Prestigio MultiPhone 4055 DUO - obecná diskuzenezapíná se

Moderátor: IQLogic


Autor tohoto vlákna
hynekzalesak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 05. črc 2013 4:41:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: prestigio multiphone 4055

nezapíná se

Příspěvek od hynekzalesak » pát 05. črc 2013 4:49:28

Zdravím, ve světě androida jsem nový, mám velký problém, už přes 14 dní vlastním smartphone prestigio multiphone 4055 duo a byl jsem s ním spokojený dneska při cestě se mi vypnul soudil jsem že vybytá baterie takže jsem ho dal doma na nabíječku a nevěnoval jsem tomu pozornost, bohužel po pokusu zapnout baskočí android, uvítací logo prestigio a reklama na eReader Prestigio App a tam to končí, několikrát jsem vyndal baterku, paměťovou kartu i simku.
Nakonec jsem se dostal k informacím o hard resetu a po pokusu o hard reset naskončilo logo androida a pak android s otevřeným kritem, buď se děje první možnost nebo ta druhá ale jsem zoufalý a zabil jsem tím celou noc.

Android má verzi 4.1, nemám root a další takové vymoženosti.

:help: :?

EDIT:
povedlo se mi vymazat všechny uživatelská data problém pořád stejný. :cry:

EDIT by don_alex:
Edituj příspěvky - máš to v pravidlech fóra!





ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: nezapíná se

Příspěvek od ludekbrno » pát 05. črc 2013 5:37:34

A co třeba reklamace?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
hynekzalesak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 05. črc 2013 4:41:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: prestigio multiphone 4055

Re: nezapíná se

Příspěvek od hynekzalesak » pát 05. črc 2013 5:40:51

přitom kolik jsem toho instaloval jsem to mohl způsobit sám.
je tm nějaká možnost nahrání softwaru? případně kde stáhnout.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22249
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: nezapíná se

Příspěvek od LivArt » pát 05. črc 2013 7:00:52

To se podívej na web prestigia, případně jim zkus napsat.
Ale je to na reklamaci.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: nezapíná se

Příspěvek od ludekbrno » pát 05. črc 2013 7:17:32

hynekzalesak píše:přitom kolik jsem toho instaloval jsem to mohl způsobit sám.
je tm nějaká možnost nahrání softwaru? případně kde stáhnout.
Android nelze instalací aplikací zbořit tak, aby se to nedalo opravit hard resetem. Android nejsou windows a pokud nemáš root, tak žadná doinstalovaná aplikace nijak nezasahuje do systému. Můžeš nainstalovat tisíc aplikací a po jejich odinstalování je systém zase čistý jako u nového telefonu. Ale neřeš nějaké harakiri s domácím přehráváním software, tím bys to mohl opravdu zbořit. Dej to na reklamaci a máš to. Pokud jsi skutečně provedl hard reset a nepomohlo to, tak je to spíš hardwarový problém.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.



Autor tohoto vlákna
hynekzalesak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 05. črc 2013 4:41:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: prestigio multiphone 4055

Re: nezapíná se

Příspěvek od hynekzalesak » pát 05. črc 2013 13:09:46

našel jsem pomoc na aktualiazaci firmware ale pořád mám problém, nevím jak ho dostat do telefonu v tomhle stavu.

Uživatelský avatar

mrnus
Moderátor
Příspěvky: 1010
Registrován: čtv 03. lis 2011 11:07:59
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: HUAWEI HONOR 8 PREMIUM
Tablet: Asus TF300T
Rom: 4.2.1 JB (root)
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Kontaktovat uživatele:

Re: nezapíná se

Příspěvek od mrnus » pát 05. črc 2013 13:34:20

Pokud jsi na tom nedělal nějaké pokusy tak bych volil reklamaci a nepokoušel bych štěstí.
Reklamaci by ti měli uznat řekni pravdu že se ti to v kapsi vyplo a už to potom nic nedělalo.
Oni ti ti zdarma opraví pokud , ale budeš dělat nějak to flashování tak se ti to možná nepovede a reklamace bude v prd....


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: nezapíná se

Příspěvek od ludekbrno » pát 05. črc 2013 14:10:06

hynekzalesak píše:našel jsem pomoc na aktualiazaci firmware ale pořád mám problém, nevím jak ho dostat do telefonu v tomhle stavu.
Máš nějaký vážný důvod vyhýbat se reklamaci? To je totiž v tomto případě jediné rozumné řešení. Znovu opakuji, že android nelze za normálních okolností takto zbořit. Takže to s největší pravděpodobností hardwarový problém a přehráváním software to umrtvíš úplně.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
hynekzalesak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 05. črc 2013 4:41:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: prestigio multiphone 4055

Re: nezapíná se

Příspěvek od hynekzalesak » pát 05. črc 2013 16:57:54

bohužel je to koupě přes alzu a co se týče reklamování věcí nakoupených po internetu tak už větší štěstí bude když to nějak spravím sám.
Máte nějakou radu jak se dostat do interní paměti v tomhle stavu telefonu?
našel jsem tu na fóru podobnou radu na jiný telefon ale nebylo tam jak se dostat do interní paměti.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: nezapíná se

Příspěvek od ludekbrno » pát 05. črc 2013 17:50:06

Kristova noho, reklamace u Alzy není vůbec žádný problém. Je to normální a velký obchod, který řeší hromady reklamací denně a mají nastavené potřebné procesy. Takže neřeš blbosti, než to poděláš úplně.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
hynekzalesak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 05. črc 2013 4:41:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: prestigio multiphone 4055

Re: nezapíná se

Příspěvek od hynekzalesak » pát 05. črc 2013 17:59:12

můžete mi poradit odpovědí na mou otázku? díky.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: nezapíná se

Příspěvek od ludekbrno » pát 05. črc 2013 19:40:21

V takovém stavu se do interní paměti nedostaneš. Stačí?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
hynekzalesak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 05. črc 2013 4:41:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: prestigio multiphone 4055

Re: nezapíná se

Příspěvek od hynekzalesak » pát 05. črc 2013 23:44:36

dobře co jsem četl zdá se že jste to tu hodněkrát řešili a způsoby jsou, jen jim moc nerozumím, tak jsem vyčetl že to může manipulace s paměťovým systémem, asi je to tím že jsem připojoval zdá se nesourodé usb systémy.

tak tady v příkazových řádcích se vyznám, je tedy nějaká návod jak pracovat s tím adb sideload?

Uživatelský avatar

negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: nezapíná se

Příspěvek od negrbob » sob 06. črc 2013 7:32:40

Takze pres revery menu factory reset probehl a stejne se sekne pri nabihani?
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12577
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: nezapíná se

Příspěvek od ramon.dexter » sob 06. črc 2013 8:33:38

hynekzalesak píše:dobře co jsem četl zdá se že jste to tu hodněkrát řešili a způsoby jsou, jen jim moc nerozumím, tak jsem vyčetl že to může manipulace s paměťovým systémem, asi je to tím že jsem připojoval zdá se nesourodé usb systémy.
Naprostej nesmysl, reklamuj to. Dál se nemá cenu o čemkoli bavit.

Celkově mi to připomíná debatu s malým, uminutým dítětem - chce pouze svoje řešení a nic jinýho ho nezajímá.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: nezapíná se

Příspěvek od ludekbrno » sob 06. črc 2013 9:10:11

negrbob píše:Takze pres revery menu factory reset probehl a stejne se sekne pri nabihani?
Takže jak jsem psal už na začátku, pokud nepomohl hardreset, je to téměř jistě hardware. Nemá smysl to dál řešit, reklamace to jistí.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


zebrak27
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: ned 15. zář 2013 8:46:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: vibe k5 plus
Bydliště: Prievidza

Re: nezapíná se

Příspěvek od zebrak27 » ned 15. zář 2013 9:22:06

Dobrý deň,nejde mi založiť novú tému,tak píšem sem.Toto je moje prvé android zariadenie,mám v ňom Cwm+Root robený podla návodu tu na fóre.
Neviem presne co som v cwm spravil,ale teraz mi telefón nabehne len na začiatok,kde sú reklamy.Ak chcem aby nabehol,musím ísť do Factory reset/Wipe data.Potom nabehne prvotné sputenie,ale vtedy už začne vyhadzovať chyby:
1,Messaging has stopped
2,The process android.process.media has stoppped
3,Calendar storage has stopped
4,the process com.google.precess. gapps. has stoped
Potom už vidím len tmavú obrazovku,na krorej vidím len čas a batériu,a po odblokovaní obrazovky sa dostanem len na internet a na plochu.Funguje aj vysúvacia lišta.Zálohu som predtým samozrejme nespravil.
Vie niekto poradiť?

Uživatelský avatar

negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: nezapíná se

Příspěvek od negrbob » ned 15. zář 2013 10:01:31

Tak tady mas zalohu 4055 ihned po vybaleni z krabice: http://uloz.to/xVgH72wJ/clockworkmod-zip

stahnout rozbalit do interni pameti telefonu je dulezite aby to zustalo ve slozce clockwordmod, pak spustit CWM v telefonu vybrat backup and restore a pote volba restore from internal card.
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


zebrak27
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: ned 15. zář 2013 8:46:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: vibe k5 plus
Bydliště: Prievidza

Re: nezapíná se

Příspěvek od zebrak27 » ned 15. zář 2013 10:59:26

ďakujem za link,ale nepomáha,vypíše-Couldn't open directory'.No files found.Asi som to predtým posral,že som zložku clockwordmod presunul na ext.kartu.
Je ešte iná možnosť na nápravu?

Uživatelský avatar

negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: nezapíná se

Příspěvek od negrbob » ned 15. zář 2013 15:21:48

Mno tak pokud to mas na karte tak musis vybrat ne internal card ale from sdcard nebo nejakou jinou volbu kterou restore nabizi. :-)
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


zebrak27
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: ned 15. zář 2013 8:46:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: vibe k5 plus
Bydliště: Prievidza

Re: nezapíná se

Příspěvek od zebrak27 » ned 15. zář 2013 16:43:42

Už je to ok.Len som pôvodný súbor clocworldmod odstránil,a tebou nahodenú som rozzipoval v pc a rozzipované nakopíroval na sd card.Potom som zvolil restore a išlo to.Potom som dal ešte radšej factory reset.Len ma zarazila jedna vec,batériu som mal na 100% a po prvom štarte mi vyplo telefón kvôli 0% batérií.Všetko to netrvalo ani 10 minút.

Uživatelský avatar

negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: nezapíná se

Příspěvek od negrbob » ned 15. zář 2013 16:48:11

a slape ti ted ta baterka?
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


zebrak27
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: ned 15. zář 2013 8:46:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: vibe k5 plus
Bydliště: Prievidza

Re: nezapíná se

Příspěvek od zebrak27 » ned 15. zář 2013 16:59:12

Nie.Telefón napojený na nabíjačku a vypnutý je batéria full.Zapnem telefón batéria 0% a vypne sa.Keď nechám na nabíjačke tel. ide ale nenabíja,odpojím nabíjačku a hneď sa vypne.


edit: s druhou nabíjačkou to isté.
Naposledy upravil(a) zebrak27 dne ned 15. zář 2013 17:07:04, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: nezapíná se

Příspěvek od negrbob » ned 15. zář 2013 17:06:17

Netusim proc ale na nekterejch telefonech to slape a nekde to blbne. aktualne uz jsem na to narazil den zpatky kdy mi posilal info jeden clovek:

Ahoj,jen info o baterce - den jsem ji měl na nabíječce, procenta nic, nula, okamžitě se vypínal. Při vypnutém telefonu svítil obrázek plně nabito.
Po dvou dnech jsem vypojil a zapojil nabíječku - a 0% skočilo na 2%. Zopakoval jsem to - 5%.. Tak jsem si naklikal až na 100% a vše už je ok.


Premejslim jestli nepomuze wipe battery v CWM muze to bejt krok vedle ale asi neni co ztratit.
Je tam uz posledni verze FW ktera prave upravuje spravu baterie tak jestli to nema stim nejakou spojitost.
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


zebrak27
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: ned 15. zář 2013 8:46:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: vibe k5 plus
Bydliště: Prievidza

Re: nezapíná se

Příspěvek od zebrak27 » ned 15. zář 2013 17:38:59

Mám cwm stiahnutý od teba 6.0.2.8,ale wipe battery tam nevidím.

Uživatelský avatar

negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: nezapíná se

Příspěvek od negrbob » ned 15. zář 2013 17:44:14

tak minutku vydrz jdu si zkusit taky zmrzacit 4055 :-)

edit:
Tak me to slape v pohode s baterkou zadnej problem :-) Dokonce je to jina 4055 nez na ktere jsem ten backup delal.
PS: ten wipe battery tam taky nemam bylo to v nejakem jinem cwm.
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


srubma
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 16. srp 2013 15:23:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: PAP4055DUO

Re: nezapíná se

Příspěvek od srubma » ned 15. zář 2013 21:47:33

Tak už jsme zase dva se stejným problémem.
Po stažení špatné aplikace jsem musel restartovat a problém baterky se vrátil :( :(
Nenabíjí, 0%. Ve vypnutém stavu svítí plná baterie.
Nedaří se mi to ani odpojováním a připojováním nabíječky rozjet jako předtím.
Má někdo nějaký nápad? Víte něco o kalibraci baterie - týká se to našeho problému?
M


TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: nezapíná se

Příspěvek od TomasT342 » ned 15. zář 2013 23:34:17

Co baterku vyndat a změřit voltmetrem? Případně dobít externě.
Poku je opravdu hodně vybitá, můžou obvody v telefonu odmítnout nabíjení.
Nebo má Prestigio nějaký bug v systému, který se za specifických okolností takhle projeví.


zebrak27
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: ned 15. zář 2013 8:46:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: vibe k5 plus
Bydliště: Prievidza

Re: nezapíná se

Příspěvek od zebrak27 » pon 16. zář 2013 7:16:20

Včera večer začalo samé nabíjať po 60 minútach,(nie ako kolega,ktorý odpája pri nabíjaní) nechal som 20 minút potom reštart a opäť 0%.V noci stále na nabke 100% reštart-0%.Dnes som dal do nabky ,žačalo dobíjať už po 10min.Všimol som si,že som predtým dával cwm a ten tiež po reštarte zmizne preč a nabehne normálne továrenské recovery, nebude to mať súvislosť s tou batériou?

edit: baterka mala 4,18v


srubma
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 16. srp 2013 15:23:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: PAP4055DUO

Re: nezapíná se

Příspěvek od srubma » úte 24. zář 2013 15:18:39

Baterka se mi zas po jednom dni na nabíječce rozjela. Ale telefon musel být vypnutý.
Dnes jsem do něj dal druhou sim - vypnul, vyndal baterku a je to tu zas :cry: Nula procent, prý se nabíjí a nic.
Jsme jen dva s problémovou baterkou po aktualizaci?
Napětí jsem měřil, taky je 4,18 V. A to bez telefonu i v telefonu.

Odpovědět

Zpět na „Prestigio MultiPhone 4055 DUO - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host