Elephone P3000 LTE - obecná diskuzeElephone P3000S LTE

Odpovědět

vildacasper
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 28. lis 2012 14:58:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GALAXY S III

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od vildacasper » pon 31. srp 2015 13:22:09

|Mio| píše:No me pro jistotu prestava fungovat dotyk, takovej cca 6 mm sirokej pruh rovnobezne s kratsi hranou presne pres vrchni radu soft klavesnice.

Nejpouzivanejsi cast displaye :-(

Takze me tez ceka reklamace, ovsem u prodejce na aliexpresu a to bude bolet. Snad z nich vymamim rovnou zaslani displaye, nerad bych to posilal do ciny.

Jinak predpokladam, ze nikdo netusite jak resetovat kalibraci dotyku (interni factory menu, nastaveni, servisni menu MTK, nic neumi realnou kalibraci), respektive nevite kde sehnat a prehrat firware prislusneho chipsetu?

jen pro info: zaslani do Ciny me stalo 141 Kč




Uživatelský avatar

|Mio|
Robot
Příspěvky: 869
Registrován: ned 15. črc 2012 9:13:49
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Ulefone Power 3
Mobil 2 / ROM: iNew U3 + Power 2

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od |Mio| » pon 31. srp 2015 14:00:42

Cena je jen cast problemu, za 141 to mas tezko nejak pojisteni a hur, jesli vubec. se to sleduje.

Vetsi problem je pro me doba, kdyz budu optimista tak 14 dni tam, 14 dnu na sevis, 14 dnu zpet, tejden na vysvetleni CP ze slo o reklamaci a reklamace nauctovanych poplatku. Skoro 2 mesice na zaloznim telefonu/nech.

No proste zlo.

Uživatelský avatar

rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9548
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od rbarat » pon 31. srp 2015 18:08:48

Tiež som absolvoval reklamáciu v Číne a odvtedy už radšej kupujem čínske fóny kvôli zaruke doma u zavedených predajcov. Stojí to za to, priplatiť si.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic


roy100
Droid
Příspěvky: 1519
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od roy100 » pon 31. srp 2015 20:24:30

Moje zkušenost s reklamací je trochu jiná, nový telefon z5 z Číny byl za necelý měsíc, rychlej než když jsem reklamoval u Vodafone. Fakt je že jsem si s Číňanem prvně dost povykládal a celou věc dohodl předem a taky to bylo v ochranné lhůtě paypalu.

Uživatelský avatar

rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9548
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od rbarat » úte 01. zář 2015 18:10:30

Tak gratulujem. Mne číňan ani nechcel dat adresu na zaslanie zásielky s reklamáciou. Dal mi ju až po otvorení sporu na PayPal, potom nechcel vyzdvihnúť zásielku na poste, tvrdil, že ešte nedorazila, pritom podľa trackingu tam bola už 2 týždne. Následne 2 týždne nemal čas na vyzdvihnutie, asi čakal, že mi balík po uplynutí lehoty vrátia naspäť. PayPal usúdil, že ma vodí za nos a vrátili mi prachy. Následne ako to číňan zistil zázrakom okamžite zásielku vyzdvihol a ešte mal drzosť napísať mi, že aby som peniaze poslal naspäť, že mi fón opravia. Poslal som mu škaredá odpoveď. Bol to obchod Coolicool.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic



roy100
Droid
Příspěvky: 1519
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od roy100 » úte 01. zář 2015 19:35:35

Však vím, myslím, že jsem ti trochu v tomhle píchl. Osobně nakupuju jedině přes PayPal.

Uživatelský avatar

|Mio|
Robot
Příspěvky: 869
Registrován: ned 15. črc 2012 9:13:49
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Ulefone Power 3
Mobil 2 / ROM: iNew U3 + Power 2

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od |Mio| » stř 02. zář 2015 13:18:21

No ani PayPal ani Aliexpress uz do toho po vice jak trech mesicich moc nezasahnou, pokud jde o klasickou rocni zaruku, tak po pul roce je to vzdy uz jen o komunikaci s prodejcem a sikovnosti.

Jinak jsem zrejme plasil predcasne, protoze se mi digitizer celkem srovnal, zrejme mi zase nekam zalezl pot z ucha, s tim mam drive ci pozdeji problem s kazdym telefonem, ale tak jako tak mi casem odejde protoze uz to bude nacnuty.


ppp2
Stálý androiďák
Příspěvky: 233
Registrován: čtv 09. úno 2012 16:01:28
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Mobil 2 / ROM: ZTE V967S

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od ppp2 » pát 04. zář 2015 5:36:19

Bude to ten pot nebo kontaktni zavada.

Ja reklamoval tablet, poslani zpet stalo 400, bez kecu mi vratili prachy. Eternal na Aliexpresu.

Se soucasnym kurzem se uz nakup v Cine nevyplati. Petikoruna na dolaru, vypalne u DHL, aktivnejsi celnici... A navic se uz vsechny ty telefony a tablety daji koupit i tady...to drive take nebylo, ze by v Mironetu meli Elephone, Doogee nebo THL. :) Uz je proste jina situace.


troyer
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: pon 08. pro 2014 6:08:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia N97
Tablet: Acer Iconia B1

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od troyer » pon 28. zář 2015 16:28:55

Zdravim. Mam Elephone P3000S kupovany z tinydeal pred polrokom. Doteraz vsetko slapalo OK, len vcera nastal problem s GPS. Teraz ked zapnem gps (Poloha) v nastaveni tak sa rozsvieti ze je to zapnute, ale ikona sa nezobrazi a ani navigacny(sygic, waze, here, google...) nenajde moju polohu. Tak som to skusil cez apk Mobileuncle Tools ktoru som si uz davnejsie nainstaloval kvoli rychlejsiemu fixu gps. A ked tu zapnem tak svieti gps, ale najde len jeden sateli co je malo a niekedy nenajde nic. Len ked vypnem mobil tak je to iste ako na zaciatku. Proste mozem GPS zapnut len cez apku a najde 1 satelit. V com moze byt problem? HW alebo SW? Vopred dakujem za informacie ako to rozbehat.

Uživatelský avatar

|Mio|
Robot
Příspěvky: 869
Registrován: ned 15. črc 2012 9:13:49
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Ulefone Power 3
Mobil 2 / ROM: iNew U3 + Power 2

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od |Mio| » úte 29. zář 2015 7:32:28

Pokud neco najde, tak je problem spis v HW, kontakt mezi deskou a antenou bych zkontroloval jako prvni.


troyer
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: pon 08. pro 2014 6:08:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia N97
Tablet: Acer Iconia B1

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od troyer » úte 29. zář 2015 18:13:32

Stravil som nad tym cely den, ale neprisiel som na nic. No ide o to, ze tam kde je GPS je aj WiFi (HW) a ta prestala tiez fungovat. Nedalo sa pripojit, nenaslo ziadne siete, tak som to restartoval asi 4x a teraz to nabehlo. GPS ide, ale najde 1 satelit a to som vonku. Telefon mi nespadol ani nic. Nerozumiem tomu. Nechcem ho otvarat a tiez sa mi nechce to posielat spät. Vsade som cital, ze gps je dobra a sem tam to treba fixnut. Asi to skusim este raz.

Uživatelský avatar

GooGLi
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 01. lis 2012 21:35:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P3000S
Rom: XilOS v1.0d

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od GooGLi » stř 14. říj 2015 21:33:59

Vzhledem k tomu, že anténa na WiFi a GPS je na stejným místě, bude problém na 80% v kontaktu desky s anténou.
Konstrukce telefonu je poměrně měkká a telefon se dost kroutí, takže se to může stát i když ti telefon nespadl.
V první řadě bych sundal zadní kryt a zatlačil na levý horní roh telefonu (na nápis WIFI/GPS). Pokud se signál zlepší, je to špatnej kontakt je to jasný a stačí telefon rozebrat, jsou tam dva piny, který lze pinzetou lehce nadzvednout a tím opět dosáhnout kontaktu po smontování telefonu.

Uživatelský avatar

|Mio|
Robot
Příspěvky: 869
Registrován: ned 15. črc 2012 9:13:49
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Ulefone Power 3
Mobil 2 / ROM: iNew U3 + Power 2

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od |Mio| » stř 14. říj 2015 22:45:19

Zdarec, muzete nekdo doporucit kde sehnat nahradni display? Odesel mi ten digitizer a reklamace neprojde. Klasicky mista jako aliexpress atd maj nehorazne zlodejsky ceny.


vildacasper
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 28. lis 2012 14:58:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GALAXY S III

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od vildacasper » sob 17. říj 2015 18:55:33

mam problem telefon se mi nabiji jen pokud je vyplej. kdyz je zaplej, tak nenabiji a ani po pripojeni k Pc pres USB nereaguje... nekdo nejaky napad ?
chtel bych preinstalovat ROM ale do CWM se nedostanu.... prosim o rady :)

Uživatelský avatar

GooGLi
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 01. lis 2012 21:35:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P3000S
Rom: XilOS v1.0d

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od GooGLi » ned 18. říj 2015 9:05:27

|Mio| píše:Zdarec, muzete nekdo doporucit kde sehnat nahradni display? Odesel mi ten digitizer a reklamace neprojde. Klasicky mista jako aliexpress atd maj nehorazne zlodejsky ceny.
Já ho kupoval právě na Aliexperessu (konkrétně tady) a dorazil do 3 týdnů. Na displeji samozřejmě chybí podlepení, ale k tomu můžu doporučit Chemoprén na obuv. Měkkej, pružnej, z míst kam nepatří jde dobře odstranit a v případě potřeby jde displej opět odlepit. :palec: Vlastnostma velmi podobný originálnímu podlepení, jen bych řekl, že je pružnější. Orignál se mě totiž velmi brzo odlepil a toto drží.

Uživatelský avatar

GooGLi
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 01. lis 2012 21:35:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P3000S
Rom: XilOS v1.0d

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od GooGLi » ned 18. říj 2015 9:15:57

vildacasper píše:mam problem telefon se mi nabiji jen pokud je vyplej. kdyz je zaplej, tak nenabiji a ani po pripojeni k Pc pres USB nereaguje... nekdo nejaky napad ?
chtel bych preinstalovat ROM ale do CWM se nedostanu.... prosim o rady :)
Máš správnej CWM pro P3000S?
Co drivery? Máš správně naistalovaný?


vildacasper
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 28. lis 2012 14:58:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GALAXY S III

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od vildacasper » ned 18. říj 2015 10:59:30

GooGLi píše:
vildacasper píše:mam problem telefon se mi nabiji jen pokud je vyplej. kdyz je zaplej, tak nenabiji a ani po pripojeni k Pc pres USB nereaguje... nekdo nejaky napad ?
chtel bych preinstalovat ROM ale do CWM se nedostanu.... prosim o rady :)
Máš správnej CWM pro P3000S?
Co drivery? Máš správně naistalovaný?

drivery mam v pohode
k CWM se nedostanu ani abych ho mohl nejak nainstalovat po tovarnim restartu se ani do nejakeho puvodniho nedostanu....

pri vypnutym mobilu a pri pripojeni do PC se na chvili objevi ve spravci zarizeni, ale po dvou vterinach se opet odhlasi....

nejvic je mi na tom divne ze kdyz je vyplej, tak na zasunuti nabijecky, nebo kabelu k pocitaci aspon trochu reaguje, ale kdyz je zaplej, tak nic....

je nejaky zpusob jak tam dostat CWM pres pametovou kartu ? nejaka aplikace ?

Uživatelský avatar

GooGLi
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 01. lis 2012 21:35:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P3000S
Rom: XilOS v1.0d

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od GooGLi » ned 18. říj 2015 14:14:59

Pokud mas drivery spravně naistalovany, tak zapnutej telefon připoj do PC, povol řežim ladění přes USB, stáhni si CWM pro P3000S a pust UpdateRecovery.bat, jakmile se Ti objeví nápis "Press any key to restart." zmáčkni libovolnou klávesu a telefon se Ti restartuje do TWRP (CWM). Tady už můžeš vesele instalovat ROM jakou budeš chtít.


vildacasper
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 28. lis 2012 14:58:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GALAXY S III

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od vildacasper » ned 18. říj 2015 18:56:10

GooGLi píše:Pokud mas drivery spravně naistalovany, tak zapnutej telefon připoj do PC, povol řežim ladění přes USB, stáhni si CWM pro P3000S a pust UpdateRecovery.bat, jakmile se Ti objeví nápis "Press any key to restart." zmáčkni libovolnou klávesu a telefon se Ti restartuje do TWRP (CWM). Tady už můžeš vesele instalovat ROM jakou budeš chtít.
drivery si myslim mam spravne, kdyz pripojim zaplej telefon k pocitaci, tak se nic nestane - ani v pocitaci, ani na mobilu- USB ladeni mam povoleno..

dekuji za snahu pomoct mi ale myslim si ze to bude spis hardware problem... ale je mi prave divne ze USB funguje (nabijeni) kdyz je mobil vypnuty..

Uživatelský avatar

GooGLi
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 01. lis 2012 21:35:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P3000S
Rom: XilOS v1.0d

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od GooGLi » sob 31. říj 2015 20:25:27

Nevim, na HW problém bych to netipoval.
Ještě bych zkusil přehrát komplet foun přes FlashTool. Pokud se chytne alespoň vypnutej.

Uživatelský avatar

GooGLi
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 01. lis 2012 21:35:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P3000S
Rom: XilOS v1.0d

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od GooGLi » ned 22. lis 2015 18:32:22

|Mio| píše:Je to tak jednoduchy, neni to prvni telefon kterymu nejde kompas probuh. Bud to dohledam na XDA nebo u sebe.
Pak do de i slozitejsim zpusobem, kernel modul ktery odebere senzor z HAL.
Dovolím si problematiku compasu trochu oživit. Předpokládám, že všechny pokusy selhaly? :(


smileboy1
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: úte 05. úno 2013 20:44:22
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Newman N1
Rom: Etotalk

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od smileboy1 » stř 06. led 2016 13:21:38

Ahoj androiďáci,

(smazáno)
EDIT by jumbo78: Na tohle tu máme bazar! Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuj je!


ppp2
Stálý androiďák
Příspěvky: 233
Registrován: čtv 09. úno 2012 16:01:28
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Mobil 2 / ROM: ZTE V967S

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od ppp2 » úte 13. zář 2016 21:13:51

Tak jsem manzelku konecne prinutil aby si vymenila SIMku a ma konecne LTE SIM a prd. Trapas. Stejny problem jako Drevicko. V obou slotech hlasi 3G. 800 nebo 900 neresim...sedim v Praze v mistech kde je pokryti 1800. Vazne se nemusi nekde neco jeste zapnout? Mate LTE ve slotu 1 nebo 2? Nebo v obou? Nemusim nastavit neco u operatora (Vodafone)? :-?


prasil
Robot
Příspěvky: 905
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Nitrogen
Mobil 2 / ROM: Oukitel K4000 RR
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od prasil » úte 13. zář 2016 22:44:32

Zkus v jiném telefonu (nejlépe nečíně) nechat simku přihlásit, pak by se v Ele měla chytit :yes:


ppp2
Stálý androiďák
Příspěvky: 233
Registrován: čtv 09. úno 2012 16:01:28
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Mobil 2 / ROM: ZTE V967S

Re: Elephone P3000S LTE

Příspěvek od ppp2 » stř 14. zář 2016 10:57:15

Mame doma jen Cinu. :D Zkusil jsem ho pichnout do X5 PRO a nepomohlo (v nem taky porad 3G). Stavim se na pobocce Vodafonu, at mi ukazou ze to funguje. ;) Dik.

Odpovědět

Zpět na „Elephone P3000 LTE - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host