Ostatní aplikaceAndroid Auto

Moderátoři: don_alex, radegast

Uživatelský avatar

Leah
Stálý androiďák
Příspěvky: 91
Registrován: úte 16. dub 2019 14:55:34
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: LG G7
Mobil 2 / ROM: Huawei P30 pro
Tablet: Huawei MediaPad M5 10 WiFi
Rom: Elemental V5.1
Bydliště: Praha 5

Re: Android Auto

Příspěvek od Leah » úte 23. dub 2019 21:13:09

V nastavení u aplikácie mirrorlink zmaž medzipamät a dáta aplikácie inak ja miesto mirrorlink radšej používam toto je to funkčný na 100 percent Zrkadlenie mám úplne zaručené no snáď niekto poradi lepšie ;)



https://m.apkpure.com/carlink/com.f2carmode.carmax





krystof90
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 22. dub 2019 17:51:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S6

Re: Android Auto

Příspěvek od krystof90 » stř 24. dub 2019 18:33:34

Tak jsem vymazal data (paměť po vymazání dat nešla smazat) u ty aplikace Samsung Mirrorlink 1.1.27 a nainstaloval jsem tu aktuální verzi android auto. Po připojení k autu mi to psalo, že žádné aplikace pro mirror link nejsou instalovány tak jsem spustil na mobilu Car mode a potom se ta aplikace Car mode přes ten Mirrorlink spustila, ale to zrcadlení mi nefunguje vždycky se mi spustí akorát Car mode. Zkoušel jsem ten CarLink - nainstaloval jsem ho, ale vůbec se mi na displeji v autě nezobrazí. To android auto funguje úplně stejně, ale zase mě to napoprvé nenaběhlo.


Shamar
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 21. srp 2014 7:54:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 Lite - dualsim ALE-L21C432B584

Re: Android Auto

Příspěvek od Shamar » úte 07. kvě 2019 13:58:51

S dovolením shrnu můj úspěšný pokus na Huawei Mate 10 Pro (9.0.0.243(C432E4R1P11)), využil jsem rady od xenon04
1. https://play.google.com/apps/testing/co ... ndroid.gms tady se přihlásit
2. https://play.google.com/store/apps/deta ... .gms&hl=cs tohle stáhnout / aktualizovat
3. https://www.apkmirror.com/uploads/?q=android-auto sosnout a nainstalovat poslední verzi (v mém případě 4.2.591444)
Samostatně v telefonu to zdá se funguje bez problému, ve čtvrtek to otestuju v autě a podám report.


jarikGSXR
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 07. kvě 2019 15:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung A50

Re: Android Auto

Příspěvek od jarikGSXR » úte 07. kvě 2019 16:02:31

Tak návod od Shamara je funkční. Otestováno na Samsung A50 a infotainment Bolero (Škoda), propoj USB-C - USB-C.
Tímto mnohokrát děkuji za možná ušetřené zbytečné stahování a bádání.


olson
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pon 07. zář 2015 16:24:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: honor 4c

Re: Android Auto

Příspěvek od olson » čtv 09. kvě 2019 6:54:22

Ahoj a je k tomu potřeba root, nebo to funguje i bez něj?


Uživatelský avatar

xenon04
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: ned 28. pro 2014 11:40:00
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei P30 PRO Black / 9.1.0.124
Bydliště: Teplice

Re: Android Auto

Příspěvek od xenon04 » čtv 09. kvě 2019 7:05:26

root není třeba ;)
jen zařízení s androidem 5 a vyšším


olson
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pon 07. zář 2015 16:24:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: honor 4c

Re: Android Auto

Příspěvek od olson » čtv 09. kvě 2019 7:19:15

To bych me, l tak to vyzkousim, diky.


jarikGSXR
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 07. kvě 2019 15:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung A50

Re: Android Auto

Příspěvek od jarikGSXR » pát 10. kvě 2019 18:09:31

Ještě otázka, nemá někdo jednoduchý funkční návod na zrcadlení displeje telefonu (SamsungA50, android 9) na infotainment (škoda, Bolero).
Android auto i Mirrorlink fungují, chtěl bych přes infotainment ovládat a spouštět aplikace z telefonu (pouštět video, internet a pod.) zatím se nějak nedaří.


nettopejr
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pát 14. čer 2013 15:47:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Nexus 7

Re: Android Auto

Příspěvek od nettopejr » pát 10. kvě 2019 21:00:00

Píše se to všude možně . Full zrcadleni v podstatě nejde nikomu.
Mrkni sem https://www.facebook.com/groups/1284093011720537/
Aplikací Floating aps for auto dosáhneš tak nějak toho, že se na youtube, net a jiné dostaneš. Fungu je to, ale doporučuji si vše nachystat a pak až budeš mít čas si apku koupit a zkusit. Čas potřebuješ proto, abys případně mohl apku odinstalovat a google ti vrátil peníze ( do dvou hodin po nakupu). Píšu z vlastní zkušenosti. Funguje to, ale relativní složitost spouštění, waze bez ovládání (V podstatě jen nahled) a pod. mě nepřesvědčilo a odinstalovat jsem a jedu jen na AA

Uživatelský avatar

xenon04
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: ned 28. pro 2014 11:40:00
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei P30 PRO Black / 9.1.0.124
Bydliště: Teplice

Re: Android Auto

Příspěvek od xenon04 » pon 13. kvě 2019 9:24:56

nemám Root, takže nemůžu ověřit...
pod videem návod
https://www.youtube.com/watch?v=bASKUOCAFWM


galba
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: pon 11. čer 2012 8:59:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE nubia z7 mini ZTE nubia MAX
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi2s
Tablet: nexus 7 2012

Re: Android Auto

Příspěvek od galba » ned 19. kvě 2019 13:58:17

Samotný vstup do bety ti nezaručí, že můžeš AA hned používat, ale někdy až po první beta aktualizaci. V detailech na google play jsem si zjistil přesnou verzi služeb google a pak stáhl stejnou verzi jen betu zde https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 3-release/
a pak všechno funguje, samozřejmě jsem zároveň na google play zaškrtl, že chci být vývojářem.
Snad to někomu pomůže.


Kejmilka81
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 03. čer 2019 20:10:03
Reputace: 0

Re: Android Auto

Příspěvek od Kejmilka81 » pon 03. čer 2019 20:16:27

Shamar píše:
úte 07. kvě 2019 13:58:51
S dovolením shrnu můj úspěšný pokus na Huawei Mate 10 Pro (9.0.0.243(C432E4R1P11)), využil jsem rady od xenon04
1. https://play.google.com/apps/testing/co ... ndroid.gms tady se přihlásit
2. https://play.google.com/store/apps/deta ... .gms&hl=cs tohle stáhnout / aktualizovat
3. https://www.apkmirror.com/uploads/?q=android-auto sosnout a nainstalovat poslední verzi (v mém případě 4.2.591444)
Samostatně v telefonu to zdá se funguje bez problému, ve čtvrtek to otestuju v autě a podám report.
Prosim o radu😊 vse jsem udelala podle navodu, stahla posledni verzi a presto po spusteni aplikace pise something is wrong, zda se, ze aplikace sluzby google play mometalne nefunguje😟 jedna se o telefon honor ldd-l29. Kde muze byt chyba??😔

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11112
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 275
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Android Auto

Příspěvek od Jumbo78 » úte 04. čer 2019 19:12:46

Možná v tom, že Google odstřihl Huawei. Ale to jen tipuji.
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22337
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 248
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Android Auto

Příspěvek od LivArt » stř 05. čer 2019 20:30:11

...to se nikdy nestalo. ;)
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


jirkaz007
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 08. čer 2019 12:49:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SONY Xperia XZ1 Dual / Octa-Core 2.45
Tablet: Sony Xperia Z4 Tablet Wi-Fi, SGP712

Re: Android Auto

Příspěvek od jirkaz007 » sob 08. čer 2019 12:58:09

Díky za radu, potvrzuji, tento postup zafungoval. Stáhnul jsem instalační balíček z https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 8-release/, kde je třeba vybrat správnou verzi pro příslušný procesor mobilu, nainstaloval jsem, přihlásil jsem se do beta programu ... super, apka jede. :-) Ještě uvidím, co na to R link 2... ;-)
xenon04 píše:
pon 11. bře 2019 10:01:47
dnes jsme to řešili s kolegou, má novou S10e a po instalaci AA mu to hlásilo, že aplikace Služby Google Play momentálně nefunguje....
aplikace stažená z https://www.apkmirror.com/
po všemožném bádání jsme přišli na to, že já jsem v beta programu google https://support.google.com/websearch/an ... 7673?hl=cs , přihlásil se do něj, nainstaloval Služby Google Play (beta) https://play.google.com/store/apps/deta ... .gms&hl=cs
a voilà funguje :D


sejky2
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 19. čer 2019 7:58:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8x

Re: Android Auto

Příspěvek od sejky2 » stř 19. čer 2019 8:01:39

Zdravím,
nesetkali jste se někdo s chybou "Platforma android auto zaznamenala chybu - chyba komunikace 8 - software auta neprošel bezpečnostními kontrolami". Dříve jsem android auto používal na Lenovu A7000 a vše bylo OK. Nyní jsem si pořídil Honor 8x a již jsem android auto s autem nespároval (i přes instalaci několika verzí). Děkuji moc za rady


guard
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 22. črc 2019 1:29:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung A3

Re: Android Auto

Příspěvek od guard » pon 22. črc 2019 1:41:55

Ahoj
tak mam Samsung A3 (2017) android 8. pul roku me fungovalo AA bez problemu( s Mitsubishi Outlander)
na dovolene v zahranici jsem neuvazene zapnul WIFI stahla se aktualizace a od te doby jak tady nekteri dalsi se mi pise pri spusteni AA ta hlaska ze sluzby google play nefunguji.
Udelal jsem vse jak tady pisete, zaregistroval jsem se a jsem v bete , kdyz jdu na Obchod play do ,, moje aplikace,, vidim tam pod BETA: Sluzby google play : instalovano. po rozkliknuti mi to pise ze jsem tester beta verze.

stahnu AA z https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 3-release/ verzi dle meho CPU (armeabi-v7a) a spustim a pise me to stale to stejne jak pred vstupem do Bety. Zkousel jsem snad 5-6 verzi

Nebo musim jeste nekde zaskrtnou ze jsem vyvojar? to jsem nekde tuto volbu v Obchod play nenasel. Predpokladam ze kdyz jsem beta tester tak ze uz je to OK?
Mazal jsem i cache a data jak z Obchod play, tak z sluzby googl i z AA , zkousel nekolikrat opakovane restarovat a instalovat znovu
proste ale AA nejde stale spustit , co delam spatne?
diky moc za pomoc, protoze zrovna ted v lete by se mi AA kvuli navigaci hodilo


guard
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 22. črc 2019 1:29:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung A3

Re: Android Auto

Příspěvek od guard » čtv 25. črc 2019 20:03:54

hmmm tak nikdo neporadí...

Uživatelský avatar

Petr-73
Stálý androiďák
Příspěvky: 91
Registrován: pon 30. dub 2018 19:07:13
Reputace: 3

Re: Android Auto

Příspěvek od Petr-73 » pát 26. črc 2019 12:35:41

Ahoj, u mne funguje vše v pořádku. Pravidelně aktualizuji.

https://youtu.be/uTCcX8rzwTg


martinhudak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 08. zář 2017 10:31:20
Reputace: 0

Re: Android Auto

Příspěvek od martinhudak » čtv 15. srp 2019 7:22:50

Ahojte.

Mne už 2 roky funguje úplné zrkadlenie mobilu cez MirrorLink. Samsung A3 2016 a Škoda Superb 2017. Používam LG MirrorDrive 1.2.1.2.apk. Nič viac. Raz za 3 týždne je potrebné aktualizovať licenciu (je zdarma).

Potrebujem poradiť ale s iným problémom :

Vedel by mi niekto poradiť, ako odblokujem display pri pripojení Samsungu k autu cez MirrorLink? Zrkadlenie mi funguje super, no display je čierny a pri dotyku píše "Zariadenie a vozidlo su spojene cez MirrorLink" Potreboval by som to zrušiť. Aby zobrazoval aj mobil aj auto. Je možné to nejako zrušiť napríklad cez "vývojárske možnosti" ???


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » pon 16. zář 2019 7:52:36

Mám SAMSUNG GALAXY J5 Duos a AA používám ve spojení s autem už asi 1 rok. Před měsícem se mi dokonce při jízdě autem AA sám aktualizoval na novou verzi s novým graf. rozhraním v autě (na mobilu je to furt stejné). Bylo již na webu avizováno, že po stažemí apk z apkmirror a její instalaci již bude AA umět české povely. Nevím, co s tím, ale mobil bez spuštěného AA mi úspěšně příkazy jako "zapiš ...", "volat...", atd provádí. Jakmile ale na mobilu spusím AA, tak tyto příkazy jsou nefunkční (AA je zablokuje). To je přece vývojářský nesmysl. Nechápu. Právě v autě při řízení jsou hlasové příkazy důležité. AA na připopjeném autě sice česky přehraje zprávu (WhatsApp, SMS), ale dál už nic nejde dělat.
Nemá někdo zkušenost s tímto problémem?
Jinak navigace v AA funguje dokonale a to i s hlasovým vyhledáváním cíle a dotazy typu (Jak je daleko do Prahy, Jaké je v Praze počasí atd reagují normálně jak mají...


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » pon 16. zář 2019 18:06:37

Rád bych se podělil s dnešní novou zkušeností, a to, že na rozdíl od českého hlasového povelu "VOLAT", který je uveden v seznamu čekých povelů Google Assistenta zde
https://www.techlive.cz/Ceske-hlasove-p ... ant-A_3443
a v AA je domítnut jako nepoznaný povel,
se mi dnes opakovaně podařilo pomocí příkazu "VOLEJ (PŘÍJMENÍ, JMÉNO, MOBIL)" volat přes AA připojeného na AA klienta v autě.
AA jsem měl přepnut na nové rozhraní na displeji v autě.
Kromě AA nepoužívám žádný mirroring mobilu v autě, nebo něco podobného.

Nemá někdo seznam českých hlasových povelů (nebo na něj odkaz), které v AA fungují?

Uživatelský avatar

stringo
Androiďák!
Příspěvky: 270
Registrován: pon 07. kvě 2012 5:48:34
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6

Re: Android Auto

Příspěvek od stringo » čtv 26. zář 2019 5:48:25

Zdravím, přešel jsem z Android 7 na Android 9, vše jsem nainstaloval stejně jako vždycky, ale nemůžu rozběhat Waze na AA. Když spustím AA a kliknu na Waze, tak naskočí, ale zůstává stále na pozici kde se po zapnutí nachází. Dělá to jen přes AA, když ji pustím normálně z mobilu, tak šlape správně. GoogleMaps na AA fungují správně. Nevíte co mám špatně nastavené? Díky za radu.


pturek
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 16. zář 2019 7:31:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy J5 /2016

Re: Android Auto

Příspěvek od pturek » čtv 26. zář 2019 6:58:11

Aby AA spolehlivě pracoval v autě, je zapotřebí opravdu kvalitní USB kabel. Čím kvalitnější a kratší (většinou tlustší a s pozlacenými koncovkami), tím lepší. S instalací v autě jsem bojoval dost dlouho a kabel to vyřešil. Proto taky moc nevěřím, že AA bude někdy spolehlivě pracovat v autě bezdrátově. Podle mne to ale ani nedává smysl, protože aktivní AA v mobilu má poměrně vysokou spotřebu.
Kabel, který mi s AA spolehlivě funguje:
https://www.tsbohemia.cz/axagon-bumm-am ... 43116.html
Teď používám 30 cm dlouhý kabel s pravoúuhlou koncovkou microUSB, ale typ už přesně nevím.
Naposledy upravil(a) pturek dne čtv 26. zář 2019 7:15:27, celkem upraveno 1 x.


pavlis42
Androiďák!
Příspěvky: 261
Registrován: čtv 15. črc 2010 16:17:01
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mix 2s 128GB
Tablet: Ipad mini 2 Retina
Rom: 3.2.7

Re: Android Auto

Příspěvek od pavlis42 » čtv 26. zář 2019 8:59:47

tohle asi kabelem nebude, me to s mym telefonem dela se vsema kabelama a vice autama vsude. zatim jsem take neprisel na duvod a reseni

­    



Darylos
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 01. lis 2019 22:39:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P9
Mobil 2 / ROM: Lenovo A1000
Tablet: Apple iPad 2

Re: Android Auto

Příspěvek od Darylos » pát 01. lis 2019 22:45:39

pturek píše:
pon 16. zář 2019 18:06:37
Rád bych se podělil s dnešní novou zkušeností, a to, že na rozdíl od českého hlasového povelu "VOLAT", který je uveden v seznamu čekých povelů Google Assistenta zde
https://www.techlive.cz/Ceske-hlasove-p ... ant-A_3443
a v AA je domítnut jako nepoznaný povel,
se mi dnes opakovaně podařilo pomocí příkazu "VOLEJ (PŘÍJMENÍ, JMÉNO, MOBIL)" volat přes AA připojeného na AA klienta v autě.
AA jsem měl přepnut na nové rozhraní na displeji v autě.
Kromě AA nepoužívám žádný mirroring mobilu v autě, nebo něco podobného.

Nemá někdo seznam českých hlasových povelů (nebo na něj odkaz), které v AA fungují?
Taky testuji hlasové příkazy a zatím funguje skoro vše až na možnost psaní/odesílání SMS - zde je jakýsi seznam všech hlasových příkazů, ale řekl bych, že v české verzi AA to ještě není odladěno a budeme si asi muset počkat na oficiální verzi: https://support.google.com/websearch/an ... roid&hl=cs


Medmen
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: čtv 05. srp 2010 12:34:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola One Vision
Tablet: Lenovo Yoga 3 plus LTE

Re: Android Auto

Příspěvek od Medmen » sob 02. lis 2019 17:28:28

Ahoj vespolek,
mám poslední dobou problém s Waze přes Android auto. Od poslední aktualizace Waze cca 2 týdny zpět(?), waze po připojení k autu jen hledá polohu.
Už jsem zkoušel vymazat data i čistou instalaci a žádná změna, stále jen hledá polohu. Když to přepnu na Google mapy tak ty fungují ihned. Pokud se po pár minutách přepnu z Google map zpět na waze tak už funguje.
Před aktualizací vše fungovalo bez problémů.
Nemá tu někdo stejný problém?

edit: úplně stejně se to chová i s jiným kabelem, abych vyloučil i tuhle možnost.
edit 8.11.2019: tak prozatimně vyřešeno návratem ke starší verzi Waze 4.55.3.0 (apkmirror), ta mi funguje ihned od zapojení kabelu ..
Naposledy upravil(a) Medmen dne pát 08. lis 2019 10:27:41, celkem upraveno 3 x.


rdusek74
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 08. lis 2019 10:14:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy s10 plus

Re: Android Auto

Příspěvek od rdusek74 » pát 08. lis 2019 10:16:39

Mám podobnou zkušenost. Myslel jsem, že se jedná o nějaký problém s šetřením energie nebo s aplikací na pozadí, ale nic z toho se zatím nepotvrdilo.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host