Jiayu G2S - obecná diskuzeJiaYu G2F

Odpovědět

vojtacz
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 16. úno 2011 17:49:46
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Jiayu G2F

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od vojtacz » sob 24. led 2015 20:16:54

Díky za info. Xiaomi Mi Band s tím asi nikdo nezkoušel, co? :)




Uživatelský avatar

VMach3
Androiďák!
Příspěvky: 491
Registrován: pon 08. srp 2011 6:28:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi5 64GB black
Rom: MIUI 8 by xiaomi.eu
Bydliště: Červený Kostelec, okr. Náchod

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od VMach3 » sob 24. led 2015 21:24:51

MiBand má podporu od Androidu 4.4, takže s G2F nepoužitelný.


HonzaSk
Stálý androiďák
Příspěvky: 212
Registrován: stř 08. led 2014 14:59:23
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Oukitel K6000 Plus
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power, Elephone P7000, Lenovo P780

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od HonzaSk » stř 28. led 2015 8:24:46

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jaké rom jsou v současné době nejodladěnější pro wcdma verzi? Je lepší custom, či nějaká oficiální?

Děkuji


vojtacz
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 16. úno 2011 17:49:46
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Jiayu G2F

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od vojtacz » čtv 29. led 2015 11:19:48

já používám http://www.needrom.com/download/port-of-jiayu-g3c/ a je naprosto perfektní. odezvy telefonu okamžité, výdrž na baterii velmi dobrá, stejně tak příjem WiFi. GPS netuším, protože jsem nad ní před nějakou dobou už zlomil hůl


a dneska vyšla 4.4.2, podle všeho oficiální...takže nejspíš ji večer zkusím :)
http://www.needrom.com/download/jiayu-g2f-kk/

edit: nezkusím, podle 4pda.ru nefunguje touchscreen. Takže (zatím) nic..


kvapo
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pon 14. črc 2014 18:41:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: xxx
Rom: 0

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kvapo » čtv 29. led 2015 22:03:32

Taky se vám stává, že opravdu jen občas při surfování se sekne, nebo chvilku jakoby zčerná obrazovka, po chvilce zmáčknutí tlačítka už zase běží normálně, nemyslím, že to bylo množstvím zpuštěných appek... Taky někdy při surfování se některé stránky nechcou načíst přitom jsou na mobilní verze.
Nebo mne i překvapilo, že se při menším pádu úplně vypne jakoby.



kropovez
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 17. úno 2013 12:09:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G2F

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kropovez » čtv 29. led 2015 22:21:06

vojtacz píše:já používám http://www.needrom.com/download/port-of-jiayu-g3c/ a je naprosto perfektní. odezvy telefonu okamžité, výdrž na baterii velmi dobrá, stejně tak příjem WiFi. GPS netuším, protože jsem nad ní před nějakou dobou už zlomil hůl


a dneska vyšla 4.4.2, podle všeho oficiální...takže nejspíš ji večer zkusím :)
http://www.needrom.com/download/jiayu-g2f-kk/

edit: nezkusím, podle 4pda.ru nefunguje touchscreen. Takže (zatím) nic..
já to jdu zkusit, tak uvidím :)


mattock
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: úte 10. čer 2014 22:39:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G2F

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od mattock » pát 30. led 2015 8:51:03

nemate niekto typ na romku kde je slovenčina? okrem mui, to mi nevyhovuje diky


HonzaSk
Stálý androiďák
Příspěvky: 212
Registrován: stř 08. led 2014 14:59:23
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Oukitel K6000 Plus
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power, Elephone P7000, Lenovo P780

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od HonzaSk » úte 03. úno 2015 16:05:47

Tak dorazil pro ženu JY-G2FW a celkem úlek. Po prvním spuštění se chovala velmi podivně obrazovka. Někde to bylo popisováno jako "jump screen". Dotykem se dělo a potvrzovalo něco jiného než mělo. Po pár restartech to přestalo.

Po použítí této rom: http://androidforum.cz/jiayu-g2f-t50161 ... ml#p885394 se tento problém projevil zatím jen jednou po nabití. Po restartu ale zase vše v pořádku.

Tak problém zřejmě vyřešen - problém nebyl žádný "jump screen" ale křivě nelapená ochranná fólie. Při vložení do silikonového krytu se v jednom rohu lehoulince nadzvedávala a tlačila tak na plochu..


Další dotaz směřuje ke kompasu. Funguje vám? Mě zatím ne, ani když je fix na GPS. Ještě si říkám, jestli na kompas nějakým způsobem třeba nemá vliv připojení k síti operátora, protože zatím vše nastavuji bez simkarty. Je to ale divný. Pro ženu to sice nebude mít zásadní vliv, ale přesto by mě zajímalo, jak jsou na tom ostatní..

Jinak je telefon přijemný a svižný :-)

Ten kompas stále nejde, zkusil jsem i rom MIUI, kalibrace, nic..


rOMAN007
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 12. led 2012 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: jiayu g2f

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od rOMAN007 » sob 14. úno 2015 10:28:56

na konci roku jsem si znicil G2Fku (3g) tak jsem objednal novou a mam stejny problem jako nekdo psal jak ji dam na nabijecku je skoro jiste ze vytuhne. Obcas i kdyz ukoncim hovor tak uz se nerozsviti a musi baterka taky ven. Kdo ma stejy problem jakou tedy pouzivate verzi FW?
diky

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od StaryMuz » ned 15. úno 2015 10:12:08

HonzaSk píše: ...Ten kompas stále nejde, zkusil jsem i rom MIUI, kalibrace, nic...
Mám už nějaký čas verzi TD a s kompasem problém nemá.
V podstatě u každého telefonu s androidem používám pro kontrolu jak fungují senzory aplikaci AndroSensor.
Má nastavitelnou češtinu, ukazuje hodnoty výstupu všech senzorů mobilu a snadno se dá opticky zjistit, co případně není O.K.
Pokud by ti v ní kompas zvyšoval a snižoval hodnoty X správně se směrem otáčení telefonu (otáčením vpravo mají narůstat hodnoty), pak bude někde problém jen v použité aplikaci kompasu. Samotná odchylka severu je pak o kalibraci.
Jinak ze zkušenosti s jiným telefonem mohu říct, že špatně postavená ROMka může i otočit hodnoty kompasu (patrně špatným ovladačem senzoru).
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


kvapo
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pon 14. črc 2014 18:41:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: xxx
Rom: 0

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kvapo » ned 15. úno 2015 23:13:16

stává se vám,že při menším pádu tak cca 15cm - možná 20 max, se mobil vypne? Nespadne třeba ani na displej prostě jen menší pád při vyklouznutí z ruky když sedím za stolem.. je to normální?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22249
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od LivArt » ned 15. úno 2015 23:13:41

Nehýbe se ti baterka?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


pavl
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 16. úno 2015 8:03:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G2F

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od pavl » pon 16. úno 2015 8:24:21

rOMAN007 píše:na konci roku jsem si znicil G2Fku (3g) tak jsem objednal novou a mam stejny problem jako nekdo psal jak ji dam na nabijecku je skoro jiste ze vytuhne. Obcas i kdyz ukoncim hovor tak uz se nerozsviti a musi baterka taky ven. Kdo ma stejy problem jakou tedy pouzivate verzi FW?
diky
ahoj, mam obdobny problem na Jiayu G2F (WCDMA verze) oficialni firmware 0.8.5., kdy pri nabijeni vytuhne (zamrzne) a nejde zapnout (je i nefunkcni budik :? ). Nasledne musi baterie ven a uz to jde. Myslel jsem si, ze to vyresim verzi 0.3.4, ale nepomohlo to, a dela to porad. :-( Jeste zkusim ROM MIUIv5 verzi 4.8.29 a uvidime. ;-)


kvapo
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pon 14. črc 2014 18:41:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: xxx
Rom: 0

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kvapo » pon 16. úno 2015 14:34:48

LivArt píše:Nehýbe se ti baterka?
Ne, drží tam dobře ani sem ji nevytahoval extra tak drží a není to nějak vylítané..

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od StaryMuz » pon 16. úno 2015 21:44:28

Problém s vytuhnutím telefonu existuje i u mojí G2F TD verze.
Nestává se mi to ovšem při nabíjení a je to vzácnější.
Stane se to "z ničeho nic", tak jednou za měsíc, možná za dva měsíce.
Klidně leží bez připojení a když ji chci aktivovat, nic, dokud nevyndám baterii.
Je rootnutá. Wifi,data i BT vypnuty. Nemohl by to udělat výpadek signálu operátora?
U mne jde o síť O2.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


kvapo
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pon 14. črc 2014 18:41:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: xxx
Rom: 0

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kvapo » pon 16. úno 2015 22:58:12

Mě se někdy vytuhne-resp. sekne při surfování.. nevím je možné, že některé stránky nejsou dělané na mobily, ale spíš je někde chyba.


barnyw
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: pon 18. bře 2013 21:35:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 mini GT-I9195

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od barnyw » pon 16. úno 2015 23:44:05

pavl / rOMAN007 : ad vytuhnutí (zamrznutí ) při nabíjení:
Koupil jsem WCDMA v 10/2014, měl verzi fw G2FW-20140924-W-R-CN-V0.2.5 a taky jsem měl tyto problémy.
Nainstaloval jsem tuto ROM:http://www.needrom.com/download/jiayu-g ... roved-dip/ a bylo problémech. Doteď mobil používá dcera bez žádného zádrhele.


kresik
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 11. črc 2013 8:20:51
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi redmi 4A
Mobil 2 / ROM: Doogee F3 pro

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kresik » úte 17. úno 2015 6:56:31

já jedu na 2014-0606-w-r-cn-v0.8.5 a bez problémů. nikdy se nesekl. Jediné mi nejde 3G, ale to bude hardw. chyba.


kresik
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 11. črc 2013 8:20:51
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi redmi 4A
Mobil 2 / ROM: Doogee F3 pro

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kresik » úte 17. úno 2015 8:08:17

Jen mimo téma :-) moje G2F . Tu a tam nějaký telefonát a sms
Přílohy
Screenshot_1.png
výdrž baterie
Screenshot_1.png (1.36 MiB) Zobrazeno 3133 x

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22249
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od LivArt » úte 17. úno 2015 8:42:44

VolDown a Power tlačítko umí kouzla... ;)
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


kresik
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 11. črc 2013 8:20:51
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi redmi 4A
Mobil 2 / ROM: Doogee F3 pro

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kresik » úte 17. úno 2015 9:28:31

Recovery Mod. Ten většinou pomuže, ale ne vždy. Mě třeba na telefonu z ničeho nic odešlo 3G ( původně šlapalo super). Ať jsem mazal cache, přehrál jinou romku ( as 5 různých. ) a pod. 3G to neopravilo :evil: :-( zkusil jsem koupit i novou antenu, ale bez uspěchu. jak zapnu 3G data, signál začne kolísat od -105 db do -90 db a signál se prostě nechytne. ani se sám nepřepne do 2g a nikdo se v tu chvíli nedovolá ani já nikam. z grafu je vidět jak to jde v pravidelné periodě. telefon funguje jen když ho ručně přenastavím jen na GSM sítě. tak jsem ho odložil a koupil jsem si jinej telefon s LTE a mám pokoj :-D :twisted:


prasil
Robot
Příspěvky: 905
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Nitrogen
Mobil 2 / ROM: Oukitel K4000 RR
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od prasil » úte 17. úno 2015 12:35:09

:palec: Něco mi říká, že LivArt myslel screenshot :facepalm:


kresik
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 11. črc 2013 8:20:51
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi redmi 4A
Mobil 2 / ROM: Doogee F3 pro

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kresik » úte 17. úno 2015 14:46:19

to jsem asi mimo. jak ta tlačítka souvisejí se screenshotem ??

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od marus » úte 17. úno 2015 14:48:15

Že tys to ještě nezkusil?


kresik
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 11. črc 2013 8:20:51
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi redmi 4A
Mobil 2 / ROM: Doogee F3 pro

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kresik » úte 17. úno 2015 14:55:13

napadlo mě to, ale telefon na to nijak nereaguje.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od marus » úte 17. úno 2015 14:56:51

Ani zapnutý? To se mi snad ani nechce věřit


kresik
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 11. črc 2013 8:20:51
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi redmi 4A
Mobil 2 / ROM: Doogee F3 pro

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kresik » úte 17. úno 2015 15:03:10

nic. ani můj druhej telefon na to nikterak nereaguje :( teď jsem si nainstaloval MiUi a ani v tom to nic nedělá.


kresik
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 11. črc 2013 8:20:51
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi redmi 4A
Mobil 2 / ROM: Doogee F3 pro

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od kresik » úte 17. úno 2015 15:05:16

áhh. už jsem tu chybu našel po odpojení od nabíječek to funguje :-D


Ferdiik
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 20. lis 2012 20:19:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 5800
Tablet: GoClever T76GPS

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Ferdiik » čtv 19. úno 2015 13:32:19

barnyw píše:pavl / rOMAN007 : ad vytuhnutí (zamrznutí ) při nabíjení:
Koupil jsem WCDMA v 10/2014, měl verzi fw G2FW-20140924-W-R-CN-V0.2.5 a taky jsem měl tyto problémy.
Nainstaloval jsem tuto ROM:http://www.needrom.com/download/jiayu-g ... roved-dip/ a bylo problémech. Doteď mobil používá dcera bez žádného zádrhele.
Zdravím
Je potřeba ROOT telefonu?

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od StaryMuz » čtv 19. úno 2015 17:06:17

Viděl jste někdo ROMku, která by uměla používat CPU G2F i na jiný výkon, než jen "minimum/maximum"?
Pokud dostane CPU jakoukoliv práci, jede na max. a to i když jde o nenáročné činnosti.
Proto se taky tak hřeje.
Někde jsem četl, že MTK procesory mají dost dobře vyřešeno řízení spotřeby, ale to co vidím tedy takové rozhodně není.
I při jednoduchých aplikacích jede CPU na max, jako při těch nejnáročnějších.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.

Odpovědět

Zpět na „Jiayu G2S - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host