Jiayu G3 - FW/ROM/ROOT[Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Uživatelský avatar

HunCZ
Stálý androiďák
Příspěvky: 199
Registrován: stř 19. zář 2012 18:09:31
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Umidigi Z Pro
Mobil 2 / ROM: Ele P9000
Rom: 7.1.1
Bydliště: Vsetín

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od HunCZ » pát 02. srp 2013 7:06:52

To TomasT342: V podstate souhlasim s timto postupem, nicmene existuje jeden a hned zakladni faktor, proc to ani tak nemusi fungovat - nejdulezitejsim faktorem pro preklad jsou KNIHOVNY s jazykem pro prekladane apps, tedy "values-cs" pro kazdou apps zvlast. CHCI DURAZNE UPOZORNIT, ZE POKUD SE BUDETE SNAZIT VECPAT NEKAM CESTINU, KTEROU JSTE ZISKALI PREDTIM PRES JBART, SKORO NIKDY NEBUDETE USPESNI, protoze jBart (a to si muzete snadno zjistit porovnanim puvodni a prelozene ROM) pridava a meni soubory tim, ZE TAM CPE lang soubory pro MIUI a tam je sakra rozdilu jak maku. Navic prekrucuje treba pri prevodu do cz na JB z MIUI jednotlive stringy, napr. rozdil mezi "<item>WAPI PSK</item>" v originale jak ma byt a "item>@string/wapi_psk</item>" je pro nekoho, kdo nevi, co hledat, takrka smrtelne likvidacni. Tedy pokud nemate v poradku soubory s BEZCHYBNYM prekladem, ktery je schopen android precist a vstrebat, sebemensi chyba hati jakykoli postup. Vysledek? Nejlepe mit vlastni 100% preklad prave prekladane app... :yes:
Pokusim se nasmerovat ty z Vas, kteri jsou ochotni pridat ruku k dilu a toto doresit - me se uz podarilo par ROM vytahnout, prelozit a vratit do telefonu pres app Yaffey, ale ne vsechny, bohuzel uz nemam moc casu to dale zkouset, nebo tedy spise jen obcas, tak se snazte treba ted vy ostatni a podelte se s nami :-) :yes: :rtfm:

Připojuji se důrazně k TomasT342 - chápu obrovskou radost toho, komu se něco, o co se velmi snaží, podaří. Nepřeji ovšem nikomu ten pocit, pokud po nějakém zásahu už telefon nenaběhne a ani třeba nenabíjí... Takže první komplexně studovat a až jsem si jistý a vím, co dělám, teprve zkoušet! S přemazaným preloaderem není vůbec pěkné pořízení a přemluvit jej (pokud ho vůbec mám), aby šel zpátky...... :lol: :lol: :lol: :evil: :lol: :lol: :lol:


Vždycky existuje cesta... Jakmile NĚCO NĚJAK funguje, každý má sílu přijít na to, JAK... Prosím, pro některé, kteří to nechtějí chápat - poradím, vysvětlím, navedu, ale za nikoho nepracuji...


Uživatelský avatar

mr.federer
Stálý androiďák
Příspěvky: 88
Registrován: čtv 28. úno 2013 19:39:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LENOVO Vibe X3
Mobil 2 / ROM: Jiayu S3+

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od mr.federer » pát 02. srp 2013 8:04:16

Diky vsem za odpovedi, asi to vyzkousim, az si najdu chvilku casu. Ale vysvitla mi kapka nadeje, ze to pujde snad i jednoduseji, pisu si z vyrobcem a po vymene nekolika ostrejsich vet jsem se dockal dnes odpovedi, ze v nejblizsi dobe na svuj web nahodi firmware ke stazeni, tak uvidime.


tuning.men
Stálý androiďák
Příspěvky: 154
Registrován: sob 30. bře 2013 22:49:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od tuning.men » pon 05. srp 2013 9:02:23

Teď řeším po neúspěšném flashi romky nefunkční bootloader a mrtvý telefon. Víte někdo jak opravit bootloader?
Naposledy upravil(a) tuning.men dne ned 11. srp 2013 16:19:41, celkem upraveno 1 x.


Tesid
Stálý androiďák
Příspěvky: 197
Registrován: pát 28. kvě 2010 9:25:19
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od Tesid » úte 06. srp 2013 11:37:32

HunCZ píše:rom na A660 jsem prelozil cca pred 2 mesici, urco to jde ;-) vytrvej
A asi by jsi nebyl ochoten ji nejak sdilet s dalším uživatelem?
Překlad neni pro mě kamarád si koupil foun pres aukro a prišel mu balast jmenem ecotalk nebo jak.
Tak sem tam nacpal origo rom ale on plače pořád na češtinou.
Taky nemám čas u toho sedet tak dlouho jak by bylo třeba a po pár pokusech "nepodarených" nemám motivaci to skoušet dál když není videt progres.

Uživatelský avatar

HunCZ
Stálý androiďák
Příspěvky: 199
Registrován: stř 19. zář 2012 18:09:31
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Umidigi Z Pro
Mobil 2 / ROM: Ele P9000
Rom: 7.1.1
Bydliště: Vsetín

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od HunCZ » čtv 08. srp 2013 7:00:30

A660 - pokud se mi to na HDD podaří najít a nebo pokud to kamarád, pro kterého jsem to dělal, nesmazal z SD, nahraju.
Vždycky existuje cesta... Jakmile NĚCO NĚJAK funguje, každý má sílu přijít na to, JAK... Prosím, pro některé, kteří to nechtějí chápat - poradím, vysvětlím, navedu, ale za nikoho nepracuji...



Tesid
Stálý androiďák
Příspěvky: 197
Registrován: pát 28. kvě 2010 9:25:19
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od Tesid » ned 11. srp 2013 12:55:44

To by bylo skvělé byl bych moc vděčný.
Předem děkuji


tuning.men
Stálý androiďák
Příspěvky: 154
Registrován: sob 30. bře 2013 22:49:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od tuning.men » ned 11. srp 2013 16:23:37

Teď řeším po neúspěšném flashi romky nefunkční bootloader a mrtvý telefon. Víte někdo jak opravit bootloader?


Tesid
Stálý androiďák
Příspěvky: 197
Registrován: pát 28. kvě 2010 9:25:19
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od Tesid » pon 12. srp 2013 19:01:17

pres MTK tools nahrat Z5 original rom nejspiše me to fungovalo

Uživatelský avatar

HunCZ
Stálý androiďák
Příspěvky: 199
Registrován: stř 19. zář 2012 18:09:31
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Umidigi Z Pro
Mobil 2 / ROM: Ele P9000
Rom: 7.1.1
Bydliště: Vsetín

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od HunCZ » úte 13. srp 2013 12:40:43

for Tesid: to jde jen pokud
a) ma zalohu ROM (z paměti, ne z SD)
b) pokud se telefon detekuje pres kabel na USB... Pokud ne, good luck
Vždycky existuje cesta... Jakmile NĚCO NĚJAK funguje, každý má sílu přijít na to, JAK... Prosím, pro některé, kteří to nechtějí chápat - poradím, vysvětlím, navedu, ale za nikoho nepracuji...


Tesid
Stálý androiďák
Příspěvky: 197
Registrován: pát 28. kvě 2010 9:25:19
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od Tesid » úte 13. srp 2013 18:06:50

tak jasne nekdy jde udělat těžítko velice snadno, nicmene z jinych tel a tabletu mam skusenost že na 98% to jde, přejme mu štěstí.
ja sem si hloupě naflešoval G3 romku do G3S a taky sem to rozchodil.

PS: tu rom na lenovo a660 si našel?? za to budu moooc děkovat

Uživatelský avatar

HunCZ
Stálý androiďák
Příspěvky: 199
Registrován: stř 19. zář 2012 18:09:31
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Umidigi Z Pro
Mobil 2 / ROM: Ele P9000
Rom: 7.1.1
Bydliště: Vsetín

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od HunCZ » čtv 15. srp 2013 14:52:13

Nahod odkaz na romku, kterou chces prelozit a ja ti to prelozim. Nemuzu tu svoji najit... Mozna v PC v praci...? Posli link, prelozim, uploadnu
Vždycky existuje cesta... Jakmile NĚCO NĚJAK funguje, každý má sílu přijít na to, JAK... Prosím, pro některé, kteří to nechtějí chápat - poradím, vysvětlím, navedu, ale za nikoho nepracuji...


Tesid
Stálý androiďák
Příspěvky: 197
Registrován: pát 28. kvě 2010 9:25:19
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od Tesid » čtv 15. srp 2013 18:20:57

http://www.needrom.com/?s=A660&sa=search&scat=0
kteroukoliv znich to je asi jedno jaká to bude.
vsechny jsou 4
děkuji za ochotu


josef1974
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: pon 17. zář 2012 16:18:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: STAR x920
Tablet: Sanei n10
Rom: 4.4.0

Re: [Návod] Jak počeštit ROM od HunCZ

Příspěvek od josef1974 » stř 18. pro 2013 12:56:20

Zdar, pomůže mi někdo s přeložením MIUI? Mám ji v ENG a funguje skvěle. Když jsem ji projel přes jBATH, najede mi logo MIUI a po cca 30s zavrní, zčerná displej a pak se po cca 2s objeví opět logo MIUI a takhle je to vše.
Romka má označení miui_v4.2.1_x920_3.11.22
Dělám ji přes jBART v1.6.0.

Můj postup:
ROM File - vyberu romku
ROM API - dávám 17(4.2.x) - nevím zda je to dobře
a dám Deodex

vytvoří se mi ZIP
ten dám v ROM Translation do ROM File
ROM Type - dávám MIUI v4-v5
Extras Repo a Patcher Repo nechávám jak bylo
Zaškrtnu Automatically cmpile after decompile a spustím to přes Recompile

díky za radu

Pepa

Odpovědět

Zpět na „Jiayu G3 - FW/ROM/ROOT“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti