Rikomagic MK802 III - obecná diskuzeRikomagic mk802 III S

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
kv-mobil.cz
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: pon 22. říj 2012 4:50:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S3
Tablet: Nex7

Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od kv-mobil.cz » čtv 27. pro 2012 21:21:36

Dobrý den,

momentálně se začal prodávat nový Rikomagic s označením mk802 III S. Prodává se v několika variantách 4gb, 8gb, má vestavěný bluetooth, navíc jedno microUSB a ESD ochranu - bezpečné vypnutí.

Specifikace:

Procesor:
- ARM RK3066 Dual core 1,6GHz Cortex-A9

GPU:
- Quad- Core 2D/ 3D/ OpenGL ES2.0(AMD Z430)/ OpenVG1.1

Operační paměť:
- 1GB RAM

Paměť:
- 8GB ROM, rozšiřitelná pomocí microSD karty do velikosti 32GB

Výbava:
- WiFi 802.11b/g/n
- Bluetooth
- ESD ochrana - bezpečné vypnutí

Rozhraní:
- 1x USB 2.0
- 1x Micro USB
- 1x HDMI (720P, 576P, 480P, 1080P & 2160P)
- 1x Micro SDHC čtečka (až 32 GB)
- 1x Napájení - Micro USB

Operační systém:
- Android 4.1 Jelly Bean

Rozměry:
- 90 mm x 40 mm x 13 mm

Obsah balení:
- HDMI - prodloužení
- Napájení - Micro USB kabel
- Redukce Micro USB-USB

Rikomagic se zatím nikde ve světě neprodává (dle dostupných informací). Zatím je v prodeji u nás v CZ - http://www.kv-mobil.cz/rikomagic/rikoma ... h-mini-pc/

Obrázek





Raven
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pát 09. zář 2011 7:29:38
Reputace: 1

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od Raven » sob 29. pro 2012 0:10:41

No prodava se to leckde. Trebaaaa http://www.geekbuying.com nebo ebay.
Nicmene se me to velmi libi a zvazuji koupi.Chtel bych se zeptat: kdyz uz to jde sw vypnout jak to zapnu??
To je pak nutne OFF - ON napajeni?? Diky.

S pozdravem Raven


Autor tohoto vlákna
kv-mobil.cz
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: pon 22. říj 2012 4:50:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S3
Tablet: Nex7

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od kv-mobil.cz » sob 29. pro 2012 15:11:19

Dobrý den,

pokud chcete Rikomagic zapnout, stačí jej zapojit a nebo vypnout zapnout TV.

Rikomagic je skladem, tzn. ihned k odeslání.

Hezký den


Raven
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pát 09. zář 2011 7:29:38
Reputace: 1

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od Raven » sob 29. pro 2012 18:35:42

Diky za odpoved, bohuzel se potvrdila moje domnenka. To zapinani je nesikovne. S tim zapnutim TV jiste predpokladate napajeni mk802 z USB TV.
Nicmene do toho pujdu.
Pokud je vase cena ekvivalentni 60ti USD tak kupuji u Vas :-)

S pozdravem Raven


jech
Stálý androiďák
Příspěvky: 92
Registrován: čtv 24. zář 2009 0:00:49
Reputace: 0

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od jech » úte 15. led 2013 9:22:53

Já už ho mám za 60 USD i s poštovným. Akorát se mi nelíbí funkce rádií. WiFi neukazuje plný signál ani metr od routeru, pořád se odpojuje a připojuje a na 10m už víc nefunguje než funguje. BT je úplně nepoužitelný, protože funguje maximálně na 2 metry. Možná mám jenom nějaký nepovedený kus, jsem zvědavý na vaše zkušenosti....



tonis
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 18. lis 2010 18:10:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Arc

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od tonis » úte 15. led 2013 15:46:30

No já ho mám z kv-mobil.cz a vše funguje jak má, jen WiFi při každém restartu (VYP/ZAP) změní MAC adresu. To se doufám vyřeší aktualizací.


Raven
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pát 09. zář 2011 7:29:38
Reputace: 1

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od Raven » úte 15. led 2013 16:10:58

Čau, tak taky. Na silvestra objednáno (taky 60 usd) a včera došlo. Dnes jsem to zapojil a tak nějak to chodí. Podrobně jsem to netestoval, az bude cas. Klávesnice a mys made in Lidl chodí, wifi neni potřeba vypínat a zapínat, esi se mění MAC adresa nevim. Ted jsem do zejtra v lese a tak se věnuju spis rumu. :-) Do týdne dam vědět.
Snad jen par otázek po letmém seznámení. Jak vyvolám spodní lištu po jejím schování, jak je možné klávesnicí zoomovat?
Diky.
S pozdravem Raven


macula
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 18. zář 2012 10:47:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 8S
Tablet: MK 802 III S 8GB

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od macula » úte 15. led 2013 17:37:47

Hledám multimediální centrum, přes které půjde přehrávat filmy ze síťového disku. Půjde tam tedy nainstalovat TC + lan plugin a MX Player? Díky za odpověď.


Raven
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pát 09. zář 2011 7:29:38
Reputace: 1

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od Raven » úte 15. led 2013 18:17:18

Tak to ide snad na všem. Ja používám FS Explorer a MX Player bez problémů. Stejně tak na galaxy Nexus. Zatim sem nepřišel na nic co by FS Explorer neuměl.

S pozdravem Reven


macula
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 18. zář 2012 10:47:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 8S
Tablet: MK 802 III S 8GB

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od macula » úte 15. led 2013 20:50:30

OK, narazil jsi na nějaké video, které nešlo přehrát nebo se sekalo?


Raven
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pát 09. zář 2011 7:29:38
Reputace: 1

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od Raven » stř 16. led 2013 7:45:26

Čau, vis ja to mam spis jen na hraní. Net mail apod. Jen jsem ověřil, ze to IDE stejne jak na mobilu a tak neni důvod by to dělalo problem. U MKV jde přepínat audio stopy, titulky...
Tož asi tak.

S pozdravem Raven


Autor tohoto vlákna
kv-mobil.cz
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: pon 22. říj 2012 4:50:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S3
Tablet: Nex7

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od kv-mobil.cz » stř 16. led 2013 10:13:07

Dobrý den,

pokud bude mít někdo o zařízení zájem, tak mu poskytneme jako člun android fora 5% slevu. Stačí do poznámky objednávky zadat "Androidforum 5%" a sleva bude dodatečně přidána ;) .

Hezký den


tonis
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 18. lis 2010 18:10:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Arc

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od tonis » stř 16. led 2013 15:33:57

Co se týče multimediálního centra tak jsem nainstaloval XBMC a nemá to jedinou chybu. :)


zamky
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 18. čer 2012 9:44:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Tablet: Asus Transformer TF101
Rom: 4.0.3 Frozn JCARRZ1

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od zamky » čtv 17. led 2013 16:49:23

Zdravim, mam MK III S, na mojom starsom panasonic tv, ked to pripojim ziaden obraz, na inych TV to ide v pohode ale na inych to nepotrebujem, potrebujem to pouzivat konkretne na tom tv na ktorom to nejde, HDMI v TV je funknce, lebo ine zariadenia berie..niekde som cital, ze na MK III to vyriesila aktualizacia ale na MK IIIS este nic nieje , dokonca ani na stranke vyrobcu, neviete mi poradit co mam robit ? :) dik za kazdu zmysluplnu odpoved


josfa
Stálý androiďák
Příspěvky: 207
Registrován: pon 12. bře 2012 19:03:52
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: samsung Galaxy S7
Tablet: samsung Galaxy tab 10.1 3G
Rom: custom

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od josfa » pát 18. led 2013 11:47:31

Finless ROM 1,5 (1,6) (1,7) JB lze pouzit pro 802 III a 802 IIIS


Features in 1.5a ROM:
udajne odladena ,dle pozitivnich ohlasů
uz jsou sice novejsi verze 1,6 i 1,7 ,bohuzel nejsou kompatibilni s 802IIIS ,

1) Fully rooted with the latest SU and SUperUser.apk
2) Debloated of china and other junk APPs.
3) Special add for this ROM. Full init.d support! If you do not know what that is... ignore it.
If you do, you can now install and use boot time scripts like V6 SUper Charger!
4) All APPs are up to date as of 11/03/2012! So you will not get any Google Play APPs needing updated.
5) I added the RK launcher and RK Setting like the MX1 and UG802. So you now have a choice of which launcher you want to use! You will get asked which launcher to use on first boot.
6) Cleaned up the file system so it is not fragmented! Basicly I used linux tune2fs when making the images.
7) I added a reboot APP that will allow you to reboot the device from the Android UI. No more unplugging the unit! It will also allow you to reboot to ROM flash mode and later when I add ClockWork Mod, it will reboot to recovery.
8) ADDED BONUS User APP space by default is only 1.5GB. I have increased that to 2Gig.
9) The Xbox XPAD.KO module is now injected on boot. This was by request! Enjoy!
10) My custom init.d wifi script and build.prop tweaks as stated above in the release notes.


tak konecne jsem si nasel cas a flesnul jsem tuto rom ,ktera je hned od prvniho momentu rychlejsi ,vice moznosti s nastavenim ,je toho vice ,kdo by chtel nejake info o teto custom romce ,tak google strycek ,je to alternativni vylepsena romka ,sice neni delana primo pro 802IIIs ale dle dostupnych informaci ,lze flesnout a tak jsem to i udelal ,jsou na ni pozitivni ohlasy a ja jsem ve stadiu pruzkumu ,dohazim tam aplikace a pak uvidime, jak se tato customka projeví,prvni dojmy ryze pozitivni ,rychlost ,moznosti nastaveni a podobne detaily ,opravdovy test jeste nejaky patek bude trvat ,jeste nahodim XBCM nejake serepeticky ,obsahuje cestinu

zamky
na panasonicu (plazma) v pohode ,jen takove rypnuti davas to na ten spravny vystup HDMI u me telky mam 4 zdirky HDMI v nastaveni je mohu pojmenovat jak potrebuji ,mohu je skryt a podobne tak jestli neni nekde tam problemek a taky v nastaveni 802 bys mel mit nastaveno na HDMI
Naposledy upravil(a) josfa dne pát 18. led 2013 13:20:59, celkem upraveno 1 x.


josfa
Stálý androiďák
Příspěvky: 207
Registrován: pon 12. bře 2012 19:03:52
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: samsung Galaxy S7
Tablet: samsung Galaxy tab 10.1 3G
Rom: custom

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od josfa » pát 18. led 2013 12:21:35

nemate nekdo nahozenou finless 1.7 nevim jestli lze pouzit pro 802IIIS
tak na teto verzi neni funkcni BT ani wifi ,plati pouze pro 802IIIS eska maji jine cipy na 802 III by to melo fungovat
Naposledy upravil(a) josfa dne pát 18. led 2013 13:14:49, celkem upraveno 1 x.


Krysoun
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: pát 07. pro 2012 11:23:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HUAWEI IDEOS X1 MK802 III

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od Krysoun » pát 18. led 2013 12:41:37

zamky píše:Zdravim, mam MK III S, na mojom starsom panasonic tv, ked to pripojim ziaden obraz, na inych TV to ide v pohode ale na inych to nepotrebujem, potrebujem to pouzivat konkretne na tom tv na ktorom to nejde, HDMI v TV je funknce, lebo ine zariadenia berie..niekde som cital, ze na MK III to vyriesila aktualizacia ale na MK IIIS este nic nieje , dokonca ani na stranke vyrobcu, neviete mi poradit co mam robit ? :) dik za kazdu zmysluplnu odpoved
Nemáš třeba jen špatné rozlišení? Zkus na nějaké TV kde ti MK funguje snížit rozlišení a pak to zkus připojit na toho Panasonica. Doma máme taky nějakou starší TV která neumí FULL HD a pokud nenastavím rozlišení na 720p tak mě obraz taky nefunguje.


zamky
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 18. čer 2012 9:44:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Tablet: Asus Transformer TF101
Rom: 4.0.3 Frozn JCARRZ1

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od zamky » pát 18. led 2013 14:19:14

No zhodou okolnosti mi dnes konecne prisla spojka na HDMI kable, tak som si povedal ze to skusim predlzit, ze to dam dalej od TV, ci to tam nejako nerusi atd, a islo to na prvu supu :yes: , este som sa stym poriadne nehral, tak neviem ci to bude stabilne, nechal som to zapnute a uvidime ked pridem domov..v kazdom pripade je to zahada, mozno tie starsie plazmy su radio aktivne..este sa netesim, kkym neotestujem :)


macula
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 18. zář 2012 10:47:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 8S
Tablet: MK 802 III S 8GB

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od macula » pát 18. led 2013 14:49:35

Zdravím, mám ještě jeden možná stupidní dotaz, stačí to s televizí propojit jen přes HDMI nebo i přes USB? Viděl jsem to na nějakém videu k podobnému zařízení. Moje televize bohužel USB nemá.


Raven
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pát 09. zář 2011 7:29:38
Reputace: 1

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od Raven » pát 18. led 2013 15:57:41

USB na TV se pouziva pouze jako napajeci zdroj pro RK. Je treba zkusit, ne kazda TV ma dostatecne tvrdych 5V.

S pozdravem Raven


josfa
Stálý androiďák
Příspěvky: 207
Registrován: pon 12. bře 2012 19:03:52
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: samsung Galaxy S7
Tablet: samsung Galaxy tab 10.1 3G
Rom: custom

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od josfa » pát 18. led 2013 16:14:39

tak u mne byl problem s napajenim z USB v TV kazdou chvili restart ,dal jsem to do site a je klid


Raven
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pát 09. zář 2011 7:29:38
Reputace: 1

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od Raven » pát 18. led 2013 16:39:14

U me to bylo naopak ;) Prvni zapojeni jsem provedl s nejakym napajecem z mobilu. MK jelo do te doby nez jsem zapnul wifi. Proste slabej napajec. Z TV (nejake servisni USB na TV Sharp) to problem nedela, ale je to zas nesikovne. Konektor je hure dostupny...
Mam sice napajecich krabicek nekolik, ale vyhledl jsem si nasledujici:
http://www.geekbuying.com/item/US-AU-UK ... 08656.html
nebo
http://www.geekbuying.com/item/US-AU-UK ... 08657.html
vhodne i ku cestovani :-)
Ma to dodat az cca 2A, takze naprosto vyhovujici. No ale ver rakosnikum!


S pozdravem Raven


zamky
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 18. čer 2012 9:44:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Tablet: Asus Transformer TF101
Rom: 4.0.3 Frozn JCARRZ1

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od zamky » sob 19. led 2013 2:11:35

Zdravim takze je to dost nestabilne, na tom jednom TV sa to sprava dost cudne, ked sa toho niekedy dotknem obraz sa vypne, ked zapnem nieco do zasuvky(upne inej v inom kute izby) tak sa tiez obraz vypne, stale sa vypina len obraz, mini pc ide...skusal som rozne zdroje, aj 2.0 amp ...nerozumim tomu a uz mi dochadza trpezlivost...na inych tv no problem


tonis
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 18. lis 2010 18:10:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Arc

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od tonis » sob 19. led 2013 6:55:11

S napájením jsem to vyřešil jednoduše. Koupil jsem Belkin F5U701.
Je to usb hub, má 7 portů a externí napájení 2,5 A. Připojil jsem ho přes redukci na OTG a z jednoho výstupu napájím Rikomagic. Stačilo by jen připojení přes OTG, protože i přes tento výstup se dá napájet ale není to vhodné. Do habu jsem připojil 2,5" 320GB disk a další věci jako přijímač na Mele F10 Fly Mouse a jedeto.


spitam
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: pát 02. bře 2012 23:46:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 774589501

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od spitam » sob 19. led 2013 17:23:25

zdravim, koupil jsem na ebay mk802 III a mám problém s připojením, zkoušel jsem to na dvou televizích a nic. Připojení hdmi mi tv detekuje, pak se připojuje a nakonec hodí hlášku že není signál. Zkoušel jsem napájení i z externí nabíječky jen jak už je tu popsáno jsem nezkoušel delší hdmi kabel, protože ten co mám má jen samčí konektory. Lze nějak přes pc provést upgrade firmware, jestli to není tím?


zamky
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 18. čer 2012 9:44:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Tablet: Asus Transformer TF101
Rom: 4.0.3 Frozn JCARRZ1

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od zamky » sob 19. led 2013 19:47:54

Skus este nejaki silnejsi zdroj, ked nie kazdy ma doma silny usb zdroj, skus to ako ja, ako napajanie som to pichol do notebooku a notebook som mal cely cas v nabijacke, v pohode to potiahlo aj pripojeny hdd a ani raz sa mi to nevyplo, co mi predtym pravidelne blblo na vsetkych moznych zdrojoch... jednak je dolezite aby mal dostatok amperov a aby bol aj staly, aby volty moc nekolisali...


spitam
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: pát 02. bře 2012 23:46:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 774589501

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od spitam » ned 20. led 2013 17:31:51

tak nevim, asi bude v pr..., zkousel jsem jak prodluzovak hdmi, tak 3 zdroje, vcetne toho notase


vlasten
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: úte 22. led 2013 0:03:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S a MK802 IIIS

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od vlasten » úte 22. led 2013 0:04:47

Nový ofiko firmware je venku.
http://www.rikomagic.co.uk/forum/viewto ... =11&t=3917
Napravuje problém s MAC adresou u WIFI a pár dalších věcí. údajně opět lze youtube nahodit na full screen. :DD


tonis
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 18. lis 2010 18:10:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Arc

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od tonis » úte 22. led 2013 5:56:13

Už tam ten nový firmware mám. Opravil to co je psámo ale co mě nejvíc potěšilo je, zvětšení prvního oddílu flash na 1,23 GB. :D


vlasten
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: úte 22. led 2013 0:03:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S a MK802 IIIS

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od vlasten » úte 22. led 2013 9:05:40

Ještě v noci jsem ho tam nahodil taky. Ta wifi mě potěšila, protože mám doma MAC filtering. :D A představa, že po každém spuštění musím ještě lézt do AP a měnit MAC... :no:

Včera jsem teprve dostal svůj první kousek, tak o tom zatím moc nevím. Takže se omlouvám, jestli se ptám na nějaé jasné věci. Zjistil jsem, že některé aplikace tam dost padají (po pár kliknutích myší). Třeba ten nativní prohlížeč webu (naštěstí chrome funguje) nebo Gmail aplikace. Dělal to s původním i novým firmwarem. Dělá vám to taky? Je na to někde nějaké nastavení něčeho, co ten problém řeší, nebo to prostě nefunguje?

Ještě k tomu zapínání a vypínání: Včera jsem si s tím hrál a pokud ho SW vypnete, tak stačí TV přepnout na jiný zdroj signálu a po návratu na HDMI, kde je RM připojený se zase zapne. Takže to nezávisí na napájení, jak bylo psáno nahoře v tomto vláknu, ale jakmile se oživí HDMI, tak to nabíhá. Což je podle mě ta lepší varianta. ;)

Odpovědět

Zpět na „Rikomagic MK802 III - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů