Jiayu G2S - obecná diskuzeJiaYu G2F

Odpovědět

Leo
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: sob 12. úno 2011 23:47:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4T

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Leo » úte 02. čer 2015 14:44:08

Nevíte prosím jak se u 8GB verze s Androidem 4.4 dá před voláním vybrat, že chci volat z druhé SIMkarty? U starší verze s Androidem 4.2 jsem měl nastaveno volání vždy z první SIMkarty a výjimečně jsem volal z druhé SIMkarty tak, že po zadání čísla jsem z vrchu stáhl roletu a tam byla volba ze které SIMkarty chci volat. U nového Androidu to však není.


JIAYU G4T Android 4.2.1
LG GT540 Android 4.0.4 by Miroslav_mm verze 28102012



Rambajs
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: úte 15. říj 2013 22:32:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gt-i9000 Cyanogen 4.4.4.
Mobil 2 / ROM: Lenovo A800 flash.. needrom
Bydliště: Getho

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Rambajs » úte 14. črc 2015 21:22:01

Čus nějaká rada když přestali fungovat spodní tlačítka. (pád na zem bez viditelného poškození)
displej nebo MB?
Díky

Uživatelský avatar

VMach3
Androiďák!
Příspěvky: 491
Registrován: pon 08. srp 2011 6:28:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi5 64GB black
Rom: MIUI 8 by xiaomi.eu
Bydliště: Červený Kostelec, okr. Náchod

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od VMach3 » úte 14. črc 2015 21:28:17

Displej


cottage55
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 21. led 2013 17:36:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC HD2
Rom: PACMAN 1.2a

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od cottage55 » sob 03. říj 2015 7:40:20

Kdyby někdo potřeboval opravit telefon, tak prodávám ten svůj na náhradní díly, Digitizer má malou prasklinu a displej si tak občas dělá co chce. Výměna by pravděpodobně problém vyřešila ale nehodlám se do toho pouštět.

http://aukro.cz/show_item.php?item=5708294584


Kemot
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: ned 20. črc 2014 15:22:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G2F

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Kemot » čtv 19. lis 2015 10:45:40

Ahoj mám takový problém. Tento mobil mám druhým rokem, celou dobu všechno v pohodě, až dnes, vyndal jsem mobil abych se podíval kolik je hodin, podíval jsem se, zmáčl jsem klávesu pro zamčení, displej klasicky ztmavl a když jsem ji zmáčkl znova, tak nic.. displej pořád tmavý a zaboha se nerozsvítil.. zkusil jsem na telefon zavolat, telefon vibruje, melodie zvoní ale diplej tmavý..... když jsem vyndal baterku, simku a pamětovku a dal je tam znovu, mobil se normálně po zmáčknutí klávesy zapne, najedu normálně na plochu a nechám mobil automaticky zamknout... a opět nejde odemknout, displej je prostě dead... Nevíte co s tím ?


Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od gersa » čtv 19. lis 2015 11:27:18

HW reset


Kemot
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: ned 20. črc 2014 15:22:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G2F

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Kemot » čtv 19. lis 2015 11:31:28

Můžete mi poradit jak na to ? normálně přes android to hodit do továrního nastavení ? a pak mě to samo navede ? díky

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od gersa » čtv 19. lis 2015 12:22:08

jo, staci to v nastaveni odkliknout a telefon se o vse postara sam.... jen si nezapomen udelat zalohu (alespon kontaktu)


Kemot
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: ned 20. črc 2014 15:22:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G2F

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Kemot » čtv 19. lis 2015 12:39:59

tak jsem to udělal, už to funguje. .akorát se mi nedaří si hodit kontakty z googlu zpátky do mobilu.. poradíte jak na to ? Když jdu do kontatků přes gmail, tak tam všechny jsou ale když je chci importovat v mobilu, tak mi to píše, že na mém google účtu žádné kontakty nejsou...

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2343
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: Note 3 SM-N9005 AryaMod 8.3
Mobil 2 / ROM: SGS4 i9505 Omega v41
Tablet: Asus Transformer TF701
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od aldabubo » čtv 19. lis 2015 12:47:04

Do mobilu vložíš Google účet (gmail adresu) a ony se ti natáhnou synchronizací. Nic se neimportuje.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert
SGS1 i9000 a SGS2 i9100 - základ Stock + CFrootKernel + Odin


Kemot
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: ned 20. črc 2014 15:22:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G2F

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Kemot » čtv 19. lis 2015 14:59:47

tak to by bylo, další problém, nějak mi nefunguje GPS... stáhl jsem si navigaci do mobilu, kterou jsem používal před tím a sice mi v liště nahoře vyjede vyledávání GPS satelitů ale žádný mi to nenajde.. před tím mi tam naskočilo i číslo kolik satelitů je k dispozici a kolik jich to našlo, třeba 6/12 ... teď tam není nic.. Můžete prosím pomoct? Mobil mám hlavně na gps :(

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od gersa » čtv 19. lis 2015 15:07:48

vim, ze je to blbej dotaz, ale mas zaply GPS?


Kemot
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: ned 20. črc 2014 15:22:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G2F

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Kemot » čtv 19. lis 2015 15:18:17

Jasně :D


Leo
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: sob 12. úno 2011 23:47:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4T

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Leo » čtv 19. lis 2015 15:20:49

Druhý blbý dotaz: Nejsi doma, ale venku pod širým nebem?

Jinak to první hledání může trvat 5 - 10 min.
JIAYU G4T Android 4.2.1
LG GT540 Android 4.0.4 by Miroslav_mm verze 28102012


Kemot
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: ned 20. črc 2014 15:22:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G2F

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Kemot » čtv 19. lis 2015 20:16:22

Jo, to bylo ono, hledalo to tak 10 minut a už to běží.. díky moc


Leo
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: sob 12. úno 2011 23:47:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4T

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Leo » sob 12. pro 2015 9:10:31

Nevíte prosím někdo jaký je technický rozdíl mezi displejem na nový a starý model G2F WCDMA (vím, že při pohledu ze spodní strany se trochu liší, ale nevím zda jsou kompatibilní)? V Číně jsem si totiž objednal displej na starý model a oni poslali displej na nový model. Napřed prodejce říkal, že udělal chybu a pošle mi ten správný, ale teď přišel s tím, že jsou displeje záměnné a mohu na starý model se 4 GB ROM použít displej určený pro nový model s 8 GB ROM a tak nevím, zda do toho jít nebo ne (i když by to fungovalo, tak aby to třeba nějak nadměrně nezatěžovalo elektroniku).
JIAYU G4T Android 4.2.1
LG GT540 Android 4.0.4 by Miroslav_mm verze 28102012


svobodaem
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 23. led 2016 18:40:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Hongmi

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od svobodaem » sob 23. led 2016 18:50:56

Už více než rok používám na G2F WDCMA 4GB českou MIUI-4.8.29. Jsem téměř stoprocentně spokojený až na jednu věc - telefon se 1x - 2x denně samovolně vypne (všiml jsem si, že často po změškaném volaní nebo přijetí zprávy na Whatsup).
Neměl někdo nebo nemá stejný problém?

Na ruském fóru jsem našel návod na instalaci novější verze MIUI včetně upgradu na Android 4.4.2 a to i pro verzi 4GB!!! To by se mi líbilo dvojnásob kvůli možnosti používání MyBandu. Nepoužívá to náhodou někdo?

https://translate.googleusercontent.com ... ry44157488


mauda
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: pát 25. črc 2014 6:37:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 mini
Mobil 2 / ROM: JaiYu G2F
Tablet: Samsung Galaxy TAB 10.1

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od mauda » ned 17. dub 2016 19:41:22

Ahoj tenhle telefon jsem doporučil kdekomu a všichni spokojeni.
Ale na vánoce ho koupil kámoš synovi a teď se mu neskutečně zpomalil. Teda pustí se svižně a asi minutu se v něm dám normálně pohybovat, ale potom problikne obrazovka, je černá jen s horní lištou (stav baterky, signál, atd.) a neskutečně zpomalí. Nedá se v něm skoro nic udělat a když se někam dostanu, tak zase problikne a jsem na začátku, tj. černá obrazovka.

Zkoušeli jsme tvrdý reset přes volume+power_on, ale ani v kombinaci s wipe cache to nepomohlo. Stále stejný problém.
Takže baterka ven a po spuštění zase chvilku jede.
Přijde mi, že trochu více hřeje v oblasti kolem čočky foťáku (nevím, co je pod přišroubeným krytem).

Uvítám jakoukoli radu. Díky.


Leo
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: sob 12. úno 2011 23:47:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4T

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Leo » ned 17. dub 2016 20:06:33

Před čtrnácti dny se mi (tedy spíše manželce) stalo na tomto telefonu něco, co bylo dosti podobné Tvému popisu. Po startu se na tom nedalo vůbec nic udělat, třeba vlézt do nastavení byl nadlidský výkon a reakce trvala několik minut (hned po startu to ještě šlo, ale tak po minutě už byl mobil celý zaseknutý). Navíc se samy začaly instalovat nějaké neznámé programy. U počítače bych to hned tipoval na vir a tak jsem z posledních sil nainstaloval avast a spustil kontrolu. Avast začal hlásit nějaké hrozby, ale dál jsem se už nedostal. Nahrál jsem tedy do telefonu novou ROM a od té doby běží vše normálně (jen škoda, že jsem neměl aktuální zálohu a musel jsem vše instalovat znovu). Nechápu však jak se tam vir dostal, protože manželka nic nového nestahuje.

Doporučuji tedy pomocí CWM zazálohovat aktuální systém (otázka, zda se to vůbec povede, protože v mém případě to bylo z důvodu nějaké chyby předčasně ukončeno), provést resety a nahrát novou čistou ROM.
JIAYU G4T Android 4.2.1
LG GT540 Android 4.0.4 by Miroslav_mm verze 28102012


mauda
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: pát 25. črc 2014 6:37:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 mini
Mobil 2 / ROM: JaiYu G2F
Tablet: Samsung Galaxy TAB 10.1

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od mauda » pon 18. dub 2016 7:16:27

Leo píše:Doporučuji tedy pomocí CWM zazálohovat aktuální systém (otázka, zda se to vůbec povede, protože v mém případě to bylo z důvodu nějaké chyby předčasně ukončeno), provést resety a nahrát novou čistou ROM.
Ahoj, děkuji za rychlou reakci.
Hodinu a půl jsem věnoval hledání CWM pro JiaYu G2F WCDMA, ale neuspěl jsem. Můžeš mi, prosím, poslat odkaz?
Jakou novou ROM jsi použil? Rád si nechám poradit :)

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od gersa » pon 18. dub 2016 7:20:18



Leo
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: sob 12. úno 2011 23:47:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4T

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Leo » pon 18. dub 2016 8:13:01

Jenom pozor při nahrávání na to, jestli máš telefon s 4GB nebo s 8GB ROM. Já mám 8GB a použil jsem tuto ROM: http://www.needrom.com/download/aosp-ki ... wcdma-g2f/. Zdá se mi i stabilnější než originál, který občas zamrzl.
JIAYU G4T Android 4.2.1
LG GT540 Android 4.0.4 by Miroslav_mm verze 28102012

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od StaryMuz » úte 19. dub 2016 17:29:44

Byla tu i rada ohledně zálohy toho dosavadního systému.
Bohužel ti ale tvůj patrně napadený systém už k ničemu nebude. Využitím té zálohy bys patrně znovu aktivoval "zavirování".
Udělej si zálohy v synchronizaci s Google účtem (kontakty, kalendář ...) a ty pak natáhni do nově nainstalované ROM.
Pokud nevyužíváš pro speciální aplikace ROOT, pak ani nenechávej rootnutý telefon.
Pokud ROOT potřebuješ, alespoň zahesluj jeho schvalování pro nové aplikace.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


Leo
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: sob 12. úno 2011 23:47:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4T

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Leo » úte 19. dub 2016 19:03:15

Ta záloha byla spíš myšlena tak, že kdyby nebyl problém v zavirování a ani nahrání nové ROM by nepomohlo, tak aby bylo možné se vrátit do původního stavu (třeba na jiném stejném telefonu ;) ).
JIAYU G4T Android 4.2.1
LG GT540 Android 4.0.4 by Miroslav_mm verze 28102012


mauda
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: pát 25. črc 2014 6:37:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 mini
Mobil 2 / ROM: JaiYu G2F
Tablet: Samsung Galaxy TAB 10.1

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od mauda » úte 26. dub 2016 19:28:50

Ahoj,
jsem zpět a moc jsem nepokročil.

V prvním kroku jsem se pokusil telefon ROOTnout, ale FramaRoot skončil na Error #9 (try anoteher exploit).
FramaRoot jsem ze zvědavosti vyzkoušel i na dvou jiných JiaYu G2F zakoupených před rokem a oba se na první pokus ROOTly.

Zkusil jsem taky vRoot (iRoot), ale ani ten si s tímto telefonem neporadil, stále nahrával driver a telefon se pak restartoval, což dělá v tomto "přetíženém" stavu přibližně každých 10 minut.

Nemáte nějakou radu čím zkusit začít a rozmotat klubíčko svízele?

Mauda

Btw: Zazálohoval jsem si na SD kartu jen to, co nabízí zálohování z menu při nastartování telefonu přes Volume+TurnOn.

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od gersa » úte 26. dub 2016 19:35:38

To, ze jeden telefon rootnout jde, jeste neznamena, ze dalsi pujde taky. Staci jina verze ROM a je po zizalkach...

Najdi si na needrom rootnutou ROM. Nicmene neda mi to, abych se nezeptal - proc potrebujes root?


Leo
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: sob 12. úno 2011 23:47:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4T

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Leo » úte 26. dub 2016 20:32:01

Je to telefon s 4GB nebo s 8GB ROM? 8GB mi šel taky rootnout trochu hůř.
JIAYU G4T Android 4.2.1
LG GT540 Android 4.0.4 by Miroslav_mm verze 28102012


mauda
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: pát 25. črc 2014 6:37:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 mini
Mobil 2 / ROM: JaiYu G2F
Tablet: Samsung Galaxy TAB 10.1

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od mauda » stř 27. dub 2016 6:09:43

gersa píše:Nicmene neda mi to, abych se nezeptal - proc potrebujes root?
Snažil jsem se postupovat podle rad, které jsem tady dostal a vyšlo mi z toho, že ROOT je prvním krokem. Možná jsem to špatně pochopil.

Nejde mi o data v tom telefonu (telefonní čísla mám, fotky jsou na SD kartě, ostatní nepotřebuji).

V tomhle jsem lama a raději postupuji pomalejšími a jistějšími kroky. Stáhl jsem si ten CWM -> je to IMG soubor a počítám, že bych ho mohl do telefonu dostat přes to Volume+PowerOn menu. Ale mám trochu strach, abych jeho nahráním neztratil nějaké certifikáty nebo identifikátory (nebo jak se tomu říká) tohoto telefonu, které bych mohl potřebovat po přehrání ROMky
Možná by mi pomohla informace, co všechno mám před přehráním ROMky zazálohovat, protože to budu potřebovat potom.
LEO píše:Je to telefon s 4GB nebo s 8GB ROM?
V úložišti ukazuje 5,8GB, takže počítám, že to je 8GB verze.

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od gersa » stř 27. dub 2016 7:17:48

Ad Root - Jestli nepotrebujes Root pro nejakou konkretni aplikaci/upravu (napr Titanium Backup, zmena DPI.......), pak ho nedelej. Obcas muzes s Rootem udelat v telefonu peknou paseku. Uz jsem par znamym daval do kupy telefon, ve kterem prave Root byl a dostaly ho do ruky jeho deti

Ad zalohovani - ja zalohuju kontakty pres google, aplikace/nastaveni pres zmineny TitaniumBackup a jinak nic. Fotky a dokumenty mam v interni pameti, kterou pri nahravani novych ROM nemazu. Ale samozrejme kazdy to ma dle sebe, takze ty jsi musis sam prijit na to, co potrebujes

Ad CWM - jde nainstalovat nekolika zpusoby
1) FlashTool - asi nejjednodussi program na instalaci "cehokoliv" do telefonu......
2) ADB - to je neco jako prikazovy radek pro telefon. Do telefonu se pak nahravaji soubory pres prikazy v tomto rozhrani
3) Pres Recovery - pomoci samotneho recovery (To je to Volume+PowerOn, nicmene beznejsi je pouzivat vyraz recovery, protoze jsou telefony, kde se recovery spousti pomoci Volume- a PowerOn)...... mozna se mylim, ale pres stock recovery jen tak novou/jinou recovery nenahrajes. Jistejsi jsou predchozi zpusoby
4) Pres aplikaci primo v systemy, napr flashify, potrebujes ale Root


Leo
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: sob 12. úno 2011 23:47:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4T

Re: JiaYu G2F

Příspěvek od Leo » stř 27. dub 2016 8:31:05

Mě se u prvního telefonu s 8MB ROM povedl ROOT pouze pomocí programu vroot. Je to však trochu divočejší a raději jsem to v počítači nainstaloval na virtuální počítač, který jsem potom hned smazal. Na svůj počítač bych to neinstaloval, protože to natáhne plno divných věcí. Mám však dojem, že u druhého telefonu s 8MB ROM šel už udělat root nainstalováním aplikace "Jiayu.es" do telefonu, přes tuto aplikaci v menu "Driver-Tools" nainstalovat "ROOt APK (Multiroot)", spustil jsem "Multiroot" a zmáčkl poslední volbu.

Potom jsem přes "Mobileuncle" nahrál Recovery. Pokud to jde, tak pro práci s telefonem raději používám programy nainstalované v telefonu místo počítače a propojení přes kabel. Pokud Ti však nezáleží na datech, tak jak již bylo psáno výše, nahraj tam rovnou přes FlashTool novou ROM, která už bude mít root.

Ještě bych chtěl upozornit, že u telefonu s 8MB ROM se mi při záloze a obnově systému ukládají a přehrávají i obrázky a videa což se mi u jiných telefonů nestávalo. Možná je to verzí Recovery nevím, ale trochu mě zaskočilo, když jsem v telefonu najednou neměl fotky co jsem rok fotil. Naštěstí šly vytáhnout z poslední zálohy.
JIAYU G4T Android 4.2.1
LG GT540 Android 4.0.4 by Miroslav_mm verze 28102012

Odpovědět

Zpět na „Jiayu G2S - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host