OnePlus 5 - obecná diskuzeOnePlus 5

Odpovědět

veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » stř 12. pro 2018 10:08:52

Jej to je pokušení





veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » pon 24. pro 2018 13:11:56

Betu mám už nějaký den a zatím šlape slušně. Nějaké bugy tam jsou, některé věci mi na A9 vadí, ale co mi zbývá, než si zvyknout...

Byl jsem teď v zahraničí a pořizoval jsem spoustu nočních fotek měst. Stáhl jsem si schválně port Camery z Pixelu s NightSight a je to pecka. Ty fotky jsou na úplně jiném levelu! Málo šumu, spoustu světla. Jedine snad barvy jsou malinko zvláštní. Bohužel ta aplikace je docela špatně odladěná, seká se, fotí dlouho... Ale za ten výsledek v noci to stojí..

Bohužel s tou kompresí to moc nevynikne.
ObrázekObrázekObrázekObrázek


bodl99
Stálý androiďák
Příspěvky: 207
Registrován: úte 02. srp 2011 16:58:41
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade

Re: OnePlus 5

Příspěvek od bodl99 » pon 24. pro 2018 13:13:11

Odkud jsi prosím port stáhnul? Jsem zatím neměl štěstí na funkční. Ale již jsem delší dobu nehledal.


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » pon 24. pro 2018 13:19:39

Kde jsem to stáhnul si už nepamatuji, ale nahrál jsem instalacku co jsem měl v telefonu: https://1drv.ms/u/s!AnVMICPPktJ1x-Vd6uKIQHveE3r5PQ


John10
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: stř 26. pro 2012 15:07:23
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5T 64GB
Rom: OOS

Re: OnePlus 5

Příspěvek od John10 » úte 25. pro 2018 21:09:26

Porty Google Camery se dají stáhnout tady: https://www.celsoazevedo.com/files/andr ... le-camera/. Pro OP5/5T jsou nejlepší verze asi Arnova a Urnyx05 (ten to ladí přímo pro OP5/5T).

Mimochodem dnes Oneplus vypouští finální verzi Android Pie (samozřejmě bude opět trvat, než se dostane ke všem).



bodl99
Stálý androiďák
Příspěvky: 207
Registrován: úte 02. srp 2011 16:58:41
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade

Re: OnePlus 5

Příspěvek od bodl99 » úte 25. pro 2018 21:17:10

Tak aktualizaci stahuji. Výjimečné mi zabralo VPN na Německo a chytla se :) a zrovna ráno jsem si říkal že by mohli jako minule překvapit na vánoce :D


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » úte 25. pro 2018 22:06:04

Taky stahuji a jsem zvědavý, jak to bude chodit. Mám dovolenou a tudíž budu mít čas i na řešení a eventuální HR, kdyby se něco podělalo :-D

Uživatelský avatar

ac1893
Robot
Příspěvky: 928
Registrován: pát 16. pro 2011 2:23:15
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: One Plus 6t
Bydliště: Vintířov

Re: OnePlus 5

Příspěvek od ac1893 » úte 25. pro 2018 22:46:50

Tak hardware reset ti hned doporucim - zabere to max hodinu času a vyloucis problémy - jinak mám 5t a jedu na betě a super

­­    



n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » úte 25. pro 2018 22:56:00

Tak mám hotovo a první věc zjišťuju, že nejde nahrávání hovorů. Ano, zpětně jsem si dohledal články o androidu, ve kterých na to upozorňovali (že na A9 už nahrávání není povoleno ani 3. stranám), ale už je pozdě. Pro mě je to základní funkcionalita a root se mi kvůli tomu dělat nechce. Je nějaká snadná možnost downgrade na A8.1?


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » úte 25. pro 2018 23:14:35

ac1893 píše:Tak hardware reset ti hned doporucim - zabere to max hodinu času a vyloucis problémy - jinak mám 5t a jedu na betě a super

­­    
Nechápu jak HR někdo může zvládnout za hodinu? Nebo mám jen já v telefonu spoustu věcí, které se musí nastavit? Nebo je nějaký jednoduchý způsob jak rychle všechno obnovit do původního stavu? Mně dělání HR otravuje neskutečně život a ještě několik týdnů přicházím na věci, na které jsem zapomněl...

Jinak já šel z A8.1 přes bety až na A9 a zdá se vše ok... Během vlastnictví OP jsem dělal HR 2x a výsledek mně spíš otrávil, než že by to k něčemu bylo...


Nevím jak ostatním, ale mně upgrade odstranit nastavené VoLTE. Ale postup stačilo zopakovat a už zase běží...


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » úte 25. pro 2018 23:20:24

veigy: Přesně tak! Mám to naprosto stejně jako ty. Je na to potřeba minimálně víkend a stejně to ještě nemám tak, jako před HR. Postupně se objeví vždy něco, co ještě není dokonale nastaveno a to v nejméně vhodnou chvíli. Mám telefon převážně jako pracovní nástroj a potřebuju tam mít některé firemní SW, certifikáty apod. a to je opravdu lahoda to instalovat a nastavovat ...

Downgrade bez HR ale asi nepůjde, co?

VoLTE mi taky zmizelo, ale znovu jej aktivovat nebudu. Za dobu co jsem ho měl, jsem neměl jediný VoLTE hovor. Takže je to zcela zbytečné za současného stavu (omezení operátorama) této funkce...


bodl99
Stálý androiďák
Příspěvky: 207
Registrován: úte 02. srp 2011 16:58:41
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade

Re: OnePlus 5

Příspěvek od bodl99 » úte 25. pro 2018 23:27:34

Já mám zatím jen jeden problémy a to, že ve stavové řádce se nezobrazí zda mám spuštěné bluetooth. I přesto, že v nastavení to povolené mám. HD budu dělat až po novém roce, ale zajímalo by mě zda problém se zobrazením Bluetooth mám jen já nebo je to všeobecná chybka?


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » úte 25. pro 2018 23:30:00

Bluetooth ikonka, indikující že je BT spuštěn, mi taky chybí. POTVRZUJI.


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » stř 26. pro 2018 0:07:51

n560 píše:
úte 25. pro 2018 23:20:24
VoLTE mi taky zmizelo, ale znovu jej aktivovat nebudu. Za dobu co jsem ho měl, jsem neměl jediný VoLTE hovor. Takže je to zcela zbytečné za současného stavu (omezení operátorama) této funkce...
Nevím podle čeho určuješ VoLTE hovor? Ale já to poznám v podstatě okamžitě. Hlavně spojení hovoru je o dost rychlejší a přenos je lepší. Ačkoliv Vodafone má aktivovaný HD voice i v sítích nižší generace... A na vyloučených místech možnost využít VoWifi také není k zahození... A co je na VoLTE nejlepší je to, že můžu konečně používat data (hlavně tedy hotspot) během hovorů... To je pro mě osobně největší přínos...


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » stř 26. pro 2018 1:33:19

Tak vycházím z toho, že pokud někomu volám a je to přes VoLTE, tak zůstane svítit ikona VoLTE - což mně vždycky zmizela...

Jinak jsem si tedy zvládnul pořešit nahrávání hovorů... Po nějaké chvíli hledání jsem natrefil na doporučení aplikace "jOnePlus Tools". Tato vyžaduje zprovozněné ADB (což jsem neměl) a potom Vám umožní zpřístupnit zabudované nahrávání hovorů, které je přímo v ROMce (ale disablované pro náš region). Dokonce se automaticky zaktivuje i po rebootu telefonu.

Pozn.: Pokud nemáte tu aplikaci a uděláte aktivaci nahrávání jen přes ADB příkaz (toto je nejobvyklejší návod na netu), tak po rebootu je fuč...

No a když už jsem byl v tom "vrtání se" (instalace USB driverů OP5 + ADB), tak jsem si teda znovu aktivoval i to VoLTE+VoWifi, no...

Snad to někomu pomůže, tak jako mně.


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » stř 26. pro 2018 1:48:44

A není to tím, že máš dual SIM a hovory chodí přes SIM, kde nejsou aktivní data? VoLTE se totiž stěhuje s datovou SIM...


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » stř 26. pro 2018 2:18:51

Dual SIM používám - soukromá SIM1 je zároveň datová (Vodafone) a služební SIM2 je Tmobile. Ale i na té SIM1 mi VoLTE ikona mizí při hovoru.

Nicméně mám další problém... Zjistil jsem, že při příchozím hovoru mi aplikace "Enhanced Caller ID+" nepřečte jméno volajícího... To je pro mě zrovna zase extra potřebná záležitost. Napsal jsem autorovi aplikace a ten mi jen poradil reinstalaci aplikace. To nepomohlo :-/

Nemá někdo tip na aplikaci, která dělá totéž a chodí i na OP5 s A9? Placená nevadí!


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » stř 26. pro 2018 11:50:52

Tak vyřešeno i čtení jména volajícího. Použil jsem aplikaci "Enhanced SMS & Caller ID+" (od stejného autora), kterou jsem si kdysi dávno taky koupil, ale nepoužíval jsem ji, protože v té době mi nehlásila jména při volání na SIM2 (a naopak bezvadně fungovala ta jednodušší verze Enhanced Caller ID+). Nyní je to tedy naopak... Autorovi se divím, že si v těch apkách neudělá pořádek, protože jedna i druhá jsou vlastně stejné, jen počet funkcí se liší... Přesto chvíli funguje správně ta a potom zase tamta...


esty22
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: čtv 21. bře 2013 14:31:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: One+5 8/128Gb Midnight black

Re: OnePlus 5

Příspěvek od esty22 » stř 26. pro 2018 18:41:35

Dotaz jak nainstalovat tu Betu
Stahnul jsem ju mám ju v mobilu,jak dále postupovat?


bodl99
Stálý androiďák
Příspěvky: 207
Registrován: úte 02. srp 2011 16:58:41
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade

Re: OnePlus 5

Příspěvek od bodl99 » stř 26. pro 2018 18:44:21

Ted uz není beta, ale vyšla finální verze. Přijde ti brzy přes OTA. Nebo zkus VPN na Německo u mě zabralo


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » stř 26. pro 2018 19:02:09

Nebo aplikaci Oxygen Updater - ten to sám ohlásil hned včera.


esty22
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: čtv 21. bře 2013 14:31:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: One+5 8/128Gb Midnight black

Re: OnePlus 5

Příspěvek od esty22 » stř 26. pro 2018 20:26:17

Oxygen mám právě přes ten to stahnu přes odkaz ktery je v oxygenu.
Uložívse my to do telefonu a dále nevím.


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » stř 26. pro 2018 20:40:06

Tak potom už jen jdeš v menu telefonu do Nastavení / Systém / Aktualizace systému. Tady tapneš na ozubené kolečko v pravém horním rohu a vybereš "Místní upgrade". Najdeš a vybereš stažený soubor s aktualizací a potvrdíš a pak už se dělá všechno samo...


esty22
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: čtv 21. bře 2013 14:31:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: One+5 8/128Gb Midnight black

Re: OnePlus 5

Příspěvek od esty22 » stř 26. pro 2018 20:58:48

No pravě tenhle postup nefunguje.
V mistni upgrade nic nemam.
Ale v telefonu to stazene mam ve složce stahovani.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7629
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 107
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia 1
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: OnePlus 5

Příspěvek od Cleric » stř 26. pro 2018 21:14:29

Tak použij aplikaci na změnu VPN a nastav třeba Německo. To mi vždycky pomohlo.


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » stř 26. pro 2018 21:52:40

Stačí soubor přesunout z Download do rootu... Nebo nainstalovat přes recovery...


purpur
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: čtv 09. led 2014 12:40:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 1+3 zaloha THL 5000 Elephone P8000

Re: OnePlus 5

Příspěvek od purpur » čtv 27. pro 2018 11:25:49

Po aktualizaci mi nefunguje True Phone Dialer... To je můj best dialer, když mi někdo volá tak nic nevidím, nic nezvoni... Když volám já tak vůbec nevidím na obrazovce že probíhá vytáčení... Až se pak ozve vyzvánění. No super, jdu si s tím hrát. :-(

­    



n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » čtv 27. pro 2018 13:49:21

Ono toho bude celkově více, s čím ještě budou problémy... Já mám ZATÍM zmapované tohle:
- nemožnost nahrávat hovory aplikacema 3. stran (vlastnost A9, pořešeno viz. můj příspěvek výše)
- nefunkční aplikace pro hlášení jména volajícího Enhanced Caller ID+ (pořešeno viz. můj příspěvek výše)
- nezobrazuje se ikona BT v liště, pokud je BT zapnuto (to popisoval jiný uživatel a já mu to potvrzuju)
- když se připojím k TV Samsung jako k bezdrátovému displayi, spustím prohlížeč obrázků QuickPic, prohlédnu si fotky a pak to šipkou zpět ukončím, tak se okamžitě restartuje celý telefon (před aktualizací to chodilo OK)
- občas se mi v Chrome při kliknutí otevírání nové stránky na chviličku objeví bílá stránka chromu s chybovým hlášením "Připojení bylo přerušeno. Byla zjištěna změna sítě", ale stránka se přesto otevře. Jde s tím žít, ale je to opruz. Řešení zatím nemám, objevuje se to poměrně málo často a neumím to nasimulovat.

Další uživatelé mě jistě doplní svými poznatky... :?

POZN.: Protože jsem po updatu nedělal HR, tak bych uvítal vyjádření někoho, kdo ho udělal, jestli výše zmíněné problémy má taky. HR naslepo s nejistým výsledkem dělat nechci (viz. opět můj příspěvek výše). Děkuji!


purpur
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: čtv 09. led 2014 12:40:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 1+3 zaloha THL 5000 Elephone P8000

Re: OnePlus 5

Příspěvek od purpur » čtv 27. pro 2018 16:44:41

Absenci ikony BT na liště potvrzuji. Dialer jsem vyřešil, musel jsem aktivovat defaultni dialer, teď z toho mám takový hybrid, ale funkce True Dialer už jsou ok.
Nejdou mi vypnout aplikace po jedné, z toho miniprehledu, dříve stačilo ji soupnout do strany, teď křížkem shodim všechny najednou, nepřišel jsem jak shodit jen jednu..
Trochu se mi změnily barvy LED při upozornění, jakože zelená je zelená, ale maličko jiná... Totéž s dalšími barvami, ale musím říct, že ty nové odstíny se mi líbí více...
Na nic jiného jsem zatím nepřišel.

HR jsem nedělal a nebudu.




bodl99
Stálý androiďák
Příspěvky: 207
Registrován: úte 02. srp 2011 16:58:41
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade

Re: OnePlus 5

Příspěvek od bodl99 » čtv 27. pro 2018 16:45:58

Ted stačí aplikaci soupnout směrem nahoru a ona se vypne ;)

Odpovědět

Zpět na „OnePlus 5 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti