Prestigio MultiPhone 5430 - obecná diskuzeZvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Moderátor: IQLogic

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
extreme
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 18. lis 2013 18:16:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio PAP 5430

Zvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Příspěvek od extreme » pon 18. lis 2013 18:23:35

Zdravím,
dnes mi prišiel nový mobil Prestigio 5430 a hneď mám problém s fungovaním proximity senzora. Ak telefonujem a dám si mobil k uchu tak mi displej nevypne. Vypne sa až automaticky po určitom čase hovoru alebo ak ho vypnem tlačidlom na uzamknutie displeja. Ak si dám mobil od ucha preč tak sa displej automaticky nezapne a nezapne sa ani po stlačení tlačidla uzamknutia displeja. Displej sa rozsvieti až po priložení k uchu (ak som pred tým stlačil tlačidlo odomknutia). Ak mám mobil pri uchu tak tlačidlom odomknutia môžem kedykoľvek vypínať a zapínať displej. Čo s tým môže byť?
Ďakujem ...





ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16566
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Zvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Příspěvek od ludekbrno » pon 18. lis 2013 18:25:28

Taková hloupá otázka, nemáš na displeji nalepenou ochrannou fólii, která by zasahovala přes proximity senzor?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
extreme
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 18. lis 2013 18:16:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio PAP 5430

Re: Zvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Příspěvek od extreme » pon 18. lis 2013 18:34:13

Nie, fóliu som hneď odlepil ;)


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16566
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Zvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Příspěvek od ludekbrno » pon 18. lis 2013 19:18:34

Tak potom asi reklamace.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
extreme
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 18. lis 2013 18:16:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio PAP 5430

Re: Zvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Příspěvek od extreme » pon 18. lis 2013 19:28:21

Takže nie je chyba len v nejakom nastavení? Ten senzor pravdepodobne funguje len nerobí to čo treba :DD



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16566
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Zvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Příspěvek od ludekbrno » pon 18. lis 2013 19:56:17

Senzor se nastavit uživatelsky nedá. Můžeš samozřejmě zkusit obnovu továrního nastavení a jestli nepomůže, tak ta reklamace.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Zvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Příspěvek od negrbob » pon 18. lis 2013 21:09:37

Stahni cpu-z vyber senzory a zkus prejet po telefonu kde se proximity nachazi. Bude se tam menit hidnota.

@telefon
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Autor tohoto vlákna
extreme
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 18. lis 2013 18:16:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio PAP 5430

Re: Zvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Příspěvek od extreme » úte 19. lis 2013 18:04:20

Hodnoty sa menia len pri:
ST 3-axis Accelerometer
ST 3-axis Magnetic field sensor
Virtual orientation sensor

Ale pri Rohm RPR400 Digital Proximity Sensor nie je vôbec žiadna hodnota ...

Uživatelský avatar

negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Zvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Příspěvek od negrbob » úte 19. lis 2013 18:34:15

Ano tam je prazdno, pokud funguje a polozis na tel treba papir tak se objevi hodnota.

@telefon
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Autor tohoto vlákna
extreme
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 18. lis 2013 18:16:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio PAP 5430

Re: Zvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Příspěvek od extreme » úte 19. lis 2013 18:51:41

Nič tam neukazuje takže zrejme je senzor nefunkčný :cry:

Uživatelský avatar

negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Zvláštne "nefungovanie" proximity senzora

Příspěvek od negrbob » úte 19. lis 2013 19:30:51

No tak to je na pikacu ale zkusim na to vecer mrknout doma.

edit: u Rohm RPR400 Digital Ambient Light Sensor mas take bez hodnoty?

Zkus to tovarni nastaveni ale neverim tomu ze to pomuze a pak reklamovat kde jsi to kupoval jako DOA co nejdriv s zadosti rovnou o novy kus.
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:

Odpovědět

Zpět na „Prestigio MultiPhone 5430 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti