikaci vypnu, tak přestane šumět i reproduktor. Je to normální (zřejmě vada firmwaru), nebo by to tak být nemělo (vada přístroje)?
A ještě jedna věc, když mám zvuky médií na nejnižší (hrající) hlasitost, tak se mi občas hlasitost sama zvýší, ale jen po zvukové stránce, samo nastavení zůstává na prvním stupni hlasitosti. Je to dost znatelné. Je to normální?

Předem díky za každou odpověď :)


Jahomi
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: úte 28. čer 2011 9:09:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Grand V970 Lenovo P70
Tablet: Motorola Xoom 2 media edition

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od Jahomi » sob 15. lis 2014 19:01:27

Ahoj. Je to asi normální, dělá mi to i na tabletu motorola, navíc ten reprák v prestigiu bere hodně výšky takže je ten šum silnější. Nečekej od mobilu za tu cenu nějaký zázraky.


Vtx
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: ned 26. říj 2014 12:33:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio 5455

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od Vtx » ned 23. lis 2014 17:30:39

Zdravím, mám problém s připojením k wifi. Píše mi to "Problém s ověřením". Normálně jsem byl na internetu a najednou mi nejel a toto. Ostatní přístroje se na wifi připojit můžou. Základní lajcké věci jako restart atd jsem zkoušel. Díky moc za tipy.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22569
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 252
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 LOS17
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od LivArt » ned 23. lis 2014 17:33:21

Evidentně máš špatně nastavenej router, funguje tam nějaká automatika, která tam nemá co dělat. Zřejmě co se týče zabezpečení nebo kanálu.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


herrtod
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 30. lis 2014 21:51:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio 5455

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od herrtod » ned 30. lis 2014 22:00:24

Zdravim
Mam problem s pripojenim k PC.
Pri prvom pripojeni, bolo vsetko OK, teraz mi vsak po pripojeni ukazuje len 4 adresare a napr zvuky ktore som si nahral do notifications mi ukazuje v adresari obb...na sd karte mi ukazuje len adresar fotaku..........v tel. v pravcovi suborov ukazuje vsetko ako ma byt.


Honek
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: ned 07. pro 2014 9:14:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Presstigio Multiphone 5455 DUO

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od Honek » ned 07. pro 2014 9:54:58

Tento telefon jsem si pořídil letos na pozim. O koupi jsem se rozhodoval i podle informací tady na fóru, proto bych chtěl poradit i dalším lidem. S odstupem několika měsíců můžu hodnotit. Musím však uvést, že je to první chytrý telefon co jsem si pořídil.
Velikost - měl jsem strach, že bude na běžné nosení v kapse moc velký. Zatím to jde běžně nosit, uvidíme v létě, kdy se nenosí oblečení s tolika kapsami (do kapes od kalhot už je to docela velké).
Příslušenství - chtěl jsem nějaký kryt, který by telefon ochránil proti pádům. Příslušenství se pokud vím v ČR pro tento model neprodává, pořidil jsem proto jen kožené zasouvací pouzdro které není příliš šikovné a horní rohy nejsou chráněny. Snad něco v budoucnu bude.
A teď k vlastnímu telefonu:
Docela mě štve, že se telefon ani karta nehlásí jako klasický výměnný disk po připojení k PC (mass storage) :evil: . V průzkumníku Windows se sice objeví něco, co se tak vypadá, ale nemá to svoje písmeno disku. Kopírovat a vkládat v průzkumníku na to jde, ale problém nastává, když např. ve Wordu chci do mobilu něco uložit - prostě není kam. Je potřeba to uložit někam na PC a pomocí průzkumníku překopírovat do mobilu. Připojování k PC někdy i blbne. Na mém starém PC po nové instalaci Windows XP nejde připojit - ve správci zařízení se objeví nové zařízení, ale nenainstalují se ovladače zařízení. Zkoušel jsem ovladače někde sehnat, ale nejsou, takže k tomuto PC mobil nepřipojím. Budu velmi rád za radu pokud by někdo věděl jak mobil donutit hlásit se jako klasický výměnný disk, nebo poradil s ovladači :help:
Poslední dobou se mi často padá připojení na Wifi kvůli slabšímu signálu. Přitom z počátku mi to nedělalo. Zajímavé je že počítač, který je ve stejné místnosti problém se slabým signálem Wifi nemá.
Zatím jsem uváděl jen samá negativa, vše ostatní funguje jak jsem si představoval, nebudu tady vše vyjmenovávat co se je na mobilu super - (nař. OTG -možnost připojit přes redukci většinu perifiérií s USB...). Chytrý moblil má úplně jinou využitelnost než hloupý mobil. Je to takové malé PC jehož využitelnost stoupá s množstvým zajímavých aplikací.
Nebýt problémů s připojováním k PC a Wifi, tak tento mobil všema 10 mohu doporučit dalším zájemcům.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od negrbob » ned 07. pro 2014 10:15:56

USB mass storage uz vetsina telefonu nepodporuje ale mam pocit ze s pomoci rootu a nejake app lze tuto funkci zprovoznit.

Win xp standartne nepodporujou MTP, tudiz je potreba pohledat na netu univerzalni mtp ovladace pro win xp.

Co se tyce wifi, mrkni do routeru na jakem bezi kanalu, idealni provoz je v rozpeti kanalu 1-10 v zavislosti na vyuziti okolnich wifi.

@Phone
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22569
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 252
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 LOS17
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od LivArt » ned 07. pro 2014 10:23:02

Ad MTP a XP: Potřeba je SP3, poslední dostupný WMP a případně ještě MTP Porting kit. Nebo ten historickej OS poslat na smetiště dějin a nainstalovat něco moderního. Mass storage je pro připojení smartphonu k PC nevyhovující z důvodu odpojení úložiště při připojení k PC.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


V€nca
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: stř 31. říj 2012 20:06:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od V€nca » ned 07. pro 2014 11:43:02

Ve Win8 s PC nemám problém a s wifi rovněž nikoliv. Ani s bluetooth v autě.


Honek
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: ned 07. pro 2014 9:14:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Presstigio Multiphone 5455 DUO

Re: Prestigio MultiPhone 5455 DUO - 4,5" IPS OGS Gorilla 3, QC 1,3GHz,Kitkat

Příspěvek od Honek » ned 07. pro 2014 18:19:20

Děkuji @phone, LivArt i negrbobovi za rady. SP3 jsem samozřejmě instaloval jako první, ale nenapadlo mě zaktualizovat si i WMP. Provedeno - a funguje připojení v režimu MPT! :-D Taková blbost, kdo by to měl tušit :facepalm:
To @phone: - router pracuje na kanálu auto (current channel 1) - tím to asi nebude.
Jen škoda, že nelze vybrat režim připojení telefonu k PC mezi MPT a Mass storage. Pokud nemonu např. přímo z MS Office něco uložit na mobil, je režim MPT pro mne jednoznačně krok zpět.
P.S. Mass Storage je horší z důvodu odpojení úložiště - to mu nějak nerozumím
Naposledy upravil(a) Honek dne ned 07. pro 2014 18:22:40, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět

Zpět na „Prestigio MultiPhone 5455 DUO - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host