Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

sinco
Droid
Příspěvky: 2107
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9 , ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sinco » ned 16. čer 2019 10:02:26

Jsem občasný cestovatel. Zaregistroval jsem že waze a dálniční známky je změna. Ale nemám dálniční a tak jsem tomu nevěnoval patřičnou pozornost. Proč taky. Až teď ten problém a heslo dne. Nevím kdo přidal cz vignette do mé navigace, já si toho nejsem vědom, takže odebráno a doufám že to stačí, že mě už nebude hnát na placené úseky.
Možná současný stav má logiku, pokud bych měl dálniční známku a tedy ve waze zadanou cz wignette a z nějakého důvodu bych chtěl jet mimo placený úsek tak funkce Vyhnout se placení míta a její zapnutí by mělo zajistit že budu absolvovat cestu mimo placené úseky. Možná lepší než odebrat a pak zase přidat CZ vignette. Před každou cestou jsem vždy jen kouknul do nastavení waze zda je aktivní Vyhnout se placení míta abych se neocitl na placeném úseku, mohl by z toho být flastr až za 5litrů. Položka byla aktivní a já tak věděl že se neoctnu tam kde nemám a tak jsem vyrazil.
Koukl jsem na account a vše bylo v naprostém pořádku.


Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1042
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 16. čer 2019 20:47:44

Volba “Viněty” jsou pro státy kde se kupuje známka (i elektronickou cestou)
Volba “Placené úseky” jsou pro státy s mýtem a tunely případně přívozy či trajekty dle státu.


bandit707
Droid
Příspěvky: 1406
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 38
Typ mobilu / ROM: SGN4
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » pon 24. čer 2019 21:19:39

Neviete, nieco sa deje s waze? Alebo niekto blbo zeditoval dialnicny obchvat v Bratislave smerom z Pristavneho mosta do tunela Sitina?

Uz viackrat ma to z Pristavneho mosta poslalo cez paralelnu Einsteinovu, pritom bol cely obchvat prázdny.
Aj dnes...
Samozrejme som ostal na dialnici, ale potom to zadrelo uplne divnu trasu. Pred vyjazdom doprava na Lafranconi ma waze posielalo sluckou dolava cez Petrzalku na Bratsku a naspet po Einsteinovej az po Novy most, cez Novy most zatocit sa hore dole a po Einsteinovej vedla Incgeby na Lafranconi.
Akoby sa z dialnice popri Einsteinovej nedalo dostat doprava na Lafranconi.
Kebyze som cudzinec, tak by som sa dobre povozil. Des.
A nebola tam ani ta kolona..

Podarilo sa mi v rychlosti len tento printscreen.
Nie je to prvykrat, uvidim dalsie dni...

Screenshot_2019-06-24-17-52-39.png
Screenshot_2019-06-24-17-52-39.png (696.8 KiB) Zobrazeno 1563 x
all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 7.0, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini


penik
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » sob 10. srp 2019 14:27:26

Může mi někdo říci, proč se některé úsekové radary předhlašují 500 m před nimi, že budou a když do něj vjedu, tak že už v něm sem a proč některé se nepředhlašují a jen se zahlásí, že už v něm jsem.

Od kdy funguje čes hlášení k úsekovým radarům?


siley
Androiďák!
Příspěvky: 545
Registrován: ned 11. zář 2011 15:22:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: LG G7 ThinQ
Rom: stock 8.0

Re: Waze

Příspěvek od siley » sob 10. srp 2019 14:43:24

Cesky hlas na usekove mereni uz nejaky mesic je, jak dlouho presne nevim.
A co se tyka hlaseni usekoveho mereni je zpusobeni tim, ze tyto radary nejsou videt v mape dokud v nich nejsi, takze se na zacatek nekdy davaji klasicke, ktere upozornuji predem.



penik
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » sob 10. srp 2019 15:28:08

Takže ten co se nepředhlašuje je tento případ: https://www.waze.com/cs/editor?env=row& ... s=15265085?


siley
Androiďák!
Příspěvky: 545
Registrován: ned 11. zář 2011 15:22:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: LG G7 ThinQ
Rom: stock 8.0

Re: Waze

Příspěvek od siley » sob 10. srp 2019 21:52:45

Jo myslim ze tenhle na jizni spojce je jeden z tech pripadu kdy nehlasi predem. Vice ti asi rekne GinBook, je mozne ze se to nejak menilo co je novy editor.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1042
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 11. srp 2019 8:19:14

GinBook říká, že ho z radarů bolí hlava. ;-)

Je to asi nejopravovanejsi věc kterou dokola řešíme.

- Stacionární Radar hlásí 500m předem. Má hlásit.
- Usekovy radar hlásí až když se vjede do úseku na první segment. Jenže tady je to divné. Někde hlásí dopředu, jinde nehlásí. Snažíme se všude přidat grafickou ikonku radaru aspoň pro optické upozornění. Zatím jsme nepřišli na to proč se to chová rozdílně.

Uživatelský avatar

kralovicek
Robot
Příspěvky: 1247
Registrován: stř 03. dub 2013 11:17:19
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: ZTE AXON7
Mobil 2 / ROM: HONOR 4c
Tablet: Pipo M6 pro - RR 1.0 kk - !thx FREAKTAB!
Bydliště: maticka zeme

Re: Waze

Příspěvek od kralovicek » ned 11. srp 2019 8:51:50

Ahoj neslo by v budpucnu mastavit automaticke zhasinani navi...? Mam amoled tzn vypinam neustale a bohate mi staci zvuk+kratla kontrola trasy(vyjma blizkosti cile vi slozitejsi jizdy ve meste...) Tzn neustale vypinam/zapinam a tak porad do kola....Pokud by byla moznost auto vypnuti obrazovky napr 1min, 3min atp. bylo by to super!

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1042
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 11. srp 2019 9:08:56

Ne, to se neplánuje.

Funguje v Androidu “úspora”, ale musí se zapnout pro každou jízdu. Navíc funguje jen za specifických podmínek.

Celá věc se hodila do koše. Milion různých zařízení a verzi androida s nadstavbou výrobců a neslo to vyladit tak, aby to fungovalo všude na 100%.

Uživatelský avatar

Deathman
Androiďák!
Příspěvky: 337
Registrován: čtv 21. říj 2010 21:39:42
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Re: Waze

Příspěvek od Deathman » ned 11. srp 2019 9:43:41

Vcera ve Slovinsku dve uzavirky dalnice na Ljubljanu a Waze nevedel ani prd, to se mi stalo poprve. Porad me hnal zpatky na zavrenou dalnici..
Galaxy S10+


siley
Androiďák!
Příspěvky: 545
Registrován: ned 11. zář 2011 15:22:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: LG G7 ThinQ
Rom: stock 8.0

Re: Waze

Příspěvek od siley » ned 11. srp 2019 10:44:22

To je vcelku normalni, za tohle Waze nemuze. V kazde zemi neni tak velka komunita a ochota to resit globalne a specializuji se spise na velka mesta a hlavni tahy. Tohle se mi napr stava hodne v Nemecku v pohranici, jako kdyby tam uzavirky neexistovaly. Proste pokud to nikdo nenahlasi tak se nic neukaze.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11067
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 270
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Waze

Příspěvek od Jumbo78 » ned 11. srp 2019 14:22:08

V Polsku je taky problém s uzavírkama. Asi jsme moc rozmazleni naší komunitou
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1042
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 11. srp 2019 14:57:13

Zameteme si před vlastním prahem.
První půlka lidí nadává v ČR na ŘSD. Ta druhá v principu na cokoliv. A ten zbytek plive na Waze, že je Google mas lepší a prej Waze skončí.

Brouci, kolik z vás tuší, ze třeba ŘSD má pod sebou NDIC neboli JSDI? Kolik z vás tuší, že to jsou OpenData pro skoro kohokoliv.
Kolik z vás tuší jak se dělají uzavírky ve Waze?

Jo jo, nějaká ŘSD neboli NDIC má státní data a v tom NDIC je 95% uzavírek z ČR, těchto 95% uzavírek nějaký trouba či víc troubů v ČR každý den zpracovává ručně do systému plus k tomu přidá 4% uzavírek hlášených od uživatelů. A z toho desítky až stovky tisíc uživatelů každý den slintá blahem v ČR. Abych nezapomněl, Google maps to z Waze “vykrádá”. Nechám bokem v jaké kvalitě.

Pokud vezmu ostatní země. Jejich státní organizace “neznám názvy” prakticky nemají žádný podobný systém jako náš NDIC. Částečně Benelux, Budapešť, Lotyšsko tuším, Švajc a trošku Rakousko a tuším i Anglie. Tím jsem vyčerpal Evropu. Ti lidi v ostatních zemích nemají z čeho brát informace.
Německo má svůj ADAC a velmi dobré vysílání RDS-TMC, ale to do Waze nikdo nedostane a ty data tuším nejsou Open.
Chorvatsko snad nemá ani Waze komunitu a prakticky ho zakreslili turisti.

Vězte, že v ČR opravdu můžeme slintat nad kvalitou map a uzavírek, protože to co stát pouští jako OpenData, se mnohým evropským zemím ani nezdá.

A až skončí Waze, budeme jezdit s GoogleMaps, jen se vrátíme tak o 5 let zpět v kvalitě map a uzavírky nebudou žádné, nebude to z čeho kopírovat. ;-)
Teda, ja si dělám srandu, ze půjdu dělat do Seznamu jejich mapy. :-P :-D

Sorry za žblebty. :-)


penik
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 11. srp 2019 15:21:25

Budu provokovat, jako obvykle:
První půlka lidí nadává v ČR na ŘSD. Ta druhá v principu na cokoliv. A ten zbytek plive na Waze, že je Google mas lepší a prej Waze skončí.
To je jak za komunistů, ti uměli také pětiletky na 105% :) Polovina a polovina = celek, ale mě vychází zbytek = 0, takže nikdo na waze neplive :)

K těm datům z ŘSD (ať se to jmenuje jak jmenuje):
nemá waze nějaký standardizovaný vstupní formát? Kdyby měl a, jak píšeš, řsd má open data, asi by dokázal někdo vymyslet vyzobávač/překladač pro waze (jsem ochoten přispět).

A pokud skončí waze, tak nebudu jezdit podle gmaps. To se vrátím k offline navi se zaplacenými online daty.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1042
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 11. srp 2019 17:21:42

Neboj máme udělaný systém na uzavírky. Co dříve trvalo 25 hodin (kuš rejpale :-D ) tak teď to zabere cca 2-4 hodiny každý den. Bohužel automatem to nejde. Vše musíme přečíst a přesně zadat. To je to proč je u nás vyssi kvalita před konkurenci. Konkurence to rve vesměs automatem.
Problém je i s tím, ze NDIC jede zatím částečně na datech soukromé společnosti CEDA a ta chce za licenci na rok směšných půl mega. Nás rozpočet je v drobných. Od podzimu mají přejít na open licenci. Snad. Uvidime.


Hurec
Robot
Příspěvky: 916
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » ned 11. srp 2019 18:11:11

Souhlas v tom , ze usporny rezim displeje funguje jenom nekde a nekomu. Na androidu 9.0 fungovalo a po aktualizaci na 9.1 jiz ne. Skoda , takhle musim rucne nastavovat jas. Ale marne no.
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8


penik
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 11. srp 2019 18:12:57

Fakt android 9.1? Není to emui?


Hurec
Robot
Příspěvky: 916
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » ned 11. srp 2019 19:28:24

Jo pardon , mas recht emui 9.1
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22268
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 246
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od LivArt » ned 11. srp 2019 20:20:17

Nechystá se nějaká implementace "ignorace mizerných silnic"?
Waze si občas myslí, že mám off-road a ne běžné vozdilo.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1042
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » ned 11. srp 2019 20:47:45

Horší silnice, horší rychlosti, znevýhodnění při výpočtu routingu. Waze nemůže nahrazovat neschopnost státní správy.
Waze je celosvětové, nějaké lokální problémy v ČR je nezajímá. ;-)
Je to kruté, ale bohuzel.


Hurec
Robot
Příspěvky: 916
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » pon 12. srp 2019 20:55:38

Hlavne waze vidi , ze usetrite 5minut , tak vas posle do hrozne diry. (On si mysli , ze tam jde jet 90 :-) ) a pritom dojedete do cile o 10minut pozdeji s vymlacenyma silentblokama. A vedle je nova super silnice :-)
Ale logicke , je to jen program , ktery bere cary a ne realitu. Proto se nema navigaci ne vzdy verit.
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1042
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 12. srp 2019 21:04:41

Je jedno jak se ten soft jmenuje. Vždy rozhoduje květák mezi ušima co drží volant. ;-)
Teda občas i spolujezdec v roli navigatora “manželka”. :-D

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 977
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Waze

Příspěvek od Marek.P » čtv 15. srp 2019 9:49:22

Ujel jsem během týdne víc jak 800 km s nepřičetly se mi body za úspěch.
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs


penik
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » čtv 15. srp 2019 9:59:25

Ty jo, on si ještě někdo hraje na body? Asi jo (neber osobně, vylévám si srdíčko).
Já bych je zrušil kvůli sběračům bodů, když jedu několik km v omezení a oni to tam musejí flákat, jako by to řidiči nevěděli.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11067
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 270
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Waze

Příspěvek od Jumbo78 » čtv 15. srp 2019 11:16:44

Osobně mě točí hlášení každé minidírky na cestě a také přejeté "housenky"...
Ale to se po pár dnech spraví
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


penik
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » čtv 15. srp 2019 11:24:05

Ano, to je další případ.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1042
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 15. srp 2019 12:32:10

Jedu, a Ne, ne, ne. Rusim nesmysly. Pravda, mám výhodu meho účtu, ja to rusim jedním klikem natvrdo. U ostatních uživatelů to musí být 2-3 lidi pro zrušení. .


siley
Androiďák!
Příspěvky: 545
Registrován: ned 11. zář 2011 15:22:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: LG G7 ThinQ
Rom: stock 8.0

Re: Waze

Příspěvek od siley » čtv 15. srp 2019 15:34:06

Rušení nesmyslů bohužel záporná vlastnost a nikdo s tím nic neudělá. Buď máš co 50 metrů dest/mlhu/namrazu nebo neustále hlášení o radarech které jsou falešné a nebo jsou nastavené na tvrdo ale nejsou vidět a snad nejhorší jsou opravovane úseky na dálnici. 8km úsek a v tom 20 hlaseni

Uživatelský avatar

peta809
Droid
Příspěvky: 1795
Registrován: sob 03. zář 2011 9:03:46
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9
Twitter: @KoumiCZ
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od peta809 » pát 16. srp 2019 4:06:12

Pomohla ti moje rada, tip či odpověď? Chceš mi poděkovat? Ano? Učiň tak prosím pomocí palce nahoru.
Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo.
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host