THL W8 - FW/ROM/ROOT[ROM] stock THL W8

Uživatelský avatar

Ceco
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: čtv 24. lis 2011 8:35:20
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od Ceco » sob 15. čer 2013 9:12:22

Tak potom navrhujem komplet flash GM2 1.5 cez SP flash tool.
To ti zaruci funkcnu recovery. Odtial nasledne bude mozne flashnut tu ofiko ROM, ktoru spominam.
Len musim nachystat CWM balik. Dostanem sa k tomu niekedy poobede. Musim utekat do zahrady, caka ma tam kopa roboty.


◊ Nexus 5 running stock KitKat + GravityBox
GravityBox - Xposed modul for Android



weszter
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: stř 29. srp 2012 22:20:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W8
Bydliště: Pardubice

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od weszter » sob 15. čer 2013 14:38:14

Ceco píše:Super.


Pokracovat sa moze asi takto. Ak mas zalohu predchadzajucej ROM, staci flashnut 3 images ktore si stiahol z gravity.ceco.sk.eu.org (recovery, boot, uboot), potom bootnut do recovery a obnovit rom zo zalohy
.........

Este by bolo dobre, keby kuko vyextrahoval MBR, EBR1, EBR2, kedze si si flashnutim tej nespravnej rom preparticioval vnutornu pamat, a teraz mas iny layout, ako standardne na W8 16GB ma byt (preto nam nefungovali tie scatters).

Info pre kuka:
MBR: start address 0x0000000000600000, length 0x80000
EBR1: start address 0x0000000000680000, length 0x80000
EBR2: start address 0x0000000003D00000, length 0x80000

tak zdá se, že bez flashnutí těchto částí se nepohnu - telefon sice už jde flashovat, jde zapnout, ale nemuzu se dostat do recovery. klasický dvojhmat (zapnutí s vol+) nic neudělá...
patrně je spatne napartitionovaná ta vnitrni pamet a evidentne v ni neco chybi... :(
nebo jsem neco prehledl???

pokud mam spatne rozdelenou vnitrni pamet, jak ji rozdelim spravne???


weszter
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: stř 29. srp 2012 22:20:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W8
Bydliště: Pardubice

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od weszter » sob 15. čer 2013 15:00:45

tak pomalými přískoky kupředu... flashnul jsem MBR, EBR1 a EBR2 z ThL_W8.JB2.FHD.EN.COM.8P128_MT6589V1.0.3_20130425... a voalá... něco nabootovalo... aha, ROM GravityMod2 v1.5 :yes:

pánové, asi hotovo.

děkuji za Váš čas, pomoc a podporu a v neposlední řadě i za "THL deep dive" technické školení :DD

původně jsem se svého starého HD2 zbavoval ze dvou důvodů: 1. chtěl jsem větší rozlišení, 2. už jsem se tomu experimentování s ROMkama chtěl vyhnout... :lol: to trochu nevyšlo :lol:

honem nabít baterky :)

a omlouvám se moderátorům, že jsem toto vlákno pěkně zaplevelil, kdyžtak to promažte dle potřeby...

Uživatelský avatar

Ceco
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: čtv 24. lis 2011 8:35:20
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od Ceco » sob 15. čer 2013 15:04:38

EDIT: medzicaom pribudol novy prispevok :D
Toto som povodne pisal:
Chyba mi informacia, ci si skusal flashnut GM2 v1.5 zakladny balik cez SP Flash Tool.
Ten by sa mal dat rozbehnut, a do recovery sa vies potom dostat cez power-off menu, teda ak nefunguje dvojhmat, tymto sposobom cez reboot do recovery to pojde.

Ked budes v stave s funkcnou recovery, mam nachystany balik s ThL_W8.JB2.HD.EN.COM.8P128_MT6589V1.0.1_20130506, flashovatelny cez CWM (posledna ofiko rom pre W8 16GB)
Otestoval som ho na svojej W8 - je funkcny. Je to cista ROM, do ktorej som dal akurat root a moje posledne CWM 6.0.3.3

Co sa tyka prerozdelenia pamate, potrebujeme tie subory, ktore spominam vyssie: MBR, EBR1 a EBR2.
Tak ak chces tu ofiko ROM, daj vediet. Prave ju uploadujem. Len mam pomaly upstream.
◊ Nexus 5 running stock KitKat + GravityBox
GravityBox - Xposed modul for Android


weszter
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: stř 29. srp 2012 22:20:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W8
Bydliště: Pardubice

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od weszter » sob 15. čer 2013 15:11:02

zdovolením bych origoš romku prosil... sice už jsem asi z nejhoršího venku, ale jestli MP3 nepůjdou a Tvojí 1.5 (až 2.0), budu řešit dál... opatrně... :DD

(psal jsem si poznámky, tak snad v případě totální smrti znova už budu vědět, jak postupovat) :mrgreen:


Uživatelský avatar

kuko61
Stálý androiďák
Příspěvky: 245
Registrován: sob 21. led 2012 14:00:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: UMI Cross [stock JB 4.2.2]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S3 [Atila Rom 4.4.4 - i9305 port]
Tablet: Chuwi Hi12 dualboot
Rom: Win10 / Android 5.1

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od kuko61 » sob 15. čer 2013 16:03:42

Takze tie MBR, EBR1 a EBR2 z W8 16GB uz netreba?
Huawei Ascend G300 ->THL W8 16GB -> UMI Cross, Chuwi Hi12 dualboot

Uživatelský avatar

Ceco
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: čtv 24. lis 2011 8:35:20
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od Ceco » sob 15. čer 2013 16:09:06

Nie. Prakticky tie co vzal z w8+ su totozne kedze tieto typy maju rovnaky memory layout.
◊ Nexus 5 running stock KitKat + GravityBox
GravityBox - Xposed modul for Android


weszter
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: stř 29. srp 2012 22:20:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W8
Bydliště: Pardubice

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od weszter » sob 15. čer 2013 19:11:06

to jsem predpokladal a zkusil... :) prošlo to... tedy už to není potřeba :)

tak jeste jeden problem... nabito. vlozil jsem SIMkartu a ejhle - invalid IMEI a nepřihlásí se k síti. IMEI je vzadu na telefonu napsaný, ale jak ho dostanu dovnitř?

někdo nějaký tip???

edit:

odpovím si sám - viz link
http://www.chinaphonetube.com/china-pho ... elzap.html

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov za sebou, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!

Uživatelský avatar

Ceco
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: čtv 24. lis 2011 8:35:20
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od Ceco » sob 15. čer 2013 20:07:58

Uz si to vyriesil?
Ak nie, tak skus MtkDroidTools windows aplikaciu.
◊ Nexus 5 running stock KitKat + GravityBox
GravityBox - Xposed modul for Android


weszter
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: stř 29. srp 2012 22:20:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W8
Bydliště: Pardubice

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od weszter » sob 15. čer 2013 20:29:33

jasne, vyresil. zadna aplikace k tomu neni potreba :) uz kopiruju MP3 na kartu, piju s manzelkou vino (vedeli jste, ze mam zitra svatek??? je den otcu 8-) ) a hned jdu testovat!

Uživatelský avatar

Ceco
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: čtv 24. lis 2011 8:35:20
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od Ceco » sob 15. čer 2013 22:46:59

Tu je ta stock ROM pre W8 16GB - ThL_W8.JB2.HD.EN.COM.8P128_MT6589V1.0.1_20130506
Vsetko je povodne. Pridal som len CWM, root a busybox.
Je to flashovatelne cez CWM (nie SP flash tool)

http://ceco.sk.eu.org/GooMirror/THLW8/S ... 130506.zip
◊ Nexus 5 running stock KitKat + GravityBox
GravityBox - Xposed modul for Android

Uživatelský avatar

charvip
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: pon 06. kvě 2013 14:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W8+

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od charvip » stř 26. čer 2013 19:10:59

Mohl bych poprosit o Stock Rom THL w8+ pokud to půjde ThL_W8.JB2.FHD.EN.COM.8P128_MT6589V1.0.4_20130515 nemůžu ji u sebe najit ;) i to se stává ! možná jí mám v noťasu nevím.


emko2001
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 27. čer 2013 7:22:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL w8+
Tablet: Samsung galaxy note 10.1

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od emko2001 » čtv 27. čer 2013 7:25:37

Tady je novější ThL_W8.JB2.FHD.EN.COM.8P128_MT6589V1.0.5_20130517
http://www.needrom.com/mobile/thl-w8-5/


cssoft
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: úte 09. dub 2013 9:18:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THLW8 Huawei

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od cssoft » pon 01. črc 2013 16:46:23

Ahoj Ceco

nemáš někde poslední stock ROM pro 4/8GB verzi. Něco podobného co máš v tomto příspěvku
"Tu je ta stock ROM pre W8 16GB - ThL_W8.JB2.HD.EN.COM.8P128_MT6589V1.0.1_20130506
Vsetko je povodne. Pridal som len CWM, root a busybox.
Je to flashovatelne cez CWM (nie SP flash tool)"

Nahrál jsem ji do 16GB k tomu tvůj gravity mod a vše maká k plné spokojenosti.

Dík za odpověď.

Laďa

Uživatelský avatar

Ceco
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: čtv 24. lis 2011 8:35:20
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od Ceco » pon 01. črc 2013 16:49:56

http://goo.im/devs/C3C0/THLW8/Stock

Ta 20130510 je posledna co mam.
◊ Nexus 5 running stock KitKat + GravityBox
GravityBox - Xposed modul for Android


michalkop
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: pát 16. črc 2010 15:32:18
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 2 Laser

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od michalkop » pon 19. srp 2013 23:50:52

Ke stock ROMce bych měl dvě prosby
1. má někdo SMS aplilkaci (stock), co by před odesláním ořezala Unicode znaky? (klávesnice z MIUI vedle z topicu hází chybu).
2. má někdo AOSP klávesnici (stock), která by měla český slovník a podporovala kontrolu pravopisu v češtině? Ta, co je přímo ve stock ROMce, je odlehčená verze a jen se tak tváří, že češtinu má. VYŘEŠENO.

EDIT: nemohl jsem spát, tak jsem se pustil do koumání. Klávesnici jsem vyřešil, ale téměř jsem se připravil o SMS. Ta SMS aplikace z MIUI nefunguje, rozhodně ne na stock ROMce.
Huawei P20


zaty
Androiďák!
Příspěvky: 619
Registrován: úte 03. kvě 2011 19:47:37
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Honor 9
Mobil 2 / ROM: Nokia Lumia 730 DS
Bydliště: Brno

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od zaty » úte 20. srp 2013 21:51:12

Tu app na sms zkus odsud http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1797341 nebo tady se to taky resi http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1591989
Treba ti nektera z nich bude fungovat.
MIUI appka samozrejme chodit nebude, protoze pouziva neco z MIUI frameworku, jak jsem si vsimnul pri prekladu.

A kdyz uz jsi tu klavesnici vyresil, nechces se podelit? Nekomu se to mozna bude hodit ;)
Lumia 730 DS
Asus Memopad ME176CX - na prodej


michalkop
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: pát 16. črc 2010 15:32:18
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 2 Laser

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od michalkop » úte 20. srp 2013 22:26:57

zaty: díky. Druhý odkaz jsem už zkoušel minulou noc a nic. První ten ne.

Odkaz na klávesnici se mi v noci schoval do historie, ale nakonec jsem ho teď po pár minutách vydlabal. Mé řešení má ještě jednu mouchu - od doby, co jsem v CWM aplikoval balíček s klávesnicí, se mi při spouštění mobilu zobrazí cca na 10s pop-up "Probíhá aktualizace, čekejte prosím". Netuším proč, díval jsem se i do update_scriptu a nekopírovalo se (ani nemazalo) nic jiného, než tři dotčené soubory klávesnice.

Odkaz pro zájemce: http://forum.xda-developers.com/showthr ... p=33502324 (balíček se musí stáhnout z mediafire). Používám update 1.

Klady: funkční kontrola pravopisu v češtině (dá se použít i s jinými klávesnicemi), funkční swypování, funkční český prediktivní slovník
Zápory: zatím z neznámých důvodů se každý start mobilu prodlouží o 10 sekund kvůli hlášce "Probíhá aktualizace".
Huawei P20

Uživatelský avatar

Robo39
Androiďák!
Příspěvky: 257
Registrován: stř 14. zář 2011 5:08:33
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Rom: Gravity Mod2

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od Robo39 » sob 07. zář 2013 21:18:42

Zdravím,nějak nemužu najít Stok ROM pro THL W8 Beyond.


Jenikus
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: sob 08. čer 2013 19:08:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL w8s
Bydliště: Libčeves

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od Jenikus » pon 09. zář 2013 11:52:45

Tak mám stejný problém jako měl weszter jenže u W8S smazal jsem si všechny zálohy, že si udělám nové a omylel se pak překlikl na wipe a už to bylo. Pak jsem zkoušel novou ROM když MIUI mi šla s velkýma chybama a pak jsem zkusil PAO v1.4 aroma a zůstal mi jen tmavý telefon. Dokáže někdo poradit? A ještě má někdo zálohu ROM?

Tak jsem stáhl tuto Stock ROM http://www.needrom.com/mobile/thl-w8s/ ale již před tím jsem zkoušel přehrát Preloader jak je v předchozím případě a ejhle telefon se mi už nechce připojit ani k pc. Komp dělá jako že ho nevidí. Co teď? Je to už uplně špatné?

telefon se již připojí k pc tak už jen otazka. Jde nějaká ROM (stock, custom) nahrát přes SP TOOL? nebo jen přes cwm?

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov za sebou, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!


KARBURAToR
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: úte 13. bře 2012 20:14:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo K3 Note

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od KARBURAToR » ned 27. říj 2013 11:05:23

Zdravím,
omlouvám se, že píšu do tohoto tématu, když nemám W8, ale mám úplně stejný problém s tím NAND FLASH.
Koupil jsem Zopo ZP500+ a hned první den se mi to podařilo zlikvidovat.
Nahrál jsem jednu ROM, ale psalo mi to "invalid IMEI". A než jsem zjistil, jak to opravit, tak jsem tam nahrál jinou ROM pro jiný chipset. No a zůstalo to trčet na úvodním logu.
Tak jsem tam chtěl nahrát tu funkční ROM, ale SPflashtool mi házelo nějakou chybu. Tak jsem přes něj udělal format (vše) a od té doby nejsem schopný tam nic nahrát.
Když se o to pokusím, tak ta červená čára naběhne na 100%, chvíli to stojí a pak se telefon odpojí :(
Jediné, co jde udělat, je format... jen u toho se objeví to zelené kolečko.

Našel jsem na YT návod, jak opravit tu NAND FLASH, ale nikde v tom SPflashtool nemůžu vybrat to NFB a pořád tam dole mám eMMC :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=ukzqaV7gduI

Co teď?? Měl to být dárek k narozeninám pro přítelkyni :cry:

Uživatelský avatar

pRo_lama
Moderátor
Příspěvky: 6424
Registrován: pon 06. pro 2010 7:41:23
Reputace: 326
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od pRo_lama » ned 27. říj 2013 12:14:20

Pokiaľ si "odpiekol" eMMC čip, tak jediné riešenie je výmena kus za kus (myslím čip nie mobil ;-) ).
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2


KARBURAToR
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: úte 13. bře 2012 20:14:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo K3 Note

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od KARBURAToR » ned 27. říj 2013 12:18:48

To se naštěstí nestalo... dva dny jsem se s tím sr*l... byl jsem bezradný a jako poslední pokus jsem to zkusil udělat na netbooku s Win8... nešly tam nainstalovat MTK ovladače, tak jsem to předtím ani nezkoušel.
Tak jsem to ze zoufalství zkusil bez těch ovladačů a ono to šlo... vše se zkopírovalo do telefonu, opravil jsem IMEI a telefon šlape na 100% :mrgreen:
Tak se ještě jednou omlouvám za zasírání tohoto vlákna :D


baris
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: ned 05. pro 2010 17:25:24
Reputace: 0

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od baris » čtv 30. říj 2014 21:32:53

Kuci potřebují pomoci! Dostala se mi do rukou W8, která nejde zapnout respektive jde, ale nabehne logo THL a dal píše ze" ENCRYPTION UNSUCCESSFUL" a nabízí jen reset a to stále dokola. Při pokusu a flash ROM pres Flash Tools zahlasi chybu "BROM ERROR S_DA_SDMMC_WRITE_FAILED (3149). Tuší někdo jak z toho ven? Zkoušel jsem v recovery vipe všeho a nic. Nahrát ROM pres SD kartu mi recovery nenabidne.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od Tomáš Kubec » čtv 30. říj 2014 22:32:07

To vypadá na vadnou paměť.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


baris
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: ned 05. pro 2010 17:25:24
Reputace: 0

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od baris » pát 31. říj 2014 6:39:34

To znamená jediné servis? Ma to cenu?

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: [ROM] stock THL W8

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát 31. říj 2014 14:07:06

Na 95% výměna desky a to opravdu cenu nemá.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play

Odpovědět

Zpět na „THL W8 - FW/ROM/ROOT“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host