HTC Desire SProblém s Clockworkmod 5.0.2.0

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » pon 23. zář 2013 19:37:50

Zdravím všetkých a mám takýto problém. Cez HTCdev som si odomkol bootloader a potom cez program SRS One Click Root urobil Root telefónu. Všetko prebehlo OK pridala sa ikona superusera. Z obchodplay som si stiahol ROM manager a vyhľadal CWM. Našlo mi to CWM 5.0.2.0 saga, stiahol som ho a nainštaloval. Po reštarte mobilu tam ale ten CWM nieje. Stále je tam ten od HTC. Pritom v Rom manažéri mi ukazuje že tam mám CWM 5.0.2.0 (current recovery 5.0.2.0). Čo mám urobiť aby som tam ten CWM dostal?


PS: mobil je unlocked ale nieje S-OFF.

Vyzerá to takto:

*** UNLOCKED ***
SAGA PVT SHIP S-ON RL
HBOOT 2.00.0002
RADIO 3822.10.08.04_M
eMMC-boot
Aug 22 2011, 15:23:13




Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » pon 23. zář 2013 20:01:26

Skus to takto:
Stiahni si do pc recovery. Subor recovery.img rozbal do zlozky cez ktoru si odomykal bootloader a nahraj ho do fonu prikazom "fastboot flash recovery recovery.img"

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » pon 23. zář 2013 20:26:46

Skúšal som aj to ale vypísalo mi to "waiting for device".

Ty píšeš že ten recovery.img mám rozbaliť?

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov za sebou, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22278
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od LivArt » pon 23. zář 2013 20:30:20

Waiting for device znamená problém s ovladači. Kdybys použil vyhledávání, našel bys to hned!
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » pon 23. zář 2013 20:32:35

Subor recovery.img skopiruj do tej zlozky v pc. Musis mat vo fone zapnute ladenie cez usb a musis byt v bootloaderi (volume down+power)

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » pon 23. zář 2013 20:36:10

Tak som to robil, len mi to potom po stlačení enter vypísalo waiting for device.

Pozeral som teraz správcu zariadení a mám tam oranžový výkričník pri Android Composite ADB Interface. Ako tam ten ovládač dostanem a
odkial, pls.

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov za sebou, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » pon 23. zář 2013 20:39:05

Tu je ovladac
https://www.dropbox.com/sh/xnycqar9kzmg ... .0.007.exe
A odinstaluj HTC Sync ak ho mas

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » pon 23. zář 2013 20:44:09

Mám Sync aj HTC Sync Manager. Mám odinštalovať aj jeden aj druhý?

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » pon 23. zář 2013 20:45:37

Ano obidva odinstaluj a potom nahod htc driver

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » pon 23. zář 2013 20:57:18

Odinštaloval som obidva a dal som nainštalovať HTCDriver3.0.0.007. Pri inštalácii mi to písalo Periferne zariadenia bluetooth a že vyhľadáva v lokalite Windows update alebo také niečo. Potom tam naskočil červený krížik a Android Composite ADB Interface zlihalo. Tak ja už fakt neviem čo mám s tým urobiť.

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » pon 23. zář 2013 21:05:33

Skus resetnut pc a nainstaluj ten driver ako spravca. Fon nesmie byt zapojeny v pc

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » pon 23. zář 2013 21:07:32

Idem to skúsiť.

Nepomohlo, stále to isté.

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov za sebou, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!


EDIT by pRo_lama:
Necituj posledný príspevok! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » pon 23. zář 2013 21:25:31

Updatni SDK Tools a skus to znova

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » pon 23. zář 2013 21:35:17

už sa mi podarilo ten ovládač nainštalovať. čo napíšem do príkazového riadku?

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » pon 23. zář 2013 21:38:19

fastboot flash recovery recovery.img

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » pon 23. zář 2013 21:42:50

Teraz mi to zase v cmd vypisuje error: cannot load "recovery.img": Unknown error. Cestu som zadal c:\android>fastboot flash recovery recovery.img Ten img. subor v android priečinu skopírovaný mám. Tak neviem čo zase je.

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » pon 23. zář 2013 21:54:22

Ak to mas v C:\Android, tak v prikazovom riadku:
cd
c:\Android
fastboot flash recovery recovery.img

Prikazovy riadok spust ako spravca. Musis mat v tej zlozke aj subory pomocou ktorych si odomykal bootloader t.j. fastboot.exe a este nejake dll. Ak nemas tak pozri postup na htcdev.com/unlock bootloader

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » pon 23. zář 2013 21:57:31

Mám to tak. Všetky tieto veci mám v priečinu android na C.

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » pon 23. zář 2013 22:03:40

V bootloaderi musis byt v mode fastboot

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » pon 23. zář 2013 22:11:04

Mám to v mode fastboot.

Budem tu na fóre zajtra večer, dnes už na to nemám nervy. Dík za tvoj čas. Ak by sa ti ešte dalo, tak zajtra večer. Ešte raz dík a maj sa.

EDIT by pRo_lama:
Edituj príspevky! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » pon 23. zář 2013 22:16:49

Ok popozeram este nejake moznosti

Takze vymaz vsetko v priecinku C:\Android a rozbal tam toto zipko https://app.box.com/s/ptbc0bqqhvrt03pvhwia + tvoje recovery.img
Este raz skontroluj ci mas v telefone zapnute usb ladenie (usb debbuging) a vypnuty fastboot. Ak to nepojde skus este do fonu nainstalovat toto: https://app.box.com/s/0njo8onphm4lhrocxfgq a nahod recovery cez tuto appku.

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov za sebou, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » úte 24. zář 2013 19:43:41

Ako myslíš že vypnutý fastboot?

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » úte 24. zář 2013 19:47:54

Settings>power a tam by to malo byt. Nesmies mat oznacene fastboot. Mozno to budes mat v nastaveniach pre vyvojarov. Tu appku si neskusal?

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » úte 24. zář 2013 20:59:14

Takže cez cmd mi to stále nejde. A skúšal som aj tú appku aj mi to napísalo, že mi to nainštalovalo CWM ale potom keď som dal do restart to recovery tak mi to vypísalo že namám v zariadení busybox a bolo vybavené. Mobil sa nereštartoval do recovery. Mám si ten busybox stiahnuť z google play, nainštalovať a potom znova skúsiť tú appku. Aj pri tejto appke mám mať v mobile rýchle zavádzanie vypnuté?

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » úte 24. zář 2013 21:16:43

Ano zavadzanie vypnute. Skus instalovat busybox, nic tym nepokazis.

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » úte 24. zář 2013 21:35:05

Som už v koncoch. Staihol a nainštaloval som Busybox cez 4EXT Recovery som nainštaloval novú recovery, napísalo že všetko je OK a keď som reštartoval cez appku do recovery tak mobil sa reštartoval naskočila tá úvodná obrazovka s uvítaním HTC a tak to ostalo asi 10 - 15 min. Potom som vytiahol baterku skúsil ísť do recovery a je tam stále to origo od HTC.

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » úte 24. zář 2013 21:57:51

Uz ma fakt nic nenapada lebo tu http://androidforum.cz/viewtopic.php?t=32737 od kroku 2 po krok 3 by si to tam mal mat.

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » úte 24. zář 2013 22:27:08

OK, vyskúšam zajtra večer. Dík za tvoj čas, maj sa.

Teraz som sa pozeral na ten odkaz. Píšeš že od kroku 2 po krok 3 to mám. Ja mám iba krok 1 odomknutý bootloader a root telefonu. Superuser mám len to recovery tam nemôžem dostať. Ale keď čítam ten návod tak mám asi to 4EXT Recovery rozbaliť do C:/android (odtiaľ som robil unlock), telefon dať do fastboot pripojiť k pc a cez cmd isť do priečinka c:/android a zadávať postupne tie príkazy. Je to tak správne?

Uživatelský avatar

DWL
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: úte 31. led 2012 12:27:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ONEPLUS ONE
Bydliště: Neusohl

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od DWL » stř 25. zář 2013 17:32:15

Ano presne tak

Sent by Saga
on ONEPLUS ONE

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
blackie1968
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pon 18. úno 2013 17:04:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Blackview BV8000 PRO
Bydliště: Scinze

Re: Problém s Clockworkmod 5.0.2.0

Příspěvek od blackie1968 » stř 25. zář 2013 20:46:08

Tak som to tak robil a po zadaní adb devices mi to vypísalo list of devices attached a po zadaní adb shell mi to vypísalo error: devices not found.
Nemal by som mať nainštalované aj HTC Sync a alebo HTC Sync Manager?

Sláva, tak sa mi už konečne podarilo tam nacpať to 4EXT Recovery v2.1.0.

Teraz si teda na C:/ vytvorím priečinok "downgrade" a v ňom rozbalím misc_version_by_sonikz a pripojím mobil v režime fastboot usb káblom k pc. Potom zadám v cmd postupne všetky príkazy až po bod č. 9 a vypíšem "fastboot oem lock" čím znovu uzamknem bootloader. Krok 10, v pc spustím priloženú RUU ale nerozumiem tomu "po inštalácii zapnite ladenie cez USB!", veď usb ladenie mám v mobile po celý čas zapnuté. Nakoniec keď sa všetko podarí (a nemal by som mať už v mobile HBOOT 2.00.... ale HBOOT 0.98....) tak podľa návodu na stránke http://www.revolutionary.io urobím S-OFF. Dobre som to pochopil?

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire S“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host