Toshiba Folio 100Toshiba Folio 100

Odpovědět

chelicera
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: sob 01. led 2011 17:45:59
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od chelicera » pon 07. bře 2011 22:26:51

Ahoj tomasino, postupoval jsem podle tohoto návodu od MCLP:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=961826

Prošel jsem si to už 2x a vše nakonec bez problémů.
Pokud budeš mít zásek, napiš kde a zkusím pomoc. Sám ale expert nejsem, jen uživatel.
Trápil jsem se s USB Tegra driverem 2 večery (když jsem dal do příkazového řádku "adb devices", nic to nevypisovalo...) proto jsem psal, že je to pro neexperty složitý... :?





tomasino.blaha
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 17. led 2011 16:16:59
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od tomasino.blaha » úte 08. bře 2011 11:05:13

tak už se mi to povedlo.Musel jsem nejdřív změnit recovery.img,nic mi to nehlásilo tak jsem musel přeinstalovat SDk,znova stahovat drivery atd... :? ale nakonec se to povedlo.
BTW:Ten FolioMod 1.4 doporučuju Android market apod... :yes:
Takže díky moc :)
Folio 100+ProLauncher


chelicera
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: sob 01. led 2011 17:45:59
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od chelicera » úte 08. bře 2011 12:30:46

Dobrá zpráva! :P

Jinak samozřejmě Foliomod 1.4 taky doporučuji. Bez něj tablet není plnohodnotnej ;) i kdybych tam nechal originál od Toshiby, musel bych to rootnout, protože ten jejich přehrávač neumí titulky. A taky mi nechodil ad-hoc přes folio widget, pouze tlačítka svítila...

Toshiba by udělala nejlíp, kdyby se vykašlala na ten jejich přiblblej market a dohodla se s Googem na normálním Android marketu..


lpes
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 17. úno 2011 10:06:23
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od lpes » čtv 10. bře 2011 8:28:22

Tak mi ze servisu přišel jinej kousek, už tam mám foliomod 1.4 a zatím tedy opravdu spokojenost. ;)


lpes
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 17. úno 2011 10:06:23
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od lpes » čtv 10. bře 2011 22:14:03

Ahoj, možná zcestná otázka, aplikace documentstogo mi pod Foliomodem 1.4 píše "unsupported device SGH-T849" , dá se to nějak obejít nebo se pro tuto aplikaci folio tváří jako tento aplikací nepodporovaný přístroj a tím to končí?



tomasino.blaha
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 17. led 2011 16:16:59
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od tomasino.blaha » pát 11. bře 2011 8:34:48

Ahoj,mrknul jsem se na xda-developers:
myslím že má stejný problém jako ty ;)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=986797
Folio 100+ProLauncher


duuri
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 15. bře 2011 20:35:20
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od duuri » úte 15. bře 2011 20:38:46

ahojte,

mam taky problem s foliomod 1.4 vsetko som flashol podla navodu, ale mam maly problem.. folio sa same budi z hibernacie( power menu- posledna volba..) kazdych par minut. neviete niekto cos tym?


tomasino.blaha
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 17. led 2011 16:16:59
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od tomasino.blaha » stř 16. bře 2011 12:27:38

Ahoj,no tenhle problém měla už i oficiální ROMka.Sice možná míň ale už to tam bylo.
Čeká se na aktualizaci.Tak možná jestli Toshiba vadá nějkou novou verzi někdo z XDA ho upraví tak by se to už stávat nemělo.Upřímě s tím mám taky problém,proto ho třeba a noc apod vypínám... :roll:
Folio 100+ProLauncher


lamak
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 19. bře 2011 12:00:48
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od lamak » sob 19. bře 2011 12:07:01

Zdravim,
Chtel bych se zeptat,jestli nekdo mate problem se zamrzanim tabletu pri pripojeni k netu, nevim jestli je to pouzitim foliomod 1.4 nebo nejakou aplikaci...


vojta360
Stálý androiďák
Příspěvky: 68
Registrován: čtv 13. led 2011 15:50:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg g3 lg v10
Tablet: asus transformer 300 3G
Bydliště: brno

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od vojta360 » sob 19. bře 2011 20:00:53

mate na foliju tegra zonu ?


lpes
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 17. úno 2011 10:06:23
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od lpes » úte 22. bře 2011 13:59:14

Ahoj, zkoušel jste někdo připojit Folio na Net přes BT na HTC Legend?
Zařízení se mi vidí, ale nepřipojí... :-(

Uživatelský avatar

captain
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: stř 24. lis 2010 14:38:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: phone HTC HD2 tablet Toshiba Folio 100
Twitter: captain1802

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od captain » čtv 24. bře 2011 13:01:33

Právě vyšla nová Opera Mobile 11. Funguje skvěle i na tabletech! A pozor, vč. flashe ;)

Kód: Vybrat vše

http://www.opera.com/download/get.pl?sub=++++&id=33523&location=360&nothanks=yes
Ps. Taky doporučuji, kdybyste cokoli měli s Foliem, nebojte se obrátit přímo na autorizovaný servis Toshiba v Brně. Vedoucí Radek Skočdopole je fans Folia (jako já!).

Kód: Vybrat vše

http://www.chg.cz/
"Kdo chápe, ten i miluje, všímá si, vidí. Čím hlubší poznání, tím větší láska." Erich Fromm

Obrázek

Notebook: TOSHIBA Satellite P200D-12O; phone: HTC HD2; tablet: Toshiba Folio 100

Obrázek


sosnasmrk
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: pon 20. pro 2010 18:37:58
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od sosnasmrk » čtv 24. bře 2011 17:41:46

vojta360 píše:mate na foliju tegra zonu ?
Áno.
Jako info kanál o nejen herních novinkách pro Tegru OK.
:yes:


deadeye
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: stř 09. bře 2011 1:46:53
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od deadeye » pon 28. bře 2011 13:07:48

Tak jsem už 14 dní majitelem Folia. Shrnu stručně pár poznatků, třeba se to bude někomu hodit.

Mám nainstalovaný Foliomod 1.4, originál tedy nehodnotím.

Co se týče plastovosti, není Folio ani klasickej plasťák, ale ani vrchol designu a ušlechtilých materiálů. Pro běžné použití dle mého názoru ok.

Display...ano je horší, s iPadem se to nedá srovnávat, nicméně při běžném použití, tedy net, mail, Angry birds, čtení knih, sem tam nějaká ta fotka, nějaké to video to je dostačující. Horší je to při koukání více lidí. Nicméně display se z jednoho úhlu ztmavuje, z druhého zesvětluje (což vadí podstatně méně než to tmavnutí, které přechází v inverzi barev).. Díky foliomodu má 360 stupňů rotaci, tudíž prostě tablet otočím vzhůru nohama a neřeším to. Až budou v polovině roku a koncem roku dostupné Androidy s lepšími display, tak ano, Folio bude mít problém. Nyní ovšem nic moc lepšího na androidu není a k běžnému užití to stačí. Fajnšmekr, nebo někdo, kdo řeší profi foto ale asi bude ohrnovat nos.

Rychlost super, konektivita super (USB, připojení k PC bez problémů, BT jsem nezkoušel, wifi v pohodě a dostatečně citlivá, obdobně jako u mého notebooku). Na USB jsme zkoušel různé flashky, vše ok, 1,5 TB disk nešel (špatný filesystem), ještě zkusím druhej přenosnej disk. Zkoušeno i s bezdrátovou i drátovou myší a vše jelo jak mělo. Klávesnice zatím nezkoušena, zkusím časem. Vadí mi prozatímní nemožnost připojit USB 3G modem, snad se to časem zlepší, docela by se mi to šiklo. Čtečka ok, sice mi nebere některé karty z foťáku, ale s těma je problém i jinde, takže je to asi foťákem (vadí mi neschopnost androidu naformátovat SD kartu přímo, přes PC to nejde, protože vnitřní paměť se hlásí jako SD karta a samotná SD karta je pak jen složka v ní, tudíž nejde samostatně formátovat, ale to není chyba Folia, ale Androidu). Jinak čte SD a MMC, zkoušeno asi 10 karet od 128MB do 8GB a vše ok.

Zvuk je slabší a horší, sluchátka jsme nezkoušel, Folio na hudbu nepoužívám, takže to neřeším, doma mám věž či PC a přenosné to zase tak není (leda při čtení na hajzlu:))).

Výdrž baterie je nižší, ale je to dáno asi spíše softwarem, jelikož se projevuje známý neduh Folia, že se cca co dvě až pět minut nahodí (v režimu spánku) a po minutce zase uspí, to ale žere dost baterku. Každopádně opět SW problém, takže snad bude brzo vyřešeno. Na noc folio vypínám, nevím proč by mělo běžet a přes den vydrží. Dle náročnosti používání bych řekl cca 4 až 7 hodin průměr běhu.

HDMi zkoušeno, běží, FullHD video se mi ale nepodařilo vycedit, youtube sveřepě bere max video v nativním rozlišení displaye a když jsem nějaká fullhd videa stáhl (kupodivu docela problém), tak jsem narazil na problém, že je vestavěný přehrávač nepřehrál (kodeky) a stáhnutý přehrávač neuměl využít HW akcelerace, tudíž se to sekalo. Opět bych řekl spíše SW problém.

Podtrženo sečteno:

Folio je vcelku dobrý stroj, slabinou je display a možná trochu baterka (ta jde ale vyměnit). Nicméně s displayem má teď problém většina 10 android tabletů.

Největší problém vidím v SW, obecně je Android stále nedodělek (i na mobilech), bohužel jako mnoho věcí od Googlu (např. Tasks v Gmailu a tak). Dobrá myšlenka, na blbnutí puberťáků super, různé ty facebůčky a tak. Nicméně na práci, PIM aplikace a tak.. nedosahuje ani kvalit stařičkého Palm OS z Tungstenu T3 a aplikací pro něj. Navíc Froyo prostě není pro tablety a jde to znát. Toto snad vyřeší Honeycomb a budoucí vývoj, koncem roku už vše může být jinak. Obecně tedy bude hodně záležet jak se celkově platforma Androidu rozjede (na druhou stranu zase nutno dodat, že vývoj jde u Goolu poměrně rychle kupředu). Nicméně u Androidu asi zůstanu, Folio nějaký ten pátek doma také zůstane a koncem roku se uvidí.


Jetson
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: ned 24. dub 2011 19:40:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace
Tablet: Toshiba Folio 100, Sanei N10

Toshiba Folio 100 původní ROM

Příspěvek od Jetson » stř 27. dub 2011 8:16:46

Koupil jsem Folio 100 už flashlé na Foliomod 1.4. Nicméně nestabilita wi-fi je přímo děsná a restartovat každých 10 minut AP, protože tablet se bez toho opětovně nepřipojí, mi dost vadí. Rád bych zkusil tedy originál ROMku, jen se mi nějak nedaří jí najít. Ale je fakt, že jsem nikdy nebyl google-guru.


lpes
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 17. úno 2011 10:06:23
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od lpes » stř 27. dub 2011 18:25:29

Nejsem si jist, zda Ti to pomůže, já tam mám Foliomod 1.4 a nemám s wifi žádné problémy.


Jetson
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: ned 24. dub 2011 19:40:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace
Tablet: Toshiba Folio 100, Sanei N10

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od Jetson » stř 27. dub 2011 19:44:13

Ja zásadní. Zdá se mi, že nejhorší to je, pokud jedu v b normě. Pod módem n je to o hodně lepší, ale taky ne bezchybné. Každopádně díky za radu, už jsem se regnul na xdadevelopers a sosnul. Zítra to tam strčím a závěr si udělám sám.


chelicera
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: sob 01. led 2011 17:45:59
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od chelicera » čtv 28. dub 2011 0:45:49

Společně s Foliomodem 1.4 je ke stažení starší wifi driver, tak ho zkus. Je tam proto, že někteří lidi maj s novějším problémy.


sosnasmrk
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: pon 20. pro 2010 18:37:58
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od sosnasmrk » pát 29. dub 2011 13:08:29

WiFi připojení se zlepší, když na AP si změníš zabezpečení WEP na WPA! Mě to pomohlo. Chybu bych nehledal v TF100.
:-)


Jetson
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: ned 24. dub 2011 19:40:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace
Tablet: Toshiba Folio 100, Sanei N10

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od Jetson » pát 29. dub 2011 16:18:46

Ano, wep je ten problém. Bohužel mé stařičké AP nic jiného neumí. Ovšem problém je rozhodně jen folio. Jede tam jinak Nokia na Symbianu, HTC na Androidu i několik notebooků na WinXP-7.

edit: Teď v Paříži na hotelu to jede jak z praku. Takže hw upgrade to asi opravdu vyřeší (to nic nemění na tom, že na vině je Folio).

A ještě otázka od Android lamy: Jak zruším spouštění některých aplikací při startu systému?


Toshiba
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 06. kvě 2011 15:46:41
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od Toshiba » pát 06. kvě 2011 15:50:28

dobry den.
mam taky problem kupil som si tablet toshiba folio 100 a teraz ked ho zapnem sa mi neukze plocha len prazdne pozadie a neviem co mam robit....zatial ho neviem este moc použivat.ma niekto s tymto tabletom skusenost?
dakujem

Uživatelský avatar

captain
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: stř 24. lis 2010 14:38:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: phone HTC HD2 tablet Toshiba Folio 100
Twitter: captain1802

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od captain » pát 06. kvě 2011 15:57:19

Jetson píše:Ano, wep je ten problém. Bohužel mé stařičké AP nic jiného neumí. Ovšem problém je rozhodně jen folio. Jede tam jinak Nokia na Symbianu, HTC na Androidu i několik notebooků na WinXP-7.

edit: Teď v Paříži na hotelu to jede jak z praku. Takže hw upgrade to asi opravdu vyřeší (to nic nemění na tom, že na vině je Folio).

A ještě otázka od Android lamy: Jak zruším spouštění některých aplikací při startu systému?

Odtud

Kód: Vybrat vše

http://www.deltagsm.org/category/android-apps/
si stáhni utilitku Autorun Manager

Kód: Vybrat vše

http://www.deltagsm.org/autorun-manager-2-0-5-by-cyberandroid/
"Kdo chápe, ten i miluje, všímá si, vidí. Čím hlubší poznání, tím větší láska." Erich Fromm

Obrázek

Notebook: TOSHIBA Satellite P200D-12O; phone: HTC HD2; tablet: Toshiba Folio 100

Obrázek

Uživatelský avatar

captain
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: stř 24. lis 2010 14:38:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: phone HTC HD2 tablet Toshiba Folio 100
Twitter: captain1802

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od captain » pát 06. kvě 2011 15:59:16

Toshiba píše:dobry den.
mam taky problem kupil som si tablet toshiba folio 100 a teraz ked ho zapnem sa mi neukze plocha len prazdne pozadie a neviem co mam robit....zatial ho neviem este moc použivat.ma niekto s tymto tabletom skusenost?
dakujem

Možná začni tím, že si prostuduješ manuál:

Kód: Vybrat vše

http://www.google.cz/url?sa=t&source=web&cd=4&ved=0CDEQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.toshiba-multimedia.com%2FGlobal%2FManuals%2FJourne%2FUser%2520Manuals%2FFOLIO100%2FFOLIO%2520100_CZ_27%2520Sept.pdf&ei=kgzETYWTOcrIsgaBn8XEDw&usg=AFQjCNF1t3nKcD8hOfCkinxoED0QoJfdOQ&sig2=RCRkKdxq7sXfUiiGGdKqeA
;)
"Kdo chápe, ten i miluje, všímá si, vidí. Čím hlubší poznání, tím větší láska." Erich Fromm

Obrázek

Notebook: TOSHIBA Satellite P200D-12O; phone: HTC HD2; tablet: Toshiba Folio 100

Obrázek


Jetson
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: ned 24. dub 2011 19:40:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace
Tablet: Toshiba Folio 100, Sanei N10

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od Jetson » pát 06. kvě 2011 17:27:01

Tak jsem zase o krok zpátky. Protože jsem nedbal dobrých rad, tak jsem po FolioModech1.3 a 1.4 vyzkoušel taky stockrom a tu jsem nechal aktualizovat u Toshiby. Výsledek je ten, že musím dát samozřejmě za pravdu všem co psali, že FolioMod je lepší. Taky bohužel musím konstatovat, že současné AndroidTablety jsou šíleně nedodělané zmetky. ToshibaMarket si zaslouží pouze formát úložistě a vůbec jsem nepochopil politiku Toshiby, když půlka aplikací z jejich supermarketu se spouští v titěrném okénku. No, ale konečně k věci.
Z hrůzou jsem zjistil, že člověk co mi prodal Folio s FolioModem i se zárukou, zapomněl zmínit, že dodrbal mechanicky mini USB, takže se zárukou se můžu vyfotit. To vyřeším po návratu domů pájkou a konektorem z GMka za 10 korun. Teď ale nejsem schopný připojit Folio k PC a přeprat ho zpátky ze Stock verze. Nezná někdo způsob jak by to šlo bez připojení k PC? Normálně se dostanu trojhmatem k menu, kde mužu spustit upgrade z SD, ale ten skončí na tom, že nesouhlasí podpis souboru. To je předpokládám přínos poslední verze firmware od Toshiby. Lze to nějak ošulit bez použití oneclick či jiné utilitky vyžadující připojení PC?


Jetson
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: ned 24. dub 2011 19:40:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace
Tablet: Toshiba Folio 100, Sanei N10

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od Jetson » stř 11. kvě 2011 19:07:33

Tak jsem vyměnil mini USB v tabletu, přehodil na Foliomod1.4 a dnes dovezl nové APčko Zyxel. Teď je to o něčem úplně jiném. Pohádka. Už jen to samobuzení a jsem spokojený.
Toshiba by neměla uvádět podporu wifi b, protože to nejede ani bez wepu, ani jinak. Každou minutku zásek, vyžadující restart AP.


tomasino.blaha
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 17. led 2011 16:16:59
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od tomasino.blaha » ned 15. kvě 2011 13:40:46

Tak co,už jedete někdo no honeycombu?
Tedď se do toho chci pusit..:D
vypadá to skvěle.
Folio 100+ProLauncher


Jetson
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: ned 24. dub 2011 19:40:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace
Tablet: Toshiba Folio 100, Sanei N10

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od Jetson » ned 15. kvě 2011 14:45:47

Já počkám alespoň do doby, až to sám autor prohlásí za stable a všechny případné patche už budou uvnitř základního update souboru (zatím je na fóru jen jeden patch, ale určitě nebude poslední).


tomasino.blaha
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 17. led 2011 16:16:59
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od tomasino.blaha » ned 15. kvě 2011 16:46:09

to máš pravdu,ještěo není 100% a bugů je hodně ale těšil jsem se jako na vánoce,tk už jsem to nevydržel :D
Folio 100+ProLauncher


Jetson
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: ned 24. dub 2011 19:40:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace
Tablet: Toshiba Folio 100, Sanei N10

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od Jetson » ned 15. kvě 2011 16:58:00

A první dojmy?


tomasino.blaha
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 17. led 2011 16:16:59
Reputace: 0

Re: Toshiba Folio 100

Příspěvek od tomasino.blaha » ned 15. kvě 2011 18:28:41

No prní dojmy jsou smíšený,takže:
Bugů je ještě hoodně,nemluvě o lazích atd
Nejde třeba vatšina apliakcí z marketu,senzory,kamera,pak to pořád neni moc plynulý atd..
na druhou stranu Design absolutně lepší!,aplikace jako Google body jedou,multitouch funguje taky...
efekty taky
Prostě až too doladí,bude to oppravdu ...Dobrý! :)
s těma nedostatkama se na chvíli vyrovnám,protože doufam že větina chyb se bude řešit "aktualizacema pomocí "update.zip filu"
beu reinstalace systemu.
Folio 100+ProLauncher

Odpovědět

Zpět na „Toshiba Folio 100“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host