Archos 101Archos 101

Odpovědět
Uživatelský avatar

GMKcz
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: pon 09. lis 2009 20:56:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2 + GTab 8.9
Twitter: http://www.twitter.com/GMKcz

Re: Archos 101

Příspěvek od GMKcz » úte 01. úno 2011 17:01:31

Obávám se, že oficiální update nebude a porty nebudou moc použitelný.
Pokud si ho člověk koupí s tímhle vědomím, tak bude spokojen.
Mám ho druhý den a pár věcí bych mu samozřejmě vytkl - a taky vytknu - dávám dohromady "článek/minirecenzi" :)


Obrázek



juloAG
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 20. led 2011 18:23:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: none
Twitter: co to je ?

Re: Archos 101

Příspěvek od juloAG » úte 01. úno 2011 18:01:11

Škoda, že A101 nemá odnímateľnú batériu. Hnedka by nasledoval obľúbený trik ako u notebooku X60s, ktorý doma beží výlučne na el.sieť, kde odobratím batérie sa znížila hmotnosť 1550g na 1200g, šetria sa nabíjacie cykly, zlepšuje chladenie ...

Rozpis hmotnosti pre ipad:
Aluminum back 138 grams
Battery 148 grams
LCD 153 grams
Glass (and frame) 193 grams
Speaker: 17 grams
Main board: 21 grams
Everything else: 27 grams


Analogicky, bez bateriek by A101 spadol na cca cca380g, čo je slušné na 10´ tablet, ktorý mienim používať v posteli na čítanie pdf.


to GMKcz: a článek/minirecenzi:
- ako bola obsadenosť 8GB vnútornej pamäte predinštalovanými aplikáciami po prvom vybalení,
- ako je priemerná obsadenosť 256Mb RAM,
- existuje možnosť zaheslovať A101


ddt
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: stř 25. srp 2010 17:36:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia X10 mini pro

Re: Archos 101

Příspěvek od ddt » úte 01. úno 2011 18:02:55

Fllip píše:No pokud se s prodejcem že států dohodnes aby na balík uvedl nižší cenu tak clo platit nebudeš. Myslím že se platí u balíků asi do 220$. Vychází to z přepočtu 160€ na $.

   
myslíš že jsou celníci úplně vymaštěný a nevědi kolik co stojí ? :)


joejoecs
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: úte 04. led 2011 13:59:22
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Bydliště: Povazska Bystrica - Udiča, SR

Re: Archos 101

Příspěvek od joejoecs » stř 02. úno 2011 14:47:23



Firedog
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 21. lis 2010 13:51:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG KM900 Arena

Re: Archos 101

Příspěvek od Firedog » pon 07. úno 2011 14:59:37

Jak je to s tim Androidem 3.0 Honeycomb? Bude možnost si ho do Archosu nainstalovat? A zdarma? Jesli to nebude tak že bude jenom možnost koupit novej tablet s už nainstalovanym Honeycomb... :(



radon
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: ned 16. led 2011 0:56:08
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvek od radon » pon 07. úno 2011 21:07:28

pokud bude, tak neoficiální verzi. Archos tohle nikdy nesliboval stejně jako jiní výrobci, ostatně je to logické, čím by pak nalákal ke koupi nových modelů Archos 700 a Archos 1001 ? ;)

(P.S. ne, opravdu nevím jestli nové modely budou mít zrovna takové označení)


Firedog
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 21. lis 2010 13:51:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG KM900 Arena

Re: Archos 101

Příspěvek od Firedog » pon 07. úno 2011 23:31:14

Jasný.... a co si myslíte o tom jesli to zvládne ta archosova 256 RAMka? Já si myslim, že by to nemusel bejt zas až tak velkej problém


milans
Stálý androiďák
Příspěvky: 68
Registrován: pát 21. led 2011 10:00:16
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvek od milans » úte 08. úno 2011 10:31:31

Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niekto zakúpený Cinema plugin MPEG-2?
Sklamalo ma to, že ho neposkytujú zdarma a tým pádom mi neprehráva niektoré Xvid.


joejoecs
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: úte 04. led 2011 13:59:22
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Bydliště: Povazska Bystrica - Udiča, SR

Re: Archos 101

Příspěvek od joejoecs » úte 08. úno 2011 11:05:01

Hladam nejaky obal - puzdro na ARCHOS 101. Ma nestandardne rozmery, takze obaly na 10" notebook sa nehodia.
Aky obal pouzivate?


milans
Stálý androiďák
Příspěvky: 68
Registrován: pát 21. led 2011 10:00:16
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvek od milans » úte 08. úno 2011 13:18:44

Archos oficialne nepredava puzdra na 101. Ak nejaké zoženieš daj vedieť. Pozri na tieto na ebay: http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories


joejoecs
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: úte 04. led 2011 13:59:22
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Bydliště: Povazska Bystrica - Udiča, SR

Re: Archos 101

Příspěvek od joejoecs » úte 08. úno 2011 15:30:56

Dik za typy, na Ebay "neviem" nakupovat, nemam PayPal. Ale jeden z tych, co tam su som nasiel na DataMind a prave som si ho objednal. Mal by byt kozeny a aj s postovnym je to za 40€. Pozri sa na to, mozno sa ti bude pozdavat. Za 4 dni by to tu malo byt. Ked to pride, poreferujem. :D
Tu je link

http://www.data-mind.co.uk/acatalog/info_008025.html


joejoecs
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: úte 04. led 2011 13:59:22
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Bydliště: Povazska Bystrica - Udiča, SR

Re: Archos 101

Příspěvek od joejoecs » úte 08. úno 2011 16:16:11

Vcelku zaujimava informacia. Archos ma na francuzskom trhu 22% podiel predaja tabletov a je na 2. mieste po iPade.
http://archosfans.com/2011/02/08/france ... rketshare/


radon
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: ned 16. led 2011 0:56:08
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvek od radon » úte 08. úno 2011 21:35:59

milans píše:Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niekto zakúpený Cinema plugin MPEG-2?....
Ja si ho poridil k Archosu 70, mam doma pres wifi a NAS pristup k 1TB disku plnemu filmu a bez nej neslo prehrat hromadu DVD ripu a DivX s AC3 zvukem, takze mne to za to stalo. Na druhou stranu pouzivat to jinak (treba do vlaku) tak bych MPEG-2 konvertoval kvuli objemu do Xvid a ten plugin bych nepotreboval. Takze ja ocenuji to ze Archos automaticky nezvysil cenu vsech tabletu a necha to na uzvatelich ;)
Plugin po mne nechtejte, je vazany na hardware.

Edit: ano, plugin je nutné zaplatit, myslím že to bylo přes PayPal. Zajímavé bylo, že nejdříve jsem se k tomu pluginu nebyl schopný vůbec probojovat, zdálo se že ho k Archosu 70 vůbec nenabízí. Až když jsem se na jejich webu zaregistroval tak už šlo vše jako po drátkách = přišel link na stažení mé individuální verze
Naposledy upravil(a) radon dne stř 09. úno 2011 13:59:30, celkem upraveno 1 x.


milans
Stálý androiďák
Příspěvky: 68
Registrován: pát 21. led 2011 10:00:16
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvek od milans » úte 08. úno 2011 22:06:58

To Radon: takze ten plugin ti ponuklo na stiahnutie po zaplateni? Dikk za info


vedi_thita
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 09. úno 2011 0:35:42
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvek od vedi_thita » stř 09. úno 2011 0:50:26

zdravím lidi,

vzhledem k tomu, že se mi už nechce nosit do práce obluda v podobě ntb, tak uvažuji o koupi tabletu nebo netbooku. Je mi jasné, že jako 100% náhrada za notebook je netbook, ale tablet má něco víc do sebe.

Potřeboval bych odpověď na několik otázek k Archos 101:
1) zkoušel někdo připojení LCD přes HDMI? - kvalita, nějaké překážky
2) předpokládám, že připojení klávesnice přes USB nebude žádný problém
3) několik nadstandardností, které bych potřeboval vědět:
a) na jaké úrovni v androidu jsou textové editory a tabulkové editory(word/excel)?
c) je možné používat skype? (celá firma komunikuje na skypu)
b) jak je to se spuštěním více aplikací zároveň - word, excel, skype, mailový klient, prohlížeč, hudba - zvládne všechno najednou?

Dík za info...


gtz
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: ned 17. říj 2010 10:26:10
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: XIAOMI REDMI NOTE 4 GLOBAL
Mobil 2 / ROM: ACER LIQUID Z500
Bydliště: Brno Venkov
Kontaktovat uživatele:

Re: Archos 101

Příspěvek od gtz » stř 16. úno 2011 22:26:46

Jak se dívám ARCHOS 101 je ve verzi 8GB a 16GB možno objednat i přes alzu.
Za 8GB verzi mají cenu 8999,- a za 16GB verzi 9499,- vč daně .
http://www.alza.cz/archos/v2919.htm
Nejhorší jsou trpaslíci, ti Vám vlezou všude


gtz
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: ned 17. říj 2010 10:26:10
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: XIAOMI REDMI NOTE 4 GLOBAL
Mobil 2 / ROM: ACER LIQUID Z500
Bydliště: Brno Venkov
Kontaktovat uživatele:

Re: Archos 101

Příspěvek od gtz » stř 16. úno 2011 22:38:49

gtz píše:Jak se dívám ARCHOS 101 je ve verzi 8GB a 16GB možno objednat i přes alzu.
Za 8GB verzi mají cenu 8999,- a za 16GB verzi 9499,- vč daně .
http://www.alza.cz/archos/v2919.htm
Doplním, že v Německém conradu http://www.conrad.de/ce/de/product/8762 ... 0&ref=list je za €299
Nejhorší jsou trpaslíci, ti Vám vlezou všude


joejoecs
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: úte 04. led 2011 13:59:22
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Bydliště: Povazska Bystrica - Udiča, SR

Re: Archos 101

Příspěvek od joejoecs » čtv 17. úno 2011 10:29:39

V slovenskom eschope dotykom.sk za 296 €
http://dotykom.sk/sk/detail/a101int8.html


joejoecs
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: úte 04. led 2011 13:59:22
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Bydliště: Povazska Bystrica - Udiča, SR

Re: Archos 101

Příspěvek od joejoecs » čtv 17. úno 2011 14:03:38

archos-101-leather-case-multipic.jpg
archos-101-leather-case-multipic.jpg (64.59 KiB) Zobrazeno 5518 x
Z anglicka som si objednal z eshopu http://www.datamind.co.uk obal na Archos 101. Aj s postovnym 40€. Dnes som ho dostal. Je to Umela koza, ale vcelku splni ucel.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Dejvid11
Stálý androiďák
Příspěvky: 170
Registrován: čtv 05. úno 2009 10:07:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Bydliště: Otrokovice

Re: Archos 101

Příspěvek od Dejvid11 » pát 18. úno 2011 9:47:49

Tak včera objednán na http://dotykom.sk/sk/detail/a101int8.html
Tak pak npíšu pár postřehů,snad nebudu zklamán :lol:
Jinak dík za tip ke koupi na slovenském e-shopu,musím říct že super jednání i komunikace z e-shopem.Bylo napsané jen na objednávku ale byl ihned odeslán takže super.


joejoecs
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: úte 04. led 2011 13:59:22
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Bydliště: Povazska Bystrica - Udiča, SR

Re: Archos 101

Příspěvek od joejoecs » pát 18. úno 2011 20:07:50

Urcite nebudes sklamany. Je to uplne o inom, ako lacne cinske stroje. Mal som tu "cest". za 300 € dostanes slusnu kvalitu, vybornu vydrz baterie, vcelku rychle reakcie, vybornu konektivitu. Ked pride daj vediet. :DD

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Dejvid11
Stálý androiďák
Příspěvky: 170
Registrován: čtv 05. úno 2009 10:07:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Bydliště: Otrokovice

Re: Archos 101

Příspěvek od Dejvid11 » pát 18. úno 2011 21:31:53

Tak snad bude v pohodě,je už v poslední aktualizaci android market nebo se musí doinstalovat z jiných zdrojů?

Uživatelský avatar

GMKcz
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: pon 09. lis 2009 20:56:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2 + GTab 8.9
Twitter: http://www.twitter.com/GMKcz

Re: Archos 101

Příspěvek od GMKcz » pon 21. úno 2011 19:42:55

pro případné váhavce prohlížení pdf:
Obrázek


joejoecs
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: úte 04. led 2011 13:59:22
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Bydliště: Povazska Bystrica - Udiča, SR

Re: Archos 101

Příspěvek od joejoecs » úte 01. bře 2011 10:25:28

Vidim, ze tu diskutujem sam so sebou, ale cita to dost ludi, mozno to bude niekoho zaujimat.
Nainstaloval som novy firmware 2.1.08 a mam pocit, ze menej vydrzi baterka. Je to ale subjektivne. Ma niekto podobnu skusenost?

Uživatelský avatar

Zbigi
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: stř 08. pro 2010 10:13:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG KU990

Re: Archos 101

Příspěvek od Zbigi » úte 01. bře 2011 20:27:16

Čte to hodně lidí, to je fakt.Jen se tu toho už moc neděje. Spíš je každý zvědavý na zkušenosti a jestli to za to stojí.


pedroeee
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 01. bře 2011 22:18:23
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvek od pedroeee » úte 01. bře 2011 22:22:47

Prodam novy Archos 101 - 8GB: http://bit.ly/Archos101-za-7000

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Dejvid11
Stálý androiďák
Příspěvky: 170
Registrován: čtv 05. úno 2009 10:07:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Bydliště: Otrokovice

Re: Archos 101

Příspěvek od Dejvid11 » ned 06. bře 2011 15:16:47

Prodam Archos 101 zakoupen 18.2 jen odzkošen stav noveho,cena 6500.Vice info přes sokromou zpravu.


spisoft
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: pát 21. srp 2009 16:36:54
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvek od spisoft » ned 06. bře 2011 21:11:48

Jestli Archos stojí za to?
Na tu otázku není jednoduchá odpověď. Pokud na ní koukáte z pohledu vlastníka nějakého noname Androidu tak ano. Pokud jste vlastníkem již dražšího zařízení třeba i mobilu s Androidem tak Vás to moc příjemně nepřekvapí.

+ Nízká hmotnost
+ 10" displej
+ Výdrž na baterii vzhledem k celkové hmotnosti
+ citlivost displeje (dotykové vrstvy)
+ Android 2.2 (tím nemyslím, že to je lepší než A3, ale lepší než nižší verze)
+ USB asi, zatím mě nenapadlo jak ho využít vše tahám přes SMB

- Kvalita displeje, bohužel u všech zařízení v dané kategorii stejná
Na výšku je displej takřka nečitelný, naštěstí jsem jeho hlavní využití je na ležeto.
- Výkon procesoru je na hraně to samé se týká i paměti.
- Odladěnost systému, moje HTC Desire je plynulejší.

Koupil jsem ho pro manželku a nepočítal jsem s žádným zázrakem tak zklamán nejsem
a manželka je spokojená. Podotýkám, že ho používá na konzumaci obsahu.
Zatím se o něj doma perem, uvidíme jestli nám to vydrží.

Největší nevýhoda tabletů spočívá ve web prohlížeči, který neumí zobrazit veškerý obsah
jako PC.

PS: má tlačítko reset což se občas hodí :)


hradecak
Stálý androiďák
Příspěvky: 203
Registrován: úte 16. bře 2010 18:06:44
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvek od hradecak » úte 08. bře 2011 23:48:06

panove panove, celou dobu tu slysim vesmes chvalu a najednou se ho tu pomalu vsichni zbavujete, co se stalo? co vas na nem tak odradilo? Zrovna, kdyz pomalu uvazuju o 10palcovem Prestigiu(Archos), tak se to tu po jednom pouziti prodava jak kralici natrhu.


joejoecs
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: úte 04. led 2011 13:59:22
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Bydliště: Povazska Bystrica - Udiča, SR

Re: Archos 101

Příspěvek od joejoecs » stř 09. bře 2011 12:55:04

Niekolko skusenosti po vise mesiaci pouzivania:
Tablet ma aj po mesiaci stale bavi. Za tuto dobu mi tablet ani raz nezamrzol tak, aby som ho musel restartovat. Stane sa, ze obcas spadne launcher do home screenu a nasledne pokracuje dalej v cinnosti. Pri pouzivani vstavaneho browsera a narocnejsej internetovej stranke trva natahovanie stranky dlhsie. Myslim, ze tieto veci by riesila vacsia operacna pamat.
Najvacsi nedostatok je maly pozorovaci uhol displeja. Tablet je treba naklonit v spravnom uhle, inak je citatelnost displeja horsia. Pri beznom pouzivani mi to vsak nerobi ziaden problem. Zaujimave je spravanie sa baterie. Z casu nacas sa nabije len na 97 perc. Nema to ale ziaden vplyv na vydrz baterie, ktora je velmi dobra, v mojom pripade 3 dni, pricom tablet vobec nevypinam.
Tablet pouzivam denne a odkedy ho mam, zapinam PC minimalne. K tabletu pripajam cez USB klavesnicu na pisanie dlhsich textov, USB kluc a HDD 500 GB na archivaciu fotiek a hudby. Pri pisani na externej klavesnici sa hodi vyklapaci stojancek, ktory umoznuje pouzivat tablet ako displej. Pochvalujem si funkciu tethering na pripajanie k internetu cez BT a mobilny telefon.
Prikupil som si kozene puzdro za 40 € aj s postovnym v eshope http://www.datamind.co.uk.
Tablet umoznuje rozsiahle upravy domacej obrazovky.
Takto vyzera moja:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Archos 101“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host