Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 291
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: Waze

Příspěvek od Sobmajstr » úte 06. říj 2020 13:36:39

Aha, tak to jsem to špatně pochopil. Myslel jsem že vineta = mýto.

­    





Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1125
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 06. říj 2020 13:39:45

Má to 3 funkce. :)


­    


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 291
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: Waze

Příspěvek od Sobmajstr » úte 06. říj 2020 13:57:11

No rád se přiučím

­    


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1125
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 06. říj 2020 14:07:09

Příklad.

V CZ chceš jet po neplacené dálnici. Ale nechceš po placené.
Prijedes do Rakouska, a tam chceš po dálnici jsi si zaplatil známku, ale nechceš přes Bremersky průsmyk. No a v Itálii nechceš po dálnici bo hned odbocujes někam do kupců na lyže.

Takže si povoliš (přesněji nezakazes) jízdu po dálnicích.
Ale v CZ smazes vinetu.
Nastavíš si rakouskou vinetu a zakážeš/nepovolíš mýto. Tedy dostaneš trasu mimo průsmyk (a když tě chytí zaplatíš 300€ pokutu)
A v Itálii je také mýto, takže tě to na hranicích hned odvede mimo dálnici.


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 291
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: Waze

Příspěvek od Sobmajstr » úte 06. říj 2020 15:50:25

Diky za super odpoved

­    



Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1362
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 74
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7

Re: Waze

Příspěvek od policak » úte 10. lis 2020 21:38:05

Waze poslední dobou naviguje často nesmyslně a podle recenzí z Play nejen mě. Volí obrovské zajížďky mimo nejrychlejší trasu a často bezdůvodně opustí přímý směr a snaží se část trasy vést vedlejšími ulicemi, i když není vpředu žádný provoz. Nerad to říkám, ale Mapy.cz, co mají dopravní info, navigují ve městě lépe. Waze už má výhodu jen v rychlosti zveřejnění dočasných omezení díky hlášení komunity.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2943
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » úte 10. lis 2020 22:42:27

Tak s týmto nemám problém, navigácia vždy ok a to používam často aj cieľ a prejazdný bod, jazdím denne v Bratislave.

Mne sa bohužiaľ po x mesiacoch vrátil bug, kedy waze po spustení tvrdí že nemám internet. Niekedy pomôže waze ukončiť a hneď spustiť, niekedy prejdem aj 5 km kým sa chytí. Nerobí to každý deň...

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1125
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 11. lis 2020 0:37:53

Byť s iOS tak si nestezuji na trasy. Jsou jiné boty.


­    

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1362
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 74
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7

Re: Waze

Příspěvek od policak » stř 11. lis 2020 15:27:32

Příklad z nedávna. Zarazily mě časy v přehledu, nesmyslně dlouhé, tak jsem přepnul na mapový pohled a zděsil jsem se, klidně by mě nechal objet celé Brno. Po vypnutí a zapnutí už je našel úplně jinak, zajímavé je, že jedna z tras je téměř identická, ale už netvrdí, že je na 20 minut, ale na 12. Poloha startu je vždy stejná, GPS byla fixlá, vyjížděl jsem z bodu, na který jsem se předtím nechal navigovat, jen jsem pokračoval dál.
Screenshot_20201021-224344_Waze.jpg
Screenshot_20201021-224344_Waze.jpg (931.77 KiB) Zobrazeno 1783 x
Screenshot_20201021-224546_Waze.jpg
Screenshot_20201021-224546_Waze.jpg (943.45 KiB) Zobrazeno 1783 x
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1362
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 74
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7

Re: Waze

Příspěvek od policak » čtv 12. lis 2020 12:35:40

Mimochodem, u modré trasy v jednom případě uvádí délku 20 km, podruhé 7,4 km, ačkoliv jsou na první pohled takřka identické.. To tam ty vzdálenosti háže nějaký generátor náhodných čísel? Opravdu je Waze čím dál horší. Tohle jsou problémy na straně serveru, ne mobilu.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Milo57
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 06. srp 2013 14:17:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 620

Re: Waze

Příspěvek od Milo57 » pát 13. lis 2020 18:33:24

Zdravím,

věděl by někdo, proč Waze neběží na Samsung Note 10, po zapnutí se zobrazí na mapě výchozí bod, ale při jízdě se GPS nechytá, stojí na místě, pak přeskočí zase jen do okolí místa kde jedu, ale cestu neukazuje a zase stojí. Přitom Google Mapy běží zcela bez problému.
Díky
Milo57


jjardas
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: ned 27. led 2013 10:59:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 7

Re: Waze

Příspěvek od jjardas » pát 13. lis 2020 21:06:53

Podívej se na nastavení úspory energie a taky povolení polohy pro Waze, měl jsem "jen při používání", nastavil jsem na "povolit vždy" a pomohlo to, Waze funguje stále


kema
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 10. zář 2010 8:20:28
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Waze - minimalize okna

Příspěvek od kema » čtv 19. lis 2020 11:36:14

Ahoj.
Prosím o radu.
Dá se Waze (na Samsung Gal. S10) stáhnout do menšího okna, které si můžu volně umístit někde na obrazovce?
Takhle to umí Mapy Google a je to super, když přijde během složitější navigace někde ve městě sms nebo mail, spolujezdec mi to může přečíst a zároveň pořád víme, kam jet.
U těch Google Map jsem to nijak nenastavoval, prostě to ta aplikace nějak sama nativně umí, stačí jen stisknout prostřední čtvereček na mobilu...
Šlo by to nějak nastavit i u Waze?
Díky
Přílohy
Screenshot_20201119-112444_Chrome.jpg
Screenshot_20201119-112444_Chrome.jpg (564.06 KiB) Zobrazeno 1094 x

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1362
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 74
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7

Re: Waze

Příspěvek od policak » čtv 19. lis 2020 12:26:44

Nedá.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 622
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » čtv 19. lis 2020 12:57:22

Já zase nechápu logiku preference první trasy. První trasa je delší jak časově, tak kilometricky. Není ojedinělý případ, ale celkem pravidlo při trase Pečky - Hradec-Nová Ves.

Dále se mi stalo, že jsme měl vypnutou CZ dálniční známku (nové auto, měsíční skončila) a přesto v přehledu tras byla trasa po placené části dálnice D11 (ale v mapách je to dobře zadané). Po vyjetí to přepočítal.

Obrázek

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2943
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » čtv 19. lis 2020 13:08:23

Nemáš tam nastavené "vyhnúť sa komplikovaným križovatkám"? To by mohlo robiť takéto abnormality.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 622
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » čtv 19. lis 2020 13:49:59

Bylo to na "vždy", ale asi nějaká předvolba, nikdy jsme to neměnil. Změnil jsme to na vypnuto. Vypnul waze, zapnul waze, všetně odstranění z paměti a výsledek je stejný.

Obrázek

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1362
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 74
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7

Re: Waze

Příspěvek od policak » čtv 19. lis 2020 14:04:08

A po vyjetí to změní. Už jsem nad tím zlomil hůl, Waze je poslední měsíce jen nouzové řešení. Jako by se po mrtvici znovu učil trasovat.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11274
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 280
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Waze

Příspěvek od Jumbo78 » čtv 19. lis 2020 17:05:52

Něco máš blbě nastavené. Teď jsem zkoušel několik dlouhých tras a ok.

@penik
Stav se někdy na kafe, když jezdíš k nám

Obrázek

Obrázek
Obrázek
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


penik
Androiďák!
Příspěvky: 622
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » čtv 19. lis 2020 17:11:58

Checht. Když mu podstrčíš výhodnější bod v HK, tak to najde správně. Na třetím obrázku už je vidět, tento nenašel správně, při stejné časově náročnosti najde delší trasu.

V každém případě mě to nyní našel správně.

Za poslední dobu nejsem s Waze spokojen, tak se těším, až Google otevře protokol pro aa pro Sygic. Zase se budu chvíli léčit, co je lepší. 😀

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11274
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 280
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Waze

Příspěvek od Jumbo78 » čtv 19. lis 2020 19:18:43

Dal jsem jen Hradec, Prahu, Břeclav.
Waze je o časové náročnosti, předvídání komplikací na trase atd...
Jezdím podle něj denně a nemám problém.
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti