Google Nexus 4 - Obecná diskuzezmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Moderátoři: novas78, kecinzer

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
duchman
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: ned 11. pro 2011 23:06:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: htv wildfire s

zmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Příspěvek od duchman » pon 10. bře 2014 18:25:17

Zkousel jsem ruzne kitkat romky - cyan,purity,aokp ale to asi neni cesta. Problem se objevuje vsude:

Nelibi se mi origo dialer - jednak je bily a hlavne se pri jeho spusteni neobjevi klavesnice jak bych to chtel, ale musim udelat pred kazdym hovorem dalsi klik aby se zobrazila ciselna klavesnice.

Tak jsem zkousel jine dialery - napr. exdialer i dalsi. Ale vsude se mi napr. pri vyvolani zmeskaneho hovoru z horni listy, nebo pri klepnuti na tel.cislo na www strance objevi dotaz, kterymze dialerem chci cislo otevrit. I kdyz zde vzdy vyberu jeden z nich a jasne zmacknu VZDY (aby se uz vickrat neptal), ignoruje to muj pozadavek a stale se pta, coz je velmi otravne. Da se tohle nejak jednoduse vyresit? Root mam.




Uživatelský avatar

energy100
Androiďák!
Příspěvky: 576
Registrován: ned 26. kvě 2013 17:01:50
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: One+2
Rom: CM13 by @Grarak
Bydliště: Slovensko

Re: zmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Příspěvek od energy100 » pon 10. bře 2014 20:40:07

Ak máš funkčnú aktuálnu zálohu môžeš skúsiť stiahnuť nejakú app myslím aj root app delete [•] to dokáže a skúsiť odinštalovať origo dialer. Mal by si mať po probléme. Ale hlavne je mať zálohu keby nešla ani jedna :D

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11047
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 270
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: zmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Příspěvek od Jumbo78 » pon 10. bře 2014 20:43:27

Origo dialer nedoporučuji odinstalovat(píše se to i ve většině alternativních dialerů) kvůli nouzovému volání.


@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2678
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: OP5 [8-128] Nitrogen 9
Mobil 2 / ROM: OP5 [6-64] OOS OB & NEXUS 4 [16gb] Nitrogen 7
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: zmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Příspěvek od Gu$houn* » pon 10. bře 2014 23:01:26

Nevím, jak jinde, ale třeba na purity, když si někdo flashne google dialer a AOSP zakáže, není schopen potom přijímat hovory, či jak to je, prostě je třeba nechat v permanenci oba dva ...

P.
[sntfrmnxs4]
Obrázek


Autor tohoto vlákna
duchman
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: ned 11. pro 2011 23:06:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: htv wildfire s

Re: zmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Příspěvek od duchman » pon 10. bře 2014 23:05:03

Je to presne tak, odinstaloval jsem ted zakladni dialer a telefonu zmizel signal. Jeste ze jsem mel udelanou zalohu telefonu pres recovery. Takze tudy cesta asi taky nevede.


Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2678
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: OP5 [8-128] Nitrogen 9
Mobil 2 / ROM: OP5 [6-64] OOS OB & NEXUS 4 [16gb] Nitrogen 7
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: zmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Příspěvek od Gu$houn* » pon 10. bře 2014 23:10:22

Proto aplikace nikdy neodinstalovávám, ale zmrazuji, aby se to dalo jednoduše vrátit, navíc systémové aplikace jsou stejně v jiné části paměti, takže jejich odstranění víc místa nepřináší ...

P.
[sntfrmnxs4]
Obrázek


Autor tohoto vlákna
duchman
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: ned 11. pro 2011 23:06:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: htv wildfire s

Re: zmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Příspěvek od duchman » úte 11. bře 2014 1:11:27

Ok, odinstalovanim/bloknutim orig dialeru jsme chteli beztak jen obejit problem - zjevne se nepodarilo. Zustava tedy puvodni otazka - proc se system stale pta, jakym dialerem otevrit (a to bez ohledu na to, jestli vyberu alternativni/vzdy nebo ten defaultni/vzdy.

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2343
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: Note 3 SM-N9005 AryaMod 8.3
Mobil 2 / ROM: SGS4 i9505 Omega v41
Tablet: Asus Transformer TF701
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: zmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Příspěvek od aldabubo » úte 11. bře 2014 13:29:20

Používám exDialer už roky. Právě proto, že chci, aby ciselnik naskočil a měl konkrétní (bílou) barvu. Co jsem přešel na Kitkat, tak se začal objevovat dotaz na volbu aplikace při kliknuti na zmeskany hovor na liště, při kliknuti na číslo třeba na webové stránce apod. Řekl bych, ze se s tím musíme smířit....bude to nějaká věc v kitkatu, kterou neumí žádný alternativní dialer změnit....zatím.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert
SGS1 i9000 a SGS2 i9100 - základ Stock + CFrootKernel + Odin


sinco
Droid
Příspěvky: 2098
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9 , ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: zmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Příspěvek od sinco » úte 11. bře 2014 14:24:04

Kdyz prijde novy android tak sebou nese otazku, co bude fungovat jinak. Jestli pak nastaveni a aplikaci bude ok i po aktualizaci. exDialer take pouzivam a mam to take tak. Purity rom
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9


marCZous33
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: sob 18. zář 2010 14:17:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: zmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Příspěvek od marCZous33 » čtv 04. zář 2014 17:18:21

Mám stejný problém jak zní téma, stále nikdo nepřišel na to, jak to udělat, aby se to furt neptalo? Dost mi to vadí. Vyzkoušel jsem několik dialerů, myslel jsem, že se to změní po 4.4.4 a stále nic.

Uživatelský avatar

Ante
Droid
Příspěvky: 2354
Registrován: ned 17. črc 2011 6:51:46
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: ASUS ZB602KL
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: zmena dialeru - stale se pta cim ma otevrit

Příspěvek od Ante » sob 21. kvě 2016 22:38:08

Tak po 2 letech navazu:
Presne tohle neustale "ptani" jsem ted taky resil zmrazenim origo dialeru, ale pri prichozim hovoru nebylo cim prijmout... Taky jsem zkusil udelat z ExDialeru aplikaci systemovou, ale ani to nepomaha... Potom jsem zkusil i nejake appky z GooglePlay, ale to se zase porad ptalo jestli otevirat telefonni cislo pres tu aplikaci co jsem stahl... Mazec ;-)
Porad jste nikdo nejak nepokrocil? Je to vopruz kdyz chci volat cislo uvedene v kalendari a musim porad vybirat mezi dvema Dialery...

EDIT: Misto ExDialer mam ted "True phone dialer&contact" a ono je to snad jeste rychlejsi nez ten ExDialer... Moc pekne! Ale porad musim pri akci vybirat ze 2 dialeru... :-(
ASUS ZB602KL + Sams.Gal.NOTE3 = 5,7" + Sams.Gal.Mega 6,3 = 6,3" + Lenovo PHAB PB1-750M = 7,0" + Lenovo Yoga tablet 2-1051L = 10.1" + Asus aio p1801-t-b003m = 18,4" ;)

Odpovědět

Zpět na „Google Nexus 4 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host