OnePlus 5 - obecná diskuzeOnePlus 5

Odpovědět

marko033
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 02. srp 2011 13:42:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OP 5

Re: OnePlus 5

Příspěvek od marko033 » stř 24. říj 2018 10:40:29

Ahojte,
paru krat sa mi v poslednej dobe stalo ze mi prestali fungovat data.
Pomoze len ak hodim telefon do Letoveho modu a potom spat. Nemate niekto podobny problem?
V telefone mam OxygenOS 5.1.5.





purpur
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: čtv 09. led 2014 12:40:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 1+3 zaloha THL 5000 Elephone P8000

Re: OnePlus 5

Příspěvek od purpur » stř 24. říj 2018 16:13:34

marko033 píše:Ahojte,
paru krat sa mi v poslednej dobe stalo ze mi prestali fungovat data.
Pomoze len ak hodim telefon do Letoveho modu a potom spat. Nemate niekto podobny problem?
V telefone mam OxygenOS 5.1.5.
Nemám ten problém a taky mám 5.1.5.

­    



mattycz
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: ned 07. říj 2012 15:47:08
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Google Pixel 2 XL 128 GB
Rom: Android 9

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mattycz » pát 26. říj 2018 10:48:26

Přátelé, potřebuji radu. Chci prodat svůj Oneplus 5 Midnight black , 8 GB RAM, 128 GB úložiště.Stáří 17 měsíců.
Telefon nošen v pouzdře, ale na přední straně dole je malý vlásenkový škrábanec. Při rozsvíceném dipleje téměř neviditelný.Záda a vše ostatní jako nové. Kolik si za něj mohu říci, nemám vůbec tušení ?

Uživatelský avatar

mmmjack
Androiďák!
Příspěvky: 362
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 128 GB stock 9_0_3

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mmmjack » pát 26. říj 2018 12:05:22

marko033 píše:
stř 24. říj 2018 10:40:29
Ahojte,
paru krat sa mi v poslednej dobe stalo ze mi prestali fungovat data.
Pomoze len ak hodim telefon do Letoveho modu a potom spat. Nemate niekto podobny problem?
V telefone mam OxygenOS 5.1.5.
Hoj, taky nemám zatím žádný problém, může to taky způsobovat BTS v okolí v kombinaci s operátorem ne?

Já mám akorát pořád problém s tím slide odemykáním, to je za trest.
Nokia 5110 -> Nokia 3410 -> Siemens A35 -> SonyEricsson W700i -> Nokia N73 -> Nokia 5800 XpressMusic -> Nokia 3110 classic -> HTC Wildfire -> Samsung S3 mini -> Nexus 5 -> Nexus 6P -> LG L65 -> HTC 10 -> Nexus 5 -> OnePlus5


mobil-man
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: stř 04. říj 2017 14:09:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 black 128 GB

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mobil-man » stř 31. říj 2018 13:50:03

Vyzkoušel jsem aktivaci VoLTE u Vodafone a funguje výborně. Poznáte rozdíl v rychlosti a kvalitě spojení. Jediná nevýhoda je, že přes VoLTE nepodporuje konferenční hovory. Takže pokud chcete konferenční, je třeba volte v nastavení vypnout. Je možné volat během hovoru jinému člověku, ale nejde hovory propojit, hodí to chybu.
https://forum.xda-developers.com/oneplu ... r-t3816516



n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » stř 31. říj 2018 15:34:40

A kde jsi stahnul ty dva soubory, ktere se maji hned na zacatek nainstalovat? Ty odkazy na soubory me hodi na stranku autora upravy, kde je nekolik adresaru, ale ty konkretni soubory nikde...


mobil-man
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: stř 04. říj 2017 14:09:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 black 128 GB

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mobil-man » stř 31. říj 2018 21:42:28

Ano, to mi také nešlo stáhnout. Ale v tom fóru je někde na konci reupload.
Z těchto dvou odkazů mi to šlo. Zbytek viz návod.

Pozor na to, že je třeba pak přes dialer zapnout v logkit ty dvě volby v nastavení. Já provedl změnu profilu a bylo mi divné, proč v nastavení nevidím možnost zapnutí VoLTE...
Tak to jen kdyby náhodou. Jinak to jde fakt krásně. Zatím jsem neměl možnost vyzkoušet VoWIFI.

https://mega.nz/#!r9kgya5A!7mNcxfquPVKy ... Mt-w2uEzUs

https://mega.nz/#!n98UgQZb!8fQ0gASaOBAt ... FWf8Nr70KQ


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » stř 31. říj 2018 22:18:41

Děkuji! Já jsem se na to předběžně díval, na ten návod, a ty volby přes číselník jsem si zapínat zkoušel (pochopitelně se nic nestalo). Ale pustím se do toho komplet, až když budu dělat někdy reinstalaci telefonu. Nemám totiž ani otevřený bootloader apod. a na to je třeba factory reset...


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 184
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » stř 31. říj 2018 23:28:15

Otevřený bootloader není třeba. Mám default telefon, a přesto to funguje v pohodě :)


mobil-man
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: stř 04. říj 2017 14:09:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 black 128 GB

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mobil-man » čtv 01. lis 2018 6:40:34

Přesně, žádný root nebo otevřený bootloader nejsou třeba. Po instalaci těch qualcom ovladačů se vlastně jen přehodí dvě hodnoty a aktivuje jiný profil. Telefon se restartuje a najednou mají ty volby v nastavení svůj reálný význam.


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » čtv 01. lis 2018 21:30:26

Jeste poprosim o par informaci z praxe. Pokud mam SIM1 u Vodafone a SIM2 u Tmobile, bude VoLTE funkcni na obou? A pripadne na obou soucasne, nebo se da zvolit pouze jedna SIM, ktera zrovna bude VoLTE pouzivat? A pokud volam nekomu, kdo VoLTE nema, rozdil bude v necem oproti standardu (rychlost spojeni, kvalita hovoru apod.)? Pripadne napiste jakekoliv poznatky z praxe. Jo a o vikendech pouzivam presmerovani SIM2 (Tmobile), nekde jsem cetl, ze uz to s VoLTE nejde zapnout v menu mobilu a musi se hlasit na stranky operatora (muze byt problem, karta je sluzebni a nemam moc moznost menit nastaveni v uctu).


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 184
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » čtv 01. lis 2018 21:34:17

Já mám dvě SIM od Vodafonu a VoLTE je aktivní jen na té, kde mám aktuálně zapla data. A na obou jsem musel navíc povolit VoLTE v samoobsluze, resp. mi ho museli u služební SIM aktivovat...

Jestli ti bude fungovat VoLTE i u T-Mobile je otázka, vyzkoušís a uvidíš...


mobil-man
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: stř 04. říj 2017 14:09:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 black 128 GB

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mobil-man » čtv 01. lis 2018 22:08:03

Mám také 2 SIM od vodafone (služební a soukromý).
Zdá se mi ale, že to není tak, že by VoLTE šlo jen na té kartě, kde jsou aktivní data (přepínač lze dát do stavové lišty), ale pouze v případě, že mám data aktivní na SIM1 a volám ze SIM2, tak během hovoru mi data nepůjdou, protože je mám aktivní na SIM1. Ale z hlediska kvality zvuku bych řekl, že VoLTE jde na kartě SIM2.

Btw u některých hovorů mi to přímo ukazuje vedle počítadla hovoru ikonu "HD" v oválu. To dřív nebylo. Ale může to být pouze informace o nadstavbě HD Voice.


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 184
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » čtv 01. lis 2018 22:22:43

Ano, to je spíš HD voice, než že by bylo aktivní VoLTE. Je tam cítit to přepnutí do nižší sítě a i ze stavové lišty zmizí ikona VoLTE...


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » pát 02. lis 2018 9:10:35

Tak mám VoLTE a VoWIFI nastavené. Ještě poslední dotaz: Po dokončení nastavení dle manuálu a restartu telefonu, vypínali jste ty dvě volby z bodu 4 zpátky na OFF?

4) open dialer app and enter *#801#
Set Serial and Full-port switch to ON

Podle mě to bylo potřeba jen na tu chvíli, aby se tam dalo připojit tím PDC. V postupu se tím už potom nijak nezabývají, jestli nechat, nebo dát zpět...


mobil-man
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: stř 04. říj 2017 14:09:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 black 128 GB

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mobil-man » pon 05. lis 2018 1:01:32

Mě se po restartu vypnuly samy. Stačí znovu zadat kód a je to vidět.

Uživatelský avatar

mmmjack
Androiďák!
Příspěvky: 362
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 128 GB stock 9_0_3

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mmmjack » úte 13. lis 2018 11:35:20

Může mi někdo ze zdejších borců prozradit, kde ve vestavěné app fotoaparát od OP5 nastavím kvalitu fotografií? Vím, že jsem to hledal už minule a pak se na to vyprd.
U videa je hned nahoře rozlišení a FPS ale u foto je nahoře časovka, HDR, poměr stran a blesk, toť vše...
Akorát jsem zatím zjistil, že po vytažení z černé části se spouští se v rohu objeví ikona nastavení, po kliknutí na ni se objeví pár věcí k nastavení ale kvalita foto ne.
Nebo to mám chápat tak, že app už defaultně používá plné rozlišení a nejvyšší kvalitu?

A teď ještě z jiného soudku, včera jsem se konečně dostal k tomu, abych udělal factory reset kvůli tomu debilnímu šmatlavému odemykání (přápadně stahování horní lišty) a připadá mi to i po resetu úplně to samé, myslíte, že je to důvod pro reklamaci? Každopádně napíšu na nějakou podporu, co mi na to řeknou.
Nokia 5110 -> Nokia 3410 -> Siemens A35 -> SonyEricsson W700i -> Nokia N73 -> Nokia 5800 XpressMusic -> Nokia 3110 classic -> HTC Wildfire -> Samsung S3 mini -> Nexus 5 -> Nexus 6P -> LG L65 -> HTC 10 -> Nexus 5 -> OnePlus5


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 184
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » úte 13. lis 2018 13:23:45

Musím říct že jsem si toho špatného tahání na zamykací obrazovce všiml hlavně u notifikaci které tím tahem vyhazuju...

A kvalita fotek je IMHO neměnná...


purpur
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: čtv 09. led 2014 12:40:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 1+3 zaloha THL 5000 Elephone P8000

Re: OnePlus 5

Příspěvek od purpur » úte 13. lis 2018 17:28:44

Skočila vám nová aktualizace? Mě ji to teď nabídlo... Obrázek

­    



bodl99
Stálý androiďák
Příspěvky: 206
Registrován: úte 02. srp 2011 16:58:41
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade

Re: OnePlus 5

Příspěvek od bodl99 » úte 13. lis 2018 17:29:58

Jojo uz dopoledne jsem ji stahoval.

Uživatelský avatar

pawe
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: úte 18. kvě 2010 12:01:48
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Oneplus 5 128GB

Re: OnePlus 5

Příspěvek od pawe » úte 13. lis 2018 18:35:14

Po aktualizaci je VoLTE fuč :o .Jen pro ty kterým se do toho znovu nechce.....
Oneplus 5 128GB


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 184
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » úte 13. lis 2018 19:05:03

Zajímavé, dělali asi nějaké změny... Mně naopak překvapilo, že nastavení VoLTE přežilo i HR...


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: OnePlus 5

Příspěvek od n560 » úte 13. lis 2018 19:50:13

U mě VoLTE taky zůstalo funkční po aktualizaci. Při vybírání profilu jsem tenkrát použil ten Indický. Tak jestli třeba to může mít vliv?

Uživatelský avatar

mmmjack
Androiďák!
Příspěvky: 362
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 128 GB stock 9_0_3

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mmmjack » úte 13. lis 2018 23:55:52

https://piunikaweb.com/2018/11/13/andro ... e-in-beta/
Na mne furt vyskakuji články, tak si říkám že si přečtu co nového přinese android do op5 a vlastně článek úplně o ničem.
Btw mne zatím aktualizace nedorazila.
Nokia 5110 -> Nokia 3410 -> Siemens A35 -> SonyEricsson W700i -> Nokia N73 -> Nokia 5800 XpressMusic -> Nokia 3110 classic -> HTC Wildfire -> Samsung S3 mini -> Nexus 5 -> Nexus 6P -> LG L65 -> HTC 10 -> Nexus 5 -> OnePlus5


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 184
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » stř 14. lis 2018 7:39:47

Vlastně nic velkého, asi jako přechod 7 -> 8... Ale pokud se povede tohle "Add the dual card mode to set the default card for a single contact or group" tak budu více než šťastný....


mobil-man
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: stř 04. říj 2017 14:09:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 black 128 GB

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mobil-man » stř 14. lis 2018 9:40:19

Tak u mě taky VoLTE pryč. Profil byl ten UK...
no nic, připojím to a zkusím znovu vrátit :DD


camlost
Stálý androiďák
Příspěvky: 96
Registrován: pon 16. srp 2010 10:40:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 6

Re: OnePlus 5

Příspěvek od camlost » stř 14. lis 2018 9:49:32

veigy píše:Vlastně nic velkého, asi jako přechod 7 -> 8... Ale pokud se povede tohle "Add the dual card mode to set the default card for a single contact or group" tak budu více než šťastný....
Před rokem hysterie kolem Project Treble a teď nic velkého? ;)

Uživatelský avatar

mmmjack
Androiďák!
Příspěvky: 362
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 128 GB stock 9_0_3

Re: OnePlus 5

Příspěvek od mmmjack » pát 16. lis 2018 15:39:10

veigy píše:
úte 13. lis 2018 13:23:45
Musím říct že jsem si toho špatného tahání na zamykací obrazovce všiml hlavně u notifikaci které tím tahem vyhazuju...

A kvalita fotek je IMHO neměnná...
No, tak teď používám 3 dny svůj stařičký Nexus 5, na kterém odemykání i stahování lišty funguje vždy napoprvé samozřejmě. A tak jsem se jal nachystat OP5 na odeslání na reklamaci a vymazal jej totálně, čili po restartu byl jak z výroby, nenahrál jsem do něj žádný config, nova launcher atd co jsem měl vše předtím a vypadalo to že problém zmizel, nebo je alespoň dosti minimalizován...tak zkusím telefon používat v úplném stocku jak by přišel z výroby a uvidím.
Nokia 5110 -> Nokia 3410 -> Siemens A35 -> SonyEricsson W700i -> Nokia N73 -> Nokia 5800 XpressMusic -> Nokia 3110 classic -> HTC Wildfire -> Samsung S3 mini -> Nexus 5 -> Nexus 6P -> LG L65 -> HTC 10 -> Nexus 5 -> OnePlus5


veigy
Stálý androiďák
Příspěvky: 184
Registrován: úte 03. říj 2017 21:47:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 64GB Stock
Twitter: veigy

Re: OnePlus 5

Příspěvek od veigy » pon 26. lis 2018 21:36:13

Zkoušel někdo už rozjet nějaký port aplikace kamery z Pixelu co umí Night Sight?


vlastov2
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: stř 20. led 2016 12:02:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: honor 6

Re: OnePlus 5

Příspěvek od vlastov2 » stř 12. pro 2018 9:50:54

A mame tu aktualizaciu beta22 na kolacik. ( android 9). Vsetko funguje ako ma. :)

Odpovědět

Zpět na „OnePlus 5 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host