XIAOMI Pocophone F1 - Obecná diskuzeVoLTE na F1

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mareman
Moderátor
Příspěvky: 3955
Registrován: sob 23. srp 2014 21:38:31
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Pocophone F1 / cRDroid
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE / cRDroid
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE [Stock Nougat&Root]

VoLTE na F1

Příspěvek od Mareman » pát 14. čer 2019 6:32:27

VoLTE.jpg
VoLTE.jpg (20.17 KiB) Zobrazeno 437 x
Má někdo nějaký postřeh nebo zkušenost s fungováním VoLTE na F1? Vzhledem k tomu, že není našimi operátory podporován, něco jako HD Voice nepůjde rozchodit? Přitom ale VoLTE jako takový s T-Mobile funkční mám....během hovoru zůstává připojený na LTE a přitom jedou data i třeba 150MBit rychlostí....

Celkem pěkný článek je na https://www.svetandroida.cz/co-je-volte/ .....zajímá mě ale spíš praxe s operátorem "nepodporovanými" telefony a custom ROM....


Android SmartPhones: Xiaomi Pocophone F1, Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Huawei Honor 7, Elephone P8000, Lenovo P770, Lenovo A660 ...
Android Tablets: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE, Nexus 7 2013 LTE, Acer B1 730HD, Nexus 7 2012, Asus Memopad HD7 ...


Uživatelský avatar

czEdison
Androiďák!
Příspěvky: 405
Registrován: čtv 13. kvě 2010 13:46:17
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE

Re: VoLTE na F1

Příspěvek od czEdison » pát 14. čer 2019 6:49:37

Mám dualsim T mobile/O2 a musel jsem na O2 VoLTE vypnout jinak mi nešly posílat sms.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mareman
Moderátor
Příspěvky: 3955
Registrován: sob 23. srp 2014 21:38:31
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Pocophone F1 / cRDroid
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE / cRDroid
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE [Stock Nougat&Root]

Re: VoLTE na F1

Příspěvek od Mareman » pát 14. čer 2019 6:51:23

A funguje ti na to T-Mobile nějak? HD Voice nebo alespoň data během hovoru?
Android SmartPhones: Xiaomi Pocophone F1, Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Huawei Honor 7, Elephone P8000, Lenovo P770, Lenovo A660 ...
Android Tablets: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE, Nexus 7 2013 LTE, Acer B1 730HD, Nexus 7 2012, Asus Memopad HD7 ...

Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 1100
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo X

Re: VoLTE na F1

Příspěvek od policak » pát 14. čer 2019 8:22:36

Mám číňana, který oficiálně není na seznamu podporovaných,, ale HD Voice funguje a je to zřetelný rozdíl. Operátor Vodafone, bylo nutné zapnout VoLTE v menu Můj Vodafone a samozřejmě i v nastavení mobilu. Takže šance určitě je, bude záležet možná i na FW, který máš. Tobě to nejde, nebo jsi to nezkoušel a ptáš se dopředu?
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mareman
Moderátor
Příspěvky: 3955
Registrován: sob 23. srp 2014 21:38:31
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Pocophone F1 / cRDroid
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE / cRDroid
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE [Stock Nougat&Root]

Re: VoLTE na F1

Příspěvek od Mareman » pát 14. čer 2019 8:32:06

Psal jsem v prvním příspěvku že data mi behěm hovoru jedou na plnou rychlost LTE ... Ale HD Voice mi s nikým nefunguje. Divný je, že to ale není funkční ani třeba na Honoru 9 Lite z distribuce T-Mobile......který dokonce mají v podporovaných zařízeních uvedený.......

Na HD Voice ale musí být funkční obě strany......a nevím jestli to vůbec jde napříč operátory......
Android SmartPhones: Xiaomi Pocophone F1, Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Huawei Honor 7, Elephone P8000, Lenovo P770, Lenovo A660 ...
Android Tablets: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE, Nexus 7 2013 LTE, Acer B1 730HD, Nexus 7 2012, Asus Memopad HD7 ...


Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 1100
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo X

Re: VoLTE na F1

Příspěvek od policak » pát 14. čer 2019 8:57:33

Píšeš o custom ROM. To znamená, že ji máš? Podporuje to? Mám v nastavení mobilní sítě položku Vylepšený režim 4G LTE, máš něco podobného? Není nutné to aktivovat i na straně operátora? Řešil jsi s infolinkou, že to nejde ani na jejich zařízení?
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mareman
Moderátor
Příspěvky: 3955
Registrován: sob 23. srp 2014 21:38:31
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Pocophone F1 / cRDroid
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE / cRDroid
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE [Stock Nougat&Root]

Re: VoLTE na F1

Příspěvek od Mareman » sob 15. čer 2019 19:28:56

To že mám custom ROM je asi evidentní. Už z toho, že píšu že mi fungují LTE během hovoru je jasné že položku pro povolení vylepšeného LTE v ROM nejenže mám (tu má každá dnešní ROM) ale nejsem tak hloupý na to abych ji nezapnul a pak sem dával tento dotaz. Ve stejném duchu jsou zbytečné i tvoje další dotazy. Zajímá mě reálná zkušenost někoho s F1 a custom, případně MIUI ROM. Na toto asi těžko odpovíš a než sem dávat záplavu rádoby fundovaných dotazů kterými ze mě děláš blbce, bude lepší pro přístě nereagovat vůbec.
Android SmartPhones: Xiaomi Pocophone F1, Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Huawei Honor 7, Elephone P8000, Lenovo P770, Lenovo A660 ...
Android Tablets: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE, Nexus 7 2013 LTE, Acer B1 730HD, Nexus 7 2012, Asus Memopad HD7 ...

Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 1100
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo X

Re: VoLTE na F1

Příspěvek od policak » sob 15. čer 2019 20:23:48

Edit by Mareman: Vulgární příspěvek smazán, to si nech na doma !!!
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Odpovědět

Zpět na „XIAOMI Pocophone F1 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host