Včera jsem otestoval GPS tracking při běhu s Cubot M6589. Problém s trackováním GPS se zde také projevil, takže opravdu se jedná asi o chybu driveru nebo přímo chipsetu
Pro porovnání kvalit GPS při zaznamenávání trasy jsem ze svého profilu na sports-tracker.com zveřejnil 3 stejné trasy malého výběhu.
Porovnat můžete trasu měřenou GPS z HTC Desire, Cubot M6589 a THL W8 (H7500+ jsem omylem vymazal).
28.3. HTC Desire - zobrazuje nejpravdivější údaje co se týče času a vzdálenosti, má ale výkyvy ve křivce běhu - pěkné odskoky
28.3. Cubot M6589 - zobrazuje krásnou křivku běhu (malé odskoky), ale počítá na pytel vzdálenost (čas běhu je o cca 3 minuty delší než u HTC, protože jsem ho po doběhnutí zapomněl vypnout)
18.3. HTL W8 - ošklivá křivka běhu (odskoky a nepřesnosti) a na pytel výpočet vzdálenosti
H7500+ na tom byl co se týká křivky běhu lépe než W8, ale hůř než Cubot. Počítač vzdálenosti taky na pytel. Bohužel jsem test s H7500+ omylem smazal a obě H7500 už opustily moje obydlí
Při geocachingu mi H7500 i W8 fungovaly celkem obstojně. Cubota ještě tento víkend prověřím - doufám, protože mi tu padá sníh a nechce se mi ven.
Na běhání vždy požívám starší HTC Desire, protože je malý a jde pěkně vyndat z pouzdra. HTC je umístěno na rameni v otevřeném pouzdru. Ostatní telefony byly umístěny v ledvince na zádech. Kdo by si myslel, že na rameni by byly přesnější, tak se mýlí. Mám ramenní pouzdro i pro tyto velké founy a bohužel v tom není rozdíl (tedy v tom, jestli to mám na rameni nebo v ledvince).
Kompletní trasy si prohlédněte zde:
http://www.sports-tracker.com/#/view_profile/MPernica