HTC G1 - ROM/FirmwareNefunkční radio/baseband?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Ruza
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 22. úno 2011 9:40:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: T-Mobile G1

Nefunkční radio/baseband?

Příspěvek od Ruza » úte 22. úno 2011 10:22:08

Ahoj, nedávno jsem dle tohoto postupu přešel na romku MT3G-test3 s extra memory:
  1. fastboot flash recovery recovery-RA-dream-v1.7.0-cyan.img
  2. fastboot flash radio RADIO-2.22.28.25.img
  3. fastboot flash hboot hboot-1.33.0013d.img
  4. fastboot reboot-bootloader
  5. fastboot erase system -w
  6. fastboot erase boot
  7. v recovery nahrát MT3G-test3_S.zip, pak MT3G-test3-lang-ex1.3_cs_ko_tr_S.zip
  8. restart

po restartu systém v pořádku naběhl, vše rychlé, plynulé, žádný problém... Avšak po druhém vypnutí (normálně přes :down: ) a zapnutí se telefon nepřipojí k síti, stále ukazuje "není signál", nefunguje Wifi ani Bluetooth, v menu Info o telefonu to píše "Verze základního pásma: neznámé" a za nějakou chvíli se telefon restartuje. Pokud romku přeflashuju, funguje to opět jen do doby, než se telefon dvakrát vypne. Zkoušel jsem i radio verze 2.22.27.08, prováděl před instalací romky superwipe, ale pořád stejný problém :( Ještě jsem zkusil romku Enomther's TheOfficial D/S - v2.14.2, ale opět to samé, jen se nerestartoval telefon.

Nevíte prosím někdo co s tím? Předtím jsem měl SuperE s DangerSPL, radio 2.22.19.26I a šlapalo to v pohodě. Díky.

EDIT: Tak už jsem na to asi přišel, nešlo to kvůli odemčené SIMce, tj. že při zapnutí telefonu nebylo potřeba zadávat PIN... Ochranu SIMky PINem jsem nastavil v jiném mobilu, kartu přendal zpět do G1 a už to frčí....fakt haluz :)


T-mobile G1 | SPL: 1.33.0013d | radio: 2.22.28.25 | Amon_Ra recovery 1.7.0 | ROM: MT3G-Test3



DJKiller666
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 23. zář 2011 6:41:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: Nefunkční radio/baseband?

Příspěvek od DJKiller666 » sob 24. zář 2011 11:04:06

Zdravím,
mám dost obdobný problém. Telefon neustále hlásí "není signál" a naskočí to jen občas na pár chvilek, pak opět. "Verze základního pásma: neznámé" to samé. Kéžby mi také pomohla ochrana PINem, ale nic nefunguje. Jediné, jak rozjedu signál je nainstalování rádia 2.22.19.261 a ROMka SuperE. Nicméně tam mi potom nejdou datové přenosy. Našlo by se ještě jiné řešení tohoto problému? Už jsem svůj problém rozepsal zde: http://androidforum.cz/problem-s-novym- ... 18280.html předem díky za reakce :)

Uživatelský avatar

tri
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 16. dub 2010 18:51:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1+SG3 i5800 Kyrillos7.0+LG OO P500 2.3.3 root

Re: Nefunkční radio/baseband?

Příspěvek od tri » sob 24. zář 2011 14:39:31

Nezavidim ti, nicmene ja bych zkusil bud:
1) vypni tel a zapni tl.fotaku + :down: a ve fastbootu se podivej, jestli URCITE mas radio 2.22.27.08 (prip .25) a H-Boot=SPL 1.33.0013d -> jestli ano, je to OK, ale muzes prubnout udelat znovu podle http://androidforum.cz/g1-extra-memory- ... ml#p137246 = jege to popsal naprosto presne i s temi restarty...

2) Doporucuju AmonRA recovery, viz. Nahrání recovery + oživení od -Vosa-

3)Pak muzes http://androidforum.cz/ads-magpie-t12163.html
je to sice Ginger (ktery jeste porad na G1 - mozna i jinde - ma sve mouchy), ale ezterry zverejnil apnsUpdate-20110705-signed.zip primo pro tuto ROM, coz by tobe asi dost pomohlo (na XDA-dev. foru jsem nekde videl i pro Froyo, ale musis pohledat sam)
Cili:
wipe -> restart do recovery -> Ohsaka superwipe -> restart do recovery -> wipe -> flash latest ver. ROM = ADS_magpie-20110912-1-signed.zip -> flash gapps = gapps-mdpi-gb-20110709_S.zip -> nabootovat do systemu -> reboot do recovery -> flash apnsUpdate-20110705-signed.zip
... a uvidis no ;)

Jeste takova mala poznamka, kolega v postu nad tebou asi neflashl Kernel potrebny pro MT3G test 3 (aspon se nezminuje), coz je taky moc dobra volba, co se tyce Froyo ROM a muzes vyzkouset pokud ti bude blbnout ten signal i po predchozich krocich. Flash :
MT3G-test3_S.zip
MT3G-test3-lang-ex1.3_cs_ko_tr_S.zip
kernel
nabootovat do sys.

At se dari. tri
G1 root->Sd karta 8GB class6, fat32, ext4/512MB, swap/32MB
Recovery
AmonRa Dream 1.7.0 Radio 2.22.28.25+Spl 1.33.0013d= +15mb RAM
ROM ADS_magpie-V1.0 z 9.12.2011=v CZ jazyce(+CustomMTD 87 2)->new download,changelog,screenshot


DJKiller666
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 23. zář 2011 6:41:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: Nefunkční radio/baseband?

Příspěvek od DJKiller666 » sob 24. zář 2011 18:35:22

Tak jsem teď udělal znovu vše podle návodu, upgradnul jsem i Recovery, měl jsem tuším 1.5 tak na 1.7 ..nahrál radio a hboot podle návodu. Flasnul rom podle návodu včetně apns...no po bootu do systemu to vypadalo slibně, po chvilce se tel. připojil k síti i netu.. a tak půl hodinky to běželo, pak opět - žádný signál. No zkusil jsem dát jinou sim od T-mobile jestli to není
T-mobilem ... a není. Tam vše jelo, je pravda, že všechny jiné sim, které byly v tel. tak fungovaly, nicméně ani jedna neměla aktivní datové přenosy. Jen ta má.
Takže je tu možnost, že se to hádá jen pokud jsou aktivní datové přenosy?
A další věc, je možné, aby se prostě tel. nesnesl jen s mojí simkou (příjde mi to jako blbost, ale už to fakt nechápu ) ? V jiném tel. moje sim funguje včetně datových přenosů bez problémů.

Nicméně moc díky za odpověď :)

Ještě zkusím vypnout kompletně datové přenosy a pak ještě zkusím MT3G včetně kernelu a napíšu, jak to jde.

Uživatelský avatar

tri
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 16. dub 2010 18:51:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1+SG3 i5800 Kyrillos7.0+LG OO P500 2.3.3 root

Re: Nefunkční radio/baseband?

Příspěvek od tri » sob 24. zář 2011 21:09:55

No musis dat pozor - pred flashem apns...zip musis napred nabootovat do systemu a pak teprve zpet do recovery a flash ten apns.

Jinak... rado se stalo, ale vic ti asi neporadim, nic me nenapada, = mi lito :cry: Snad jen zavolat na podporu operatora a preptat se tam... At se dari
G1 root->Sd karta 8GB class6, fat32, ext4/512MB, swap/32MB
Recovery
AmonRa Dream 1.7.0 Radio 2.22.28.25+Spl 1.33.0013d= +15mb RAM
ROM ADS_magpie-V1.0 z 9.12.2011=v CZ jazyce(+CustomMTD 87 2)->new download,changelog,screenshot



DJKiller666
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 23. zář 2011 6:41:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: Nefunkční radio/baseband?

Příspěvek od DJKiller666 » stř 23. lis 2011 2:24:29

Zdravím, tak po dlouhé době jsem zase tu (problém stále trvá)
zjistil jsem nicméně, že pokud vypnou úplně datové přenosy, telefon se od sítě neodpojuje. Jenže datové přenosy opravdu potřebuji... pokud jsou zapnuté, telefon běží v pohodě, třeba na 5 minut, stihnu občas i něco stáhnout z marketu a pak - prásk spadnou datové přenosy a ihned na to signál a už se nepřipojí zpět.
Musím hodit tel. do airplane a zpět (ale nepomáhá pak už), nebo reboot... A pokud hodím do airplane a zpět, často se tel. nepřipojí do sítě sám, musím to udělat manuálně, jenže občas to hodí error, že moje sim karta nepodporuje připojení do téhle sítě (nebo tak nějak) - je to blbost - zkoušel jsem několik sim, různých operátorů - svojí sim v jiném tel. s androidem a tam vše jede jak má, brouzdám po netu třeba hodinu a do toho volám. Takže SIM je vyloučená.
Prozkoumal jsem už i vnitřek telefonu důkladně ( měnil jsem zrovna i digitizer :) ) a vypadá to, že nic není dotčeno (anténky jsem zkoušel dokonce i měnit a nic ;) )
Vyzkoušel jsem za ty týdny a týdny už nespočetné množství různých ROM, založených na různých verzí androida, zkoušel jsem různé radia i SPL... a nic... už jsem fakt dost zoufalý, protože G1 se vzdávat nechci, ale datové přenosy potřebuji...
Jinak operátorovi jsem volal, prý mi nemůže nijak pomoct a problém na jejich straně není žádný ;)
Psal jsem teď příspěvek i na cyanogen forum, kde se našel člověk s dost obdobným problémem ( stejně jako všude možně na netu, prošel jsem snad milion for a webů - všude podobný, či stejný problém - ale bez řešení ) http://forum.cyanogenmod.com/topic/1798 ... m-network/

Kdyby se někdo našel, kdo by věděl, co s tím, byl bych nesmírně vděčný, ale už ztrácím naději... :/

Uživatelský avatar

tri
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 16. dub 2010 18:51:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1+SG3 i5800 Kyrillos7.0+LG OO P500 2.3.3 root

Re: Nefunkční radio/baseband?

Příspěvek od tri » stř 23. lis 2011 13:04:00

DJKiller666: po vsech tech pokusech, co jsi delal, to vypada na nejakou HW chybu tel. ....
G1 root->Sd karta 8GB class6, fat32, ext4/512MB, swap/32MB
Recovery
AmonRa Dream 1.7.0 Radio 2.22.28.25+Spl 1.33.0013d= +15mb RAM
ROM ADS_magpie-V1.0 z 9.12.2011=v CZ jazyce(+CustomMTD 87 2)->new download,changelog,screenshot

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - ROM/Firmware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host