Jiayu G3 - FW/ROM/ROOT[ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-093005)


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

[ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od TomasT342 » úte 23. črc 2013 23:46:37

Přeložil jsem novou verzi ROM 20130813-093005 (G3S/G3T)

- Jako základ byla použita stock ROM stažená z Needrom http://www.needrom.com/mobile/jiayu-g3s-2/ (bez češtiny)
- Deodexováno a rozbaleno jBartem
- Počeštěny všechny aplikace (mimo EngineerMode.apk ale ta stejně není z menu dostupná) - 99% procent překladů převzato z předchozí verze ROM (20130523-102107), doplněno pár chybějících překladů.
- Vyhozen nepočeštitelný čínský Calendar365 a nahrazen Google kalendářem
- Vyhozena čínská Baidu aplikace.
- U launcheru přidány další možnosti rozložení ikon na plochu (6x4, 6x5)
- Opraveno padání launcheru při výběru efektu stohování (chyba předchozího počeštění)
- U časosběrného videa přidán trochu větší rozsah nastavitelných časů (zkoušel jsem rozšířit i jiné věci, ale jedině tohle šlo bez problémů)
- U browseru vyměněna homepage a u stránky 'Site Navigation' přidána možnost editace.
- Vše nahráno zpět a ozkoušeno.
- Vše děláte na vlastní nebezpečí, rád poradím, vysvětlím, ale záruku za nic nepřebírám.
Pro nahrání do telefonu máte dvě verze:

Flash verze (včetně VCOM driverů a Flashtool)
http://uloz.to/xtCubLcE/flash-zip (480 MB)
Postup flešování je totožný s původní stock ROMkou, případně níže návod.
- původní 3e recovery je nahrazena TWRP 2.5.0.0, originální 3e Recovery a CWM Recovery jsou v zipu také, takže kdo TWRP nechce, stačí soubory vzájemně prohodit (nebo recovery při flešování úplně vynechat).
- ROM je oproti verzi z Needrom resetována do továrního nastavení, takže po zapnutí začínáte výběrem jazyka a připojováním na Google.
Předchozí verze 20130523-102107 (jen ROM bez FlashTool): http://uloz.to/xu7B5iTk/rom-jy-g3-20130 ... -flash-zip (480 MB)

Postup flešování pro G3S/G3T (WinXP až Win7, u Win8 je to prý s nepodepsanými drivery trochu složitější):
Spoiler:
- Stáhnout na PC a rozbalit výše uvedený soubor s ROM (počítám s verzí obsahující drivery i Flashtool)
---------toto stačí 1x ---------------
- Připojit telefon kabelem k PC
- Otevřít Device manager (Správce zařízení v PC)
- Telefon zapnout nebo restartovat
- Při restartu se na chvilku mezi neznámými zařízeními objeví telefon s aktivním preloaderem (cca 2 vteřiny), je potřeba na něj kliknout pravým tlačítkem a nainstalovat mu přiložený VCOM driver (že během instalace telefon už v Device manageru není, nevadí, stačí že se na něj ve správný okamžik kliklo myší)
--------- toto při každém flešování ---------------
- Připojit telefon kabelem k PC
- Na PC spustit přiložený program SP Flash Tool V3.1316.0
- Pokud chcete jinou Recovery než TWRP, přejmenujte ve složce s ROM příspušný img soubor na recovery.img (defaultně je tam TWRP recovery)
- Na první záložce vpravo zvolit 'Scatter loading' a vybrat 'MT6589_Android_scatter_emmc.txt' soubor ve složce s rozbalenou ROM
- Dole se objeví seznam součástí ROM se zaškrtnutím všech které se budou flešovat
- Pokud nechcete flešovat všechny, zrušte zaškrtnutí kde je potřeba (třeba, když chcete jen vyměnit RECOVERY), nebo obnovit poškozený system (ANDROID) bez ztráty nastavení (USRDATA).
- Pokud to není nutné, raději se vyhněte flešování preloaderu (první položka), pokud by se při flešování poškodil (malá pravděpodobnost, ale stačí špatně zastrčený kabel nebo výpadek elektřiny během zápisu...), budete mít veliký problém.
- Pak stistněte v horní části 'Firmware -> Upgrade' (pokud jste vybrali všechny součásti ROM), nebo 'Download' (pokud jste vybrali jen některé)
- Nakonec restarujte nebo zapněte připojený telefon - jako první se v něm spouští preloader, ten se přes kabel a VCOM Driver spojí s SP Flash Tool která si ho zachytí a začne ho flešovat (celá ROM cca 3,5 minuty)
- Na konci se objeví zelevý kroužek, že je vše OK. Pokud by se flešování z nějakého důvodu přerušilo, je potřeba ho zopakovat.
- Pak už jen telefon odpojíte, po chvilce na cca 5 vteřin podržíte Power tlačítko a už fungujete :-)
- Že máte novou ROM poznáte podle přidané češtiny ve výběru jazyka (+počeštěné aplikace), výměny Calendar365 za Google kalendář a podle úvodní animace, která na konci pod logem Jiayu zobrazuje verzi ROM.
CWM/TWRP Recovery ZIP verze - update pro stock ROM 20130813-093005
http://uloz.to/xtLqBTNX/update093005cz-zip (112 MB)
Obsahuje jen aktualizaci originální stock rom ( http://www.needrom.com/mobile/jiayu-g3s-2/ )
Teoreticky může projít i aktualizace verze 20130523-102107 tímto balíčkem (mezi těmi ROM nejsou velké rozdíly), ale nemůžu to doporučit, výsledek bude mix dvou verzí.
Pro nahrání musíte do telefonu nejdříve dostat CWM nebo TWRP Recovery - buď pomocí FlashTool z minulého bodu nebo vygenerované a nahrané pomocí MTKDroidTool http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2160490 (testována verze 2.4.7 teď je už 2.4.8).
Pak stačí update.zip hodit na SD kartu, restartovat do CWM Recovery a nainstalovat aktulizaci (mazání cache a davliku ručně není potřeba, aktualizace to zařídí). Factory reset (přes volbu v CWM Recovery) je na úvaze každého, vyžadován není, jen se pak nepočeští pár drobností jako názvy předinstalovaných složek na ploše.
Pokoušet se o "Obnovení továrního nastavení" z menu v Androidu nedoporučuju - díky odlišnostem CWM/TWRP Recovery se vám telefon místo továrního resetu zacyklí v restartech a bude nutné ho pak přeflešovat první metodou. Takže tovární nastavení jedině z CWM/TWRP Recovery menu nebo flešováním přes FlashTool.
Předchozí verze určená pro ROM 20130523-102107: http://uloz.to/xNTJbW6z/update-zip (125 MB)

Upozornění na nedokonalosti a chyby (špatný nebo žádný překlad, překlepy, něco nefunguje) i nápady na vylepšení a doplnění ROM jsou vítány - současná verze je označená jako 1.1.

Chyby a opravy:
- Nefungují výpočty s desetinnou čárkou v kalkulačce. Opraveno, fix k nahrání přes recovery http://uloz.to/xESKECPD/update093005cz-calc-fix-zip
Naposledy upravil(a) TomasT342 dne čtv 03. říj 2013 11:19:26, celkem upraveno 16 x.





Lukashcz
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: stř 24. dub 2013 12:02:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3S-StockROM 20130523-102107 CZ by TomasT342
Bydliště: Ostrava

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Lukashcz » stř 24. črc 2013 5:24:23

Excelentní práce Tome :thumbup:
Hned jak budu mít volnou chvilku určitě vyzkouším.

EDIT: tak jsem to samozřejmě nevydržel, a už ji mám v telefonu. Na první pohled to vypadá velmi dobře :clap:
Původně jsem chtěl jenom aktualizovat přes CWM, ale podařilo se mi CWM rozjet jenom jednou. Je to záhada
CWM jsem normálně flashnul přes FlashTools a rozjel. Udělal přes CWM backup, telefon restartoval a zkopíroval
backup do PC. Pak už se mi CWM nwpodařilo rozjet, pořád mi to skákalo do originální recovery (nechápu).
Tak jsem nakonec celou ROM (mimo Preloader) flashnul přes FlashTool a jede to.

Ještě jednou díky Tome, a pokud na něco narazím (chybka v překladu, překlep) tak dám vědět.

EDIT2: tak jsem se vratil zpatky k puvodni ROM, protoze po chvilce pouzivani na me zacala vyskakovat hlaska aplikace JIAYU launcher prestala pracovat a neslo s telefonem nic delat (mozna je chyba na moji strane). Az budu mit vice casu, tak se ke zkouseni pocestene ROMky vratim.
Naposledy upravil(a) Lukashcz dne stř 24. črc 2013 8:42:44, celkem upraveno 2 x.


Iwo
Androiďák!
Příspěvky: 344
Registrován: sob 01. říj 2011 14:07:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S4 + S5

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Iwo » stř 24. črc 2013 8:01:38

Teda jenom kvuli cestine rozhodne preflashovavat nebudu, nicmene tohle si nejake oceneni zaslouzi, protoze spousta lidi na cestine trva a tak se snad tenhle vyborny foun u nas i vic rozsiri, takze i tak dekuju. :thumbup:
Drive: Samsung Omnia 2 (CM6 Beta2 Android 2.2), ZTE Blade (KonstaKANG Android 4.3.1), Huawei Honor 2 (Android 4.2 Batty86 B709 1.1), Jiayu G3s (vm 4.3 Android 4.4.2)
Nyni: Samsung Galaxy S4 i9506 (neoficialni LineageOS 14.1), Samsung Galaxy S5 (oficialni LineageOS 14.1)


Tesid
Stálý androiďák
Příspěvky: 197
Registrován: pát 28. kvě 2010 9:25:19
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Tesid » čtv 25. črc 2013 17:39:16

Cusik již to nekdo otestoval facha?


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » čtv 25. črc 2013 21:31:32

Já ano :D
Ale tos asi slyšet nechtěl :lol:

Nemáš se čeho bát, pokud při flešování vynecháš preloader (zrušíš mu zaškrtnutí a použiješ tlačítko download místo Firmware->Upgrade), tak se budeš moct vrátit ke stock ROM, i kdyby ten můj image obsahoval jen text čínské komunistické ústavy :D
Případně co se týče update.zip verze, skript uvnitř je volně čitelný, lze se kouknout co přesně páchá.

Nebo k tomu všichni potřebují ještě podrobný obrázkový postup na přidávání driverů pro preloader a postup klikání ve FlashTool nebo driverů adb a výměnu recovery?
Vzhledem k tomu, že to na fóru je už asi 50x, tak se mi to zdálo zbytečné.



Tesid
Stálý androiďák
Příspěvky: 197
Registrován: pát 28. kvě 2010 9:25:19
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Tesid » pát 26. črc 2013 9:19:43

No já velice ocenuji tvoji práci.
Jeden uzivatel napsal ze mu padal launcher tak se projistotu ptam zdali to skousel i nekdo jiný.
Nechci věnovat 4 hodiny prehrani vseho a pak znova Z5. Tak sem se ptal na skušenosti nekoho jineho.

Jinak si opravdu naprosto vážím toho že jsi preklad udělal a uveřejnil to je proste super.


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » pát 26. črc 2013 9:42:53

Lukashcz píše:EDIT2: tak jsem se vratil zpatky k puvodni ROM, protoze po chvilce pouzivani na me zacala vyskakovat hlaska aplikace JIAYU launcher prestala pracovat a neslo s telefonem nic delat (mozna je chyba na moji strane). Az budu mit vice casu, tak se ke zkouseni pocestene ROMky vratim.
To je zvláštní, mě launcher, co telefon mám, nespadl ani jednou.
Kterou verzi z uvedených si zkoušel? přeflešování nebo update?


Tesid
Stálý androiďák
Příspěvky: 197
Registrován: pát 28. kvě 2010 9:25:19
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Tesid » pát 26. črc 2013 11:17:27

Tak sem nainstaloval update na CZ
125MB pres CWM recovery, zatim beha vse jak ma.

Update probehl bez wipe "aplikace SMS i nastaveni zustalo" a bez zaskobrtnuti.
Pokavad najdu nejakej problem napíšu.

Cestina zatim 100% nenasel sem sluvko AJ ani caj :-) plochu mam 4x5.
Naposledy upravil(a) Tesid dne pát 26. črc 2013 11:30:59, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar

corve
Androiďák!
Příspěvky: 543
Registrován: úte 21. zář 2010 21:32:16
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: RN3SE-Gismo-lineageOS13
Tablet: Nexus 7
Rom: SlimRom 4.4.1

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od corve » pát 26. črc 2013 11:29:19

TomasT342 píše:
Lukashcz píše:EDIT2: tak jsem se vratil zpatky k puvodni ROM, protoze po chvilce pouzivani na me zacala vyskakovat hlaska aplikace JIAYU launcher prestala pracovat a neslo s telefonem nic delat (mozna je chyba na moji strane). Az budu mit vice casu, tak se ke zkouseni pocestene ROMky vratim.
To je zvláštní, mě launcher, co telefon mám, nespadl ani jednou.
Kterou verzi z uvedených si zkoušel? přeflešování nebo update?
hlásím, že stejný problém nastal i u mě. Instaloval jsem verzi update, vše fungovalo na jedničku. Pak jsem zkusil v nastavení plochy zvolit rozložení ikon asi 5 * 5 nebo jednu z těch přidaných hodnot, a vyskočila ona hláška " aplikace JIAYU launcher prestala pracovat ". Takže zpátky zálohu, opět počeštění a nainstaloval jsem ještě Gravity Box a už na nic nešahám, je to dokonalý. Dík za češtinu, dobrá práce :yes:


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » pát 26. črc 2013 12:57:13

Já používám 6x4 bez problémů, je pravda, že 5x5 jsem nezkoušel, jen přidal do menu.
Nastavil jsem si teď u sebe 6x5, zatím drží, nechám to pár dní, uvidíme.
Pokud by se vám to stalo znovu, lze to vyřešit online - buď mít v systému ještě druhý launcher, nebo přes ADB z počítače - rozložení ikon na ploše je v souboru: /data/data/com.lewa.launcher/shared_prefs/com.lewa.launcher_preferences.xml, stačí opravit řádek (stáhnout, opravit čísla v PC třeba v Notepadu++, nahrát zpět):
<string name="pref_screen_layout">5|6</string>

Myslím, že do příští verze GravityBox přidám do systému.

Narazil jsem včera na jedem problém sice související s počeštěním, ale předpokládám, že tím nezpůsobený - MP3, které mají tagy v češtině (Interpret, Název, Album), se zobrazují v default přehrávači s rozsypaným čajem na místech českých znaků - nevím zda s tím půjde něco udělat, ty tagy jsou nejspíš ve CP1250.
EDIT: jo, je to tím, po konverzi ID3 tagů do UTF8 je v telefonu už všechno v pořádku.


Lukashcz
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: stř 24. dub 2013 12:02:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3S-StockROM 20130523-102107 CZ by TomasT342
Bydliště: Ostrava

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Lukashcz » sob 27. črc 2013 8:05:39

TomasT342 píše:
Lukashcz píše:EDIT2: tak jsem se vratil zpatky k puvodni ROM, protoze po chvilce pouzivani na me zacala vyskakovat hlaska aplikace JIAYU launcher prestala pracovat a neslo s telefonem nic delat (mozna je chyba na moji strane). Az budu mit vice casu, tak se ke zkouseni pocestene ROMky vratim.
To je zvláštní, mě launcher, co telefon mám, nespadl ani jednou.
Kterou verzi z uvedených si zkoušel? přeflešování nebo update?
Flashoval jsem celou ROM pres Flashtools (mimo Preloader jak jsem uz zminoval v predchozim EDITU). A nebyl jsem si jisty co jsem udelal, az jak napsal corve jsem si uvedomil ze to bylo prave kdyz jsem si hral v launcheru s rozlozenim ikon na plose. Asi jsem taky prepnul na 5x5. Diky ze jsi tu hodil i navod jak pripadny problem odstranit :thumbup:


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » sob 27. črc 2013 15:47:29

Stejně je to zvláštní - já má od té doby, co jsem to přeložil, jedno z nových rozložení (nejdříve 4x6, od včerejška 5x6) a ani jeden pád launcheru.
EDIT: Tak celou sobotu a neděli rozložení 5x5 a taky OK - takže v samotném rozložení to není.
Naposledy upravil(a) TomasT342 dne pon 29. črc 2013 12:41:37, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

fleris
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 29. črc 2013 11:34:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3S

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od fleris » pon 29. črc 2013 11:41:25

Dnes jsem poprvé zaznamenal pád JIAUY Launcheru. Stalo se to po nastavení efektu "STOHOVÁNÍ". Řešení návratu aplikace je ještě jednodušší. Stačí se dostat přes horní roletku do nastavení->Aplikace->najít JIAUY Launcher a dát vynutit ukončení aplikace. Pak stačí dát Mazání dat. A aplikace zase jede.


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » pon 29. črc 2013 12:47:17

Jo, tenhle problém potvrzuju, všechny ostatní efekty fungují, po nastavení tohohle to spadne.
Může to někdo testnout na originální anglické verzi ROM?


StSv
Robot
Příspěvky: 710
Registrován: čtv 16. srp 2012 17:30:03
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI3 iPhone 5S nebo SGS3 podle nálady

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od StSv » pon 05. srp 2013 14:57:01

Za tuhle bombu musím autora nominovat na medaili. Nádhera. Až mi přijde g3s, flashování tohohle bude to první, co udělám.


Tesid
Stálý androiďák
Příspěvky: 197
Registrován: pát 28. kvě 2010 9:25:19
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Tesid » úte 06. srp 2013 11:39:50

No mám ji pár týdnů a žádnej pád nebo nefungování sem nezaznamenal.
¨Vše funguje jak má a verze pres CWM je práce na 10 minut.

Takže autorovy mohu jen znova poděkovat.


bystryi
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: čtv 13. kvě 2010 16:21:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo S60-W android 5.0.2 CZ
Tablet: Chuwi VI8 Windows 10
Kontaktovat uživatele:

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od bystryi » úte 06. srp 2013 14:37:46

Taky děkuji, zatím bez problému :)


Jan75
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 08. srp 2013 19:06:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3T

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Jan75 » čtv 08. srp 2013 19:08:23

Je nějaká šance ,že bude fungovat i na novém modelu s 1,5Ghz CPU ? uvažuju nad ním

http://www.pandawill.com/jiayu-g3t-smar ... 78429.html


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » čtv 08. srp 2013 20:12:03

Je to loterie - flash verze nejspíš ne, pokud byly nějaké další změny v HW mimo procesoru.
Co se týká update.zip CWM verze, zaleží s jakou verzí systému bude distribuovaný nový telefon.


Lukashcz
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: stř 24. dub 2013 12:02:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3S-StockROM 20130523-102107 CZ by TomasT342
Bydliště: Ostrava

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Lukashcz » pát 09. srp 2013 6:28:25

Po nějaké době jsem měl opět chvilku, tak jsem znovu nahodil češtinu. Do nastavení rozložení plochy jsem radši zatím nešahal, a už čtvrtý den funguje bez problémů :thumbup:


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » pát 09. srp 2013 8:56:42

Klidně to zkus - nanejvýš spadne launcher (i když mě tedy při změnách počtu ikon na ploše nepadá, jen při výběru toho posledního efektu pro přesun obrazovek) a výše uvedený způsob obnovy funkčnosti - dostat se přes horní lištu do nastavení a vyresetovat aplikaci Jiayu Launcher do základního stavu - je rychlý a bezproblémový.


Lukashcz
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: stř 24. dub 2013 12:02:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3S-StockROM 20130523-102107 CZ by TomasT342
Bydliště: Ostrava

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Lukashcz » pát 09. srp 2013 11:01:50

Tak máš Tome naprostou pravdu, při změně rozložení ikon na ploše bez problémů, až při změně efektu posunu obrazovky na "stohování" aplikace JiaYu launcher spadne. I to jednoduché obnovení funguje. Skvělá práce :thumbup: :clap:


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » pát 09. srp 2013 14:07:47

Jan75 píše:Je nějaká šance ,že bude fungovat i na novém modelu s 1,5Ghz CPU ? uvažuju nad ním
Jedna dobrá zpráva pro zájemce o telefon G3S 1.5GHz, pokud se na jiayu.es nespletli.
Zveřejněná "Rom Oficial 20130523-102107 G3QCT" http://www.jiayu.es/software.php?soft&jiayu=G3QCT (s turbem) je binárně úplně totožná s verzí pro G3QC (bez turba).
Takže se zdá, že mimo CPU jsou ostatní HW i distribuovaná ROM totožné - takže by tohle počeštění mělo bez problémů fungovat i na verzi G3QCT 1,5GHz - flash i CWM verze.


foruman
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: sob 22. čer 2013 9:49:36
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od foruman » stř 14. srp 2013 12:53:27

Ahoj, koukal jsem že na Jiayu.ES je nová verze ROM pro 3GS - Rom Oficial Jiayu.es 20130720-000003 / http://www.jiayu.es/software.php?soft&jiayu=G3QC

Neplánuje se naimportování CZ stingu do APKáček i u této novější verze ?

Děkuji.

EDIT:
Můžu požádat uživatele TomasT342
Nebo k tomu všichni potřebují ještě podrobný obrázkový postup na přidávání driverů pro preloader a postup klikání ve FlashTool nebo driverů adb a výměnu recovery?
Vzhledem k tomu, že to na fóru je už asi 50x, tak se mi to zdálo zbytečné.
Alespon o odkaz na nějakou documentaci k výše zminovaným postupum? Rozhodne nepotřebuji obrazkový návod ;) Pouze o link do patřičného threadu, kde se o tomto pojednává. Děkuju :)


foruman
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: sob 22. čer 2013 9:49:36
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od foruman » stř 21. srp 2013 8:34:42

Další nová originální STOCK ROMka

Rom Oficial Jiayu.es 20130811-000001

Los métodos de instalación son por Recovery oficial o System Update y CWM Recovery

- Eliminadas apliaciones que no servían
- Nuevo apns-conf
- Modificado gps.conf
- Tamaño reducido
- Traducida por comleto
- Launcher Default Jiayu Touchwiz
- Busybox
- Root (SuperSU)
- Aplicaciones Google
- Teclado Android Swipe
- Soporte para la escritura por voz
- Jiayu APK
- Init.d
- Root Browser
- Tethering 4.2.1
- Widget Brillo 25%-100%


Storm
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: pon 07. úno 2011 20:12:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: jaju G3T
Bydliště: Jm.

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Storm » stř 21. srp 2013 19:21:04

A custom rom založená na výše uvedené: http://www.needrom.com/mobile/g3s-blue-rom/, škoda, že není i šeeesky :-) (česky)


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » stř 21. srp 2013 20:21:25

Poslední oficiální vydaná stock ROM je 20130523-102107. Jiayu od té doby nic nového nevydalo.
Vše co zveřejňuje jiayu.es (jeden z evropských distributorů Jiayu) jsou jen variace určené pro evropské zákazníky (bez češtiny) založené na téhle základní ROM - verze Androidu, drivery a kernel se nemění, mění se jen systémové aplikace a různá nastavení.
V zásadě téhož můžeš dosáhnout, když si stejné aplikace nahraješ do základní počeštěné stock ROM.


jirkaho
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: sob 05. úno 2011 16:44:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G3S
Tablet: ACER A100

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od jirkaho » pon 26. srp 2013 15:05:07

Ahoj,
jak je tato rom od (TomasT342) rozdílná od originalni rom? mám G3S asi měsíc 4.2.1 -20130523-102107
- telefon se mi resetuje 1x za 3 hod - 2dny (s tím se nesmířím)
- wifi občas funguje podivně (vypnout a zapnout problém řeší)
- gps mizerné

Je šance, že tato rom je jíná a první 2 problémy vyřeší? Češtinu až tak moc nepotřebuju, ale bylo by to +. Nejvíc mě vadí restarty. Je to můj 3ti android a s restartem jednou za 2 měsíce se smířím, ale ne takto často..

Zde popsan problém restartů..
http://www.svetandroida.cz/je-android-4 ... mbu-201211
http://www.svetandroida.cz/android-4-2- ... rtu-201212

lokalizaci přes google+ jsem vypnul


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » pon 26. srp 2013 16:06:26

To co popisuješ je u ROM 20130523-102107 hodně neobvyklé chování (resety). Ta ROM je plně funkční a stabilní, na restarty si zatím nikdo nestěžoval (ale je možné že v konkrétním nastavení podle těch článků se to dít může - i když je to 4.2.1 a ty by ty chyby podle článku už měla řešit).
K GPS u MTK6589 chipu je tu už dost témat, není to úplně bezúdržbové, ale když mu pomůžeš ruční aktualizací AGPS, chytne se rychle.
Wifi nevím, já s ní doma ani v práci problém nemám, ale už jsem zaznamenal situaci v kempu, kdy se kolegové s SGS3 a HTC chytli na AP rychle a G3S psalo pořád jen "načítání IP adresy".
V počeštěné ROM žádné významné změny nejsou, nebyl důvod.
Jsou vyhozeny dvě čínské aplikace (Calendar365 a Baidu) a doplněn Google kalendář. Plus pár drobných změn v možnostech aplikací (třeba možnosti rozložení ikon na ploše).
Popsáno je to v prvním příspěvku tématu.

Zkusil jsi reset do továrního nastavení?


jirkaho
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: sob 05. úno 2011 16:44:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G3S
Tablet: ACER A100

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od jirkaho » pon 26. srp 2013 19:51:46

Díky za radu. Asi zkusím, případně dám tvoji ROM. Ten čas mě na tom štve nejvíc.
- Dal jsem tam nějaké logování přes terminal, uvidime, jestli z toho budu chytrej (asi nebudu)
- to wifi se chova divně, pokud je hodně zarušené wifi pásmo. Doma jsem měnil kanál, i kindle měl problém a už je to doma ok, ale teď u bráchy jsem serfoval jen přes wifi a po 20-30 min prohližeč nic nenačetl.
- na GPS vím jak na to, ale vadí mi ta přesnost ( http://androidforum.cz/jiayu-g3-kdo-ma- ... ml#p632603) a to, že mi to ukazuje na kole průměrnou rychlost 200 km/h :-D

Odpovědět

Zpět na „Jiayu G3 - FW/ROM/ROOT“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host