HTC G1 - Obecná diskuzeOdblokování G1 - HTC Dream

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Supík
Admin - ten hodnej
Příspěvky: 1703
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Reputace: 246
Typ mobilu / ROM: LG G3 + G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od Supík » pát 31. říj 2008 15:33:03

Všichni jsou určitě napnutí jak je to s odblokováním G1. Určitě to jde . A to dokonce online za dolárky. Viz http://androidcommunity.com/t-mobile-g1 ... -20081029/
http://www.unlock-tmobileg1.com/


Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík


Uživatelský avatar

monikag08
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: pát 31. říj 2008 14:05:35
Reputace: 0
Bydliště: Aktuálne Praha :-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od monikag08 » pát 31. říj 2008 16:04:38

Chvalim za uzitocnu temu!!! :-)
:-) Monika :-)

Uživatelský avatar

monikag08
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: pát 31. říj 2008 14:05:35
Reputace: 0
Bydliště: Aktuálne Praha :-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od monikag08 » stř 12. lis 2008 18:02:57

Pardon, moja blbost :-)
Naposledy upravil(a) monikag08 dne čtv 13. lis 2008 10:47:01, celkem upraveno 1 x.
:-) Monika :-)

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od ge0rge » stř 12. lis 2008 18:28:32

monikag08 píše:Ahojte,

narazila som na nieco taketo: http://www.youtube.com/watch?v=Z1HsLRBGvdw

Monika
pozor na význam pojmů mončo. Odblokování na tom videu je pouze zámek klávesnice ... odblokování o kterém je tady řeč se ale vztahuje k výhradní vazbě na operátora kterou je dobré nějak odstranit aby to šlapalo u se simkou operátora jiného


ronny
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 20. říj 2008 8:11:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iOS

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od ronny » stř 12. lis 2008 18:30:42

monikag08 píše:Ahojte,

narazila som na nieco taketo: http://www.youtube.com/watch?v=Z1HsLRBGvdw

Monika
oni spise mysli odblokovani na ostatni operatory ;-)
T-Mobile G1 [White]


Uživatelský avatar

monikag08
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: pát 31. říj 2008 14:05:35
Reputace: 0
Bydliště: Aktuálne Praha :-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od monikag08 » čtv 13. lis 2008 10:47:26

Pardon :-(
:-) Monika :-)

Uživatelský avatar

Emilio
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: úte 18. lis 2008 20:27:33
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: LG G4

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od Emilio » ned 23. lis 2008 22:34:38

Ma ted nekdo uz zkusenost s odblokovanim ? ja pouzivam Oskara, tedy Vodafone. Takze bych to asi pak urcite potreboval a nerad bych zjistil ze to nelze nebo je to problem.


srakyi
Stálý androiďák
Příspěvky: 59
Registrován: stř 22. říj 2008 22:21:27
Reputace: 0
Twitter: @srakyi
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od srakyi » pon 24. lis 2008 22:01:51

Hoj, muzu potvrdit, ze web http://www.unlock-tmobileg1.com opravdu funguje - kamaradovi prisel G1 pred par dny a uz uspesne diky tomuto webu pouziva O2, viz zde:

http://martin.adamek.sk/?p=35

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od vlk » pát 28. lis 2008 0:54:03

mam G1 dovezeny priamo z USA, a blokovany nebol.
akurat bol problem ze nemal nastavene APN pre nasich operatorov, okrem t-mobile, ale ten bol nastaveny zle.
Spravne APN je nevyhnutne pre prihlasenie sa do sluzieb google, bez ktoreho ma telefon nepustil dalej a APN sa ani "neda" zmenit.
po zadani registracnyvch udajov a odoslani to vzdy skapalo. Ale zistil som ze ak je vypisana chybova hlaska ze sa nevie pripojit, tak prave vtedy je funkcne tlacidlo MENU, a odtial ma hodilo do konfiguracie APN... super! Potom ma prihlasilo a telefon funguje v ceskom o2 :)

Uživatelský avatar

RedDragCZ
Stálý androiďák
Příspěvky: 110
Registrován: čtv 16. říj 2008 19:56:31
Reputace: 0
Bydliště: kdesi v ČR ..
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokovani­ G1 - HTC Dream

Příspěvek od RedDragCZ » pát 28. lis 2008 15:09:18

vlk píše:akurat bol problem ze nemal nastavene APN pre nasich operatorov, okrem t-mobile, ale ten bol nastaveny zle.
Spravne APN je nevyhnutne pre prihlasenie sa do sluzieb google, bez ktoreho ma telefon nepustil dalej a APN sa ani "neda" zmenit.)
Jo, tohohle jsem se taky nejdřív při prvním spuštění tak trochu zalekl, protože se mi to (u T-Mobilu) něchtělo na první pokus připojit, ale napodruhé se to už správně connectlo i s tím defaultním nastavením pro TMO CZ v telefonu a nepotřeboval jsem nic přenastavovat. :)

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Odblokovani­ G1 - HTC Dream

Příspěvek od vlk » sob 29. lis 2008 19:12:01

RedDragCZ píše: Jo, tohohle jsem se taky nejdřív při prvním spuštění tak trochu zalekl, protože se mi to (u T-Mobilu) něchtělo na první pokus připojit, ale napodruhé se to už správně connectlo i s tím defaultním nastavením pro TMO CZ v telefonu a nepotřeboval jsem nic přenastavovat. :)
no ze vraj ten defaultny APN pre TMO je zle nastaveny, ale mozno sa pletiem, nekontroloval som to.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Supík
Admin - ten hodnej
Příspěvky: 1703
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Reputace: 246
Typ mobilu / ROM: LG G3 + G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od Supík » ned 30. lis 2008 9:08:54

Ja apn docela casto mazu a zas vytvarim kdyz potrebuju aby g1 nelezl pres gprs/edge do netu.
Pro O2 pouzivam:
Jmeno: internet
Apn: internet
Username: internet
Mcc: 230
Mnc: 02


a jede to dobre vcetne unlocku
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od vlk » ned 30. lis 2008 11:01:34

a co APN pre MMS - O2 CZ? funguju niekomu MMS?


junggle

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od junggle » pon 08. pro 2008 16:57:27

ahoj,

pouzivate nekdo G1 na Vodafone CZ ?
mam problem s nastavenim internetu (datovych sluzeb) v siti Vodafone CZ.
v siti T-mobile vse funguje bez problemu.

budu vdecny za kazdy tip/radu/odkaz.

--jj

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Supík
Admin - ten hodnej
Příspěvky: 1703
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Reputace: 246
Typ mobilu / ROM: LG G3 + G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od Supík » pon 08. pro 2008 19:08:04

junggle píše:ahoj,

pouzivate nekdo G1 na Vodafone CZ ?
mam problem s nastavenim internetu (datovych sluzeb) v siti Vodafone CZ.
v siti T-mobile vse funguje bez problemu.

budu vdecny za kazdy tip/radu/odkaz.

--jj

ahoj vítej na androidforu :) Vodafone nemám ale na netu jsem našel:

APN pro tarifní zákazníky: internet (Základní nastavení pro karty s paušálem)
APN pro zákazníky s předplacenou kartou Vodafone: ointernet (Základní nastavení pro předplacené karty (Vodafone karta))

Tak si tam takhle nastav APN před odblokováním. Kdyžtak sem popiš co přesně se tam děje.
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík


junggle
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 08. pro 2008 17:09:51
Reputace: 0

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od junggle » pon 08. pro 2008 21:20:43

@ sup: diky za odpoved.
tohle jsem zkousel ale neslo to ("can't connect to google servers").
tak jsem to nakonec zaregistroval pres vypujcenou t-mobile simku.

ted jsem tam dal simku Vodafone CZ a jeste si hral s nastavovanim
a zda se ze jsem nasel funkcni nastaveni: (v zavorce puv. nastaveni pro t-mobile)

Name: Vodafone CZ (T-Mobile CZ)
APN: ointernet (internet.t-mobile.cz)
Proxy: ()
Port: ()
Username: (wap)
Password: (wap)
Server: * (*)
MMSC: (http://mms)
MMS proxy: 010.000.000.010 (010.000.000.010)
MMS port: (80)
MCC: 230 (230)
MNC: 03 (01)
APN type: default (default)

jeste budu zkouset a dam vedet ale v tuto chvili si myslim ze TO JEDE!

--jj

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Supík
Admin - ten hodnej
Příspěvky: 1703
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Reputace: 246
Typ mobilu / ROM: LG G3 + G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od Supík » pon 08. pro 2008 23:31:32

junggle píše:
jeste budu zkouset a dam vedet ale v tuto chvili si myslim ze TO JEDE!

--jj
tak ouk a supr .. jen si pro jistotu ověř kolik tě ta data stojí.. nějako se mi tam nezdá ten wap.
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík

Uživatelský avatar

monikag08
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: pát 31. říj 2008 14:05:35
Reputace: 0
Bydliště: Aktuálne Praha :-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od monikag08 » úte 09. pro 2008 15:11:42

junggle píše:@ sup: diky za odpoved.
tohle jsem zkousel ale neslo to ("can't connect to google servers").
tak jsem to nakonec zaregistroval pres vypujcenou t-mobile simku.

ted jsem tam dal simku Vodafone CZ a jeste si hral s nastavovanim
a zda se ze jsem nasel funkcni nastaveni: (v zavorce puv. nastaveni pro t-mobile)

Name: Vodafone CZ (T-Mobile CZ)
APN: ointernet (internet.t-mobile.cz)
Proxy: ()
Port: ()
Username: (wap)
Password: (wap)
Server: * (*)
MMSC: (http://mms)
MMS proxy: 010.000.000.010 (010.000.000.010)
MMS port: (80)
MCC: 230 (230)
MNC: 03 (01)
APN type: default (default)

jeste budu zkouset a dam vedet ale v tuto chvili si myslim ze TO JEDE!

--jj
Pri prvom spusteni pravdaze chybova hlaska, tak som to podla tohoto nastavila aj ja a vyzera ze to zafungovalo a telefon sa chytil, ale do APN som dala iba internet, nie to o, ako pisal Sup ze to je pre tarifnych zakaznikov. Vecer vsetko poskusam a dam vediet ci je to teda vsetko ok. Keby nieco nebolo ok urcite napiste, velmi sa do toho nevyznam :-)
:-) Monika :-)


junggle
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 08. pro 2008 17:09:51
Reputace: 0

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od junggle » stř 10. pro 2008 6:47:17

Sup píše:tak ouk a supr .. jen si pro jistotu ověř kolik tě ta data stojí.. nějako se mi tam nezdá ten wap.
mam internet na 6 mesicu zdarma (vanocni promo nabidka) + predplacenou kartu, takze mi to nestoji nic :)

Uživatelský avatar

monikag08
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: pát 31. říj 2008 14:05:35
Reputace: 0
Bydliště: Aktuálne Praha :-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od monikag08 » stř 10. pro 2008 16:25:54

junggle píše:
Sup píše:tak ouk a supr .. jen si pro jistotu ověř kolik tě ta data stojí.. nějako se mi tam nezdá ten wap.
mam internet na 6 mesicu zdarma (vanocni promo nabidka) + predplacenou kartu, takze mi to nestoji nic :)
Tak to hej :-) ja so si na skusku aspon na prvy mesiac zaktivovavala u Vodafone sluzbu pripojenie na stalo, ktore ma vyjde aj s nejakou vianocnou zlavou 450 za mesiac. Akurat teda mam pocit ze co so zistovala tak ta rychlost je priserna za tie prachy :-( ale to hold tu by niekto musel pochopit ze tie ceny su abnormalne :-( ked som bola v USA tak bolo wifi na kazdom rohu, v kazdom hoteli a co som sa bavila tak oni tam to pripojenie maju za babku a x-krat rychlejsie :-( no hold an to si tu este pockame pekneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee dlhooooooooo :-( Ale to je len pre istotu a uvidim co uvidim na fakture a podla toho si to prisposobim. Doma mam Wifi, hned ako vyjdem z prace a prejdem par krokov tak uz na mna krici ze je wifi k dispozicii, takze myslim ze to budem vyuzivat naozaj len tam kde nebude wifi a to mozno az tak casto nebude, ale uvidim podla prvej faktury ale nechcela som to riskovat. A prosim ta ktory operator ma tuto akciu?
:-) Monika :-)


ronny
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 20. říj 2008 8:11:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iOS

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od ronny » čtv 11. pro 2008 9:34:02

monikag08 píše: A prosim ta ktory operator ma tuto akciu?
Vodafone :-) Ale je tam omezení 100MB / měsíc :-)
T-Mobile G1 [White]


usg1los

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od usg1los » čtv 25. pro 2008 18:26:56

Zdravim,

mam G1 dovezeny z USA, odblokovany byl uz u prodejce, ale bohuzel tam mel prednastaveny svuj ucet na gmailu, od ktereho nemam heslo. Mam obavu, zda-li po reset to facgtory settings (kvuli nastaveni na jiny gmail ucet) nebude opet telefon zablokovany....a pokud ne, lze aktivovat novy account pomoci WiFi, nebo to musi byt vyhradne pomoci t-mobile uctu?

diky za odpoved

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od vlk » čtv 25. pro 2008 19:04:59

usg1los píše:Zdravim,

mam G1 dovezeny z USA, odblokovany byl uz u prodejce, ale bohuzel tam mel prednastaveny svuj ucet na gmailu, od ktereho nemam heslo. Mam obavu, zda-li po reset to facgtory settings (kvuli nastaveni na jiny gmail ucet) nebude opet telefon zablokovany....a pokud ne, lze aktivovat novy account pomoci WiFi, nebo to musi byt vyhradne pomoci t-mobile uctu?

diky za odpoved
neviem ci po "reset to factory" sa zrusi nastaveny gmail ucet.. a ci predtym to nebude chciet aj heslo, hadam to pojde.
ak sa ti to podari zrusi, tak blokovany nebude a bude stale funkcny vo vsetkych sietach.
pomocou wifi ucet neaktivujes, musis mat pristup na internet cez operatora a musis spravne nastavit APN aby ti isiel intenret s tvojim operatorom. to som uz popisoval vyssie.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Supík
Admin - ten hodnej
Příspěvky: 1703
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Reputace: 246
Typ mobilu / ROM: LG G3 + G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od Supík » čtv 25. pro 2008 19:46:04

vlk píše:
usg1los píše:Zdravim,

mam G1 dovezeny z USA, odblokovany byl uz u prodejce, ale bohuzel tam mel prednastaveny svuj ucet na gmailu, od ktereho nemam heslo. Mam obavu, zda-li po reset to facgtory settings (kvuli nastaveni na jiny gmail ucet) nebude opet telefon zablokovany....a pokud ne, lze aktivovat novy account pomoci WiFi, nebo to musi byt vyhradne pomoci t-mobile uctu?

diky za odpoved
neviem ci po "reset to factory" sa zrusi nastaveny gmail ucet.. a ci predtym to nebude chciet aj heslo, hadam to pojde.
ak sa ti to podari zrusi, tak blokovany nebude a bude stale funkcny vo vsetkych sietach.
pomocou wifi ucet neaktivujes, musis mat pristup na internet cez operatora a musis spravne nastavit APN aby ti isiel intenret s tvojim operatorom. to som uz popisoval vyssie.
factory reset maze nastaveny gmil ucet. blokaci nevim ale zmizet by nemela. chce to nekoho odvazneho kdo to prubne :)
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík


milalof
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: čtv 08. led 2009 16:16:46
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od milalof » čtv 08. led 2009 16:46:32

Ahoj,
tak G1 jsem koupil 19.12.2008 na ebay z UK za 206 liber + 17 liber za poštu.
21.12.2008 dorazil do prahy a česká pošta mi jej doručila teprve 29.12.2008 .

Naštěstí, žádné CLO ani DPH. To jsem si fakt oddychl.. Nevěděl jsem, že se to u jednoho kusu také platí :roll: , tak jsem měl štěstí, že jsem jej nekoupil z USA.

Nyní mne čeká velké odblokování.

Koukal jsem na videa a několik článků a zjistil jsem tyto informace:
G1 lze odblokovat přes unlok network PIN, o ten se musíte budto pohádat s T-Mobile US na zákaznické lince jejíž číslo je na plastovém odpadu odkud jste mohli vyloupnout přiloženou T-Mobile kartu.
Druhou možností o které jsem se dověděl je získat unlock PIN zakoupením, což vyjde od 22USD asi po 60liber ( Dle nabídky )

UNLOCK NETWORK PIN je pravděpodobně generován na základě IMEI čísla přístroje
( GENERÁTOR unlock NETWORK PINů jsem bohužel nenašel )

Další možnost, která je zdarma je změnit svůj přístroj z G1 na vývojářský telefon DEV 1.
Co jsem vyčetl, změníte bootloader.
Tím by měl být telefon komplet otevřen a vyruší se ochrana pro blokaci na T- mobile.
Zatím jsem to neodskoušel. Chystám se na to z pár hodin, tak potom napíšu, zda-li a do jaké míry jsem byl úspěšný a pokud ano, pokusím se o návod, který samozřejmě uploadnu v českém jazyce. :roll:

O jiných možnostech zatím nevím.
milalof@G1 Super D_1.8-blk


michalr
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: stř 03. pro 2008 14:04:36
Reputace: 0

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od michalr » čtv 08. led 2009 18:38:11

Co já jsem tak pochopil, tak blokování SIM je záležitost GSM modulu, nikoliv OS telefonu. Instalace bootloaderu a image je záležitost pouze OS, takže si myslím, že to k odblokování SIM nepomůže. Ale třeba jo :-)


milalof
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: čtv 08. led 2009 16:16:46
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od milalof » pát 09. led 2009 2:11:34

michalr píše:Co já jsem tak pochopil, tak blokování SIM je záležitost GSM modulu, nikoliv OS telefonu. Instalace bootloaderu a image je záležitost pouze OS, takže si myslím, že to k odblokování SIM nepomůže. Ale třeba jo :-)
Na několika webech jsem se dočetl, že jako dev 1 by přístroj by pro vývojáře neměl být blokován sim lockem.
Co je na tom pravdy zjistím až budu mít jinou SPL. Momentálně mam již JesusFreke's Android RC30 s rootem, ted bych rád zkusil HardSPL a když od sim locku nepomůže to, zkusím Engineering SPL. Myslim, že softwarově to půjde, ale třeba se pletu. :D
milalof@G1 Super D_1.8-blk


Sup_at_public_wifi

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od Sup_at_public_wifi » pát 09. led 2009 11:21:59

milalof píše:
michalr píše:Co já jsem tak pochopil, tak blokování SIM je záležitost GSM modulu, nikoliv OS telefonu. Instalace bootloaderu a image je záležitost pouze OS, takže si myslím, že to k odblokování SIM nepomůže. Ale třeba jo :-)
Na několika webech jsem se dočetl, že jako dev 1 by přístroj by pro vývojáře neměl být blokován sim lockem.
Co je na tom pravdy zjistím až budu mít jinou SPL. Momentálně mam již JesusFreke's Android RC30 s rootem, ted bych rád zkusil HardSPL a když od sim locku nepomůže to, zkusím Engineering SPL. Myslim, že softwarově to půjde, ale třeba se pletu. :D
Teda musim uznat ze jses odvaznej :) Co ziskavas diky pristupu do rootu? Je tam moznost spustit nejake zkompilovane aplikace? Jake nastroje z tech beznych linuxovych jsou zkompilovane/dostupne?

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od vlk » pát 09. led 2009 12:16:09

Sup_at_public_wifi píše:Teda musim uznat ze jses odvaznej :) Co ziskavas diky pristupu do rootu? Je tam moznost spustit nejake zkompilovane aplikace? Jake nastroje z tech beznych linuxovych jsou zkompilovane/dostupne?
skompilovat sa veci daju ak mas (cross kompilator - to je taky co robi spustacie programy pre inu platformu, konrketne armel - je to moja praca v praci :) ) ale spustis len konzolove veci a nic graficke.
takto odblokovany telefon mam aj ja, ale priznam sa, ze to zatial vobec nevyzuivam. skusal som vtom paralelne spustit debian, ale tiez mi to je k nicomu, kedze vsetko co potrebujem, ponuka android, od vcera no noci uz i skype :)

Uživatelský avatar

RedDragCZ
Stálý androiďák
Příspěvky: 110
Registrován: čtv 16. říj 2008 19:56:31
Reputace: 0
Bydliště: kdesi v ČR ..
Kontaktovat uživatele:

Re: Odblokování G1 - HTC Dream

Příspěvek od RedDragCZ » pát 09. led 2009 15:39:02

Sup_at_public_wifi píše:Co ziskavas diky pristupu do rootu?
Takovej menší seznámek současných největších výhod "rootnutí" Androidu najdeš třeba tady:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=442480
Fajn je IMO hlavně ta možnost použití některých uživatelských programů, které potřebují rootovský přístup (dělání screenshotů, autorotate obrazovky, ...), či s custom SPLkama vytváření kompletních záloh telefonu (u toho jsem se teda ještě nedostal k tomu vyzkoušet to). Taky především do budoucna není tak úplně k zahození možnost si telefon naflashovat na nějakou alternativní romku (škoda, že současná verze Cupcake branche prý není ještě moc dobře použitelná ...).

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host