Samsung Galaxy S7 - obecná diskuzeChyba PIN po aktualizaci softwaru a restartu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
peterconnery
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: úte 05. lis 2019 21:21:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7

Chyba PIN po aktualizaci softwaru a restartu

Příspěvek od peterconnery » úte 05. lis 2019 21:34:34

Zdravím,

potýkám se s fenoménem, na který tady snad dostanu vysvětlení a tip na řešení.
Máme doma Samsung Galaxy S7 zakoupený u T-Mobile a SIMka je v něm Vodafone.
Občas se vybije a při nastartování chce PIN. - Zadám PIN a funguje.
Už se ale podruhé stalo, že hlásil aktualizaci softwaru, po stažení a instalaci se sám restartoval a chtěl PIN.
Zadám PIN a hlásí že je špatný, takže podruhé, potřetí a pak už jen nouzové volání.
Zajímalo by mě, čím to je? Proč nefunguje PIN po aktualizaci softwaru? A co s tím?
Díky za konstruktivní rady a názory. :-)





Mathew1
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: ned 20. říj 2013 9:41:40
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: G2
Rom: CM 13

Re: Chyba PIN po aktualizaci softwaru a restartu

Příspěvek od Mathew1 » úte 05. lis 2019 21:42:42

Myslím, že musíš rozlišit pin telefonu a pin SIM karty.


Autor tohoto vlákna
peterconnery
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: úte 05. lis 2019 21:21:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7

Re: Chyba PIN po aktualizaci softwaru a restartu

Příspěvek od peterconnery » úte 05. lis 2019 22:36:23

Takže po "normálním" vypnutí nebo restartu chce zadat PIN telefonu
a po aktualizaci softwaru a restartu chce PIN SIMkarty ????

Pokud vím, tak žádný kód nebo PIN na odemčení displeje nebo telefonu nikdo nenastavoval,
musel by tam být jedině "tovární" kód.....

Teď už nic nevyzkouším, je to mobil manželky, SIMka je zamčená a zítra zase jedu do pobočky Vodafonu. [sa_widget][/sa_widget]

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22338
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 249
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba PIN po aktualizaci softwaru a restartu

Příspěvek od LivArt » stř 06. lis 2019 17:27:02

1) Vyhoď z toho SIMku.
2) Zadávej PIN telefonu.
3) Novej nepoužitej telefon nic takovýho nastavenýho nemá, někdo to tam musel nastavit.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
peterconnery
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: úte 05. lis 2019 21:21:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7

Re: Chyba PIN po aktualizaci softwaru a restartu

Příspěvek od peterconnery » stř 06. lis 2019 19:21:42

Tak u Vodafone tak nějak vyřešeno, ale bez zjištění příčiny.
- nejprve opět odemknutá SIMka vygenerovaným PUKem, - SIMka byla sice zablokovaná ale stále hlásila "máte ještě 3 pokusy".
Zadávaný PIN byl celou dobu správný, ale po aktualizaci softwaru a restartu telefonu prostě nefungoval.
Pak byla SIMka vyměněná za novou (ta stará byla pořízena ještě za Oskara, takže určitě o hodně starší než 15 let)
Pak několik pokusů restartu a aktualizace s restartem, vše fungovalo.
Pak pro sichr zrušen dotaz na PIN.
Vše zdarma včetně odblokování staré simky, včetně nové SIMky, odzkoušení a nastavení účtu u "Můj Vodafone".
Takže uvidím zase při příští aktualizaci, co to udělá.


Uživatelský avatar

Papooch
Androiďák!
Příspěvky: 467
Registrován: sob 02. led 2016 14:41:26
Reputace: 24
Typ mobilu / ROM: Samsung S5 Neo (Stock + Root)

Re: Chyba PIN po aktualizaci softwaru a restartu

Příspěvek od Papooch » čtv 07. lis 2019 11:48:24

Hele přesně toto se mi stalo hrozně dávno ještě s tlačítkovým telefonem sony ericson a simkou Eurotel. Provedl jsem tovární nastavení a při dalším spuštění, ačkoliv jsem zadával správnej pin na SIM, tak se mi ji povedlo zablokovat po třech "neúspěšných" pokusech. Možná to vůbec nesouvisí, nebo možná byly ty staré simky nějaké zmatené z factory resetu (koneckonců, je to mikropočítač běžící na Javě).
Na poděkování slouží palec u příspěvku

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S7 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host