Evolve FX400 - obecná diskuzeEvolve FX400 (4,3") a FX500 (5")


francesko901
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 25. pro 2012 20:02:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX 500 Warrior
Rom: 2GB

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od francesko901 » čtv 03. led 2013 23:12:47

Lexi píše:Zdravím,

na vánoce jsem od přítele dostala Evolve fx500. Zatím si na něj nemohu ztěžovat.
Jen bych se chtěla zetat, zda-li z vás někdo neví, jestli si dá na tento telefon koupit nějaký obal nebo pouzdro....
např něco takového : http://www.alza.cz/belkin-meta-030-bile ... 6.htm#foto nebo něco na tento styl..

Děkuji za radu.... :)

a tohle by Ti nestačilo?
http://www.evolve.cz/c-produkty/evolve/ ... lusenstvi/

Jinak si také myslím, že něco jako ten Belkin bude fakt problém sehnat na FX500... jedině obíhat krámy a zkoušet...





jege
Androiďák!
Příspěvky: 386
Registrován: čtv 21. říj 2010 11:08:59
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 2 Enhanced
Mobil 2 / ROM: HTC Desire, LG L90
Tablet: Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Tablet 2 / ROM: Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab3, iPad Mini
Bydliště: Praha

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od jege » pát 04. led 2013 14:22:31

francesko901 píše:na mém FX500 GPS také moc nefunguje - musím zapnout plnou podporu Google, EPO, A-GPS, atd. pak funguje celkem rozumě.

Zdá se mi, že asi nefunguje kompas - nikde v nastaveních jsem nenašel žádné nastavení, zapnutí či vypnutí. Víte o nějaké aplikaci, která by fungčnost/existenci kompasu spolehlivě otestovala?

Pak se chci zeptat na Vaše zkušenosti s reklamací: je pomalá GPS a nefunkční kompas důvodem k reklamaci?
GPS na Evolve je doslova tragická a nějaká online GPS navigace, např. Waze, je prakticky nepoužitelná. Dnes jsem kvůli tomu i volal do Abacusu na servisní podporu Evolve a natrefil jsem na takového "specialistu", který mě celou dobu přesvědčoval, že telefon je na telefonování a na navigování ať si koupím na navigaci a že když si koupím nějakou placenou navigaci do mobilu, tak GPS bude fungovat lépe. Prý satelity zvýhodňují placené navigace a bezplatné navigace "chytají" signál později. Dokonce mě přesvědčoval, že mobil komunikuje se satelity, které poznají kdy se k nim připojuje placená nebo bezplatná aplikace a upřednostňuji placené aplikace. :DD

Jako alternativu mi doporučil zapnout bezplatnou navigaci v mobilu, počkat několik minut až desítek minut, až se GPS "chytne" a až pak se rozjet. Po Praze je to rada k nezaplacení! Samozřejmě, že reklamaci z důvodu spatné funkčností GPS neuznají, protože když GPS funguje, tak není co reklamovat. Ať si prý koupím normální navigaci nebo placenou aplikaci do mobilu, popřípadě ať vždy čekám, až se GPS chytne než se rozjedu a problém s GPS se s tím vyřeší. :oops:

Nejzajímavější na tom je, že když spustím GPS Test na HTC Desire a Evolve FX420, tak Evolve "vidí" satelity jen o trochu později než Desire, mají silnější signál než na Desire a občas jich ukáže i více než Desire, ale hrozně dlouho trvá, než přejdou z modu "In View" do modu "In Use". Podle toho to vypadá, že Evolve má GPS modul stejně citlivý jak Desire, možna i trochu citlivější, ale zpracování signálu pokulhává, což je podle mě jasný problém firmware.

Evolve kompas asi vůbec nemá, nikde ve specifikacích jsem jej nenašel a když spustím GPS Status and Tools, tak se kompas nepohybuje a stále stojí na stejném místě, na rozdíl od HTC Desire, kde se pohybuje a správně ukazuje světové strany.
Naposledy upravil(a) jege dne pát 04. led 2013 14:31:02, celkem upraveno 1 x.
Neumím anglicky, tak mě neposílejte na XDA!
HTC Desire, Samsung Note II, LG L90, Xiaomi Redmi 2E
Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab 3, iPad Mini, Op3n dott, Z3 Tablet Compact

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22250
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od LivArt » pát 04. led 2013 14:29:59

Toho "technika" bych se zeptal na jméno a tím by pro mě rozhovor končil. Následně bych tohle nějak řešil.

Stáhni si aplikaci GPS Test, zapni gps a asistovanou gps, připoj se na wifi, běž někam k oknu nebo rovnou ven, na první záložce vidíš satelity a na druhý záložce vidíš kompas. Když se budeš hýbat a kompas se bude otáčet i bez gps fixu, tak je tam hw. Pak dej menu -> nastavení a je tam možnost vymazat agps data a stáhnout znova, uděláš obě volby po sobě. Pak chvíli počkáš, případně můžeš zkusit vypnout a zapnout tu aplikaci a buď se chytne nebo ne. Když ne, tak to pošli reklamovat.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


LadislavK
Stálý androiďák
Příspěvky: 140
Registrován: stř 02. pro 2009 21:56:08
Reputace: 0

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od LadislavK » pát 04. led 2013 14:31:45

Fx500 kompas buď vůbec fyzicky nemá, nebo ho neumí obsloužit kernel. Nejde najít vůbec jako zařízení v systému. Jinak gps mi šlape normálně bez problémů, využívám ji denně.


bergruft
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: ned 17. dub 2011 12:24:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: hTC Desire Z

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od bergruft » pát 04. led 2013 17:14:53

Zdravím, koupil jsem Evolve fx 400 loni v listopadu jako dárek, mám s ním jediný problém - nedají se na něm naistalovat žádné widgety (kromě těch co sám už nabízí telefon) - je chyba v používání telefonu, či v telfonu samotném? Jako majitel HTC Desire Z jsem s tím neměl nikdy problém... tento telefon je pro manželku - prosím o radu díky


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22250
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od LivArt » pát 04. led 2013 17:16:51

Co znamená "nedají se nainstalovat"?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


bergruft
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: ned 17. dub 2011 12:24:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: hTC Desire Z

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od bergruft » pát 04. led 2013 17:43:30

když např. stáhnu battery solo widget - tak se mi stáhne programek, ale widget, který by ukazoval úroveň baterie nikoliv, ani jak jsem např. na Desire Z zvyklý - kliknout na plochu a zvolit widget u Evolve fx 400 nejde - je tam jen možnost vybrt tatetu a to z: galerie, tapety, video tapeta, živé tapety. Když bych případně hledal stáhnutý widget pod složkou s widgetami (které jsou již nainstalované v telefoně) tak se mi nic nové nezobrazí... - to samé např. meteor - (pro zobrazení oblačnosti na mapě čr)

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22250
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od LivArt » pát 04. led 2013 17:45:13

Můžeš změnit launcher na třeba Apex nebo Nova.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


jege
Androiďák!
Příspěvky: 386
Registrován: čtv 21. říj 2010 11:08:59
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 2 Enhanced
Mobil 2 / ROM: HTC Desire, LG L90
Tablet: Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Tablet 2 / ROM: Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab3, iPad Mini
Bydliště: Praha

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od jege » pát 04. led 2013 18:04:39

bergruft píše:... jak jsem např. na Desire Z zvyklý - kliknout na plochu a zvolit widget u Evolve fx 400 nejde - je tam jen možnost vybrt tatetu a to z: galerie, tapety, video tapeta, živé tapety. Když bych případně hledal stáhnutý widget pod složkou s widgetami (které jsou již nainstalované v telefoně) tak se mi nic nové nezobrazí... - to samé např. meteor - (pro zobrazení oblačnosti na mapě čr)
Evolve to má řešeno jinak - widgety jsou za nainstalovanými aplikacemi a jsou řazeny podle abecedy, alespoň na FX420 to tak mám. Také mě to nejdříve pletlo a také jsem byl z toho nejdříve v šoku než jsem si všiml, že za nainstalovanými aplikacemi jsou další stránky s wingety, tam jsem je nejdříve marně hledal na konci seznamu, než jsem zjistil, že jsou podle abecedy a pomíchané mezi již nainstalovanými widgety.
Neumím anglicky, tak mě neposílejte na XDA!
HTC Desire, Samsung Note II, LG L90, Xiaomi Redmi 2E
Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab 3, iPad Mini, Op3n dott, Z3 Tablet Compact


bergruft
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: ned 17. dub 2011 12:24:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: hTC Desire Z

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od bergruft » pát 04. led 2013 18:13:38

Mezi instalované widgety se mi žádný nový widget nepřidá... tak ten apex mi stejně batery solo nedokáže najít


jege
Androiďák!
Příspěvky: 386
Registrován: čtv 21. říj 2010 11:08:59
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 2 Enhanced
Mobil 2 / ROM: HTC Desire, LG L90
Tablet: Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Tablet 2 / ROM: Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab3, iPad Mini
Bydliště: Praha

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od jege » pát 04. led 2013 18:20:24

bergruft píše:Mezi instalované widgety se mi žádný nový widget nepřidá... tak ten apex mi stejně batery solo nedokáže najít
U FX420 no problém - 4. v pořadí, hned za 3D počasí živě, Analogové hodiny, AVG AntiVirus a po zmáčknutí a přidržení jej mohu umístit na plochu.
Neumím anglicky, tak mě neposílejte na XDA!
HTC Desire, Samsung Note II, LG L90, Xiaomi Redmi 2E
Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab 3, iPad Mini, Op3n dott, Z3 Tablet Compact


bergruft
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: ned 17. dub 2011 12:24:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: hTC Desire Z

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od bergruft » pát 04. led 2013 19:10:26

Tak bohužel u fx 400 nic...ani nějaký pěkný widget na hodiny..- žádný widget mi to nepřidá..- tak nevím - škoda... jinak slušný telefon..


jege
Androiďák!
Příspěvky: 386
Registrován: čtv 21. říj 2010 11:08:59
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 2 Enhanced
Mobil 2 / ROM: HTC Desire, LG L90
Tablet: Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Tablet 2 / ROM: Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab3, iPad Mini
Bydliště: Praha

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od jege » pát 04. led 2013 19:42:52

To není možné, widgety jsou jednou ze základních funkcionalit Androidu, takže buďto děláte něco špatně nebo je vadný telefon. Zkusil bych jej vypnout/zapnout a pak nainstalovat nějaký widget.

Můžete sem dát fotky 1. stránky widgetů?
Neumím anglicky, tak mě neposílejte na XDA!
HTC Desire, Samsung Note II, LG L90, Xiaomi Redmi 2E
Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab 3, iPad Mini, Op3n dott, Z3 Tablet Compact


francesko901
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 25. pro 2012 20:02:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX 500 Warrior
Rom: 2GB

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od francesko901 » sob 05. led 2013 2:29:05

LivArt píše:Toho "technika" bych se zeptal na jméno a tím by pro mě rozhovor končil. Následně bych tohle nějak řešil.

Stáhni si aplikaci GPS Test, zapni gps a asistovanou gps, připoj se na wifi, běž někam k oknu nebo rovnou ven, na první záložce vidíš satelity a na druhý záložce vidíš kompas. Když se budeš hýbat a kompas se bude otáčet i bez gps fixu, tak je tam hw. Pak dej menu -> nastavení a je tam možnost vymazat agps data a stáhnout znova, uděláš obě volby po sobě. Pak chvíli počkáš, případně můžeš zkusit vypnout a zapnout tu aplikaci a buď se chytne nebo ne. Když ne, tak to pošli reklamovat.
Díky za radu, mám nainstalováno, půjdu zítra vyzkoušet. Ještě jsem si stáhl Senzor List, tak uvidíme...


francesko901
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 25. pro 2012 20:02:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX 500 Warrior
Rom: 2GB

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od francesko901 » sob 05. led 2013 5:10:15

Tak jsem to nevydržel, šel jsem vyvenčit psy a během toho použil GPS Test... Během cca 5 minut chůze mezi paneláky to nepřeklopilo ani jeden satelit do stavu "In use", přitom to ale asi během cca 10 sekund namapovalo první satelit do stavu "In view" a během dalších cca 30 sekund to přidalo další tři... déle než těch pět minut jsem už čekat nemohl, protože jsem šel bez vodítek (ve 3h ráno chodce nečekám) a feny začaly vyštěkávat lidi za okny...

Senzor list mi žádný kompas nenašel (nenašel tedy ani GPS, ale to jsem nečekal). Tak to tedy vypadá, že v Evolve žádný kompas nebude... proč jsem si ale myslel, že tam je?


francesko901
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 25. pro 2012 20:02:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX 500 Warrior
Rom: 2GB

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od francesko901 » sob 05. led 2013 5:15:47

jege píše:To není možné, widgety jsou jednou ze základních funkcionalit Androidu, takže buďto děláte něco špatně nebo je vadný telefon. Zkusil bych jej vypnout/zapnout a pak nainstalovat nějaký widget.

Můžete sem dát fotky 1. stránky widgetů?
Mno, nevím jestli je to rozdíl mezi Androidem ICS a JB, nebo Evolve FX400 a FX420, ale v mojí FX500 se nových widgetů objevilo pomálu - pár ano, ale tak cca 3-5, a to jsem si nainstaloval cca 80-100 nových aplikací! Máte i Vy ostatní se svými FX400 a FX500 podobnou "widgetovou" zkušenost?

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Tomáš Kubec » sob 05. led 2013 10:19:41

A neinstaluješ to na kartu? Aplikace, která má widget, musí být nainstalovaná v zřízení. Jinak widget nefunguje a nezobrazí se v nabídce.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


jege
Androiďák!
Příspěvky: 386
Registrován: čtv 21. říj 2010 11:08:59
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 2 Enhanced
Mobil 2 / ROM: HTC Desire, LG L90
Tablet: Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Tablet 2 / ROM: Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab3, iPad Mini
Bydliště: Praha

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od jege » sob 05. led 2013 11:04:32

To by mohlo být jádro pudla. Já na FX420 zatím žádnou kartu nemám, takže to všechno instaluji do vnitřní paměti.
Neumím anglicky, tak mě neposílejte na XDA!
HTC Desire, Samsung Note II, LG L90, Xiaomi Redmi 2E
Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab 3, iPad Mini, Op3n dott, Z3 Tablet Compact

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Tomáš Kubec » sob 05. led 2013 11:50:28

A jak je tam rozdělena paměť, na paměť zařízení a vnitřní kartu? Nesmí to být nikde, kde se to tváří jako karta. Aplikace, které používají widget musí být vždy na paměti zařízení.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


francesko901
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 25. pro 2012 20:02:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX 500 Warrior
Rom: 2GB

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od francesko901 » sob 05. led 2013 14:22:51

Tomáš Kubec píše:A neinstaluješ to na kartu? Aplikace, která má widget, musí být nainstalovaná v zřízení. Jinak widget nefunguje a nezobrazí se v nabídce.
No jistě! Samozřejmě, že to mám na těch 2GB (nebo dvou Gb :/), co se tváří jako SD karta, tj. nejde o těch 16GB, které jsem si tam já dodal a které se tváří jak SD(2). Tak... teď jsem přesunul Meteor a Aladina do vnitřní paměti (z "USB úložiště") a ejhle, Meteor nabízí tři widgety, Aladin pořád nic... Ale to bude asi tím, že vývojáři dodávají widget jen na Meteor (bych si tak myslel... nechce se mi to teď ověřovat), což je škoda, protože bych radši měl ve widgetu předpověď oblačnosti na dva dni dopředu z Aladina, než aktuální srážkovou situaci z Meteoru...

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Tomáš Kubec » sob 05. led 2013 14:42:52

JJ na Androidu to je tak odjakživa, že pokud chceš funkční widget, tak musí být aplikace ve vnitřní paměti :-)
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


francesko901
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 25. pro 2012 20:02:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX 500 Warrior
Rom: 2GB

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od francesko901 » sob 05. led 2013 14:58:36

1. část dnešního GPS testu:
zapnuta GPS s maximální pedporou (EPO, A-GPS, wi-fi, Google atd.),
během chůze mezi paneláky cca 20sec. 4 satelity "In view", ani po cca 2 minutách žádný "In use",
během jízdy autem FX500 leží na palubní desce, nemám možnost sledovat průběh,
za cca 10minut zastavuji a kontroluji: 14 satelitů "In view" z toho 10 "In use",
v zákaznickém centru PMDP (přízemí několikapatrové budovy) vše padá na 0 "In view" a 0 "In use",
vyjdu ven (na Denisovo nábřeží), okamžitě naskakuje (cca 2sec) první satelit "in view",
musím platit u automatu, nemohu sledovat FX500 cca 5 minut, po nich je opět 14 "in view" z toho 10 "In use",
během cesty do Kauflandu je FX500 na okně, na rozlehlém parkovišti je stav stejný jako na Denisově nábřeží,
v Kauflandu vše padá,
jsem opět na parkovišti, první satelity "in view" naskakují během sekund, a jestli se nepletu, tak 6 či 8 satelitů "in use" naskočí do minuty...
(musím se podívat, zda nejde zapnout nějaký log, tahle dojmologie sice leccos napoví, ale exaktní to moc není... zvlášť u člověka, co je na štíru s časem...)

Závěr první části: zdá se, že při zapnuté maximální podpoře to v Plzni trvá max. do 10 minut, než GPS začne pořádně makat, v budovách FX500 asi fungovat nebude, ale při východu z budov rychle naskočí zpět - připomínám, při maximální podpoře.

Nu a teď zkusím totéž, ale s minimální podporou - zkusím vynout vše, krom GPS a uvidíme...


Vergil333
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: sob 05. led 2013 16:50:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P760

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Vergil333 » sob 05. led 2013 16:52:09

Rovnaký problém ako Bergruft. Nainštalujem widget ale nezobrazí sa medzi widgets, ani po reštartovaní telefónu. Viditeľná je len ikona medzi aplikáciami, kde viem widgety nastavovať.


francesko901
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 25. pro 2012 20:02:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX 500 Warrior
Rom: 2GB

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od francesko901 » pon 07. led 2013 6:54:09

2. část GPS testu:
Vypnuta jakákoli podpora, přesto satelity nskakují do módu "in view" během několika sekund, do módu "in use" již do minuty! Pravda, stalo se tak před naší, panelákem, tj. na místě, kde to telefon "zná" :)
po té minutě, kdy naskočili na GPS testu satelity do "in use" módu funguje navigace Google okamžitě v použítí pro auto, při přepnutí na pěší to cca 5 minut hledalo satelity (nevíte někdo proč?).
Při přepnutí na Google mapy to cca 5 minut trvalo, než to bylo schopné z GPS satelitů načíst polohu.
Připomínám, toto vše při vypnuté jakékoli podpoře - běžela jen holá GPS.

Závěr: Jestli jednou už GPS nahodíte, bude Vám nabíhat pak již rychle, minimálně v místech, kde jste naposledy měli GPS v provozu.

P.S. Ještě mi napadá poslední test, až pojedu tenhle týden do Prahy, tj. tam, kde to telefon nezná, tak zapnout holou GPS až tam. Uvidíme, jak rychle se chytne...


jege
Androiďák!
Příspěvky: 386
Registrován: čtv 21. říj 2010 11:08:59
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 2 Enhanced
Mobil 2 / ROM: HTC Desire, LG L90
Tablet: Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Tablet 2 / ROM: Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab3, iPad Mini
Bydliště: Praha

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od jege » pon 07. led 2013 10:19:25

Ta GPS je u Evolve dost divná a citlivostí modulu to asi nebude. Teď jsem porovnával HTC Desire a Evolve FX420 za oknem a po vypnutí a zapnutí telefonu má Desire první fix za 2:35 min., FX420 až za 8:50 min. Když vypnu GPS Test a zkusím to za nějakou dobu, tak Desire má první fix za 12 sekund, FX420 za 27. Mám dojem, že HTC, když se jednou chytne, tak už se příště "fixne" mnohem rychleji a vydrží mu to nadlouho, Evolve to po čase "zapomene" a proto další fixace trvá hrozne dlouho.

Paralelně jsem testoval i SE Xperia Ray a ten po cca 5 minutách nalezl první satelit, po dalších 10 minutách ještě jeden a asi 10-15 minut mu trvalo než je zafixoval. Více satelitů nevidí a tudíž není schopen zjistit polohu.

Velice zajímavé je i porovnání doby naběhnutí telefonu - Evolve FX420: 15-20 sekund, HTC Desire a SE Xperia Ray: 50-60 sekund.
Neumím anglicky, tak mě neposílejte na XDA!
HTC Desire, Samsung Note II, LG L90, Xiaomi Redmi 2E
Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab 3, iPad Mini, Op3n dott, Z3 Tablet Compact


game4life
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 14. lis 2012 21:01:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Meizu

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od game4life » pon 07. led 2013 16:57:06

a zkousels A-GPS nebo stáhnout EPO soubor? vše je v nastavení Služby určování polohy (GPS EPO pro zrychlení polohování GPS)


francesko901
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 25. pro 2012 20:02:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX 500 Warrior
Rom: 2GB

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od francesko901 » pon 07. led 2013 23:19:37

no, asi to není dota na mně, ale nedokážu neodepsat...

předesílám, že to píšu s předpokladem, že nemám výjimečné štěstí na výjimečně dobrý kus a že ostatní na tom budou zhruba stejně, jen maxi smolaři o něco hůř...

Mně to s EPO, A-GPS atd. nabíhá venku (ano, za oknem na balkon se nechytám vůbec...) FX500 během vteřin ("in view") a poprvé pár minut do "in use". Pak GPS naskakuje během desítek sekund do "in use" (opět venku) i bez jakékoli podpory... takže podpora to může jen zlepšit.

Navíc, jestli jsem to správně pochopil s Jegem jsme začali testovat, jak v praxi funguje samotná GPS v Evolve, nikoli jak Evolve dobře naviguje/ rychle určuje polohu - při zapnuté podpoře by vše mělo být leší nebo stejné. Dál, když bude Evolve určovat skvěle [ano, klidně použiju tohle příslovce, protože mám pocit, že Evolve naviguje /určuje polohu stejně dobře jako můj Garmin 250 Nuvu, a z něj si nezatelefonuju :) ], tak když bude Evolve určovat polohu skvěle se zapnutou podporou, jak odhadnout, co je podíl GPS a co podíl podpory? Jistě, nemusí to všechny zajímat, pokud se pohybujete pouze tam, kde je pořád signál A-GPS, kde jsou nějaké wi-fi, kde funguje výpomoc Google (snad jsem nic nezmotal...), pak je pro Vás důležité, jak to funguje s podporou.

No prostě, koupil jsem si první smart, navíc první čínský přístroj, obojího jsem se hodně bál (že smart nezmáknu a že co je čínské bude pořád rozbité) a teď jsem nadšený - od 22.12. jsem z FX500 prakticky nesundal ruku... To co teď řeším, slibuju, za půl roku řešit nebudu, protože si zvyknu, že smart se dá ovládnout (ne jen ovládat) a že co je čínské se nemusí imrvére rozzbíjet...

Na závěr dnešního dne mi dovolte, abych Vám, pisatelům tohoto fóra, poděkoval: Komunikace s Vámi, Vaše rady, odpovědi a Vaše podněty jenom umocňují nadšení, které ohledně FX500 momentálně zažívám.


Vergil333
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: sob 05. led 2013 16:50:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P760

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Vergil333 » úte 08. led 2013 20:43:32

Widgety sa nezobrazia preto, lebo sa musia premiestniť do pamäti telefónu, inak nefungujú.


jege
Androiďák!
Příspěvky: 386
Registrován: čtv 21. říj 2010 11:08:59
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 2 Enhanced
Mobil 2 / ROM: HTC Desire, LG L90
Tablet: Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Tablet 2 / ROM: Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab3, iPad Mini
Bydliště: Praha

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od jege » stř 09. led 2013 9:33:08

game4life píše:a zkousels A-GPS nebo stáhnout EPO soubor? vše je v nastavení Služby určování polohy (GPS EPO pro zrychlení polohování GPS)
Ano zkoušel, ale samotné zapnutí moc nepomáhá, ovšem když jsem dal v nastavení stáhnout EPO soubor ručně, tak se vyhledávání mnohem zrychlilo.
francesko901 píše:... mám pocit, že Evolve naviguje /určuje polohu stejně dobře jako můj Garmin 250 Nuvu, a z něj si nezatelefonuju :) ], tak když bude Evolve určovat polohu skvěle
Evolve se sice občas "chytne" celkem rychle, hlavně s podporou EPO, ale jindy mu to trvá dost dlouho a čekat 6-8 minut, až mi začne fungovat navigace není únosné. Naviguje pak úplně otřesně, na Waze mi občas ukazuje polohu úplně někde jinde, přeskakuje na paralelní silnice a má velké zpoždění. Pohyb na mapě není plynulý, ale spíše skokový. U HTC Desire mám polohu za pár sekund, max. pár minut, naviguje přesně a plynule. Prostě Evolve má špatné zpracování GPS signálu, samotný čip a jeho citlivost jsou standardní až nadprůměrné.
francesko901 píše:No prostě, koupil jsem si první smart... a teď jsem nadšený ... Komunikace s Vámi, Vaše rady, odpovědi a Vaše podněty jenom umocňují nadšení, které ohledně FX500 momentálně zažívám.
To je právě ono, FX420 mě skoro každý den překvapuje nějakou zajímavou a příjemnou vychytávkou, proto jsem jej hned nevrátil prodejci, ale některé věci jsou dost nedotažené a velice nepříjemné - špatné GPS, slabá citlivost mikrofonu při videohovorech přes Skype, občasná nefunkčnost přihlášení se do Skype, pozdní rozsvěcování se displeje po ukončení hovoru a pod.
Neumím anglicky, tak mě neposílejte na XDA!
HTC Desire, Samsung Note II, LG L90, Xiaomi Redmi 2E
Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab 3, iPad Mini, Op3n dott, Z3 Tablet Compact


626rs
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: ned 01. kvě 2011 6:57:00
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: LG G2 Stock Rom
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1
Rom: stock

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od 626rs » úte 15. led 2013 13:24:55

Měl jsem Evovle FX500 a po třech měsících jsem ho dal pryč.

- katastrofální display. Na 5" má rozlišení 800*480 což je mizérie. Katastrofální pozorovací úhly. Když mobil v ruce jen trochu nakloníte, display už začne dělat "duchy". Dlouhou dobu jsem neměl v ruce něco s tak hrozným displayem.

- šílené zpracování. Levné plasty které né příliš dobře sedí, skřípají, vrzají, díry na jack od sluchátek jak od špatně nabroušenýho vrtáku vrtačky

- problém s některýma aplikacema. Telefon většinou všechny aplikace hned sype na kartu a je na vás, abyste veškeré widgety a vše co musí být v telefonu neustále s každým updatem přesouvali

- celé zpracování telefonu vypadá značně lacině

Dnes jsem jej prodal a koupil jsem místo něj THL W5 http://www.levnesmartphony.cz/cs/125-th ... cerny.html#. Ten má alespň HD display a nepůsobí tak lacině. Pokud Vám mohu doporučit, tak evolve fx 500 nekupujte.
LG G3 32GB - stock rom

Odpovědět

Zpět na „Evolve FX400 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host