ZOPO 980 - ROM/ROOT/FWZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Odpovědět
Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11044
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 270
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Jumbo78 » pát 27. pro 2013 15:14:40

Nestačí ten dotaz položit jednou?

@phablet ;)


Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy



Stifko
Nové Androidě
Příspěvky: 29
Registrován: sob 17. srp 2013 17:04:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Blackview BV6000S
Mobil 2 / ROM: Huawei Honor 7

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Stifko » pon 13. led 2014 20:52:18

Při nahrávání ROM jsem asi omylem smazal MD5 soubor,nebo aspon mi to píše že nebyl nenalezen a od té doby nejde nahrát žádná ROM.Poradíte někdo jak telefon zprovoznit prosím?Jsem už bezradnej


Peps
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 17. led 2014 9:45:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO C2

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Peps » pát 17. led 2014 9:53:42

Ahojte,

chcel by som poprosiť, či sa už niekomu podarilo vyriešiť problém s foťákom. Mám presne ten istý problém ako "Pitry".
Zaktualizované na verziu 20130610-083807, zopár mesiacov fungoval bez problémov a zrazu pred pár dňami keď zapnem fotoaparat, tak mam len čiernu obrazovku (ikonky fotoaparatu zostanu) a následne padá na chybu, že aplikacia Galerie prestala fungovat. To iste robia aj ine aplikacie na fotografovanie, ked som otocil na prednu kameru na tvar, tak ta funguje. Ale nepodarilo sa mi to sprevadzkovat ani po restartovani, jednoducho to nejde. Rovnako ani mne novy OTA 20130818-173942 nefunguje, pada na fail, prišiel už niekto na riešenie? Za každú radu vďaka.


Martin28
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: stř 07. srp 2013 0:12:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zopo C2
Rom: Kitkat 4.4.2

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Martin28 » sob 18. led 2014 4:32:25

nevim jesi to pomuze, nekde sem cetl, ze pomaha kdyz smazes galerii pres nakyho spravce souboru (slozka v niz sou ulozena fota). jinak stock romku bych vymenil za nejakou custom rom ;)

Uživatelský avatar

Pitry
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: úte 01. led 2013 16:39:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oneplus3 3.2.0

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Pitry » stř 22. led 2014 11:16:19

Zopik se hlasi v PC pod 2 jednotkami (interní a SD)...root je proveden a chystam se přes M.U.T nahrat C2-TWRP-v1...bylo mi doporučeno dát soubor na paměť telefonu. Chci se zeptat, zda není problem soubor dat na SD, popř. i rom...interní paměť telefonu je read only filesystem a podle mě na ni nejde nic nakopirovat(ani v manažeru tel.,ani ve Win-chyba 0x80070057) nebo Vám to jde? Zajima mě praxe, diky



tomnejeschleba
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: ned 06. bře 2011 10:13:02
Reputace: 0

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od tomnejeschleba » ned 26. led 2014 15:54:51

Zdravím borci,

mám dotaz ohledně flashování nový ROM. Mám ZOPO C2, verzi B (alespoň podle štítku pod baterkou).
Už jednou jsem se snažil o flash nové ROM, ale beznadějně a jak nebyl čas, tak jsem ani neřešil dál. Momentálně už jsem slušně vytočenej z toho, jak se telefon seká a je pomalej i na základní operace (psaní zpráv, zobrazení flash videa, FB messenger apod.)

Sedl jsem si k tomuhle fóru a pročetl co se dalo, ale nejsem z toho moc chytrej (i přesto, že mám už spoustu zkušeností s flashováním ROM pro android telefony).

1. Mám staženou KING SLIM ROM 2.0V (měla by být pro obě varianty A i B - tu jsem stáhl z linku zdejšího fóra)
2. Nainstaloval jsem ovladače MT65xx USB Driver
3. Stáhl jsem si SP FLASH TOOL
3a. Nerozumím vůbec tomu Scatter File - kde ho stáhnu, co s ním?
3b. Ve chvíli, kdy jsem rozbalil archiv s ROMkou, našel jsem v něm scatter.txt a chtěl ho nahrát do flash tool, tak opět nic.
4. Zkusil jsem to jednodušší formou přes Recovery - stáhl jsem si TWRP, který se jmenoval update.zip, zkusil jsem dát aktualizovat v recovery souborem update.zip - failed
5. Přes recovery jsem zkoušel nainstalovat i novou ROM, ale opět bezvýsledně

Fórum jsem si pročetl, samozřejmě jsem se snažil vše vyřešit svépomocí, ale bohužel bezvýsledně :/ Můžete mi, prosím, pomoci - potřeboval bych zřejmě přesný návod "krok po kroku", co se musí udělat, jak to udělat a co by mělo být výsledkem?

Díky moc za informace.

Uživatelský avatar

mis
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: úte 17. pro 2013 11:08:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE / Havoc P
Mobil 2 / ROM: THL 4000, THL 5000 , Xiaomi Redmi 4X

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od mis » ned 26. led 2014 17:25:58

Zkoušel si toto ?

-Recovery (TWRP or CWM.)
-Wipes: Data, cache, dalvik.
-Install zip from SD Card–>"Tebou zvolená rom".zip
-Wipes: Data, cache, dalvik.
-Reboot.
-Hotovo.

Tohle vlákno máš určitě prostudovaný.
http://androidforum.cz/jak-flashovat-t44190.html


hajiborojobo
Stálý androiďák
Příspěvky: 83
Registrován: ned 08. kvě 2011 11:10:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 930
Rom: WP 10

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od hajiborojobo » ned 26. led 2014 18:05:54

Tak zkusenej a stale neni schopny se naucit cist..uplne nejjednodusi je stahnou framaroot nebo jak se to jmenuje,tim to rootnes,pak pres mobileuncle naimstalujes recovery,ktere jsou casto uvedeny u dané rom(na needrom.com jsou i samostatne v zopo/tools sekci) a hotovo,pak pres recovery muzes nahrat rom jakou chces..pokud se naucis i cist navody,ktere jsou tu stale dokola,budes nepremozitelny

zopo 980 @ 4*1.7ghz


filltos
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: pát 24. kvě 2013 18:51:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6 SpeedyROM

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od filltos » ned 26. led 2014 19:38:54

hajiborojobo jak se ti povedlo přetaktovat zopika na 1.7? Máš nějakej odkaz na návod.
Díky


hajiborojobo
Stálý androiďák
Příspěvky: 83
Registrován: ned 08. kvě 2011 11:10:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 930
Rom: WP 10

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od hajiborojobo » pon 27. led 2014 12:00:22

Alfa kernel z ru fora,neni to stabilni

zopo 980 @ 4*1.7ghz


dokusan
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: čtv 27. pro 2012 12:47:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Note Pro
Tablet 2 / ROM: Lenovo

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od dokusan » pon 27. led 2014 15:26:21

Vím, že to sem nepatří a nejspíš mezi Vámi není příliš majitelů osmijádrového ZOPa 980+, ale přesto....neví někdo jak na root tohoto zařízení.
Prosím o radu, děkuji

Edit: Root vyřešen
Naposledy upravil(a) dokusan dne stř 29. led 2014 10:13:50, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

Pitry
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: úte 01. led 2013 16:39:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oneplus3 3.2.0

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Pitry » čtv 30. led 2014 17:45:18

Slo to Framarootem ne? ;)


dokusan
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: čtv 27. pro 2012 12:47:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Note Pro
Tablet 2 / ROM: Lenovo

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od dokusan » pát 31. led 2014 7:58:45

Ne, nešlo to žádným "one click" softwarem.
Root a recovery zde:
http://blog.geekbuying.com/index.php/20 ... un4AFKA2Ul

Flashnul jsem tam tu jejich ROM a získal ROOT a recovery, oak jsem raděj nahrál čistější ROM z Needrom.com

http://www.needrom.com/mobile/zopo-zp980-mtk6592/

Uživatelský avatar

Pitry
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: úte 01. led 2013 16:39:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oneplus3 3.2.0

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Pitry » pát 31. led 2014 10:34:56

Je tu nejak mrtvo :-( očakaval bych zde více tipů na romky a zkusenosti s jejich provozem...
Dva dny ted jedu na http://vondroid.com/threads/king-slim-r ... aki.18741/
Stabilní, svižná , integrované užitečné součásti...


Zeddikus
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 15. dub 2011 19:33:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 3
Kontaktovat uživatele:

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Zeddikus » ned 02. úno 2014 12:24:03

Stifko píše:Při nahrávání ROM jsem asi omylem smazal MD5 soubor,nebo aspon mi to píše že nebyl nenalezen a od té doby nejde nahrát žádná ROM.Poradíte někdo jak telefon zprovoznit prosím?Jsem už bezradnej
Použij postup pro unbrick. Je zde na fóru popsán několikrát, případně ho najdeš na mých stránkách.
ZoPo ZP980 2GB RAM 32GB ROM Full HD
http://www.super-expres.cz Vše o ZOPO ZP980

Uživatelský avatar

komančero
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: stř 07. srp 2013 13:53:04
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 9 Sapphire Blue

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od komančero » ned 02. úno 2014 20:46:15

Pitry píše:Je tu nejak mrtvo :-( očakaval bych zde více tipů na romky a zkusenosti s jejich provozem...
Dva dny ted jedu na http://vondroid.com/threads/king-slim-r ... aki.18741/
Stabilní, svižná , integrované užitečné součásti...
Jestli máte zopo 990/C7/980/C2/C3, tak už neřešte jakou nainstalovat romku, protože jsem neviděl žádnou rychlejší a vyladěnější než je Miui V5.
Od 4. ledna 2014 je kompatibilní s těmito verzemi od zopa a každý týden v pátek (sobotu) je aktualizována!!!
ke stažení:
http://www.needrom.com/mobile/miui-v5-zp990/
Obrázek MIUI V5 Obrázek



hajiborojobo
Stálý androiďák
Příspěvky: 83
Registrován: ned 08. kvě 2011 11:10:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 930
Rom: WP 10

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od hajiborojobo » ned 02. úno 2014 23:22:45

Sice jsem mel miui naposledy v prosinci,ale neumi hospodarit s 1gb ram,neustale se aplikace ukoncovali v pozadi..a to i kdyz jsem jim dal lock...prehravat hudbu na pozadi a jit treba na internet nebylo mozne..

zopo 980 @ 4*1.7ghz

Uživatelský avatar

komančero
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: stř 07. srp 2013 13:53:04
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 9 Sapphire Blue

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od komančero » pon 03. úno 2014 10:10:20

hajiborojobo píše:Sice jsem mel miui naposledy v prosinci,ale neumi hospodarit s 1gb ram,neustale se aplikace ukoncovali v pozadi..a to i kdyz jsem jim dal lock...prehravat hudbu na pozadi a jit treba na internet nebylo mozne..

zopo 980 @ 4*1.7ghz
Tak jsem odskoušel a bez zamknutých aplikací vše funguje jak má. Aplikace se neukončují. Už při instalaci, kde je aroma si zaškrtnete jakou máte paměť ram.

Uživatelský avatar

Pitry
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: úte 01. led 2013 16:39:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oneplus3 3.2.0

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Pitry » pon 03. úno 2014 10:45:33

http://forum.zopomobileshop.com/thread-1316-1-1.html
Taky zajimavá romka, jeste ji nemam odzkoušenou, ale nevypada zle.
Kdyby nekdo vyzkoušel a dal reference, budu jenom rád:-)

Uživatelský avatar

komančero
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: stř 07. srp 2013 13:53:04
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 9 Sapphire Blue

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od komančero » pon 03. úno 2014 11:18:38

Celkem povedená romka, ale má taky pár neduch. Když je baterie plně nabitá, tak po restartu ukazuje 86% to mě dost rozčilovalo, tak-že pokud možno nerestarovat. Ale hlavně při přechodu z 2G na 3G síť a obráceně, když jsou zaplá data, telefon sice ukazuje, že má signál, ale nikdo se vám nedovolá. Číslo je nedostupné, ale tohle je možná problém více romek. Řešení je jen vypnout 3G...

Uživatelský avatar

maros306604
Stálý androiďák
Příspěvky: 115
Registrován: ned 19. led 2014 18:02:26
Reputace: -2
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot + Huawei P9 lite

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od maros306604 » pon 03. úno 2014 12:47:36

je možnosť ju dať aj do verzie Zopa zp980+ ??????????????


hajiborojobo
Stálý androiďák
Příspěvky: 83
Registrován: ned 08. kvě 2011 11:10:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 930
Rom: WP 10

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od hajiborojobo » pon 03. úno 2014 13:27:44

Na 1gb ram testovano?

Edit:jedou na tom hry stabilne tak jako na stock? Ze zkusenosti vim ze to bylo mnohem slabsi..ale treba uzto vyladili..

zopo 980 @ 4*1.7ghz
Naposledy upravil(a) hajiborojobo dne pon 03. úno 2014 15:25:00, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

komančero
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: stř 07. srp 2013 13:53:04
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 9 Sapphire Blue

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od komančero » pon 03. úno 2014 13:40:59

Mám 1GB RAM je to vidět ve screenshotu

Uživatelský avatar

Pitry
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: úte 01. led 2013 16:39:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oneplus3 3.2.0

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Pitry » úte 04. úno 2014 8:57:19

Děkuji Komančero za "zapojení" :-)
Zeptam se jakou formou probíhají ty updaty na MIUi romce?
Díkes

Uživatelský avatar

komančero
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: stř 07. srp 2013 13:53:04
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 9 Sapphire Blue

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od komančero » úte 04. úno 2014 9:39:16

Stačí nainstalovat novou aktuální verzi a to tak, že se provede wipe cache a wipe dalvik cache bez factory reset. Veškerá nastavení a aplikace zůstanou nezměněny, teda kromě témat která se donastaví ručně nebo ze zálohy. A máte zase aktuální verzi.


Zdenpok
Androiďák!
Příspěvky: 613
Registrován: sob 16. úno 2013 14:58:15
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: Zopo C2 HTC Desire HD
Tablet: Yuandao N 101

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Zdenpok » úte 04. úno 2014 14:02:47

Opět jsem se nechal napálit a MIUI nainstaloval. A opět zklamání. Seká se, některý věci z předchozí ROM mi chybí, to je asi otázka zvyku, nějaké plusy bych taky našel. Řekl bych, že i baterka se nějak rychle vybíjí.

­   

Uživatelský avatar

Pitry
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: úte 01. led 2013 16:39:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oneplus3 3.2.0

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Pitry » úte 04. úno 2014 16:16:45

Zkus to pls konkretizovat...co ti chybělo /něco co nejde doinstalovat/ ? zaseky jsi vypozoroval pri klasickem procházení mezi obrazovkami menu? Dik


Zdenpok
Androiďák!
Příspěvky: 613
Registrován: sob 16. úno 2013 14:58:15
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: Zopo C2 HTC Desire HD
Tablet: Yuandao N 101

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od Zdenpok » úte 04. úno 2014 20:04:22

Konkrétně mi chybí náhledy spuštených aplikací, pár dalších věcí by se ještě našlo, ale to je asi spíš věcí zvyku. To sekání je horší, v menu to nedělá, spíš v jiných aplikacích, konkrétně v prohlížeči, i v externím, ale třeba taky v Office aplikací, kterou používám v práci, a to je problém. Výdrž baterie taky spíš zklamání, předchozí ROM údajně měla být žravější, MIUI se mi zdá ještě horší.

­   

Uživatelský avatar

komančero
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: stř 07. srp 2013 13:53:04
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 9 Sapphire Blue

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od komančero » úte 04. úno 2014 21:09:12

Tak nevím asi mám zvláštní mobil, ale po měsíci používání s Miui se mi nestalo ani jednou, aby se mi sekal prohlížeč a externí nemám žádný důvod ani instalovat. Možná zkuste zaškrtnout v možnostech pro vývojáře vykreslování pomocí GPU. Ve správci spuštěných aplikací sice nejsou vidět náhledy, za to se dají jednotlivé aplikace zamykat nebo podržením tlačítka přímo vyvolat spuštěné aplikace. A výdrž baterie se samozřemě nedá ihned posoudit po nainstalování nové romky. I po každém updatu se baterie rychle vybije a až po dalším nabití se vše ustálí.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar

czEdison
Androiďák!
Příspěvky: 405
Registrován: čtv 13. kvě 2010 13:46:17
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE

Re: ZOPO C2/980 FW/ROM/ROOT

Příspěvek od czEdison » úte 04. úno 2014 21:18:21

Funguje automatická regulace jasu?

@telefon

Odpovědět

Zpět na „ZOPO 980 - ROM/ROOT/FW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti