OnePlus 7 - obecná diskuzeVoLTE


Autor tohoto vlákna
myschovip
Stálý androiďák
Příspěvky: 73
Registrován: ned 31. bře 2013 10:22:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7T

VoLTE

Příspěvek od myschovip » pát 16. srp 2019 18:09:44

Cau,
skusali ste spojazdnit alebo funguje vam VoLTE na OP7/7Pro?
v mojom OP7 mam firemnu simku od t mobile s ktorou by nemal byt problem, telefon tiez podporuje ceske LTE pasmo ale na stranke t mobile je uvedeny zoznam mobilov podporujucich VoLTE a OP medzi nimi nieje ani jeden, znamena to, ze v OP7 fungovat nebude? alebo sa to da inak?





czgif
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: úte 08. bře 2011 17:03:32
Reputace: 0

Re: VoLTE

Příspěvek od czgif » pát 30. srp 2019 17:44:49

Ahoj,


mám OP7 PRO a můžu ti potvrdit, že mi funguje u T-mobile jak VOLTE tak VOWIFI. Jediné co jsem udělal tak jsem aktivoval tyto funkce ve skrytém menu a potom se ti funkce objeví u správy SIM. Po aktivaci to nenběhlo hned, ale asi po 3 dnech bylo to milé překvapení :)
Volte_T-M.JPG
Volte_T-M.JPG (36.46 KiB) Zobrazeno 2643 x
aObrázek[/img]
______________________________________________________________
OP7pro
Surface pro 4 8/256
______________________________________________________________

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2415
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: VoLTE

Příspěvek od aldabubo » pát 30. srp 2019 21:20:57

@czgif: Máš taky dvě SIMky jako já? Mě tam nikdy nenaskočilo VoLTE 1,. jenom VoLTE 2. SIM 2 je ovšem pouze datová (TMO). Tak nevím, jak to řešit?

­    

Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


czgif
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: úte 08. bře 2011 17:03:32
Reputace: 0

Re: VoLTE

Příspěvek od czgif » sob 31. srp 2019 14:59:53

Ahoj,


ano 2x T-Mobile teď jedna neomezeně data. Když si všimneš tak u loga volte je 1 a 2. Pokud nemáš může to být problém SIM jestli je hodně stará.

Obrázek

­    

______________________________________________________________
OP7pro
Surface pro 4 8/256
______________________________________________________________

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2415
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: VoLTE

Příspěvek od aldabubo » sob 31. srp 2019 17:19:36

@czgif: Děkuji. Zkusím zajít na TMO a vyměnit kartu. SIM 2 (datovou) mám úplně novou, takže to asi bude tím, VoLTE 2 mi naskočí. Hlasová SIM 1 je už určitě 5 let stará. Musí být ale bohužel i na té hlasové kartě zapnutá mobilní data, což mě trochu štve. Jasně, technicky to chápu, ale u TMO to znamená platit si aspoň 1,5GB data, přestože na SIM 2 mám 10GB a tím pádem na hlasové SIMce vůbec data nepotřebuju. Když ale vypnu 1,5GB balíček,tak mi data zcela vypnou.

­    

Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert



Ganco17
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 05. zář 2019 11:54:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oneplus 7 6GB/128GB,Oxygen OS 9.5.8.GM57BA

Re: VoLTE

Příspěvek od Ganco17 » čtv 05. zář 2019 11:59:56

Zdravím,prosím kde najdu ty skryté funkce v menu Oneplus 7 na aktivovani voWifi ?
Děkuji.


czgif
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: úte 08. bře 2011 17:03:32
Reputace: 0

Re: VoLTE

Příspěvek od czgif » čtv 05. zář 2019 12:19:25

Čau,

zde je návod.

https://www.getdroidtips.com/how-to-ena ... lus-7-pro/

Ahoj RS

­    

______________________________________________________________
OP7pro
Surface pro 4 8/256
______________________________________________________________

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2415
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: VoLTE

Příspěvek od aldabubo » ned 08. zář 2019 9:20:59

Tak potvrzuji, že musí být SIM karta, která to podporuje. Stáhl jsem si Cell Signal Monitor a ten mi ukázal, že LTE mi jede na obou SIMkách. Pouze u datové SIM2, která je nová, mi naskakuje VoLTE2, přestože se s ní volat nedá. VoLTE1 ano VoWiFi1 nenaskočí, protože SIM1 je 6 let stará. Po výměně za novější to snad naskočí, protože jsem zkoušel novou SIMku půjčenou od kolegy a VoLTE1 naskočilo hned.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


purpur
Stálý androiďák
Příspěvky: 142
Registrován: čtv 09. led 2014 12:40:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 1+3 zaloha THL 5000 Elephone P8000

Re: VoLTE

Příspěvek od purpur » pon 09. zář 2019 15:40:50

Já jsem to zkoušel zprovoznit, mám jednu kartu Vodafone a druhou O2, ale zatím mi to ve stavovém řádku VoLTE neukazuje,... Ale někdo tady psal, že se mu to objevilo až za tři dny..


Autor tohoto vlákna
myschovip
Stálý androiďák
Příspěvky: 73
Registrován: ned 31. bře 2013 10:22:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7T

Re: VoLTE

Příspěvek od myschovip » pon 09. zář 2019 15:44:24

ja pouzivam iba jednu kartu od t mobile a VoLTE sa mi objavil asi na treti den


czgif
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: úte 08. bře 2011 17:03:32
Reputace: 0

Re: VoLTE

Příspěvek od czgif » ned 22. zář 2019 16:02:35

Ahoj,

Jen pro informaci po aktualizaci na Android 10 Volte pořád funkční.


Radim

­    

______________________________________________________________
OP7pro
Surface pro 4 8/256
______________________________________________________________


kaplaradam
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: sob 10. pro 2011 16:52:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II

VoLTE

Příspěvek od kaplaradam » pát 04. říj 2019 19:43:33

Ahoj jak volte zapnu nikde jej nemám a SIM to podporuje na předchozím mi9 to šlo. Diky

­    

EDIT by Jumbo78: smazaná zbytečná citace



czgif
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: úte 08. bře 2011 17:03:32
Reputace: 0

Re: VoLTE

Příspěvek od czgif » pát 04. říj 2019 19:52:32

Ahoj,

a číst umíš postup viz výše.

­    

______________________________________________________________
OP7pro
Surface pro 4 8/256
______________________________________________________________


kaplaradam
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: sob 10. pro 2011 16:52:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II

Re: VoLTE

Příspěvek od kaplaradam » úte 08. říj 2019 7:23:50

Zdravím jak máte nastavenou ty síťe?

Volte povoleno kde se dá zatím nic. Jestli jsem blbě nenastavil síť. DikyObrázek

­    



czgif
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: úte 08. bře 2011 17:03:32
Reputace: 0

Re: VoLTE

Příspěvek od czgif » úte 08. říj 2019 12:05:08

kaplaradam píše:Zdravím jak máte nastavenou ty síťe?

Volte povoleno kde se dá zatím nic. Jestli jsem blbě nenastavil síť. DikyObrázek

­    
Ahoj,


Jak jsem psal mě to trvalo asi 3 dny než to naběhlo. Jinak jsem nic nenastavoval jenom jsem aktivoval přepínače pro volbu volte a vowifi.

­    

______________________________________________________________
OP7pro
Surface pro 4 8/256
______________________________________________________________

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2415
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: VoLTE

Příspěvek od aldabubo » úte 08. říj 2019 12:13:31

Taky jsem pár dní čekal. Před tím jsem ale vyměnil SIM kartu u operátora, jak jsem psal dříve. Měl jsem pár let starou. Teď už mi naskakuje VoLTE i VoWiFi. Jen to VoWiFi z nějakého důvodu úplně furt nedrží, přeskakuje na VoLTE, i když jsem doma v místnosti s routerem a signál WiFi je plnej.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


kaplaradam
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: sob 10. pro 2011 16:52:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II

Re: VoLTE

Příspěvek od kaplaradam » úte 08. říj 2019 12:20:15

aldabubo píše:Taky jsem pár dní čekal. Před tím jsem ale vyměnil SIM kartu u operátora, jak jsem psal dříve. Měl jsem pár let starou. Teď už mi naskakuje VoLTE i VoWiFi. Jen to VoWiFi z nějakého důvodu úplně furt nedrží, přeskakuje na VoLTE, i když jsem doma v místnosti s routerem a signál WiFi je plnej.
A jak nás nastaven typ sítě? Diky

­    


Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2415
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: VoLTE

Příspěvek od aldabubo » úte 08. říj 2019 12:30:54

Rozumněj, je tam VoWiFi, a pak zapnu dislej, a koukám VoLTE a to ten telefon leží furt na stejném místě. Nevysledoval jsem zatím proč to tak je. Je to v podstatě fuk, protože signál LTE tady mám silný dost. I když ale preferuji v nastavení WiFi, stejně se náhodně přepíná na LTE. Nevadí mi to, jen mě to zajímá z technického hlediska, proč to tak je.
Naposledy upravil(a) aldabubo dne stř 16. říj 2019 9:12:48, celkem upraveno 2 x.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


kaplaradam
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: sob 10. pro 2011 16:52:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II

Re: VoLTE

Příspěvek od kaplaradam » úte 08. říj 2019 12:34:52

Myslím info o tel po zadání
*#*#4636#*#*

­    


Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2415
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: VoLTE

Příspěvek od aldabubo » úte 08. říj 2019 12:41:21

Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


kaplaradam
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: sob 10. pro 2011 16:52:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II

Re: VoLTE

Příspěvek od kaplaradam » úte 08. říj 2019 12:42:19

Díky mám to stejné jen poskytnutí volte je povolené ale šedé tak snad se to rozjede někdy




PS. Tak někde bude nějaká chyba již týden nastavené a povolené a nic se neděje. Dle návodu vše uděláno a pořád nejede. Co už nevadí


­    




kaplaradam
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: sob 10. pro 2011 16:52:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II

Re: VoLTE

Příspěvek od kaplaradam » stř 16. říj 2019 0:46:01

Nemá někdo nějaký nápad čím to může být?

Vše mám povoleno jak u SIM tak v tel.

­    


Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2415
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: VoLTE

Příspěvek od aldabubo » stř 16. říj 2019 9:14:31

U mě to trvalo po výměně SIMky u operátora fakt dlouho, třeba 3 týdny. Už jsem ani nedoufal, že to pojede. Pak najednou pink, a naskočilo. Ale bylo to po restartu telefonu, to jsem si jistý.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


kaplaradam
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: sob 10. pro 2011 16:52:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II

Re: VoLTE

Příspěvek od kaplaradam » stř 16. říj 2019 14:26:12

Dobrá zkusím čekat ještě mám.10 dni čas :D simku mám ok, na starém Xiaomi mi 9 to fungovalo a O2 to taky podporuje tak uvidíme..díky za reakci

­    




purpur
Stálý androiďák
Příspěvky: 142
Registrován: čtv 09. led 2014 12:40:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 1+3 zaloha THL 5000 Elephone P8000

Re: VoLTE

Příspěvek od purpur » stř 16. říj 2019 17:15:29

Mě to taky pořád nefunguje a už to mám povoleno asi 3 týdny


mobil-man
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: stř 04. říj 2017 14:09:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 black 128 GB

Re: VoLTE

Příspěvek od mobil-man » čtv 17. říj 2019 20:11:51

Zdravím.
Můžete mi někdo potvrdit, že OP 7(T) podporuje dual VoLTE, tzn. že mohu mít jednu sim datovou a druhou na hovory a mobil při hovoru využije VoLTE na té sim na hovory?
Např. u mého OP5 to funguje pouze tak, že pokud mám defaultní data na SIM2 a volám přes SIM1, tak VoLTE nejde. Když volám přes SIM2, VoLTE jde.

Četl jsem, že od OP6 už by měl umět dual sim dual VoLTE standby.

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2415
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: VoLTE

Příspěvek od aldabubo » čtv 17. říj 2019 20:59:02

Mám SIM 2 datovou a SIM 1 hlasovou. TMO, když nemám aktivní datový balíček na hlasové kartě, tak poskytuje 150MB zřejmě na VoLTE :-) Dokud jsem nevyměnil SIM kartu, tak mi to nejelo a ani jsem tam těch 150MB neměl. Takže naskakovalo pouze VoLTE 2, jakože na datové SIM, což je k ničemu. Nyní mám VoLTE 1 a doma i VoWiFi.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


mobil-man
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: stř 04. říj 2017 14:09:18
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 5 black 128 GB

Re: VoLTE

Příspěvek od mobil-man » pát 18. říj 2019 14:52:22

Díky.
Já mám SIM1 Vodafone s daty 500 MB, SIM2 Tmob s daty 5 GB.
Primárně nastavená SIM1 na hovory a SIM2 na data, ale jinak nejde o čistě datové sim, obě mají klasický neomezený paušál.

Jde mi právě o to, zda OP7 a novější umí přepnout pro účely využití VoLTE na SIM1, pokud je z ní veden hovor.

Nyní u OP5 pokud volám ze SIM1, ale data mám nastavená na SIM2, tak VoLTE během hovoru nejede a data na SIM2 taky ne. Logicky přitom nechci mít jako primární na data SIM1 s limitem 500 MB...

Např. huawei se chlubí tím, že umí přepínat data v závislosti na tom, ze které SIM jde hovor:
https://consumer.huawei.com/cz/support/ ... cz00442454

Tady pak například uvádí OP6 jako telefon, který umí dual VoLTE:
https://www.androidcentral.com/what-dua ... d-you-care

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2415
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: VoLTE

Příspěvek od aldabubo » pát 18. říj 2019 14:59:08

OP7PRO dual VoLTE umí určitě.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


MaziCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pát 12. pro 2014 13:25:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8

Re: VoLTE

Příspěvek od MaziCZ » čtv 16. dub 2020 20:12:21

Psal jsem i v jinem vláknu dotaz.
Ale položím to i zde.

Mám honor 8 kvůli full active dual SIM. Je to dle mě poslední telefon, co to umí.
Čekal jsem, co představí teď OnePlus, jelikož se mi líbí OS a podpora, ale myslím že to cenově trochu přehnal. Můj názor.
Ale teď můj dotaz.
Myslím si, že dual volte by mohl splnit to co potřebuji.
Umí VoLTE dual? Nepotřebuji data+hlas, ale fakt 2xhlas. soukro/pracovní. A nechci, aby na druhé straně slyšeli, že jsem nedostupný.
Dnes jsem volal na O2, zda podporují volte a paní mi řekla ano, ale jen na těch, co máme na eshop. Nechtěl jsem se s ní hádat, že to není pravda. Zbytečně.
Ted mám kombinaci O2+Vodafone, ale kdyby to uměli 3 velcí budu spokojen.

Děkuji za tip, zda má někdo zkušenost.

Mazi

Odpovědět

Zpět na „OnePlus 7 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host