HTC G1 - ROM/Firmware[ROM][G1]Froyo by Laszlo

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
baki
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 24. pro 2009 11:45:43
Reputace: 0

[ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od baki » pát 04. úno 2011 9:33:07

Další romka, která se usídlila v mojem telefonu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=929678
Moc fajná, rychlá, pěkná a výdrž je docela pěkná.

Specifikace:
Newest compilation of CyanogenMod Froyo Tree
Most of Google Apps with New 2.2.7 Market
Natvie App2EXT [Magpie] by Firetrat & NLJ with native EXT partition mount via Vold [xVold] by NLJ (Control via Extras/Settings)
Control SWAP via Extras in Settings by NLJ
Control CPU via Extras in Settings by NLJ
Newest pershoot's kernel for 32B with 2708-combo support (Up to 710MHz)
SpareParts included in Extras/Settings
MinimalGreen mixed with Gingerbred theme (Black/Green look with ubuntu font)
en_US/da_DK/de_DE/hu_HU/en_GB localization (Want me more to include Your language? Send PM!)
LauncherPro FREE instead of ADW/L2
AD-Blocker via 'hosts' file in /etc
Only 46,8MB size! (Removed lots of unneeded stuff..)

Výhoda je, že je vyházeno hodně zbytečností, je docela malá a jen se nainstaluje a jede! :)

Chybí:
Mapy, gmail ... ostatní by mělo být.

Po pár dnech: Jo, je moc fajn, theme se mi líbí a jede slušně. Zatím spokojenost! :)
Naposledy upravil(a) baki dne ned 06. úno 2011 22:04:51, celkem upraveno 1 x.





no.nick93
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: úte 21. pro 2010 20:40:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC G1 - android rookie

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od no.nick93 » pát 04. úno 2011 12:25:14

Moc pěkná ROM...rychlá a pěkně plynulá...ale to dělá ten Launcher Pro...podporuje ad-hoc, není čeština, jinak zatím žádný problém :)

EDIT: takže až teď jsem si všiml, že se mi v notif. liště neukazuje čas, baki máš taky takový problém?

EDIT2: Tak vyřešeno :D stačí nastavit bílou barvu textu v EXTRAS nastavení, jelikož lišta je černá.
Naposledy upravil(a) no.nick93 dne pát 04. úno 2011 16:15:41, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
baki
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 24. pro 2009 11:45:43
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od baki » pát 04. úno 2011 12:53:25

Ano, ano. Launcher pro používám standardně, takže jsem zvyklý.
Jinak moc fajn věcí je hezká boot animation a moc fajn zvuky - email, zvonění (skypové) ... - po těch otřesných, co někdy jsou v romkách


M.C.
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 16. dub 2009 17:19:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lg G3s 5.0.2

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od M.C. » pát 11. úno 2011 6:08:23

Tak vcera vysla nova verze a tak jsem si ji poctive nainstaloval,ale mam s ni dost velkej problem a to takovej,ze po restartu prijdu o vsechny apk,sice jsou nainstalovany,ale g1 o tom nevi a tak v nabidce na danou apk neodkazuje a ani market je nevidi ;-( Skoda,rom jse mi mooooc libila

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
baki
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 24. pro 2009 11:45:43
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od baki » pát 11. úno 2011 12:15:18

Mno jo, ale já zálohuju buď přes Titanium, nebo přes astro. Ale teď už to udělám tak, že najedu na market.android.com a naklikám si to :)



no.nick93
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: úte 21. pro 2010 20:40:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC G1 - android rookie

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od no.nick93 » pát 11. úno 2011 17:28:27

Já jsem s ROM zatím spokojen...KLEP, KLEP...dokonce si troufám říct že je to nejlepší (a nejkrásnější) ROM co jsem měl...a to jsem měl i Enomthera...jinak dneska večer nahraju nejnovější verzi a uvidíme :)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
baki
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 24. pro 2009 11:45:43
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od baki » sob 12. úno 2011 17:30:58

Ano souhlasím. taky je to nejkrásnější romka co jsem kdy měl. Dokonce jsem si nechal i ten wallpaper. Zatím mi jede v pohodě, takže nemám důvod měnit.


LadislavK
Stálý androiďák
Příspěvky: 140
Registrován: stř 02. pro 2009 21:56:08
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od LadislavK » sob 12. úno 2011 18:53:07

To vypada dobre. Jak je to s mapami, jdou dodatecne doinstalovat? Co celkova rychlost? Mam ted sparka a chvilemi to docela vazne i pres to, ze nemam telefon nijak zaplacany vidgety a bordelem. I kartu jsem nakonec dal class 10 a stejne si obcas clovek pocka.

Uživatelský avatar

3miki3
Robot
Příspěvky: 849
Registrován: ned 17. kvě 2009 18:01:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8
Kontaktovat uživatele:

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od 3miki3 » sob 12. úno 2011 19:26:54

Tak podle téhle recenze jdu nahodit =)) editnu jak se mi líbí.


gongonzales
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 09. lis 2010 21:27:37
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od gongonzales » sob 12. úno 2011 20:01:31

Škoda, že nemá češtinu. Jde alespoň nějak nastavit, aby věděla, že je v Český republice? (Instalované aplikace jsou anglicky, přesto, že mají CZ podporu - např. Pure Agenda Widget, kalendář v LauncherPro...)? Předem dík za případné rady.


Plutonian
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: sob 01. kvě 2010 11:02:04
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od Plutonian » sob 12. úno 2011 22:13:05

U mě to zařídila aplikace More Locale 2.

@telefon    
T-mobile G1


shedy
Androiďák!
Příspěvky: 594
Registrován: čtv 03. čer 2010 13:08:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 620

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od shedy » pon 14. úno 2011 20:17:02

Jak máte rozdělenou kartu?


gongonzales
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 09. lis 2010 21:27:37
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od gongonzales » úte 15. úno 2011 13:43:42

Plutonian: díky, na tuhle věc jsem už úplně zapomněl.

Ještě mám problém... hrozně rychle mi mizí baterka (používám úplně stejné složení aplikací jako dříve na jiných ROM a problém nebyl), nemá někdo stejnou zkušenost s touto ROM? Jinak je takhle ROM opravdu parádně svižná.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
baki
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 24. pro 2009 11:45:43
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od baki » úte 15. úno 2011 14:41:38

mno, mě baterka drží slušně. Problém asi je, že ti běží něco na pozadí. Mám takové tušení, že se to řádně neuspává. Proto to já killuju a není problém. Od 6:30 mám telefon jen zaplý, nic moc jsem nedělal a baterka je na 87%.


gongonzales
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 09. lis 2010 21:27:37
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od gongonzales » úte 15. úno 2011 21:27:56

baki píše:mno, mě baterka drží slušně. Problém asi je, že ti běží něco na pozadí. Mám takové tušení, že se to řádně neuspává. Proto to já killuju a není problém. Od 6:30 mám telefon jen zaplý, nic moc jsem nedělal a baterka je na 87%.
Když jsem se podíval co nejvíc žere baterku, tak Android OS (cca 27%). Nepřišel jsem ale na to, která aplikace by to mohla dělat. Nakonec padlo rozhodnutí Wipu a nového flashnutí. Po natažení zálohy z Titan Backupu zatím vše frčí jak má a Android OS je zpět na 3%. Něco podobného se mi stalo i s Enomther's ROM.


shedy
Androiďák!
Příspěvky: 594
Registrován: čtv 03. čer 2010 13:08:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 620

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od shedy » stř 16. úno 2011 22:58:42

Mněl jsem ji asi 3 dny a restartvala se pořád a často se nechtěla zapnou byla opravdu nejhezčí co jsem kdy mněl,ale tím jak se třeba 3 h zapínal a pak se stejně nezapnul a podobně to blblo. Ted jsem na P.e.m.l.i.k.7.0.0. a jsem zatim spokojen. Uvidime.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
baki
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 24. pro 2009 11:45:43
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od baki » čtv 17. úno 2011 9:34:51

mě se se tato romka restartuje pokud mám OC více jak 595MHz. Jinak v pohodě :)


shedy
Androiďák!
Příspěvky: 594
Registrován: čtv 03. čer 2010 13:08:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 620

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od shedy » čtv 17. úno 2011 15:31:09

Já mněl 576MHz


gongonzales
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 09. lis 2010 21:27:37
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od gongonzales » pát 18. úno 2011 16:54:07

Komu by vadily některých názvech zpotvořené fonty (alespoň u mě se to vyskytovalo - čtverce místo znaků), tak si může nahodit z recovery update původních CM fontů (není třeba upravovat před flashem celou ROM a znovu podepisovat).

Kód: Vybrat vše

http://www.mediafire.com/?nbuw9nnn095loco

Uživatelský avatar

3miki3
Robot
Příspěvky: 849
Registrován: ned 17. kvě 2009 18:01:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8
Kontaktovat uživatele:

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od 3miki3 » pát 25. úno 2011 17:40:55

takže byla vydáná verze 5.1 verze 5 strašně žrala baterku ... :shock: :? mělo by být opraveno


milan.janek
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: úte 23. lis 2010 18:50:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 t-mobile

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od milan.janek » pát 04. bře 2011 19:15:18

verze 5.1 super maká bez chybi baterka mi vidrží í 5 dní když nepoužívám internet,škoda že neni v češtině :( ale dá se to přežít

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od MiK » pon 18. dub 2011 20:09:19

Mě teda 5.2 žere baterku poměrně dost. A jak tam prosím dostanu jiný fonty?


gongonzales
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 09. lis 2010 21:27:37
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od gongonzales » pon 18. dub 2011 21:50:09

MiK píše:Mě teda 5.2 žere baterku poměrně dost. A jak tam prosím dostanu jiný fonty?
Já mám na 5.2 baterku v pohodě... Den zvládne při běžném použití (nějaké hovory, sms, icq, trochu toho internetu) celkem v pohodě. Ohledně těch fontů viz. můj příspěvek výš. V recovery menu flashnout zip soubor z linku.

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od MiK » úte 19. dub 2011 8:22:53

gongonzales píše:
MiK píše:Mě teda 5.2 žere baterku poměrně dost. A jak tam prosím dostanu jiný fonty?
Já mám na 5.2 baterku v pohodě... Den zvládne při běžném použití (nějaké hovory, sms, icq, trochu toho internetu) celkem v pohodě. Ohledně těch fontů viz. můj příspěvek výš. V recovery menu flashnout zip soubor z linku.
Díky. Blbě jsem četl samozřejmě. Fonty stahnu dám je tam.

Uživatelský avatar

Kanek
Androiďák!
Příspěvky: 376
Registrován: sob 12. pro 2009 18:08:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Photon Q LTE
Kontaktovat uživatele:

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od Kanek » stř 20. dub 2011 15:17:37

Tak jdu testovat nový kernel, předtím jsem měl EzBiffTestKernel 20110222. Výdrž v pohodě, ale oproti minulé romce Enomtheru bída. Mám ji nahozenou 10 minut, tak dám vědět později :)
Teď testuji ten, co mám v podpisu :)


Burys
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: stř 10. bře 2010 20:32:01
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od Burys » ned 10. črc 2011 19:48:09

Dnes jsem jí nahodil, protože i COS-DS byla moc pomalá na mě. Nestačím se divit, nejrychlejší romka, kernel má možnost až 633MHz, výdrž nevím. Jediné, co vím je, že na G1 může fungovat i multitasking :-D Při ukončení Angry Birds bylo v RAM až 65MB volné paměti. Linpack s JIT 4,16MFLOPS. Jediný problém jsou restarty, ale nevím proč, ještě budu testovat s powersave kernelem, ale nevím kdy.
EDIT: Aby na G1 zůstal v RAM Talking Tom i Market zároveň bylo alespoň u mě nevídané, pokud rom taková zůstane, tak už bych nerad měnil.
EDIT: Jinak jsem si všiml, že restarty se dějí asi při zapínání wifi, ale jen někdy.
T-Mobile G1, Froyo by Laszlo, 633MHz CPU, Extra memory, SDHC 8GB, class 4, 512MB EXT3, 64MB SWAP Linpack 4,3MFLOPS => Sony Ericsson Xperia Mini Pro, Stock 39MFLOPS


kohisak
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 22. črc 2010 16:43:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od kohisak » sob 30. črc 2011 19:59:46

Po nahození jsem chtěl nastavit účet k synchronizaci, rom se opakovaně resetovala. Takže možná rychlá, ale určitě ne plně funkční a stabilní. Vracím se k ADS_magpie.


Burys
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: stř 10. bře 2010 20:32:01
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od Burys » ned 31. črc 2011 12:29:55

Pokud jsi udělal wipe i flashnul superwipe a u souborou seděl kontrolní součet, žádný problém by neměl být.
T-Mobile G1, Froyo by Laszlo, 633MHz CPU, Extra memory, SDHC 8GB, class 4, 512MB EXT3, 64MB SWAP Linpack 4,3MFLOPS => Sony Ericsson Xperia Mini Pro, Stock 39MFLOPS


gongonzales
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 09. lis 2010 21:27:37
Reputace: 0

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od gongonzales » pon 01. srp 2011 12:57:16

kohisak píše:Po nahození jsem chtěl nastavit účet k synchronizaci, rom se opakovaně resetovala. Takže možná rychlá, ale určitě ne plně funkční a stabilní. Vracím se k ADS_magpie.
Používám tuto ROM už HODNĚ dlouho a můžu říct, že plně funkční a stabilní rozhodně je. ROMek jsem zkoušel poměrně dost a určitě bych neměnil. :!:

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM][G1]Froyo by Laszlo

Příspěvek od MiK » úte 02. srp 2011 8:18:01

Rozhodně nejpoužitelnější ROM na G1

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - ROM/Firmware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti