DefyNelze se pripojit pres wifi

Uživatelský avatar

horstinprag
Nové Androidě
Příspěvky: 49
Registrován: ned 08. dub 2012 13:40:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970
Twitter: HorstKolny
Tablet: Prestigio PMP5197DULTRA
Rom: Né Gadžo
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od horstinprag » sob 05. led 2013 21:52:51

B3!CrAZy píše:Je to práce spiš na míň, než 5 minut. Samozřejmě, že se do něho dostanu přes PC, jak jinak bych ho taky na AP nastavil? :)
Je taky mozny ze si ten telefon pamatuje starou sit nez jsi dal novej router. Smazal bych z telefonu zaznam o sitich a dal vyhledani nove site a nebo rucni konfiguraci a step by step...





B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » sob 05. led 2013 22:00:04

Vždycky mažu staré sítě při nějaké změně sítě. Nic.

Uživatelský avatar

nerd
Androiďák!
Příspěvky: 425
Registrován: pát 16. pro 2011 17:50:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Essential PH-1/stock 8.1
Mobil 2 / ROM: LG H870 DS

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od nerd » sob 05. led 2013 22:41:26

tak ked je to menej ako na 5 min :) tak ho nastav, tak aby si sa cez router dostal na net z PC. ak bude router nastaveny tak ze net pojde v PC tak skusaj telefon. kasli na vsetky security nastavenia...
goo.gl/qXHfRf


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » sob 05. led 2013 23:31:12

Přečti si můj problém znovu ;). Net šlape na všech notebookoch, ale na žádném mobilu.

Uživatelský avatar

nerd
Androiďák!
Příspěvky: 425
Registrován: pát 16. pro 2011 17:50:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Essential PH-1/stock 8.1
Mobil 2 / ROM: LG H870 DS

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od nerd » sob 05. led 2013 23:58:28

Zisti aky ma ten router chipset a zisti si ci snim nema tvoj telefon problem.
Kazdopadne nastavenia "dhcp a vsetko auto" :-) funguju tak ako funguju....
Naposledy upravil(a) nerd dne ned 06. led 2013 8:27:21, celkem upraveno 1 x.
goo.gl/qXHfRf


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22249
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od LivArt » ned 06. led 2013 3:16:25

Já bych začal tím, že bych zrušil všechno zabezpečení a zkusil to bez něj. Pak bych dal WPA2 AES. Taky bych si zkontroloval v DHCP, jestli nemám u DNS nějakou chujovinu. Pak bych se podíval na WAN, jestli tam nemám něco špatně... ;)
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

nerd
Androiďák!
Příspěvky: 425
Registrován: pát 16. pro 2011 17:50:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Essential PH-1/stock 8.1
Mobil 2 / ROM: LG H870 DS

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od nerd » ned 06. led 2013 9:06:01

Ak mu bezi net na notebooku tak DNS a aj WAN budu nastavene v poriadku.
Problem bude v tom ze je v routri nastavene nieco co telefon nepodporuje, reset routra, nastavit manualne "g"siet, vypnut vsetky kryptovania a security nastavenia, nastavit manualne 1 kanal.
goo.gl/qXHfRf


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » pon 07. led 2013 19:39:14

Nejede nic. Zkoušel jsem i ruzně překlikavát tady (http://2i.cz/2i/i/50eb2436/10dbd5e0dcf6 ... 27f4.f.jpg), ale taky nic. Další nápad?

Uživatelský avatar

Sevka
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: stř 18. dub 2012 20:01:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Evo 3D
Tablet: 10.1-nevim jaký
Rom: stock
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od Sevka » pon 07. led 2013 19:58:14

Zkus info na providerovi,jestli nemá zkušenosti s podporou telefonu a tabletů .Mám doma ukously jabko a htc a byl problém jen v kanálech wifi že stim sou problémy.

Uživatelský avatar

horstinprag
Nové Androidě
Příspěvky: 49
Registrován: ned 08. dub 2012 13:40:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970
Twitter: HorstKolny
Tablet: Prestigio PMP5197DULTRA
Rom: Né Gadžo
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od horstinprag » pon 07. led 2013 20:01:20

B3!CrAZy píše:Nejede nic. Zkoušel jsem i ruzně překlikavát tady (http://2i.cz/2i/i/50eb2436/10dbd5e0dcf6 ... 27f4.f.jpg), ale taky nic. Další nápad?
Edit ??????


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » pon 07. led 2013 20:06:29

S providerem nebo internetem jako takovým problém nebude, když předtím to šlapalo všechno jak má. Je chyba někde v tom aušusu, ale kde?

Uživatelský avatar

Sevka
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: stř 18. dub 2012 20:01:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Evo 3D
Tablet: 10.1-nevim jaký
Rom: stock
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od Sevka » pon 07. led 2013 20:09:06

od koho máš pripojeni?


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » pon 07. led 2013 20:13:00

UPC, ale to jde ještě přes takovou pseudosíť, kterou tu na bytovce vytvořil jeden správce. Z jakého důvodu by to měl ale být problém s připojením??

Uživatelský avatar

Sevka
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: stř 18. dub 2012 20:01:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Evo 3D
Tablet: 10.1-nevim jaký
Rom: stock
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od Sevka » pon 07. led 2013 20:23:41

Netvrdím že to je připojením.Zažil jsem to u outucka.


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » pon 07. led 2013 20:28:24

Asi by to chtělo někoho, kdo má zkušenosti s konkrétním typem routeru..

Uživatelský avatar

Sevka
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: stř 18. dub 2012 20:01:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Evo 3D
Tablet: 10.1-nevim jaký
Rom: stock
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od Sevka » pon 07. led 2013 20:34:06

Jsem asi slepý ale.tip toho ašusu jsem neviděl :D


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » pon 07. led 2013 20:36:15

RT-N12E N300


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » stř 09. led 2013 10:46:12

Tak to je pěkné...dnes přišel kámoš a ten se připojí na wifi, ale net mu taky nejde...teď babo raď.

Uživatelský avatar

nerd
Androiďák!
Příspěvky: 425
Registrován: pát 16. pro 2011 17:50:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Essential PH-1/stock 8.1
Mobil 2 / ROM: LG H870 DS

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od nerd » stř 09. led 2013 14:03:47

ak sa pripoji a nejde net tak je problem s DNS alebo mas nieco prepisane v routovacej tabulke.
resetni ten router a ak to nepojde tak v LAN nastav pevne IP..
napr: IP 10.10.1.1
maska 255.255.255.0
brana:10.10.1.1
DNS 10.10.1.1

v telefone nastav IP 10.10.1.2 a ostatne tak isto ako v routri
vypni firewall, webkey ..... a vsetky security nastavenia a musi to ist.
goo.gl/qXHfRf


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » stř 09. led 2013 15:32:52

A to budu muset pak u kazdeho zarizeni nastavovat toto rucne?


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » stř 09. led 2013 17:47:56

nerd píše:ak sa pripoji a nejde net tak je problem s DNS alebo mas nieco prepisane v routovacej tabulke.
resetni ten router a ak to nepojde tak v LAN nastav pevne IP..
napr: IP 10.10.1.1
maska 255.255.255.0
brana:10.10.1.1
DNS 10.10.1.1

v telefone nastav IP 10.10.1.2 a ostatne tak isto ako v routri
vypni firewall, webkey ..... a vsetky security nastavenia a musi to ist.
To DNS v routeru nikde nejde nastavit.

Při zadání IP, masky, brány se mi router nastaví a změní svou IP, na kterou se už z PC nemůžu dostat. Nikde tam nejde nastavit to DNS. V počítači net jde. Když to chci nastavit v mobilu, tak to po mě chce ještě nějakou délku siťové předpony bez které mě to nepustí dál.

Uživatelský avatar

nerd
Androiďák!
Příspěvky: 425
Registrován: pát 16. pro 2011 17:50:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Essential PH-1/stock 8.1
Mobil 2 / ROM: LG H870 DS

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od nerd » stř 09. led 2013 20:35:13

ICS vie mat pre kazdu siet vlastnu IP cize nastavis kazdu siet iba raz a potom sa v blizkosti znamej siete automaticky pripoji. Dlzku sietovej predpony daj 24, vacsinou to treba napisat aj ked to tam uz "svieti"
Ak budes zadavat IP do PC tak posledne cislo musis opat zadat ine ako v routri a v telefone. Napr 10.10.1.3
sorry ak mas v o VAN nastavene dhcp tak DNS v routri nemas kde nastavovat. takl DNS len v telefone respektive v PC
goo.gl/qXHfRf


B3!CrAZy
Androiďák!
Příspěvky: 497
Registrován: stř 08. zář 2010 12:56:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2SC 32gb
Rom: MIUI CZ

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od B3!CrAZy » stř 09. led 2013 20:49:00

Neměl jsem na mysli jeden a ten samý telefon, ale když se bude chtět připojit jiný telefon, tak bych to musel zase nastavovat, stejně jako PC. Je to šumák - stejně to nefungovalo. Telefon se na wifi připojil, ale nevalil net. Notebook se připojil, net valil (bez ručního zadání IP), ale nedostal jsem se na router.


Setenx
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: čtv 14. čer 2012 20:50:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Defy+ + DefyXT321
Tablet: Tab3
Rom: nie v mojom okoli
Bydliště: Brno

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od Setenx » úte 12. bře 2013 9:45:56

Na otestovanie:

1. Skontrolovať IP a skusiť v prehiadači IP routra. (dns problem)
2. Znižiť z n na b/g štandarad wifi v routry
3. Nastaviť na pevno IP pre wifi v mobile
4. Obmedziť rozsah kanalov z auto na jeden (13 je pre EU, to druhe pre USA)
5. UPC prideluje defaultne 2 IP adresy cez ich router. Nove zariadenie vyradi jedno z dvoch. Skontrolujte router, či je AP nastavene.
6. Vraj meno wifi ak ma niektore špecialne znaky može robiť problem
7. Ak je broadcast skryty, tak skusiť odkryty
8. Pripojiť mobil a nastaviť pre wifi IP bez gateway. Skusiť cez terminal, či sa pingnu
9. Skusiť pingnuť alebo daku službu z počitača na mobil keď je vo wifi
10. Premenovať wifi a zmazať šifrovanie v routry. Skusiť ako to pojde pri pripojeni. Mobil nepovie, že ma zle heslo ak sa zmeni heslo v routry.
B3!CrAZy píše: UPC, ale to jde ještě přes takovou pseudosíť, kterou tu na bytovce vytvořil jeden správce. Z jakého důvodu by to měl ale být problém s připojením??
...
V počítači net jde. Když to chci nastavit v mobilu, tak to po mě chce ještě nějakou délku siťové předpony bez které mě to nepustí dál.
Napada ma: Proxy, DNS filtering, MAC filtering, traffik presmerovanie, VPN, DNS blokovanie, DMZ, Microsoft domena, WINS, sieťove zony a ine špeciality....
Najskor ma napada DNS prekladanie, kde pokial nemaš jeho spravnu DNS tak ťa nepusti inam cez url. Daj si na pc ping google.sk, odpiš si IP. Na mobile cez terminal daj ping google.sk a potom ping tej IP adresy. Z toho uvidiš, či je blokovana DNS alebo IP. Obodobne to skus cez wifi aj na inom zariadenie, napriklad laptope, keďže pc ide asi cez kabel.
Don't make someone stupid! In short time more stupid people will emerge.


Kadle
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 01. zář 2015 20:51:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: xperia

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od Kadle » ned 06. zář 2015 17:15:14

U mě vyřešeno následovně:

V nastavení routeru - IP & MAC binding - ARP list - delete řádek s MAC přístroje, který se připojí na router, ale nejde internet - refresh

Takto se mi občas bugly různé mobily, vše šlo a z ničeho nic připojeno do sítě, ale nešel internet. Občas se to opět samo nahodilo. Restarty čehokoli nepomohly.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od ludekbrno » ned 06. zář 2015 17:43:03

Máš nějaký rozumný důvod svůj "příspěvek" vkládat do diskuze 2x a ještě k tomu do dva roky starého vlákna?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


casual
Stálý androiďák
Příspěvky: 127
Registrován: pon 25. lis 2013 6:45:28
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Honor 3C s MIUI v8 ROM
Mobil 2 / ROM: Doogee X5 max
Tablet: Open Dott - Tesco tablet

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od casual » ned 06. zář 2015 21:12:52

A prečo by nemohol. Písal k téme v obidvoch vlaknach. A mimochodom, mne aj týmto príspevkom pomohol.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od ludekbrno » ned 06. zář 2015 22:42:31

Připadá ti normální kopírovat jeden příspěvek na jedné diskuzi dvakrát? Mě ne.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


casual
Stálý androiďák
Příspěvky: 127
Registrován: pon 25. lis 2013 6:45:28
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Honor 3C s MIUI v8 ROM
Mobil 2 / ROM: Doogee X5 max
Tablet: Open Dott - Tesco tablet

Re: Nelze se pripojit pres wifi

Příspěvek od casual » úte 08. zář 2015 4:59:08

Dával to do dvoch rôznych tém. Takže tak.

Odpovědět

Zpět na „Defy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host