Google Galaxy Nexus - Obecná diskuzeGalaxy Nexus

Moderátoři: novas78, kecinzer

Odpovědět

Jarko
Stálý androiďák
Příspěvky: 245
Registrován: pon 07. led 2013 9:20:55
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: LG G6+

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Jarko » pon 26. srp 2013 17:14:17

Ak naozaj sposobuje vycerpanie dat neustale stahovanie aktualizacie na najnovsi Android 4.3, mozno by nebolo odveci skusit nasledovne:

subor
/system/etc/security/otacerts.zip

premenovat na otacerts.zip.bak (vyzaduje prava ROOTa)

Tym by nemal automaticky tahat nove OTA srandy. Odskusane to mam aj na Stock ROM a naozaj to funguje.

J.


LG G6+ | H870DSU, 128GB, Optical Astro Black, STOCK Android 8.0
ex: LG Nexus 5 D821, 16GB, black, Mahdi-Rom 2.9 Final 4.4.4 + Camcorder Audio Quality Fix
ex: Samsung GT-i9250 Galaxy Nexus, AOKP 4.3.1 milestone 1


Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5x
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Stock (Oreo)
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Mishack » pon 26. srp 2013 17:55:32

Me pomohla app FOTAkill.apk z XDA. (Nebo zatím to tak vypadá :) ).

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root)
www.mishack.cz | Google+

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12583
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od ramon.dexter » pon 26. srp 2013 18:12:02

No a mě pomohlo prostě nic nedělat. Flashnul jsem poslední verzi CM, vyčistil cache a dalvik cachce, na dva dny zakázal mobilní data a jak se zdá, přestalo to.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Heimdall
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: ned 05. zář 2010 17:12:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Pixel 2 XL
Mobil 2 / ROM: LG G6
Bydliště: České Budějovice

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Heimdall » pon 26. srp 2013 18:24:35

Flashnul jsi CM poslední stabilní 10.1.2 nebo už nightly 10.2 ?

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od mArtinko5MB » čtv 29. srp 2013 9:35:27

Žranie dát z Google services je opäť spať viac ako po 3 týždňoch :-/ viac ako 150 mb za deň - SHIT -

edit: 500mb k dnešnému dňu, KU*** !!! čo je to za sprostosť ...
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!


Uživatelský avatar

Wotan
Droid
Příspěvky: 1845
Registrován: sob 06. lis 2010 12:27:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Bydliště: Račištorf
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Wotan » pát 30. srp 2013 6:22:47

U mna je to v poriadku. Pár postov dozadu tu máš dve riešenia tak skús.

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od mArtinko5MB » pát 30. srp 2013 8:05:32

Skusil, dnes uvidim ...
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!

Uživatelský avatar

Wotan
Droid
Příspěvky: 1845
Registrován: sob 06. lis 2010 12:27:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Bydliště: Račištorf
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Wotan » pát 30. srp 2013 14:39:43

Jj daj potom vedieť, ktoré si skúsil a ako to dopadlo.

Uživatelský avatar

Jackito
Androiďák!
Příspěvky: 525
Registrován: čtv 30. zář 2010 8:37:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Jackito » pát 30. srp 2013 19:17:28

Mně přejmenování souboru nejspíš nepomohlo, později zkusím druhou možnost, nemusím tedka spěchat, 1gb fup je fuč :-D

Uživatelský avatar

Wotan
Droid
Příspěvky: 1845
Registrován: sob 06. lis 2010 12:27:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Bydliště: Račištorf
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Wotan » pát 30. srp 2013 21:39:39

Ja mám už 4.3 vy čo vám to stále blbne akú verziu androidu máte? Ak ste na 4.2 mohlo by to byť tým. Lebo ako som písal ja už s tým problémy nemám.

Uživatelský avatar

Jackito
Androiďák!
Příspěvky: 525
Registrován: čtv 30. zář 2010 8:37:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Jackito » pát 30. srp 2013 21:44:22

Mám stále AOKPk 4.2.2

edit: nainstaloval jsem FOTAKill tak jsem zvědavý :-)

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od mArtinko5MB » ned 01. zář 2013 9:38:30

Premenovanie súboru nepomohlo :) Skúsim Ten FOTAkill
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!

Uživatelský avatar

Jackito
Androiďák!
Příspěvky: 525
Registrován: čtv 30. zář 2010 8:37:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Jackito » ned 01. zář 2013 13:27:58

takže nepomohlo ani přejmenování ani fotakill. :-\


tukaty
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: ned 05. čer 2011 13:26:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2
Tablet: Nexus 7
Rom: Rayglobe 3.2

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od tukaty » ned 01. zář 2013 20:01:48

Mě taky nepomohl, ale potom jsem našel tento návod a už dva dny mám klid. Do té doby jsem šílel kolik dat služby google stahovaly a tím taky žraly baterku.
Bod 3 jsem nedělal. Jedu na Aokpk 4.2.2. stable 5, Fancy kernel r33

1. Download FOTAKill.apk and copy to your Phone/SD
2. Use a root explorer (such as ES Explorer) to copy the file to /system/app
3. If the update already downloaded, delete it from /cache
4. reboot

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od mArtinko5MB » ned 01. zář 2013 20:54:39

Vyriešil som to prechodom na SlimBean 4.3 a pokoj ...
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!

Uživatelský avatar

vita_k
Stálý androiďák
Příspěvky: 145
Registrován: pon 31. kvě 2010 15:04:38
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Gnex
Rom: AOKP KK
Bydliště: Blansko

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od vita_k » pon 02. zář 2013 10:41:14

Mne zrejme pomohl FOTAKill dle navodu na xda
pred gnex byl: galaxy špica. 8 gb sd. tom3q http://www.samdroid.net


pavel.hyks
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: čtv 17. čer 2010 9:00:47
Reputace: 0

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od pavel.hyks » pon 09. zář 2013 15:14:40

Mě na to pomohla aplikace DisableService

Uživatelský avatar

Lyon
Droid
Příspěvky: 2134
Registrován: pát 10. srp 2012 13:41:19
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 5 Global
Tablet: ASUS MeMO Pad HD 7 ME173X
Rom: Havoc OS
Bydliště: Praha / Nový Jičín

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Lyon » pon 16. zář 2013 13:54:41

Hele lidi,kolik máte RAM?V topicu AOKPk jsme narazili na to,že někdo má cca 760MB a někdo 1GB.Slyším poprvé,že GN má 1GB RAM,ale je fakt,že tuto hodnotu vidím i ve specifikacích.Na druhou stranu,na xda se taky mluví pouze o 760MB variantě.Takže jak to je?

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1185
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A2 lite
Rom: Stock 9.0

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od RKSoftware » pon 16. zář 2013 14:00:55

Hele taks me nahlodal a kdyz dam v nastaveni info o telefonu, tak mi to pise 758MB RAM, ale do ted jsem zil s tim ze mam 1GB. Ono taky otazka jestli to nejde prepsat v build.prop a pak bych si tam mohl napsat treba 8GB :-D
Xiaomi Mi A2 Lite
ROM: Stock 9.0
Kernel: Stock

Uživatelský avatar

Kevina
Androiďák!
Příspěvky: 260
Registrován: stř 24. dub 2013 10:07:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 7 Plus
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Kevina » pon 16. zář 2013 14:01:20

V infu o telefonu mám 758 MB RAM, specifikace pro verzi i9250 udává 1 GB RAM. "Chybějících" 266 MB RAM jsem osobně pochopil jako část paměti s kterou nelze pracovat a je pevně obsazena systémem a 768 MB RAM lze obsazovat podle potřeby systému ... pletu se ?
Nokia 7 Plus ■ Unlock bootloader ■ Stock Android Pie (rooted)

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7630
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 107
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia 1
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Cleric » pon 16. zář 2013 14:05:43

Sgn má 1GB RAM, ale jak tu bylo zmíněno, něco je alokováno pro systém a něco pro GPU.

Odesláno z Maguro

Uživatelský avatar

Kevina
Androiďák!
Příspěvky: 260
Registrován: stř 24. dub 2013 10:07:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 7 Plus
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Kevina » pon 16. zář 2013 14:11:16

Alokace paměti tedy probíhá na stejném principu jako ji známe z počítačů (alokace v případě využití integrované graf. karty, apod) ?
Nokia 7 Plus ■ Unlock bootloader ■ Stock Android Pie (rooted)

Uživatelský avatar

Fade
Androiďák!
Příspěvky: 312
Registrován: sob 14. kvě 2011 22:55:02
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6 128GB

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Fade » pon 16. zář 2013 14:38:22

Asi se ptám blbě, ale proč mám tedy volnou RAM po čisté instalaci maximálně do 100MB když už systém nějakou RAM vyhrazenou má? Na předchozím HTC Sensation jsem měl i s nádstavbou Sense mnohem více a to měl telefon udávanou RAM 768MB.
OnePlus 6 128GB == Samsung Galaxy S7 Edge == LG G3 32GB Titanium == LG G2 16GB White == Nexus 4 == Galaxy Nexus == HTC Sensation == HTC Desire

Uživatelský avatar

Kevina
Androiďák!
Příspěvky: 260
Registrován: stř 24. dub 2013 10:07:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 7 Plus
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Kevina » pon 16. zář 2013 14:55:53

Pokud je určitá kapacita paměti vyhrazena např. pro grafickou kartu nelze jí obsadit systémem. Její část je využívána pro data, která momentálně zpracovává graf. karta. To samé platí pro procesor. Systém je pak tedy nahrán do zbývající části paměti, tj. do té, kterou vidíš v "Info o telefonu".
Nokia 7 Plus ■ Unlock bootloader ■ Stock Android Pie (rooted)

Uživatelský avatar

Lyon
Droid
Příspěvky: 2134
Registrován: pát 10. srp 2012 13:41:19
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 5 Global
Tablet: ASUS MeMO Pad HD 7 ME173X
Rom: Havoc OS
Bydliště: Praha / Nový Jičín

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Lyon » pon 16. zář 2013 15:31:44

Asi to tak bude.Každopádně to znamená,že telefon nemá 1GB,ale 750MB...

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1185
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A2 lite
Rom: Stock 9.0

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od RKSoftware » pon 16. zář 2013 16:11:51

Osobně si myslím, že telefon má fyzicky 1GB RAM. Z toho je pevně alokováno třech cca 266MB pro grafiku atd, pak další část pro systém a zbytek je pro aplikace. Proto když teď s fancy bigmem kernelem restartuji telefon a forcenu uvolnění RAM pomocí advanced task killer, tak dosáhnu nějakých 470MB volných.
Xiaomi Mi A2 Lite
ROM: Stock 9.0
Kernel: Stock

Uživatelský avatar

Wotan
Droid
Příspěvky: 1845
Registrován: sob 06. lis 2010 12:27:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Bydliště: Račištorf
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Wotan » stř 18. zář 2013 17:23:52

Neviem kde by som to napísal, tak to dávam sem. Mám taký problém a síce telefón sa pripojí k wifi (ikona je dokonca na modro, čiže by som mal byť pripojený aj k službám googke), ale ide my napr. tapatalk a v opere ta kvazy rss ale web a google play nie.... Viete niekto čím to môže byť?

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od mArtinko5MB » čtv 19. zář 2013 7:47:31

Ano vieme. Zmen si v nastaveniach mobilnych sieti stav z WAP na internet :]Len neviem kde presne to je.
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!

Uživatelský avatar

Wotan
Droid
Příspěvky: 1845
Registrován: sob 06. lis 2010 12:27:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Bydliště: Račištorf
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od Wotan » čtv 19. zář 2013 11:17:57

Robí mi to ale len jeden router, inde to je v pohode.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22360
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 249
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Nexus

Příspěvek od LivArt » čtv 19. zář 2013 17:06:56

Máš nějaký spolehlivý DNS?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Odpovědět

Zpět na „Google Galaxy Nexus - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host