JiaYu S3 - obecná diskuzeJiaYu S3

Odpovědět

Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » pon 06. úno 2017 8:16:21

Zdravíčko všem, tak se zdá, že mám u své aktuálně 5.1.1 jiayu.de (RC2/RC3, teď nevím) zřejmě klasický problém, kdy mě protistrana špatně slyší s ozvěnou/deformaci zvuku. A děje se to jen když něco natočím kamerou (focení OK), anebo možná obecně když se použije kamera. Pamatuju z minulosti, že býval celkem častý problém. Neměl by někdo nějaký tip, jak to řešit?
Díky za případné info.





PedroKV
Androiďák!
Příspěvky: 304
Registrován: sob 17. pro 2011 19:20:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN5 / Havoc 2.2 2019.02.06
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1PRO-krám pomalej,do skříně zahozenej
Rom: ne

Re: JiaYu S3

Příspěvek od PedroKV » pon 06. úno 2017 8:50:38

Já s tím na tuším rc4 a rozhodně na rc5 neměl problém
-Xiaomi Redmi Note 5 - Havoc 2.2 (A9) ROM
-Lenovo Vibe P1 Pro P1a42 S152 - hroznej pomalej krám


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » úte 07. úno 2017 10:45:56

Díky za tip, nahodil jsem poslední dostupnou RC5 a uvidíme. Je trochu jiná, než má RC2. Trochu bojuji, že i když jsem si vybral, že chci vše řešit s primární SIM karty, tak při psaní SMS, anebo volání na mě v notifikačním panelu nahoře vyskakuje volba ohledně zvolení SIMky. Neporadil by někdo kde to nějak umravnit?
Jinak trochu mě lákalo rovnou nahazovat poslední Android, ale předpokládám, že to bude chtít ještě nějaký čas, než vyjde nějaká odladěná verze?


PedroKV
Androiďák!
Příspěvky: 304
Registrován: sob 17. pro 2011 19:20:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN5 / Havoc 2.2 2019.02.06
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1PRO-krám pomalej,do skříně zahozenej
Rom: ne

Re: JiaYu S3

Příspěvek od PedroKV » úte 07. úno 2017 11:00:42

Nahoře se sice ukazuje ikonka, ale jinak by to mělo šlapat OK. Nezapomeň si tuším v menu pro vývojáře nastavit Fast Charge a zaškrtni si i, aby to zůstalo i po restartu.
Na SMS doporučuju Chomp, šlape i jako dualsim.
-Xiaomi Redmi Note 5 - Havoc 2.2 (A9) ROM
-Lenovo Vibe P1 Pro P1a42 S152 - hroznej pomalej krám


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » úte 07. úno 2017 12:01:21

Jasně, funguje to v pořádku, jen mně to přišlo najednou otravné, protože jsem na to nebyl zvyklý, že to stále vyskakovalo. Tak mě napadalo, zdali to chování lze nějak ovlivnit.
Fast Charge jsem zahlédl -- jsou s tím dobré zkušenosti a nebývá s tím problém?



PedroKV
Androiďák!
Příspěvky: 304
Registrován: sob 17. pro 2011 19:20:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN5 / Havoc 2.2 2019.02.06
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1PRO-krám pomalej,do skříně zahozenej
Rom: ne

Re: JiaYu S3

Příspěvek od PedroKV » úte 07. úno 2017 12:07:59

Když máš pořádnou výkonou nabíječku a pořádný kabel,tak to nabíjí docela rychle. Jestli jsi na Ali, pohledej kabel ugreen, mám metrový a přes něj to fakt teče dobře.

Teď mám Lenovo, to má Qualcomm quick charge 2.0 a 5Ah baterku a to je nebe a dudy. Během snídaně baterka skoro dobitá a výdrž 2 dny. Teď je poledne a od včerejšího rána mám 53%, to jsem s Androidem nikdy neměl.
-Xiaomi Redmi Note 5 - Havoc 2.2 (A9) ROM
-Lenovo Vibe P1 Pro P1a42 S152 - hroznej pomalej krám


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » úte 07. úno 2017 13:32:00

A je vhodné si hrát s těma nabíjecíma proudama? Ono stejně mám nabíječky na 1 A, tak to tím pádem stejně nemá cenu zvyšovat? Resp. když si pořídím např. nějakou >2 A nabíječku a v nastavení vidím, že to umí max 1.7 A, tak v tom nebude problém? Resp. stejně si to těch >2 A nepustí a dovolí max. proud dle zařízení?


PedroKV
Androiďák!
Příspěvky: 304
Registrován: sob 17. pro 2011 19:20:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN5 / Havoc 2.2 2019.02.06
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1PRO-krám pomalej,do skříně zahozenej
Rom: ne

Re: JiaYu S3

Příspěvek od PedroKV » úte 07. úno 2017 13:43:14

Vlez si do Mediatek engeneering menu, a uvidíš, jakýma proudama se ti mobil vybíjí/nabíjí, na jaké nabíječce a s jakejma kabelama. Budeš překvapenej. Já bych volil dobrej kabel a 2A nabíječku, i když mobil nepustí víc jak 1,7A. Hlavně vždycky na dovolené mám problém,že mobil je vytlučený raz dva, ale nabíjení trvá věky.
-Xiaomi Redmi Note 5 - Havoc 2.2 (A9) ROM
-Lenovo Vibe P1 Pro P1a42 S152 - hroznej pomalej krám


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » úte 07. úno 2017 14:07:50

Díky za názor. Takže na nabíječce tak záležet nebude a nebude problém, když bude umět dávat víc, než 1.7 A? Neboli zařízení si to bude regulovat a stejně nepustí víc?


PedroKV
Androiďák!
Příspěvky: 304
Registrován: sob 17. pro 2011 19:20:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN5 / Havoc 2.2 2019.02.06
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1PRO-krám pomalej,do skříně zahozenej
Rom: ne

Re: JiaYu S3

Příspěvek od PedroKV » úte 07. úno 2017 15:01:15

Ano,klidně můžeš mít 3A.
-Xiaomi Redmi Note 5 - Havoc 2.2 (A9) ROM
-Lenovo Vibe P1 Pro P1a42 S152 - hroznej pomalej krám


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » úte 07. úno 2017 15:36:47

Ještě předpokládám, že bez nabíječky, která má víc jak 1 A Fast Charge obecně nemá smysl, anebo se pletu?


PedroKV
Androiďák!
Příspěvky: 304
Registrován: sob 17. pro 2011 19:20:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN5 / Havoc 2.2 2019.02.06
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1PRO-krám pomalej,do skříně zahozenej
Rom: ne

Re: JiaYu S3

Příspěvek od PedroKV » úte 07. úno 2017 15:38:29

Nemá.
-Xiaomi Redmi Note 5 - Havoc 2.2 (A9) ROM
-Lenovo Vibe P1 Pro P1a42 S152 - hroznej pomalej krám


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » úte 07. úno 2017 18:23:30

Jinak na RC5 hned první hovor a protistrana hlásí, že mám hlas jako ze sudu :( Vypnul jsem hned potlačení hluku (Noise Reduction) co se nastavuje a zavolal znovu a bylo to v pořádku. Ale to mě teda štve, co to je :( Na RC2 jsem to měl zapnuté, jen to blbnulo, když jsem použil kameru-video.


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » sob 18. úno 2017 8:01:23

PedroKV píše:Vlez si do Mediatek engeneering menu, a uvidíš, jakýma proudama se ti mobil vybíjí/nabíjí, na jaké nabíječce a s jakejma kabelama.
Můžu poprosit o info, kde to tam v tom Mediatek engineering mode přesně je? Dík.

Jinak přítomných dalších uživatelů bych se rád zeptal, zdali přešli na jiný phone, anebo hodně zůstalo u JIAYU?


PedroKV
Androiďák!
Příspěvky: 304
Registrován: sob 17. pro 2011 19:20:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN5 / Havoc 2.2 2019.02.06
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1PRO-krám pomalej,do skříně zahozenej
Rom: ne

Re: JiaYu S3

Příspěvek od PedroKV » sob 18. úno 2017 9:29:24

Je to v charging a nebo battery
-Xiaomi Redmi Note 5 - Havoc 2.2 (A9) ROM
-Lenovo Vibe P1 Pro P1a42 S152 - hroznej pomalej krám


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » sob 18. úno 2017 11:33:25

Nejblíže se tomu blíží následující možnosti, ale moc z toho moudrý nejsem, jestli je to ono.
Přílohy
media-20170218 (1).png
media-20170218 (1).png (45.19 KiB) Zobrazeno 2107 x
media-20170218.png
media-20170218.png (95.84 KiB) Zobrazeno 2107 x


PedroKV
Androiďák!
Příspěvky: 304
Registrován: sob 17. pro 2011 19:20:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN5 / Havoc 2.2 2019.02.06
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1PRO-krám pomalej,do skříně zahozenej
Rom: ne

Re: JiaYu S3

Příspěvek od PedroKV » sob 18. úno 2017 11:58:06

Je to to druhé: fg battery current consumption
-Xiaomi Redmi Note 5 - Havoc 2.2 (A9) ROM
-Lenovo Vibe P1 Pro P1a42 S152 - hroznej pomalej krám


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » sob 18. úno 2017 12:02:28

OK, díky za navedení. Takže když připojím phone k nabíječce, tak by se měl ukázat proud, kterým se nabíjí, anebo výsledný rozdíl příkonu a odběru? Tj. že přesně nezjistím, kolik teče do telefonu, ale jen rozdíl?


PedroKV
Androiďák!
Příspěvky: 304
Registrován: sob 17. pro 2011 19:20:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN5 / Havoc 2.2 2019.02.06
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1PRO-krám pomalej,do skříně zahozenej
Rom: ne

Re: JiaYu S3

Příspěvek od PedroKV » sob 18. úno 2017 12:52:51

To je dobrá úvaha a přiznám se,že nevím. Ale minimálně na porovnání nabíječek to stačí.
-Xiaomi Redmi Note 5 - Havoc 2.2 (A9) ROM
-Lenovo Vibe P1 Pro P1a42 S152 - hroznej pomalej krám


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » sob 18. úno 2017 13:02:24

OK, zkusíme. Na relativní porovnání by to mohlo stačit pro určitou představu. Akorát jsem si ale nahodil AOSP N z XDA (M.A.D.) a nikde tam nevidím ono MTK Engineering Mode :(


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » sob 25. úno 2017 10:50:50

Není tu někdo, kdo zkoušel FastCharge přímo na S3? Mám menší zálusk to zkoušet, ale napadlo mě, jestli k tomu navíc není třeba odpovídající baterie? Anebo je to nezávisle na baterii a měla by to Li-ion zkousnout?

Ještě tu někdo uváděl (pokud si nepletu teda fórum), že vyřešil battery drop nákupem Konpson baterie a charging portu. Baterii chápu, že stojí za to zkusit jinou i když mně teda přijde, že je problém spíše v ROMce, ale neumím si moc vysvětlit spojitost s tou výměnou charging portu.


PedroKV
Androiďák!
Příspěvky: 304
Registrován: sob 17. pro 2011 19:20:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN5 / Havoc 2.2 2019.02.06
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1PRO-krám pomalej,do skříně zahozenej
Rom: ne

Re: JiaYu S3

Příspěvek od PedroKV » sob 25. úno 2017 13:16:50

Battery drop nemá s baterkou nic společného. Konpsonku mám taky.

Mimochodem, teď mám lenovo vibe p1 pro a výdrž baterie 2-3 dny a nabitá je za hodinu.
-Xiaomi Redmi Note 5 - Havoc 2.2 (A9) ROM
-Lenovo Vibe P1 Pro P1a42 S152 - hroznej pomalej krám


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » ned 26. úno 2017 7:57:39

A je potřeba tedy řešit nějakou speciální vhodnou baterii pro ten FastCharge?


buban76
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: čtv 22. srp 2013 19:40:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu S3

Re: JiaYu S3

Příspěvek od buban76 » ned 26. úno 2017 8:08:57

Na baterii to závislé není, funguje to na originální i na konpsonce, mě to ale zlobí, někdy se to chytí hned, jindy až na několikátý pokus, při vytažení a zastrčení kabelu se hodnoty proudu mění, nejčastěji naskočí 0,3A, maximální proud, kterým jsem viděl nabíjet s3, byl 1,1A, možná proto někdo měnil ten port.
Jinak battery drop mi s konpsonkou zmizel, takže určitá souvislost tu bude

­    


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » ned 26. úno 2017 8:12:48

Dík za Tvé zkušenosti!
Ono zase někteří na XDA tvrdí, že zkoušeli i více Konpson baterií a stejně to nepomohlo. Je to celkem velká bolest ;(
Jinak jak jsi prosím Tě zjišťoval nabíjecí proud?


buban76
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: čtv 22. srp 2013 19:40:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu S3

Re: JiaYu S3

Příspěvek od buban76 » ned 26. úno 2017 8:33:47

Mám USB kabel s volt/amper metrem. Žádný kalibrovaný přístroj to není, ale pro orientaci to stačí.

­    


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » ned 26. úno 2017 8:56:12

To zní zajímavě. Kde jsi ho prosimtě pořídil? Jestli bys mohl hodit nějaký link. A je dle Tvého s dostatečně kvalitními vodiči, aby to zvládalo vyšší proudy?


buban76
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: čtv 22. srp 2013 19:40:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu S3

Re: JiaYu S3

Příspěvek od buban76 » ned 26. úno 2017 9:20:38

No, do S3 dával nejvíc 1,1A, běžně s ním nabíjím kolem toho 1A, žádné zařízení, které by bylo schopné si vzít nemám, zuk to umí, ale má USB C
Je to tenhle https://m.fasttech.com/p/3895501#specs" onclick="window.open(this.href);return false;

Tahle věcička by to ukázala taky $5,37 Gomass USB Charging Head w/ V/A Voltage Current Tester Detector - White (free shipping) - FastTech.com

https://fs.tc/p/2391304" onclick="window.open(this.href);return false;

­    


Firestone
Androiďák!
Příspěvky: 293
Registrován: stř 02. bře 2011 23:38:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu S3

Příspěvek od Firestone » ned 26. úno 2017 10:01:49

buban76 píše:No, do S3 dával nejvíc 1,1A, běžně s ním nabíjím kolem toho 1A, žádné zařízení, které by bylo schopné si vzít nemám, zuk to umí, ale má USB C
Je to tenhle https://m.fasttech.com/p/3895501#specs" onclick="window.open(this.href);return false;
To vypadá pěkně, ale mělo by to být klasické USB typu A, dle popisu. Anebo mně něco uniká?
Jinak mohl bych ještě poprosit o doporučení na nabíječku na vyšší proudy? Co k tomu kabelu používáš?


buban76
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: čtv 22. srp 2013 19:40:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu S3

Re: JiaYu S3

Příspěvek od buban76 » ned 26. úno 2017 10:09:12

Jo je to klasika, USB C jsem zmiňoval v souvislosti se zukem,který ho má a že právě tenhle kabel s ním na vyšší proudy nevyzkouším.
Adaptér mám nějaký 2A z Lidlu, ale obvykle používám 1A adaptéry a stačí mi to

­    

Odpovědět

Zpět na „JiaYu S3 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host