HTC G1 - ROM/Firmware[ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

[ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » úte 10. led 2012 9:19:14

Edit: vývojář skončil s rom pod svým nickem, nyní to je LMCFroyo. Moje Full Lang (všechny jazyky včetně češtiny) sestavení zde.

Na http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1400621 roste jedna velice čistá, osekaná ROMka s froyem. Přesvědčili jsme vývojáře, aby přidal češtinu, týká se nás tedy FullLang varianta.

Aktuální verze: 0.03a
Download:
Superwipe:
SuperWipe.conf
Ohsaka-SuperWipe_v2
ROM: RyreeAOSP0.03a.FullLang.zip
Gapps: gapps.zip

... prvně superwipe (oba soubory v kořenu sd karty), poté dejte restart do recovery a následně flashněte RyreeAOSP a na to gapps. Podrobnější návod včetně doporučených hodnot pro CMTD.

ObrázekObrázek
Naposledy upravil(a) BluPix dne stř 10. říj 2012 21:19:17, celkem upraveno 14 x.





dodo
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 23. črc 2009 11:48:31
Reputace: 0

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od dodo » čtv 12. led 2012 0:26:22

Tak po dni testovani zatim velmi pozitivni zkusenosti. Velice rychla light zalezitost.

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od MiK » čtv 12. led 2012 21:12:09

Kde ji stáhnu?

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od MiK » čtv 12. led 2012 21:48:45

Tak už mám. Zatím se zdá ok. Jen o malinko pomalejší než Laszlo. Uvidím během následujících dnů.

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od MiK » pát 13. led 2012 20:14:38

Ve srovnání s Laszlem, mi příjde pomalá. Ale proti jiným rychlá. Trochu probém s místem tedy. Aplikace na kartu jdou, ale místo ubývá rychle.


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » pát 13. led 2012 20:33:31

Co naděláme, Laszlu se jentak něco nevyrovná, zvlášť po tak krátké době vývoje. Jenže Laszlo jednak není česky a hlavně to už je nepodporované - nikdo nevydává aktualizace, hlavně ty bezpečnostní. Mimochodem nainstalujte si dnešní patch, trochu zlepšuje výkon.


bazy
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 06. srp 2009 20:52:33
Reputace: 0

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od bazy » pát 13. led 2012 22:47:44

Zatím velmi rychlá. Mám ji 2 dny.

Narazil jsem ale na nefunkční bluetooth - nejde zapnout.
Nemáte s tím také problém?

HTC G1
Radio: 2.22.28.25
Spl: 1.33.0013d

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » pát 13. led 2012 23:00:47

bazy píše: Narazil jsem ale na nefunkční bluetooth - nejde zapnout.
Nemáte s tím také problém?
Potvrzeno, už píšeme vývojáři.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » pát 13. led 2012 23:50:43

Zkuste nahradit /system/etc/firmware/brf6300.bin souborem

Kód: Vybrat vše

http://dl.dropbox.com/u/12860272/brf6300.bin
Napsal jsem na xda, v dalším release to snad bude opraveno.

A když už jsme u toho, s dodem jsme zkusili trochu počeštit zeam launcher. Patří do /system/app/ jako soubor Launcher2.apk

Kód: Vybrat vše

http://dl.dropbox.com/u/12860272/org.zeam-1.apk
Ještě to zdaleka není kompletní. Jsou tam hlášky, pro které nás překlad zatím nenapadl. Klidně nás doplňte/opravte.


bazy
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 06. srp 2009 20:52:33
Reputace: 0

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od bazy » sob 14. led 2012 18:25:30

BluPix píše:Zkuste nahradit /system/etc/firmware/brf6300.bin souborem

Kód: Vybrat vše

http://dl.dropbox.com/u/12860272/brf6300.bin
Nahrazeno. Bluetooth funguje. Diky.
BluPix píše:A když už jsme u toho, s dodem jsme zkusili trochu počeštit zeam launcher.
Nahradil jsem puvodni jako Launcher2.apk. Nejak tam ale zadne ceske popisy nevidim.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » sob 14. led 2012 19:08:00

Možná to chce vyčistit dalvik cache.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » sob 14. led 2012 20:41:24

Tak to porovnáváme s tím Laszlem, jednak vychází z cm, což je velký rozdíl. Ale taky je tam compcache a hlavně je to přetaktováno na 592MHz, což je vyváženo zase minimální frekvencí 122MHz. Zkoušel tohle někdo provozovat na těch 122MHz? Možná má kvůli tomu Laszlo upravený kernel, nevím.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » pon 13. úno 2012 15:31:36

Takže po delší době vývoje vyšla verze 0.03a.
0.03a Full Lang
Gapps

Obsahuje opravy hlavně pro G1 (vývojář má sapphire). Jiný bluetooth firmware, nabídka připojení jako usb mass storage , upraveny init skripty, přidán e2fsck a chybějící font... Mnou navržené optimalizace bohužel zatím neobsahuje.
Naposledy upravil(a) BluPix dne stř 15. úno 2012 12:01:56, celkem upraveno 1 x.


mat.kolsky
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 15. úno 2012 11:49:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1
Rom: RRyreeAOSP0.03a

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od mat.kolsky » stř 15. úno 2012 12:00:14

Tak jsem se taky pustil, po x letech co vlastním G1čku, do laborování s ROMkama. Tahle se mi zatím velmi líbí, obzvlášte po updatu, kdy mi začlo fungovat USB (přeci jen nahrávat data přez ADB nejni moc pohodlný). Šlape mi docela svižně, ikdyž to můžu porovnat jen se oficální 1.6kou.

Jo jen pozor ten odkaz není na Full Lang variantu

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » stř 15. úno 2012 12:03:04

mat.kolsky píše:Jo jen pozor ten odkaz není na Full Lang variantu
Moc děkuji za upozornění na chybu, opraveno.

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od MiK » sob 18. úno 2012 6:32:01

Nainstaloval jsem tedy zatím poslední verzi a zdála se mi slušná. Asi bych i rád zkoušel víc a delší čas, ale některé aplikace, nedovolí přesunout na kartu. Místo mi nezůstalo téměř žádné, proto jsem se musel vrátit zpět k Lászlu. Někdo ze zkušených by měl typ?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » sob 18. úno 2012 7:30:23

Řešení je to Custom MTD Partitions. Na http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=2 má bresiyel doproučené hodnoty. Jinak já to řeším odexováním, tím se přesune cache do /system, případně aplikace přesouvám na systémovou partišnu (oboje titanium backup).

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od MiK » sob 18. úno 2012 17:58:40

Díky. Zkusím.

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od MiK » úte 21. úno 2012 13:53:57

existuje nějaký auto nastavení (patch)? Pokusil jsem se, aplikace už jdou přesouvat sice všechny, ale místa je stále moc málo.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » úte 21. úno 2012 13:58:33

Máte málo místa i s tím Custom MTD Partitions? Vývojář romky právě není moc nadšený z řešení jako apps2ext, chce to mít rychlé a to sd karty moc nejsou. Můžete sem poslat výpis df ?

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od MiK » úte 21. úno 2012 14:05:46

Velice rád bych poslal. Nevím co df. Víte, zvládl jsem udělát root, ale tím asi mé schopnosti končí. Jsem rád za vaši ochotu a moc rád bych ji rozešel, protože se mi zdá dobrá.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » úte 21. úno 2012 14:15:16

Bud' se připojte z počítače pomocí adb shell, nebo si na androidovi nainstalujte něco jako Android Terminal Emulator a tam napište príkaz df a enterem to spustíte. Výpis pošlete sem.

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od MiK » úte 21. úno 2012 14:28:36

Díky. Po práci to zkusím tedy.

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od MiK » úte 21. úno 2012 22:29:04

Usoudil jsem že to je nad mé síly a vrátil jsem se k Laszlovi. Přesto děkuju za ochotu a čas. Možná se časem zase vrátím a pokusím se to rozchodit.


xGrany
Robot
Příspěvky: 872
Registrován: stř 10. bře 2010 20:56:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300
Bydliště: Nove Mesto na Mor.

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od xGrany » čtv 15. bře 2012 16:20:00

Tak mi prijde,ze vyvoj teto Rom se taky nejak zastavil...Celkem pekna cista Rom,ale az moc ocesana...co mi chybi nejvic je ukazatel stavu baterie v % a vylepseny status bar...S pameti bych se asi nejak srovnal.Taky se mi parkrat telefon restartoval...


mat.kolsky
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 15. úno 2012 11:49:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1
Rom: RRyreeAOSP0.03a

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od mat.kolsky » ned 30. zář 2012 22:18:30

Nemáte ještě někdo tuto ROM zálohovanou, na netu už není k sehnání (tedy alespoň ne FullLang verze) a já mam jen verzi 0.02

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » ned 30. zář 2012 22:23:23

Vývoj se přesunul k http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1777904 . Jestli chcete můžu to zkompilovat tak aby to obsahovalo i češtinu.


mat.kolsky
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 15. úno 2012 11:49:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1
Rom: RRyreeAOSP0.03a

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od mat.kolsky » pon 01. říj 2012 12:39:42

BluPix píše:Vývoj se přesunul k http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1777904 . Jestli chcete můžu to zkompilovat tak aby to obsahovalo i češtinu.

Jo paráda no verzi s češtinou bych bral :)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od BluPix » pon 01. říj 2012 19:41:58

Zde je moje sestavení LMCF z gitu ze dne 8/05/2012, jediná změna je změna oproti zipu na xda je volba jazyků - smalllanguages změněno na fulllanguages, tedy tohle sestavení podporuje i češtinu. Zkusil jsem to flashnout a telefon zdá se funguje. Více jsem to nezkoušel.
LMCF.20120805.fulllang1.zip


Forum a návod na instalaci je na
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1777904

Dejte vědět jak to funguje a hlavně potom jak je to svižné po delším používání. Tahle rom obsahuje neuvěřitelné množství optimalizací z projektu Linaro, takže co se týče procesorového výkonu, měla by být opravdu rychlá.
Naposledy upravil(a) BluPix dne čtv 04. říj 2012 13:26:41, celkem upraveno 1 x.


mat.kolsky
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 15. úno 2012 11:49:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1
Rom: RRyreeAOSP0.03a

Re: [ROM] Ryree Froyo 2.2.3 AOSP s češtinou

Příspěvek od mat.kolsky » stř 03. říj 2012 9:11:05

Tak jsem to do telefonu nasypal, napřed teda 2hodinovej boj s cmtd abych nakonec odhalil drobnou chybičku,jejíž příčinó byla chybná elektrónka E13 z Katódy Holomóc (Nebo spíš máme s Windows 7 rozdílné názory ohledně pojmenovávání souborů).

Jede to pěkně, rychle, stabilně, akorát mi neběží wifina, nikde na XDA fóru sem o tom nic nenašel (pravda moje angličtina rozhodně není na světové úrovni). A taky mi nějak neběží market, resp. ukládádní z něho, tak ot budu ještě chvilku zkoušet

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - ROM/Firmware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host