Jiayu G3 - FW/ROM/ROOT[ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-093005)


Zirky
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: ned 17. lis 2013 18:24:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S - MIUI

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od Zirky » ned 17. lis 2013 18:44:41

Zdravím
Měl bych dotaz(y).
Bez vážných problémů používám tuto ROM. Mívám však problém při použití navigace Sygic. Trochu podivný problém spočívá v tom, že po době používání cca 20 min mi vyskočí klávesnice s vyhledáváním nebo ohodnocením aplikace. Někdy to dělá i dřív. Stalo se mi že klávesnice sama přeskakovala na numerickou, velké - malé písmena a dokonce sama psala mezerník. Po vypnutí programu se "sekalo" i v běžném prostředí. Dokonce mi to skočilo na hovory a volal jsem aniž bych chtěl. Než se po chvíli opět samo vzpamatovalo.
Zkoušel jsem přeinstalovat Sygic a dát i jinou verzi a je to stále to stejné.
Zkoušel jsem i IGO Primo a zdá se, a taky to dělá podobnou neplechu.
Jako Fix GPS jsem použil Faster GPS a MTK Tools mám GPS Power - set. Satelity najíždí bez větších problémů.
Zkoušel jsem zátěžový test a bez problémů. Při hrách či jiných aplikacích se tento problém neprojevuje.
Vypadá to ,žč se problém se projevuje jen při GPS.

Prosím o radu
------------------------------------------
Ještě jsem chtěl něco podotknout ohledně nabíjení. Náhodou jsem zjistil, že je asi rozdíl i v tom jaký použiji do nabíječky kabel. CurentWidget mi při jednom (origo) kabelu píše cca 450 a ta samá nabíječka s jiným - kratším kabelem cca 800.





Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od TomasT342 » ned 17. lis 2013 18:55:31

Co se týká nabíjení - je důležité v jakém momentě se koukáš.
Dle mojí zkušenosti např při stavu baterie 50% může být nabíjecí proud i přes 1A, při stavu baterie 90% pak už méně než 0,5A.
Obojí v průběhu jednoho nabíjení s orig. nabíječkou i kabelem.

K té navigaci nevím, používám jen Locus a tam jsem nic takového neviděl.


Zirky
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: ned 17. lis 2013 18:24:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S - MIUI

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od Zirky » ned 17. lis 2013 19:23:45

Re - TomasT342
Kabliky jsem zkoušel ve stejný čas. Prostě jsem nejdřív zkoušel jeden pak druhý.
---------------------------------------
Kdybych chtěl zkusit opravit ROM opětovným přehráním přes Flash tools,,, Co lze přehrát abych nestratil další data, aplikace a nastavení z telefonu? (system, recovery, userdata??)

Díky

Uživatelský avatar

immortals
Androiďák!
Příspěvky: 296
Registrován: sob 12. led 2013 10:54:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Huawei P9
Rom: C432B504

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od immortals » úte 19. lis 2013 18:14:13

Je možné flashovat do jakékoliv verze G3? Koupil jsem nově G3 a ma CPU MT6577 s taktem 1500mhz ale píše že je model JY-G3. Ptám se zda je to jedno nebo musí být rom přímo pro muj cpu. Dík


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od TomasT342 » úte 19. lis 2013 18:16:55

MT6577 na 1500MHZ je nesmysl.
Program, ve kterém to čteš, ti kecá (AnTuTu, co?).
Máš nejspíš čtyřjádrový MT6589 na 1500MHz = G3T.
Na G3T tuhle ROM použít můžeš (na starou G3/G3N s MT6577 ne).


Uživatelský avatar

immortals
Androiďák!
Příspěvky: 296
Registrován: sob 12. led 2013 10:54:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Huawei P9
Rom: C432B504

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od immortals » úte 19. lis 2013 18:20:54

Právě že mi to bylo divné, vím že MT6577 je slabší, pro jistotu jsem udělal v antutu test a má přes 16000 což tedy nejspíše potvrzuje co píšeš.

Nevíte někdo zda je na G3T nějaká verze MIUI? Nemužu nikde najít, děkuji.


Zirky
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: ned 17. lis 2013 18:24:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S - MIUI

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od Zirky » čtv 21. lis 2013 21:24:55

pro TomasT342
Tak jsem možná zjistil proč zlobí GPS. Mám nainstalovanou aplikaci Memory Booster s nastavením uvolnění paměti po 10 min. Když aplikace nebyla zapnuta GPS bez problému. Při zapnutem Memory Boosteru zlobi. Navic jsem zjistil, že po přesně 10 minutach mě při telefonovani druha strana přestane slyšet. Přitom je Sygic v whitelistu a telefonování jako systemová aplikace taky. Tak to zkusím bez Memory booster a uvidím.


bagrik12
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 28. srp 2013 12:08:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G2F

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od bagrik12 » pát 29. lis 2013 16:09:04

Ahoj,dnes mi přišel Jiayu G3T a má rom :JY-G3 20130607-114647.Chci se zeptat jestli můžu tuto počeštěnou rom(20130813-093005) přehrát přes CWM Recovery do telefonu? Nebo jak jam nahrát češtinu?Díky za odpověď


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od TomasT342 » pát 29. lis 2013 16:10:40

Pokud tam máš CWM, tak můžeš.
Já raději používám FlashTool.


Storm
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: pon 07. úno 2011 20:12:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: jaju G3T
Bydliště: Jm.

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od Storm » pát 06. pro 2013 16:47:45

Na jiayu.es je nová romka 20131203-000001, http://www.jiayu.es/software.php?soft&jiayu=G3QC, už ji někdo testoval? Co GPS? Zatím jsem nikde nenašel žádnou recenzi... a ani česky zatím neni :DD


Vitalij28
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: stř 27. lis 2013 12:05:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3T

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od Vitalij28 » pát 06. pro 2013 18:27:26

Zdravím,
dneska mi domů přišel telefon Jiayu G3s G3sT a já bych tam chtěl nahrát češtinu od Tomáš z první stránky tohoto tématu, ale bohužel jsem v této oblasti úplný nováček a laik a tak bych potřeboval podrobný návod. Pokud je někdo ochotný mi poradit, byl bych moc rád. Děkuju moc Víťa
Jo a dá se někde sehnat český návod k použití?
Kdyžtak dodám email...děkuju


Storm
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: pon 07. úno 2011 20:12:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: jaju G3T
Bydliště: Jm.

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od Storm » pát 06. pro 2013 18:47:42

Na první straně je také spoiler s návodem, rozklikni, čti, flešuj.... není to nic složitého. :? A návod? Díra na mikro usb (nabíjení, připojení k PC), tlačítko pwr, tlačítko vol. + a -. Jinak standard android. Jooo, do recovery se dostaneš vol+, + pwr + telefeen připojen k PC (kabelem :oops: ).
Naposledy upravil(a) Storm dne pát 06. pro 2013 18:59:01, celkem upraveno 1 x.


camel1cz
Stálý androiďák
Příspěvky: 73
Registrován: čtv 15. srp 2013 14:07:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S9, 64GB

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od camel1cz » pát 06. pro 2013 18:55:27

Postup je celkem jasný, ale zajímalo by mě o co příjdu, když provedu flash? Popř. co je dobré předem zálohovat a co bude třeba pak znova nastavit?
Díky moc
Samsung S9
Nokia 5110 -> Sony CMD Z1 -> Sony Ericsson T68i -> SE K750i -> Samsung Wave S8500 ->
JiaYu G3sT -> Xiaomi Redmi3


ALF
Stálý androiďák
Příspěvky: 129
Registrován: čtv 28. črc 2011 9:43:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3sT

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od ALF » pát 06. pro 2013 18:56:55

To: STORM

Mám ji od středy na telefonu a zatím šlape dobře. GPS vpohodě. Při spuštění nechám stáhnout A-GPS data a fix tak do půl minutky. Pak jsem připojen na cca 7-9 satelitů, přesnost pod 3m. Sigyc navigace vpořádku, Runtastic a Endomodo taky, ale při uložení trasy v Locusu mi to háže nesmysly v délce trasy a rychlosti= známý problém.
JiaYu G3sT
SonyEricsson C702 -> SonyEricsson C510 -> LG GT540 -> HTC Desire -> LG Optimus 2x -> Jiayu G3sT -> Huawei P6 -> Sony Xperia Z3C


Storm
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: pon 07. úno 2011 20:12:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: jaju G3T
Bydliště: Jm.

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od Storm » pát 06. pro 2013 19:05:40

camel1cz píše:Postup je celkem jasný, ale zajímalo by mě o co příjdu, když provedu flash? Popř. co je dobré předem zálohovat a co bude třeba pak znova nastavit?
Díky moc
O všechno, co máš nainstalováno v telefonu. Data na paměťové kartě zůstanou ;) . Pokud máš kontakty, kalendář a další věci synchronizované na google účtu, tak po instalaci nové ROM a synchronizaci máš tato data hned zpět. V play máš položku moje aplikace, takže je také nemusíš hledat a jejich instalace u tohoto telefonu je většinou blesková. Zkrátka po instalaci nové ROM, můžeš mít do hoďky telefon v původním stavu i s rozběháním GPS.

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od marus » sob 07. pro 2013 22:18:20

Tak teď mě dostal otec, že prý číňani neumí počítat. Ptal jsem se co a jak a na aktuální Rom je fakt vadná kalkulačka.
Myslím že je to tím, že je tam místo desetinné tečky čárka. Prostě vždy hodí chybu při výpočtu s desetinným číslem.
Nebo už to je fixlé a má tam starou Rom?


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od TomasT342 » sob 07. pro 2013 22:20:00

V prvním příspěvku úplně dole je na to fix.
Není to chyba Číňanů ale moje při počešťování.


camel1cz
Stálý androiďák
Příspěvky: 73
Registrován: čtv 15. srp 2013 14:07:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S9, 64GB

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od camel1cz » sob 07. pro 2013 22:22:04

Ja mam verzi z kvetna (uz jsou tusim 2 novejsi) a kalkulacka s desetinymi cisly normalne pocita.
Zkus update.
Samsung S9
Nokia 5110 -> Sony CMD Z1 -> Sony Ericsson T68i -> SE K750i -> Samsung Wave S8500 ->
JiaYu G3sT -> Xiaomi Redmi3

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od marus » sob 07. pro 2013 22:39:50

Zkusím, zkusím, dík za tip.


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od TomasT342 » sob 07. pro 2013 22:48:02

Ano ve verzi 20130523-102107 je kalkulačka OK, ve verzi 20130813-093005 jsem to s počešťováním přehnal, takže dodatečně je tam přidaný ten fix, který vymění kalkulačku za opravenou (čárku zpět na tečku).


obywan
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: ned 28. říj 2012 11:25:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: jiayu g3t

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od obywan » ned 08. pro 2013 23:03:06

Funguje vám u aplikace iVysilani zvuk? Mi se přehrává jen obraz bez zvuku :(


Zirky
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: ned 17. lis 2013 18:24:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S - MIUI

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od Zirky » ned 08. pro 2013 23:56:19

Zdar.zkoušel jsem nahrát novou rom z jiayu.es a nejde mi nahrát.zasekne se při najizdeni. Zkouším přes cwm.
Mimo jiné se mi teď stává,ze se mi sám restartuje telefon. Mam pocestenou verzi. Restartovalo i před zkoušení nahrani nové rom.
Pocestenou tom jsem opět nahrál přes flash tools a dohral data z titanium backup,ale přesto restartuje.
Proto jsem chtěl zkusit novou rom,ale nějak ji tam nemohu dokopat.píše něco jako ze nelze otevřít archiv.zkoušel jsem archiv několikrát znova nahrát i jiné umístění na kartě.


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od TomasT342 » pon 09. pro 2013 0:01:33

To nebude ROMkou.
Můžeš tam zkusit nahrát jen čistou ROM a neobnovovat data (minimum aplikací, nejlépe jen obnovit kontakty).
Pokud se bude restartovat i tak, je problém v HW (čemuž by odpovídaly i problémy při čtení z SD karty).
Pokud se přestane restartovat, je to některou aplikací, co tam máš.


prkno
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: stř 18. zář 2013 11:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od prkno » pát 13. pro 2013 1:10:31

Zdar,

snažim se tam dát tu češtinu, ale pokaždé se to při 14% zasekne a nahlasí to chybu. Poradtě prosím.
Přílohy
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (705.54 KiB) Zobrazeno 2584 x


prkno
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: stř 18. zář 2013 11:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od prkno » pát 13. pro 2013 1:16:40

1.jpg
1.jpg (84.43 KiB) Zobrazeno 2583 x

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od marus » pát 13. pro 2013 7:16:45

Zkus dát usb kabel do jiného slotu... Vypadá to, že to v průběhu komunikace ztratí signál


prkno
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: stř 18. zář 2013 11:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od prkno » pát 13. pro 2013 9:33:06

Tak už v pohodě, povedlo se mi to udělat na notebooku. Nevím co bylo špatně, na tom notebooku bez problémů. Díky


Sion.1
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: úte 07. kvě 2013 15:38:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Neo

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od Sion.1 » pát 13. pro 2013 10:38:24

mě tohle na starým telefonu delal vadny kabel. zkusil jsem jiny a slo to napoprve.


prkno
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: stř 18. zář 2013 11:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od prkno » pát 13. pro 2013 17:40:34

jo, použil jsem jinej počítač i jinej kabel. Jinak čeština super


ALF
Stálý androiďák
Příspěvky: 129
Registrován: čtv 28. črc 2011 9:43:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3sT

Re: [ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-09300

Příspěvek od ALF » pon 16. pro 2013 11:25:22

Take se u me pri flashovani rom s cestinou vyskytl tento problem a resil to druhy kabel.
JiaYu G3sT
SonyEricsson C702 -> SonyEricsson C510 -> LG GT540 -> HTC Desire -> LG Optimus 2x -> Jiayu G3sT -> Huawei P6 -> Sony Xperia Z3C

Odpovědět

Zpět na „Jiayu G3 - FW/ROM/ROOT“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host