DefyNelze se pripojit pres wifi


Autor tohoto vlákna
Panel250
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 19. srp 2011 18:17:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Defy

Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od Panel250 » pát 19. srp 2011 18:34:07

Ahojky, mam problem s pripojenim na internet pres wifi. Sit najdu, pripojim se, ale nejde mi zadna aplikace s pripojenim. Hledal jsem v nastaveni, ale evidentne spatne. Zkousel jsem hledat ve foru, ale bud jsem hledal spatne, nebo jsem nic, co by mi pomohlo nenasel... Budu vdecny za kazdy typ.




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12581
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od ramon.dexter » pát 19. srp 2011 19:37:54

Je to tvoje vlastní síť/máš správný heslo/jaký je šifrování/je zapnutej filtr mac adres/další zabezpečení?
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
Panel250
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 19. srp 2011 18:17:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Defy

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od Panel250 » pát 19. srp 2011 19:50:53

ramon.dexter píše:Je to tvoje vlastní síť/máš správný heslo/jaký je šifrování/je zapnutej filtr mac adres/další zabezpečení?
jj, moje vlastni, vypnul jsem na ni momentalne i heslo (zabezpeceni), v mobilu jsem nastavil pripojeni k teto siti, najde ji a bez problemu se k ni pripoji.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12581
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od ramon.dexter » pát 19. srp 2011 19:54:40

Jakej máš router? S některým typem routerů připojení zlobí. Pomůže přeflashování firmwaru nebo výměna routeru.

A ne, netvrď mi, že si jseš jistej, že v routeru to neni.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
Panel250
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 19. srp 2011 18:17:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Defy

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od Panel250 » pát 19. srp 2011 20:05:35

To tvrdit urcite nebudu... spis me zajimalo, jestli neni v telefonu nejaka "zakladni" funkce toho, aby byl povoleny "datovy" prenos z wifiny, nebo tak neco...


Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12581
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od ramon.dexter » pát 19. srp 2011 20:07:58

Ne, to vůbec.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
Panel250
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 19. srp 2011 18:17:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Defy

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od Panel250 » pát 19. srp 2011 20:13:24

je to Arlive WMM 3000R diky

Uživatelský avatar

datafox
Stálý androiďák
Příspěvky: 65
Registrován: pon 06. čer 2011 19:15:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 6 H60-L04
Rom: Stock

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od datafox » pát 19. srp 2011 20:44:55

Panel250 píše:je to Arlive WMM 3000R diky
Zkus se podívat na nastavení DNS, které máš nastavené v tom routeru. Hlavně zkontroluj, zda je funkční primární DNS. Stalo se mi, že jsem měl v routeru nastavenou nefunkční primární DNS a telefon se sice k wi-fi routeru připojil, ale žádná aplikace v telefonu nenačetla ani byte. Přitom počítač, který byl k routeru připojen kabelem, normálně internet viděl. Až po tom, co jsem nastavil jinou primární DNS v routeru se v telefonu připojení k netu rozběhlo...

Uživatelský avatar

grimmi
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: úte 25. kvě 2010 18:14:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: UMI XIII
Rom: stock 4.2.2 JB

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od grimmi » ned 21. srp 2011 14:30:27

Ono ani nemusí jít o DNS v routeru, možná o DNS vůbec. DNS v androidu se totiž při přidělování údajů sítí skrze DHCP nemění, měly by zůstat nastavené na servery googlu.

Podívej se v telefonu do /etc/resolv.conf
mělo by tam být 8.8.8.8 a tuším 8.8.7.7 aneb google free DNS.
Teoreticky je možné, že to router dokázal přepsat na vlastní a může to zlobit. Nikdy jsem tuhle možnost nezkoumal.

Píšeš, že je připojení velice pomalé. To znamená, že nějaké je. Zkus na stejnou stránku přistoupit nejprve klasicky přes doménu, tj. třeba www.seznam.cz a následně se zkus připojit přímo na jeho IP adresu, ta je třeba v případě Seznamu 77.75.72.3. Změnilo se něco? Jede to přes ajpinu normálně rychle a přes doménu ne?


michal84
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: úte 25. říj 2011 18:49:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P9 Lite

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od michal84 » úte 25. říj 2011 18:54:11

Zdravim, prosim o radu, tiez mam problem s wifi, pripoji sa ale mam problem stiahnut nejaku aplikaciu alebo nacitat stranku. Niekedy povedzme pol minuty funguje normalne ale potom nic. Divne je ze este ovplyvnuje aj pocitac, ktory tiez slape cez wifi na (cez rooter), po case nejde net ani na pocitaci a v momente ked dam odpojit wifi na mobile, net na PC sa hned v tom momente rozbehne.
Nenapada vas co by to mohlo sposobovat? Mam v Defy oficialnu verziu Froyo. Na starej verzii androidu 2.1 som tie problemy nemal.

Dakujem


bojovnik
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: pát 26. srp 2011 13:33:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: motorola defy+
Rom: CM10 2nd boot

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od bojovnik » čtv 22. pro 2011 15:40:58

ja mam problem na defy+ ze mi nezobrazuje moj wifi router, kamosov samsung sa pripojil bez problemov, kde moze byt problem? diky za odpovede


Radous
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: úte 06. pro 2011 21:07:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Defy
Rom: CM7

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od Radous » pát 23. pro 2011 15:59:28

Známej co dělá do internetu mi řekl že wifina umí 12 kanálů ale telefon jen 8 nebo tak nějak. Třeba je to v tom. Skus restartovat router. Mě to pomohlo ale nakonec sem ho musel stejně vyměnit protože nezvládal 3 přístroje naráz. Od restartování připojil jen první dvě zařízení a víc nic. Takže nešel buď kompl nebo některej telefon. Když sem chtěl aby šel kompl musel sem jeden telefon vypnout , zapnout kompl a restartovat router. Asi půl roku to šlo bez problémů a pak toto.


bojovnik
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: pát 26. srp 2011 13:33:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: motorola defy+
Rom: CM10 2nd boot

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od bojovnik » ned 01. led 2012 23:07:29

diky moc, bolo to v tych kanaloch, mal som nastaveny 13 kanal, tak som ho zmenil na prvy a vsetko ide, som sice trochu prekvapeny, ze defy+ bol prvy telefon alebo zariadenie co sa nespojila, lebo zenina nokia e52, a kolegov samsung Y sli v pohode, zase je clovek o nieco mudrejsi


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » sob 05. led 2013 15:20:43

Mám stejný problém akorát s telefonem HTC. Nový router (ASUS) a telefon se připojí na router, ale nejde internet. Ty kanály mám nastavené "AUTO".

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22317
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od LivArt » sob 05. led 2013 16:46:42

A proč to nenastavíš nějak rozumně, ideálně v rozsahu 1-10?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » sob 05. led 2013 16:51:42

Jaký to má vliv? Když je tam AUTO tak si přiřazuje kanály dle potřeby ne?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22317
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od LivArt » sob 05. led 2013 16:57:34

Když ti wifi mění kanály podle nálady, tak nikdy nemůže rozumně fungovat.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » sob 05. led 2013 17:15:57

Tak proč funguje pro 3 počítače, ale ne pro 2 telefony? A zkoušel jsem to i s jedním kanálem (5) a taky to nešlo.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22317
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od LivArt » sob 05. led 2013 17:18:31

Protože počítačová wifi má ovladače na úplně jiný úrovni a těch funkcí je tam víc.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » sob 05. led 2013 17:22:17

Ok, to beru, ale stejně to nefunguje.

Uživatelský avatar

horstinprag
Nové Androidě
Příspěvky: 49
Registrován: ned 08. dub 2012 13:40:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970
Twitter: HorstKolny
Tablet: Prestigio PMP5197DULTRA
Rom: Né Gadžo
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od horstinprag » sob 05. led 2013 17:28:15

B3!CrAZy píše:Ok, to beru, ale stejně to nefunguje.
Možná mimo mísu, ale nastav na routeru rozsah na b_n_g na Wireless > Channel and SSID . Nedávno jsem to tady popisoval když se mi nechtěl připojit Netbook HP. Ten uměl jenom jeden rozsah a tak jsem mu tímto dal na výběr. Ber to jenom jako možnost.....


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » sob 05. led 2013 17:40:20

To jsem taky zkoušel. Nastavoval jsem tam b nebo n nebo g nebo g/b a nic nešlo. Teď je tam zase auto.

Uživatelský avatar

horstinprag
Nové Androidě
Příspěvky: 49
Registrován: ned 08. dub 2012 13:40:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970
Twitter: HorstKolny
Tablet: Prestigio PMP5197DULTRA
Rom: Né Gadžo
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od horstinprag » sob 05. led 2013 17:50:38

B3!CrAZy píše:To jsem taky zkoušel. Nastavoval jsem tam b nebo n nebo g nebo g/b a nic nešlo. Teď je tam zase auto.
No a nepoužíváš nějakej program Mobile Security, kterej má aktivní Firewall a tím tě blokuje ????


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » sob 05. led 2013 17:58:18

Odešel mi TPlink, dnes jsem kupoval nový router ASUS a po zapojení nefungují telefony i když před tím s tplinkem fungovali. Je to prostě někde v nastavení routeru, ale zatím nikdo neví v čem.

Uživatelský avatar

nerd
Androiďák!
Příspěvky: 425
Registrován: pát 16. pro 2011 17:50:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Essential PH-1/stock 8.1
Mobil 2 / ROM: LG H870 DS

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od nerd » sob 05. led 2013 19:00:11

chlapi vy tie routre len vytiahnete z krabice a cakate ze vam bude vsetko fungovat?
co tak skusit nastavit si pevnu IP a nepouzivat DHCP?
goo.gl/qXHfRf


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » sob 05. led 2013 19:16:43

Budeš se divit, ale ano, přesně to od něho očekávám. Mám ho nastavený v režimu AP, tzn. chci aby to co do něho šlo po kabelu posílal dál "vzduchem". Šlo to tak u každého routeru před tím tak proč by to tak nemohlo jít u asusu? Pokud máš přesný návod jaké adresy nastavit, mile rád to vyzkouším, ale odmítám to nastavovat při každém přidaném zařízení do sítě. Buď to bude fungovat plošně, nebo to nemá cenu.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22317
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od LivArt » sob 05. led 2013 19:18:31

Nikdy to takhle nemůže fungovat, abys vytáhl krabičku, zapojil, ok dejme tomu, že nastavil SSID a heslo a finíto. Ono to třeba bude fungovat měsíc, dva.. Ale pak se něco pošahá a můžeš začít od začátku.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » sob 05. led 2013 20:26:51

To co si napsal je naprostý nesmysl. TP link fungoval 2,5 roku bez jakéhokoli zásahu. Vytažený z krabice, nastavení hesla a názvu a hotovo. Nevím co je na tom divného. Přesně tohle se od routeru očekává pokud ho máš jako ap. A pokud nemáš nápad jak to teda zprovoznit na 100% tak se raději držme mimo OT ;)

Uživatelský avatar

nerd
Androiďák!
Příspěvky: 425
Registrován: pát 16. pro 2011 17:50:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Essential PH-1/stock 8.1
Mobil 2 / ROM: LG H870 DS

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od nerd » sob 05. led 2013 21:05:49

B3!CrAZy píše:Budeš se divit, ale ano, přesně to od něho očekávám.
ty sa mozno divit nebudes :) ale ako vam ma clovek poradit ked sa snazite pouzivat nieco comu vobec nerozumiete. je tam 10ky roznych nastaveni a "user" ako ty vie o probleme napisat "ze to nejde"
pritom nastavit router alebo AP je robota na 5 min.
vies sa do routru dostat cez PC?
goo.gl/qXHfRf


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » sob 05. led 2013 21:36:57

Je to práce spiš na míň, než 5 minut. Samozřejmě, že se do něho dostanu přes PC, jak jinak bych ho taky na AP nastavil? :)

Odpovědět

Zpět na „Defy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host