Jiayu G3 - FW/ROM/ROOT[ROM] JiaYu G3S/G3T stock + čeština (nově 20130813-093005)


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » pon 26. srp 2013 21:47:35

Mě Endomondo po aplikaci tohohle http://androidforum.cz/post640790.html#p640790 ukazovalo při 10 minutové chůzi správnou rychlost.
Ale pravidelně ho nepoužívám, nevím jestli je to oprava natrvalo.





kalimoco
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: ned 12. srp 2012 21:28:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3s

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od kalimoco » ned 08. zář 2013 20:56:41

Tak rád bych si tuto ROM nainstaloval.Zkouším to celý vikend,ale bez úspěchu.Ve flash Tool se to vúbec nerozjede.Nevím co dělám špatně.Asi jsem pako.Můžete mě to prosím vás vysvětlit,jak na to?Díky
JiaYu G3s, Cubot S308


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » pon 09. zář 2013 0:49:25

Nejobvyklejší chybou je chybějící VCOM driver v PC. Flashtool pak nemá jak komunikovat při restartu telefonu s preloaderem.
Jinak obvyklé dotazy: Verze Flashtool? Verze OS v PC?


Storm
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: pon 07. úno 2011 20:12:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: jaju G3T
Bydliště: Jm.

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od Storm » pon 09. zář 2013 22:09:54

Na needrom je nová ROM update ver. JY-G3-20130813-093005, bližší na http://www.jiayu.es/software.php?soft&jiayu=G3QC - oficial ROM
Odstraněny nepoužitelné aplikace
- Nový APN-conf
- Změněno gps.conf
- Malé rozměry
- Překlad comleto
- výchozí Launcher Jiayu
- Busybox
- Root (SuperSU)
- Google Apps
- Android klávesnice Přejeďte
- Podpora pro psaní hlas
- Jiayu APK
- init.d
- Root Browser
- Tethering 4.2.1
- Widget jas 25% -100%

přeloženo googlem ze španělštiny :-), kdyby tak byla česky :o


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština

Příspěvek od TomasT342 » úte 10. zář 2013 7:00:57

Nová počeštěná verze doplněna do prvního příspěvku.
http://androidforum.cz/post626367.html#p626367



Jan75
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 08. srp 2013 19:06:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3T

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od Jan75 » úte 10. zář 2013 15:09:14

nahrál jsem ji ale teď hlásí telefon vadné imei :(

edit: flashnul jsem to znovu a už to jede :)
Naposledy upravil(a) Jan75 dne úte 10. zář 2013 15:58:03, celkem upraveno 1 x.


alf198
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 11. zář 2013 8:59:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G3T
Rom: ROM 20130813-093005

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od alf198 » stř 11. zář 2013 9:38:32

Ahojky Tome,
měl bych dotaz, rád bych flashnul ROMku. A jelikož přes sp tool mi to nějak nejde, po spuštění F9 se nic neděje. Tak bych zkusil flash prřes CWM.
A chtě bych se jen ujisit, že budu postupovat správně.Nyni mám počeštěnou verzi díky Tvému update ROM 20130523-102107

1. stahnu si z needrom.com jejich ROM viz tvuj odkaz. verze na flash z SD pomoci CWM (JIAYU G3S - SD) a flashnu.cili budu mit ROM 20130813-093005
2. stahnu Tvuj CWM/TWRP Recovery ZIP verze - update pro stock ROM 20130813-093005 a flashnu pomoci zase cwm a hotovo?

Mimojiné nějaká zkušenost s touto ROMkou? Jestli ma cenu na ní přejít?

Díky za odpovědi.


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od TomasT342 » stř 11. zář 2013 11:43:57

To je normální, že po spuštění F9 se nic neděje. Musíš pak restartovat telefon - je to v návodu.
Pokud se neděje nic ani po restartu, tak tam nemáš VCOM driver, nebo nějak blbě, nebo máš vadný kabel (ale to bys asi už poznal).

Ten postup, co popisuješ přes SD verzi, je v zásadě taky možný, ale binárně je rozdílný třeba i preloader a ten SD verze neobsahuje/nemění (ale to by se na běžném provozu telefonu nemělo nijak projevit, v tu dobu je preloader už dávno mimo).
Stejně bych být tebou rozchodil to flešování z FlashTool - to se může v případě problému vždycky hodit.

Samotná ROM je na první pohled stejná jako ta předchozí, jedná se spíš o drobné opravy a vylepšení cca poloviny aplikací v ROM - asi u deseti bylo potřeba dopřeložit nějaké nové stringy.
O čem se někdo zmiňoval, je lepší ostření foťáku na dálku.


alf198
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 11. zář 2013 8:59:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G3T
Rom: ROM 20130813-093005

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od alf198 » stř 11. zář 2013 12:22:03

diky moc za rychlou odpověď dnes večer to vyzkousším přes sp tool.
Návod jsem četl několikrat akorat se chci zeptat, na začátku je v 4 bodě že mám zapnout nebo restartovat telefon , pak je tam dlouha pasáž o práci s sp toolem v pc a pak zase že mám zapnot nebo restartovat telefon. On se mi během toho vypne sám, nebo se ma v určitém kroku vypnout ? A vubec ho tedy neodpojuji od PC?

Omlouvám se, že se možná ptám stupidně, ale nějaké postupy jsem již zkoušel.. a tam se odpojoval mobil od PC a pak zase pripojoval, vytahovala baterka a tak dal..


kalimoco
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: ned 12. srp 2012 21:28:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3s

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od kalimoco » stř 11. zář 2013 12:35:48

To je můj případ, už to zkouším 4 den a ještě jsem to nerozchodil. Stále není asi propojený pc s telefonem
JiaYu G3s, Cubot S308


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od TomasT342 » stř 11. zář 2013 12:48:19

alf198 píše:d...na začátku je v 4 bodě že mám zapnout nebo restartovat telefon , pak je tam dlouha pasáž o práci s sp toolem v pc a pak zase že mám zapnot nebo restartovat telefon. On se mi během toho vypne sám, nebo se ma v určitém kroku vypnout ? A vubec ho tedy neodpojuji od PC?
Ten první restart je kvůli instalaci VCOM driveru do PC (provádí se jen 1x). Telefon při tom naběhne do normálního stavu. Jakmile se driver nainstaluje, můžes s telefonem už dělat, co je libo - odpojit, vypnout, hodit z okna...
Následně, kdykoliv chceš něco flešovat, tak pustíš Flashtool, připravíš si, co je potřeba, odešleš to, a v zásadě až pak stačí telefon připojit k PC (klidně i jinou G3S místo té hozené z okna :D ) a restartovat (to se dělá při každém flešování). Na konci flešování zůstane telefon ve vypnutém stavu, je potřeba jej odpojit od kabelu, a po cca pěti vteřinách zapnout delším podržením vypínače (když jesm to zkoušel na kabelu, nebo hned po odpojení, tak se zapnout nechtěl).


alf198
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 11. zář 2013 8:59:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G3T
Rom: ROM 20130813-093005

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od alf198 » stř 11. zář 2013 13:10:56

ahaaaa

no tak to hned vyzkouším...krom teda toho házení z okna, na to je ještě dost času...
zatím moc díky a dám vědět jak to dopadlo


Priest
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 19. kvě 2013 13:21:03
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: B7610 Omnia Pro

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od Priest » stř 11. zář 2013 17:22:40

mam problem s instalaci driveru...stihnu to po restartu skocim do vlastnosti ale kdyz pak prejdu na zalozku hardware tak nemuzu kliknout na vlasntosti aby sem se dostal do zalozky ovladac a hodil tma ovladac na flash.....neni problem treba v synchronizaci nebo tak neco?
vyreseny USB nebylo vzadu ale vepredu;) (to je tak kdyz predelavam romku pres teamviewr;)
Naposledy upravil(a) Priest dne stř 11. zář 2013 17:48:49, celkem upraveno 1 x.


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od TomasT342 » stř 11. zář 2013 17:48:28

Nevím co máš za OS, u mě se dotyčná záložka jmenuje 'Driver' a je na ní tlačítko 'Update driver'.
Případně se dá vybrat 'Update driver software' v menu přímo po kliknutí pravým tlačítkem myši na zařízení.
Win7 32 bit.


Priest
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 19. kvě 2013 13:21:03
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: B7610 Omnia Pro

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od Priest » stř 11. zář 2013 17:55:43

dal sem vsechno odskrtl sem preloader ze novej nechcu a dal download...pak sem dal yes...a hodilo mi to chybu ze unable to write to (a cesta kde to mam na plose...)

Update:
vyreseny chyba na strane antiviraku;)


kalimoco
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: ned 12. srp 2012 21:28:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3s

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od kalimoco » stř 11. zář 2013 19:18:54

Tak kdyz kliknu na firmware,zobrazi se me okno Smart Phone Flash ToolObrázek
JiaYu G3s, Cubot S308


Priest
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 19. kvě 2013 13:21:03
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: B7610 Omnia Pro

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od Priest » stř 11. zář 2013 19:33:04

pls mam dalsi problem celkem mi dosli dva G3T jeden sem v klidu fleshnul a ceska Romka jede ale u duhyho mi hodil komp modrou smrt a zapnu ho ted jen po reklamu jiayu dal ne (odskrtl sem preloader takze ten je v pohode jen ted nemuzu preskocit cast kdy po stisknuti download restatovat mobil bo neni jak to resetnout) budu vdecny za kazdou pomoct diky


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od TomasT342 » stř 11. zář 2013 19:47:14

Místo restartu ho natvrdo vypni (hodně dlouhým podržením Power plačítka nebo vyndáním baterie) a pak zapni. Důležitý pro flešování je start preloaderu při zapnutí.

kalimoco:
To vypadá, jako že ti ve složce, ze které jsi otevřel scatter soubor, chybí ty ostatní datové soubory (system.img, userdata.img,...)
sloupeček location v tabulce by měl být vyplněný.


kalimoco
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: ned 12. srp 2012 21:28:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3s

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od kalimoco » stř 11. zář 2013 20:07:19

A co s tím? Znovu stáhnout
JiaYu G3s, Cubot S308


Priest
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 19. kvě 2013 13:21:03
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: B7610 Omnia Pro

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od Priest » stř 11. zář 2013 20:30:06

diky moc uz jede i druhy;)

Tomas diky moc za cestinu a jeste tak rychle;)
Naposledy upravil(a) Priest dne stř 11. zář 2013 21:25:49, celkem upraveno 1 x.


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od TomasT342 » stř 11. zář 2013 20:34:56

kalimoco píše:A co s tím? Znovu stáhnout
Pro začátek by se stačilo podívat, jestli ti tam opravdu chybí, nebo je důvod té hlášky jiný.


kalimoco
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: ned 12. srp 2012 21:28:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3s

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od kalimoco » stř 11. zář 2013 20:51:22

Mám tam toto Obrázek
JiaYu G3s, Cubot S308


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od TomasT342 » stř 11. zář 2013 22:10:35

Tak to nějak netuším, co jsi kde stáhl a snažíš se nahrát.
V souboru flash.zip, na který jsem dával odkaz a je v něm poslední verze ROM s češtinou, má být jen jeden scatter soubor:
MT6589_Android_scatter_emmc.txt | 13.8.2013 4:58
a mimo něj další 16 souborů *.img a *.bin - dohromady cca 800MB.


elhombre
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 12. zář 2013 8:13:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: xperia mini pro a jiayu g3s

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od elhombre » čtv 12. zář 2013 8:21:51

Zdravím. Jsem hrdým majitelem, ale naprostým analfabetem a tak potřeboval bych pomoct zda znáte z Brna někoho kdo Rom by přehrál. Mám trochu problémy přečíst v čínštině některé znaky :D Bude dán jako dárek a tak přiznám trochu to spěchá. Děkuji za kontakt nebo případnou nabídku. Popřípadě pokud bych mohl obtěžovat někoho v Praze 14. nebo 15.9. děkuji


alf198
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 11. zář 2013 8:59:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G3T
Rom: ROM 20130813-093005

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od alf198 » čtv 12. zář 2013 10:15:23

TomasT342 píše:
alf198 píše:d...na začátku je v 4 bodě že mám zapnout nebo restartovat telefon , pak je tam dlouha pasáž o práci s sp toolem v pc a pak zase že mám zapnot nebo restartovat telefon. On se mi během toho vypne sám, nebo se ma v určitém kroku vypnout ? A vubec ho tedy neodpojuji od PC?
Ten první restart je kvůli instalaci VCOM driveru do PC (provádí se jen 1x). Telefon při tom naběhne do normálního stavu. Jakmile se driver nainstaluje, můžes s telefonem už dělat, co je libo - odpojit, vypnout, hodit z okna...
Následně, kdykoliv chceš něco flešovat, tak pustíš Flashtool, připravíš si, co je potřeba, odešleš to, a v zásadě až pak stačí telefon připojit k PC (klidně i jinou G3S místo té hozené z okna :D ) a restartovat (to se dělá při každém flešování). Na konci flešování zůstane telefon ve vypnutém stavu, je potřeba jej odpojit od kabelu, a po cca pěti vteřinách zapnout delším podržením vypínače (když jesm to zkoušel na kabelu, nebo hned po odpojení, tak se zapnout nechtěl).
ahoj Tome moc dekuji uz se mi to podařilo flasnout a vsechno funguje. Akorat jsem musel na XP, ve win 7 furt problem spropojenim..


kalimoco
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: ned 12. srp 2012 21:28:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3s

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od kalimoco » čtv 12. zář 2013 19:59:31

Tak jsem se posunul dál. Scatter už mám snad dobrý, v sekce location už je vyplněná. Když kliknu na firmware, restartuji telefon, vyjede mě toto okno. Co je špatně. Díky Obrázek
JiaYu G3s, Cubot S308


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od TomasT342 » čtv 12. zář 2013 20:35:34

Nepíšeš, jaký máš OS v PC.
Co jsem našel v doskuzích:
- nedostatek práv - Kliknout na flash_tool.exe pravým tlačítkem a vybrat 'Spustit jako administrátor', případně nastavit UAC na minimum.
- problém s VCOM driverem - odinstalovat ho a nainstalovat znovu, případně s USB v jiném portu
- zkusit ty rady co se zobrazují dole v chybovém okně
- zkusit to znovu na jiném PC
- UTFG


kalimoco
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: ned 12. srp 2012 21:28:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3s

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od kalimoco » čtv 12. zář 2013 20:50:05

Mám W7

Tak už to jede.Díky

EDIT by pRo_lama:
Edituj príspevky! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!
JiaYu G3s, Cubot S308


kalimoco
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: ned 12. srp 2012 21:28:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G3s

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od kalimoco » pát 13. zář 2013 21:15:48

Tak jsem si nahrál novou verzi ROM. A mám problém s sms. Neukládá se do konverzace. Už jsem to měl v předešlý ROM od etotalku.
JiaYu G3s, Cubot S308


Autor tohoto vlákna
TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: [ROM] JiaYu G3S stock + čeština (nově 20130813-093005)

Příspěvek od TomasT342 » pát 13. zář 2013 22:24:29

To bude vlastnost té použité aplikace (nevím, jesti je to originál od Google, něco z Lewa nabo od Jiayu).
Pokud ti funkčně nevyhovuje, tak jedině ji vyměnit za nějakou jinou.

Odpovědět

Zpět na „Jiayu G3 - FW/ROM/ROOT“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host