Navigace/GPSgoogle maps

Moderátoři: don_alex, radegast


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

google maps

Příspěvek od tramin » úte 21. črc 2020 11:50:35

Zdar, v google maps u 2 přístojů (mobil Xiaomi a Android autorádio) se mi mapa zobrazuje pouze takto : https://screenshot.cz/62O1K/
Navíc když dám něco hledat, tak se točí kolečko a nic. Netuší někdo, čím to může být? Dík




Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » pát 24. črc 2020 12:13:01

Nejsou data, bez nich ti on-line aplikace těžko něco najde.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » sob 25. črc 2020 8:21:06

Ale data jsou, ne že ne...A jinak nějak poradit?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: google maps

Příspěvek od LivArt » sob 25. črc 2020 9:15:59

Já tam vidím WiFi přes nějakou VPN, kdo ví, co je to za bordel.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » sob 25. črc 2020 9:41:28

Přesně tak. Je tam jasně vidět VPN, u WiFi nevidím, že by data tekla, pokud to tedy není ten typ ikony, co neukazuje nic. Ale VPN je znamení, že data nemusí být dostupná, nikdo nevíme, jak je nastavená. Takže místo hloupých odpovědí by tazatel mohl začít spolupracovat, pokud chce pomoct.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.



Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » ned 26. črc 2020 8:35:14

To není VPN, ale Adguard. Vyzkoušeno i bez něj, jak přes wifi, tak přes data. Snad to nebyla hloupá odpověď...

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » ned 26. črc 2020 10:50:51

Když jsi adguard vypnul, udělal jsi restart? Zrovna on může některé domény blokovat, nevíme, co tam máš za pravidla a filtry.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » ned 26. črc 2020 12:13:46

Jasně, po každé změně dělám restart. Já ho mám na telefonu taky a vše funguje.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » ned 26. črc 2020 16:18:37

Nemáš v nastavení zaškrnutou volbu Jen WiFi? Případně nemáš pro Mapy zakázána data na pozadí?
Screenshot_20200726-171755_Settings.jpg
Screenshot_20200726-171755_Settings.jpg (335.97 KiB) Zobrazeno 4256 x
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » pon 27. črc 2020 8:49:50

Vše mám nastavené správně. Hlavně je divné, že Google Maps Go normálně fungují...

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » pon 27. črc 2020 13:24:57

No to právě pořád ukazuje na to, že jsi něčím téhle aplikaci odepřel přístup k datům.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » pon 27. črc 2020 16:24:38

Nee, má přístup jak k wifi, tak k datům.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » pon 27. črc 2020 16:33:28

Zkusil jsi smazat data aplikace? Nejen paměť, ale všechna data.
Screenshot_20200727-173102_Settings_1.jpg
Screenshot_20200727-173102_Settings_1.jpg (179.52 KiB) Zobrazeno 3857 x
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » pon 27. črc 2020 18:07:30

Jasně, cache,data, reinstall. A nic .

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » pon 27. črc 2020 19:26:21

Zkoušel jsi načíst mapy přes mobilní data, s vypnutou WiFi?
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » pon 27. črc 2020 20:19:59

Jasně, tak na to manželka sama přišla.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » pon 27. črc 2020 20:22:01

Jako že je problém vyřešen? Nebo jak jsi to myslel?
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » úte 28. črc 2020 7:02:56

Tak, že manželka vyzkoušela nefunkčnost s daty a vypnutou wifi.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » úte 28. črc 2020 8:54:09

OK. Narazil jsem na fóru na podobný problém, vyřešil ho tak, že mapy vypnul. Tím se odinstalovaly aktualizace, po restartu naběhla tovární verze, v ní se přihlásil a všechno šlo. Pak se jen modli, aby po stažení aktualizace zase všechno nešlo do kytek. Ale jestli ti nepůjde ani ta původní verze, pak jsi to fakt někde rozhodil nastavením.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » úte 28. črc 2020 11:01:06

Jak mám vypnout mapy, nějak to nechápu...

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » úte 28. črc 2020 11:36:39

Screenshot_20200728-123543_Settings.jpg
Screenshot_20200728-123543_Settings.jpg (343.98 KiB) Zobrazeno 3278 x
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » úte 28. črc 2020 15:06:07

Tak manželka tam tuto možnost nemá(Redmi 5A). Našel jsem jen odinstalování aktualizací a to nepomohlo. Už na to prdím, každopádně dík za ochotu.

Uživatelský avatar

wallin
Robot
Příspěvky: 864
Registrován: čtv 05. zář 2013 23:46:52
Reputace: 30
Typ mobilu / ROM: P4XL / A.11

Re: google maps

Příspěvek od wallin » úte 28. črc 2020 15:29:50

tramin píše:
pon 27. črc 2020 8:49:50
Vše mám nastavené správně. Hlavně je divné, že Google Maps Go normálně fungují...
eeeeee, takže máš v telefonu Google maps a Google maps GO? Jednu odstraň?


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » úte 28. črc 2020 15:42:27

Můžu odstranit akorát Google Maps, protože nefungují. K čemu to bude?

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » úte 28. črc 2020 16:04:01

Odstranění aktualizací je v podstatě totéž. Jestli to nepomohlo, je problém někde v systému. Já bych v tuhle chvíli odinstaloval Adguard, restartoval a zkusil to bez jakékoliv VPN, blokování reklamy apod. Myslím, že něco z toho blokuje přístup k některým službám Google.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » úte 28. črc 2020 16:07:08

To už jsem dávno zkusil. Tím to není...

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » úte 28. črc 2020 16:18:53

Ještě jedna věc. Služby Google play, aka Google play services. Smaž paměť, pak otevři správu úložiště, smaž všechna data. Restart.
20200728_171748.jpg
20200728_171748.jpg (486.81 KiB) Zobrazeno 3110 x
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » úte 28. črc 2020 16:59:03

Žádná změna...


Autor tohoto vlákna
tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: google maps

Příspěvek od tramin » úte 28. črc 2020 17:06:26

A navíc se teď nemůžu dostat do moje aplikace v google play. Prý nejsem připojený k internetu??

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1410
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: google maps

Příspěvek od policak » úte 28. črc 2020 17:16:02

Chvíli počkej, nebo ještě jednou restartuj. Ty služby naběhnou.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů