Rikomagic MK802 III - obecná diskuzeRikomagic mk802 III S

Odpovědět

MCCure
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: stř 17. dub 2013 16:17:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC DHD CyanogenMod
Mobil 2 / ROM: Lumia 920 Windows Phone 8.1
Tablet: Asus MemoPad HD 7
Tablet 2 / ROM: PiPO Max M9 PRO

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od MCCure » pát 17. kvě 2013 7:56:00

Takže na XDA jsem se dočetl, že můj problém s automaticky vypínajícím se bluetooth modulem na androidu 4.2.2 není nijak neobvyklý, je to obecný problém této verze androidu a má to na svědomí přímo Google. Údajně původně to bylo myšleno dobře a to z důvodu bezpečnosti. Pokud je některé z připojených bluetooth zařízení po nějaký čas nečinné, nedojde z důvodu bezpečnosti a úspory energie jenom k jeho odpojení, ale i k úplnému vypnutí bluetooth modulu. U androidu 4.1... se mi zařízení (myš a klavír) v nečinnosti odpojí, ale kanál zůstává standby a při poklepu na myš nebo klavír se vše během 2-5 sec. spojí a funguji dál. Každopádně když koukám na film a v polovině filmu si jdu dát oraz na WC, tak si nemůžu film ani zapauzovat, protože myš je samozřejmě odpojena a připojit ji musím opětovným nastartováním modulu přes drátovou myš, opruz. Úplné peklo prožívají jedinci, kteří si pouští třeba hudbu v autě přes bluetooth a při vypnutí telefonu nebo jenom přepnutí na běžné rádio se už nemáte šanci chytnout a opět musíte zapínat bluetooth a někteří uvádějí, že musí dokonce opětovně párovat (Já také pouštím hudbu v autě přes bluetooth nebo iPod, ale tlačím to do XCARLINKu a to je poněkud starší zařízení, kde naštěstí nejde do ničeho vrtat, jinak věřím, že bych neodolal a taky si to začal kurvit). Nicméně to co právě popisuji pocítí jenom část uživatelů na verzi 4.2.2. Bluetooth nepoužívá každý a ti co používají mají také rozdílné zkušenosti, panuje zde dost velká nejednota, navíc se začalo počítat s nástupem bluetooth v. 3.0, přičemž 99 procent uživatelů stále visí na starší verzi, takže ideální řešení zatím neexistuje. Dokud neudělá Google nový release ve verzi 4.2.2 je vřele doporučováno vrátit se na 4.1.... Takže na tuto radu se vracím na verzi 4.1.1. To co zde píšu ale berte s rezervou, nejsem na toto téma odborník a pouze uvádím, co mi bylo sděleno na mé dotazy na XDA fóru. Nicméně mimo verze 4.2.2 pro iMito jsem zkoušel i CarbonRom pro Nexus 7 a problém byl úplně stejný a navíc má CarbonRom plno bugů. Jinak nejvyladěnější by měl být stále zatím Neomode 1.7, bugy na verzi 1.8 a 1.9 byly potvrzeny u většiny uživatelů na XDA, divím se, že tady v Čechách to snad kromě mě všem šlape jak hodinky. Nevím, možná se z toho zařízení snažím vymáčknout více než ostatní. Jinak na FreakTabu je opravena verze Neomode 1.9 a měla by být už stabilní. Nese označení 1.9a a stahujte třeba zde: http://www.freak-tab.de/neomode/NEOTVCR ... 0130509.7z. Já do toho jdu hned a byl bych rád, kdybyste taky uvedli své poznatky. První vlaštovky zde jsou a na FreakTabu to hodnotí pozitivně, nicméně všechno je to strašně čerstvé, takže výsledný verdikt může být opačný.





fantomas6907
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 24. srp 2010 10:39:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od fantomas6907 » pát 17. kvě 2013 19:17:54

Jelikoz jsem cetl,ze to podporuje spoustu ext.wifi modulu,predpokladam,ze normal wifi v riku neslape.
Nahodil jsem nakonec finless_1_5 a krom pomalu nabihajici wifi po restartu ci zapnuti slape ok


duchman
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: ned 11. pro 2011 23:06:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: htv wildfire s

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od duchman » sob 18. kvě 2013 7:35:34

Chtel bych si tohle zarizni objednat na dx a rovnou hodit do kosiku nejake ty periferie:

Klavesnice
Mys
Externi sitovka - ethernet lan
Zvukova karta

Avsak nevim, ktere konkretne jsou kompatibilni s mk802 III S. Poprosil bych tedy uzivatele, kteri podobnou sestavu maji jiz doma funkcni, jestli by mohli napsat odkazy na prislusny hw.

Usb hub , napajeci zdroj a sd pametovou kartu uz predpokladam mohu koupit i u nas,respektive na jejich vyberu snad zas tak nezalezi.



duchman
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: ned 11. pro 2011 23:06:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: htv wildfire s

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od duchman » sob 18. kvě 2013 19:50:23

Diky za rychlou odpoved.


Uživatelský avatar

maslo2
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: úte 01. úno 2011 14:10:57
Reputace: 0

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od maslo2 » sob 18. kvě 2013 20:38:43

http://www.kv-mobil.cz/prislusenstvi-5/usb-lan-adapter/
vodnik33 a tento adapter funguje len na rootnutom mk802 III S ? odpis prosim.
I"M FOREVER BLOWING BUBBLES....


vodnik33
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: pát 04. lis 2011 23:04:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S ROM 4.2.1 CZ
Tablet: Acer Iconia Tab A700

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od vodnik33 » sob 18. kvě 2013 22:26:38

Všechny ROMky, co sem zkoušel /krom té 4.2.2/ včetně stock mají root.
Jo akorát sem zjistil, že v některých ROMkách nefungujou obě síťovky. Mám teď Neomode 1.9 a maká jen ta z kv-mobilu.

Uživatelský avatar

maslo2
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: úte 01. úno 2011 14:10:57
Reputace: 0

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od maslo2 » ned 19. kvě 2013 11:59:12

vodnik33 píše:Všechny ROMky, co sem zkoušel /krom té 4.2.2/ včetně stock mají root.
Jo akorát sem zjistil, že v některých ROMkách nefungujou obě síťovky. Mám teď Neomode 1.9 a maká jen ta z kv-mobilu.
A ako sa instaluje to mini cd-cko,ked mk802 III nema mechaniku?
I"M FOREVER BLOWING BUBBLES....


vodnik33
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: pát 04. lis 2011 23:04:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S ROM 4.2.1 CZ
Tablet: Acer Iconia Tab A700

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od vodnik33 » ned 19. kvě 2013 16:12:16

Nic neinstaluješ. Ovladač síťovky je součástí ROM. V menu je položka ethernet pro zapnutí připojeni přes usb.

Uživatelský avatar

maslo2
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: úte 01. úno 2011 14:10:57
Reputace: 0

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od maslo2 » ned 19. kvě 2013 18:39:45

vodnik33 ja mam tento a nefunguje na rikomagicu http://www.alza.sk/premiumcord-usb-rj45 ... 249598.htm ,inac thx za odpvede.
I"M FOREVER BLOWING BUBBLES....

Uživatelský avatar

ZeDDman
Stálý androiďák
Příspěvky: 65
Registrován: čtv 28. říj 2010 10:31:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P8
Tablet: Teclast P78HD

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od ZeDDman » úte 21. kvě 2013 21:36:14

Ahoj,
v pátek mi přijde MK802III bez S a mám pár otázek pro uživatele co mají nějakou zkušenost s tímto kusem HW.

Někdo psal že je možné nahrát kernel a ROM pro verzi s Skem aby šel BT dongle. Jaký bych měl nahrát kernel a ROM aby mě šel BT dongle ale i Youtube (HW akcelerace). To jsou pro mě totiž nejpodstatnější věci. Těch kernelů jsou mraky.

Dostávám se k druhému problému - rád bych měl dualboot, klasickej android a Picuntu. Jenže na Picuntu je potřeba speciální kernel co jsem tak pochopil. Ale někde zase píšou že Linux si klíďo poradí s kernelem droidu co je v tom. Mno a to je problém, jak nakombinovat ROM, kernel pro android a Picuntu? Nějaká osvědčená kombinace?

Flash pro mě nebude problém, telefony flashuju pořád. Jen mi jde o nějakou správnou kombinaci pro tyto účely.

A ještě, někdo kdo má Picuntu a může potvrdit přehrávání Youtube alespoň v normální kvalitě (720p nebo alespoň 360p) plynule?

Díky, za každou radu budu vděčnej. ;)
Elephone P8
Teclast P78HD + Rikomagic MK802III Finless 1.7 ROM


pisish
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: sob 11. srp 2012 20:21:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC U11 plus

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od pisish » ned 26. kvě 2013 9:54:46

Cao . Som technicky antitalent. Flash ani root robit nedokazem. Vsetko mi funguje .Iba po vypnuti a opatovnom zapnuti mi nenabehne wifi. Musim niekolkokrat odpojit a pripojit zaridenie,aby mi nabehla. Prosim poradte mi co mam urobit. Dik

Uživatelský avatar

ZeDDman
Stálý androiďák
Příspěvky: 65
Registrován: čtv 28. říj 2010 10:31:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P8
Tablet: Teclast P78HD

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od ZeDDman » ned 26. kvě 2013 22:53:17

Ahoj. Zkus si na routeru nastavit jen 802.11b/g - ne b/g/n mixed. Mne to pomohlo.
Elephone P8
Teclast P78HD + Rikomagic MK802III Finless 1.7 ROM

Uživatelský avatar

ZeDDman
Stálý androiďák
Příspěvky: 65
Registrován: čtv 28. říj 2010 10:31:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P8
Tablet: Teclast P78HD

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od ZeDDman » pon 27. kvě 2013 14:39:09

Ja mam trosku jiny problem. Vcera jsem uspesne nainstaloval Finless 1.7 a mam s tim jeden problem.
Dohromady jsem flashoval 4x, pze kdyz jsem nahodil kernel s podporou 1080p, MKacko nabehlo, ale pismenka roztrepany, skoro necitelny, vsechno mensi jako by to bylo 1080p, ale strasna kvalita. Pak jsem koukal na TV a ukazovala ze jede stale jen 720p. 3x jsem preflashoval a stale to same. Nakonec jsem nahodil kernel a rom jenom s podporou 720p a dobry. 1080p proste ale nerozchodim. Nestalo se to nekomu take?
Elephone P8
Teclast P78HD + Rikomagic MK802III Finless 1.7 ROM


pisish
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: sob 11. srp 2012 20:21:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC U11 plus

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od pisish » úte 28. kvě 2013 19:50:02

existuje na tomto zariadení nejaký RESET na výrobné nastavenia???


pisish
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: sob 11. srp 2012 20:21:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC U11 plus

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od pisish » pát 31. kvě 2013 17:26:46

cao...resetol so ho na výrobné nastavenia.... bohužiaľ wifi mi nie a nie nabehnúť...ani po opätovnom odpojení - proste ani ťuk :cry: ...poradte čo mám robiť ...dík


vodnik33
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: pát 04. lis 2011 23:04:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3S ROM 4.2.1 CZ
Tablet: Acer Iconia Tab A700

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od vodnik33 » pát 31. kvě 2013 17:33:45

Mě pomohlo vypnutí/zapnutí routeru.


pisish
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: sob 11. srp 2012 20:21:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC U11 plus

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od pisish » pát 31. kvě 2013 18:01:35

router som reštartol .... po chvíli rozmýšľania mi v nastavení vráti wifi znova do položky vypnuté


tomasp20
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 06. úno 2013 22:15:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy 3

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od tomasp20 » sob 01. čer 2013 7:41:36

To Darmic: Ahoj nemáš už nějaké řešení na Rikomagic bez BT. Díky za radu.


darmic
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: ned 02. pro 2012 20:40:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS II

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od darmic » ned 02. čer 2013 21:07:08

tomasp20: bohužel nemám, žádný jiný firmware než originální mi nechodil korektně, tedy hlavně wifi a nepomohl ani usb wifi adaptér, takže s tímto modelem končím a až se doladí to 4 jádro tak si ho pořídím.


fantomas6907
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 24. srp 2010 10:39:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od fantomas6907 » ned 02. čer 2013 21:17:27

Finless 1.5 asi nejstabilnejsi.
Wifi maka jak vino


greed
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: úte 02. srp 2011 13:08:34
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od greed » pon 03. čer 2013 9:23:53

mam otazku k alternatiovnej ROM
je najaky zoznam liniek na tieto rom
mam mk802 III (bez S) pouzivam finless 1.7 a som spokojny.
zistil som ze je finless 2 postavena na nadorid 4.2.2 tak som ju instaloval a moj mk802 III skoncilo na boot obrazovke
takze NeoTV CR 1.7 a znova nenabootovalo. - boli to rom pre S verziu, ale to by snad nemal byt problem.
zatial som tam dal spat finless 1.7 a znova to slape.

co som robil zle? je nejaky rozdiel medzi S a nonS okrem bluetooth?
su nejake domovske stranky alternativnych rom? odkazy som nasiel vzdy len roztrusene na forach.
Galaxy 9100


Wata
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 18. úno 2013 16:57:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: NokiaN92

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od Wata » pon 03. čer 2013 13:10:55

Prosim o pomoc babram se s tim jiz druhy den. Pokusim se preflasovat MK 802 III S. Do 1.9a beha bez problemu. Chci ale dostat do provozu verzi 2 J.B. 4.2.2.
Jde normalne nahrat bez chyby. Jenze kdyz ho pripojim na telku je mrtvy. Nebootuje. Kdyz nahraji verze 4.1 bez problemu.
Muze nekdo pomoci, kde delam chybu?

Diky predem


duchman
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: ned 11. pro 2011 23:06:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: htv wildfire s

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od duchman » úte 04. čer 2013 10:06:00

Muzete prosim nekdo vyzkouset na tomhle zarizeni archivy ceske televize, ale ne pres aplikaci pro android, nybrz pres webove stranky www.ivysilani.cz ?
Je to tam ve flashi, nicmene na mobilu i tabletu mi sluzba pres web/flash funguje lepe nez pres tu jejich aplikaci.
Jde mi o to, jestli je prehravani plynule,nerozpada se obraz, da se posouvat (pretacet) tim posuvnikem dole a netrva to vecnost atd... Chtel bych tohle zarizeni pouzivat primarne na prehravani streamovaneho videa z internetu (live vysilani, archivy tv stanic apod.) a tyhle veci byvaji prave ve flashi dost casto a neda se k nim dostat jinym zpusobem.


tomasp20
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 06. úno 2013 22:15:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy 3

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od tomasp20 » úte 04. čer 2013 19:58:49

Díky za odpovědi a nahodil jsem Finless 1.5 ROM a opravdu wifi šlape! Škoda že nejdou další!


greed
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: úte 02. srp 2011 13:08:34
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od greed » pát 07. čer 2013 10:15:04

mne bezproblemov slape finless 1.7
novsie nie
Galaxy 9100


xipas
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 08. čer 2013 10:22:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Rikomagic MK802 IIIS

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od xipas » sob 08. čer 2013 10:27:24

Nevíte někdo jak na Rikomagic MK802 III S nainstalovat aplikaci z apk o velikosti 1-2 GB ? V minipc není žádná jiná aplikace, potřebuju tam dostat jen tuhle jednu. Interní úložiště mi ukazuje 1,1GB volného místa a to se jedná o verzi 8GB. Díky za rady


Din0
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: čtv 09. čer 2011 6:01:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lumia 950
Tablet: CHUWI HiBook PRO

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od Din0 » úte 11. čer 2013 11:17:35

Mám UG802 už jsem v jiných vláknech dával dotaz na Ubuntu, ale zatím nic, takže se do toho nějak zkusím pustit sám , tady máš na co koknout:

http://www.slatedroid.com/forum/377-android-tv/
jinak jestli jsi již něco zkoušel napiš mi PM co a jak dík

ZeDDman píše:Ahoj,
v pátek mi přijde MK802III bez S a mám pár otázek pro uživatele co mají nějakou zkušenost s tímto kusem HW.

Někdo psal že je možné nahrát kernel a ROM pro verzi s Skem aby šel BT dongle. Jaký bych měl nahrát kernel a ROM aby mě šel BT dongle ale i Youtube (HW akcelerace). To jsou pro mě totiž nejpodstatnější věci. Těch kernelů jsou mraky.

Dostávám se k druhému problému - rád bych měl dualboot, klasickej android a Picuntu. Jenže na Picuntu je potřeba speciální kernel co jsem tak pochopil. Ale někde zase píšou že Linux si klíďo poradí s kernelem droidu co je v tom. Mno a to je problém, jak nakombinovat ROM, kernel pro android a Picuntu? Nějaká osvědčená kombinace?

Flash pro mě nebude problém, telefony flashuju pořád. Jen mi jde o nějakou správnou kombinaci pro tyto účely.

A ještě, někdo kdo má Picuntu a může potvrdit přehrávání Youtube alespoň v normální kvalitě (720p nebo alespoň 360p) plynule?

Díky, za každou radu budu vděčnej. ;)


Zdenpok
Androiďák!
Příspěvky: 613
Registrován: sob 16. úno 2013 14:58:15
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: Zopo C2 HTC Desire HD
Tablet: Yuandao N 101

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od Zdenpok » pát 14. čer 2013 20:44:34

Funguje vám ovladač z google obchodu? Mně po aktualizaci se už s Rikomagicem nespojí, bohužel ani na telefonu ani na tabletu :-(


tomasp20
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 06. úno 2013 22:15:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy 3

Re: Rikomagic mk802 III S

Příspěvek od tomasp20 » ned 16. čer 2013 22:07:24

Ahoj taky mě nejde. Doufám že to dají dohromady.

Odpovědět

Zpět na „Rikomagic MK802 III - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host