KomunikaceSmart Notify

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

robertBA
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 03. zář 2013 7:21:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Y300
Rom: AOSP_MOD_209

Re: Smart Notify

Příspěvek od robertBA » pát 15. bře 2019 12:00:28

Aktualizoval som, palec hore. Paráda.





D.a.V
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 07. bře 2019 15:27:44
Reputace: 0

Re: Smart Notify

Příspěvek od D.a.V » pon 25. bře 2019 18:46:21

Zdravim,
dnes jsem narazil na tuhle aplikaci a zatim se mi hodne libi, jen mi nektera nastaveni nefunguji, nebo delam neco spatne:(
kazdopadne by bodla nejaka napoveda:)

1/ kdyz vyskocim z nastaveni aplikace se jakoby (mozna ze i skutecne) restartuje... vyskoci plocha a za chvilku nabehne SN. Je to normalni?
2/ pokud otevru kontakt, vidim sloupec zbytecnych udaju (detaily v kontaktu). Jde se toho zbavit? Nasel jsem v nastaveni aplikace/volani/zobrazit poznamku... to asi neni ono, ze?
3/ jdou udelat zastupci pro jednotlive funkce na plochu? Jako nahrada za ikonu volani a sms? Stejne jako je to na widgetu, ten je sice prakticky, ale vazany na jednu plochu:(
4/ nastavil jsem ukladani oznameni do kalendare, ale nic se tam neuklada. Je potreba to nastavit u jednotlivych kontaktu?
5/ v seznamu sms mam u jednoho kontaktu zelenou tecku (vpravo pod casem), co to je? odhaduji oznaceni neprectene zpravy, ale nedokazu je "precist"
6/ ac mam nastaveno ze se ma v sms odstranit diakritika, sms se odesila s ni:( Tak ne, jen se v seznamu zobrazuje... trochu vic matouci:)
7/ je mozne nastavit, aby se po odeslani sms zavrela klavesnice?
8/ razeni kontaktu mam podle prijmeni, ale pokud ma nekdo uvedeny titul, vklada se mezi kontakty oddelujici pruh s pocatecnim pismenem titulu... je to takove zmatecne, neslo by to uplne vypnout (pruhy vyznacujici cacatek jineho pocatecniho pismena)?
9/ a jeste jedna matouci vec... razeni sms v prehledu je zdola a pri psani shora... trosku schizofrenni:))

Vyzniva to jako velka kritika, ale nemyslim to tak:) SN se mi libi a vstricnost autora jeste vic (opravdu malo vidane)!
Pro uplnost, nedavno jsem presel z HTC + andr.5, na SONY + andr.9 a veci doposavad samozrejme jsou najednou problem.

Predem diky za odpovedi

Uživatelský avatar

Androidě
Robot
Příspěvky: 818
Registrován: čtv 19. srp 2010 6:30:24
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Moto X 2nd. 2014
Tablet: Lenovo TAB3-710F
Bydliště: Praha

Re: Smart Notify

Příspěvek od Androidě » pon 25. bře 2019 19:48:43

Teda klobouk dolu a podekovani ,skvela aplikace diky za ni.
PRIM
Xperia XA1 White Android 8.0.0 Oreo Official

SEC
Motorola Moto X 2nd. Gen 2014
Custom ROM Victara 6.0.1 Team OctOS Oct-M


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » úte 26. bře 2019 16:54:13

Ani jsem si nevšiml že je tady nový příspěvek tak se pokusim odpovědět

1.Po nastavení se SN restartuje aby se načetlo nové nastavení, je to jednodušší než za běhu měnit to co se v nastavení změnilo

2. v detailu kontaktu jde volat, napsat zpravu, vytvorit upominku, na tom kontextovem vemu na 3 teckach je toho vic, nebo treba vybrat jmeno,
telefon, kdyz se dele podrzi prst na obrazku kontaktu tak se otevre systemove info pro kontakt

3. prave v tom detailu kontaktu nebo i na delsi podrzeni treba nad polozkami v rychlem volani a sms jde vytvorit ikona na plose, po kliknuti pak jde volat, psat zpravu, nebo dat detail kontaktu

4. u toho kalendare se jeste musi vybrat do ktereho ukladat a vybrat jestli se tam maji davat sms zpravy nebo hovory

5. ta tecka je zprava ktera neni oznacena jako prectena, pokud je aplikace nastavena jako vychozi tak na tu zpravu staci v deailu kliknout a nebo v nevyrizenych ji odskrtnout

6. jo diakritika se odstrani pri odeslani

7. klavesnice se puvodne zavirala pak nekdo chtel aby zustala otevrena, nechci komplikovat nastaveni tak zustava otevrena :), klavesou zpet se vyhodi

8. razeni kontaktu je systemove, bud podle jmena nebo alternativni, takze jedine si to jmeno nastavit spravne v systemovem nastaveni kontaktu, jakykoliv jiny vlastni razeni by jen zpomalovalo vypis

9. no asi jde o zvyk, porad tak nak nevim jak to vlastne radit, co by bylo prehlednejsi

Tak kdyby neco tak se ptejte, navod nemam :)


robertBA
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 03. zář 2013 7:21:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Y300
Rom: AOSP_MOD_209

Re: Smart Notify

Příspěvek od robertBA » úte 26. bře 2019 22:08:25

Hneď sa pýtam. Podržím prst na kontakte, vyvolám menu, pridať kontakt na domovskú obrazovku a nič. Nepridá. Galaxy J5 (2017). Robím niečo zle? Dik.

Edit: ponuka na plochu, nie na domovskú obrazovku.



Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » stř 27. bře 2019 6:30:08

To je divný, mělo by to fungovat na všem, je to přes standartní systémové přidání zástupce na plochu,

Edit: plocha je domovska obrazovka


robertBA
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 03. zář 2013 7:21:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Y300
Rom: AOSP_MOD_209

Re: Smart Notify

Příspěvek od robertBA » stř 27. bře 2019 7:06:41

Ak pridám kontakt cez systém, teda prst na ploche - widgety - pridať kontakt na plochu tak OK. Ak idem cez SmartNotify, tak dostanem hlášku o pridaní kontaktu na plochu, ale nie je tam.

Edit: cez SmartNotify to nefunguje ani klikom na OK, ani ak podržím prst na vybranom kontakte a potiahnem ho na plochu. Hodím ho na plochu a zmizne.


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » stř 27. bře 2019 7:22:32

Nevim, launcher máte jaký? Většinou to launcher hodí na tu poslední plochu


robertBA
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 03. zář 2013 7:21:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Y300
Rom: AOSP_MOD_209

Re: Smart Notify

Příspěvek od robertBA » stř 27. bře 2019 8:46:35

Používam Microsoft launcher, ale prepol som aj na originál a chovajú sa rovnako. Večer skúsim na inej J5 a dám report.


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » stř 27. bře 2019 9:00:15

Zkuste, je to divný že to nejde


D.a.V
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 07. bře 2019 15:27:44
Reputace: 0

Re: Smart Notify

Příspěvek od D.a.V » stř 27. bře 2019 11:53:09

ad1/ diky, myslel jsem si to, ale jeste jsem se s tim nesetkal (nebo nevsiml)

ad2/ tady si asi nerozumime:(
pod jmenem, cislem a firmou se zobrazuji detaily kontaktu (v outlooku je to polozka poznamky), kde mivam spoustu udaju, ktere v telefonu delaji
nekolik (i desitky) radku textu... dost to zneprehlednuje a omezuje pristup k vlastni ovladaci liste.

ad3/ opet nedorozumeni:(
chtel bych na plose (presneji v docku) dve ikony - 1. pro otevreni klavesnice telefonu, 2. pro psani sms (stejne jako jsou na widgetu - prvni dve ikony zleva). jde to?

ad4/ to jsem udelal a nic:(
pouzivam soukrome kalendare na vlastnim caldav serveru, v telefonu pres davdroid, a ted jsem to chtel prenastavit do firemniho exchange uctu a koukam, ze ten mi SN vubec nenabizi... proc?

ad5/ myslel jsem si, ale at delam co delam... nic:(
ale uz jsem na to prisel, ona se ta zprava jen prebarvi a jde to i vratit... genialni, tohle je prvni apka, ktera umi udelat z prectene zpravy neprectenou, diky:)

ad6/ jj trochu to mate (ze jsou videt v historii s diakritikou)

ad7/ nejsem nonstop pisalek, tak to mi trochu vadi, ale budiz:)

ad8/ neni problem v razeni, ale v tom zobrazeni oddelovacich list s pocatecnim pismenem
priklad: lista s pismenem A, pak nekolik kontaktu zacinajicich A, pak lista s pismenem I a kontakt zacinajici na A, ale s titulem ing., opet lista s pismenem A a dalsi kontakty zacinajici na A.... beda kdyz je tam vic kontaktu s titulem a nejsou hned po sobe:(( tohle je opravdu hodne neprehledne.

ad9/ celkem chapu, jen si zvyknout

Diky


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » stř 27. bře 2019 12:07:54

2 - jo to jsou informace k číslo, poznámky, firma, poznámka ze Smart Notify a možnosti pro číslo, vůbec mně nenapadlo že někdo může mít tak dlouhé poznámky u čísla že mu to bude zabírat desítky řádků, mohl bych to tam omezit třeba maximálně na 3 řádky, to by šlo (koukám že je tam max. 5 řádků, můžete mi na mail poslat screenshot jak to u Vas vypadá?)

3 - na to bych musel udělat ikony přímo z aplikace, to by přes widgety nešlo, zkusim něco vymyslet, já to pouštím jen přes widget

4 - proč se kalendář neukáže to nevim, vybírají se kalendáře ze systému, pokud tam není tak to nepůjde

5 - tohle už je tam od začátku, bral jsem to jako samozřejmost že to bude umět

6 - no když se píšou s diakritikou tak proč je tak neuložit...

7 - já už si taky zvyk :)

8 - tak na to se podívám, to by dělat nemělo, fakt je že mně tituly nezajímají tak je nikde nepíšu, ale zkusim si ho k někomu přidat a otestovat to (tak titul mi to u jména neukazuje, v systémových kontaktech mám jméno dokonce 2x, jednou s ing a jednou bez tak nevim)


D.a.V
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 07. bře 2019 15:27:44
Reputace: 0

Re: Smart Notify

Příspěvek od D.a.V » stř 27. bře 2019 16:53:47

ad2/ u jednoho kontaktu jsem odhadl kolem 50ti radek:(
screenshot zkusim, najdu, nebo udelam nejaky neskodny text:))

ad3/ stale nevim, jestli si rozumime... ve widgetu ty ikony jsou, tzn funkce (zpusob volani aplikace) existuje. Tak jen udelat ikonu se stejnou funkci... (si myslim, nejsem programator)

ad4/ to je divne, ucet exchange je v systemu videt, ostatni aplikace s nim bezne funguji (a mam jich tam vic, neni videt zadny), navic to ukazuje kalendar "telefon" (predpokladam nejake defaulni nastaveni, protoze takovy tam nemam)
jeste mne napada, kontakty mam vyhradne z toho exchange uctu a SN je vidi...

ad5/ nekdy mam delsi vedeni:))

ad6/ jak jsem psal, je to matouci, ale jen otazka zvyku. na funkci to nema vliv:)))

ad8/poslu screen


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » stř 27. bře 2019 17:54:43

Jo nevim jestli jste to zjistil ale text jde zvetsovat gestem, ja to pouzivam u potvrzovacich sms kodu do banky, zvetsim to na max a opisu, je to pohodlny ...

Jinak za chvili hodim na Play aktualizaci kde jsou opraveny nebo doplneny ty veci ze seznamu.

Edit: Tak jsem to hodil na Play, tak za 20 minut to pujde zaktualizovat, doufam ze jsem tam nepridelal nejaky novy chyby :)


robertBA
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 03. zář 2013 7:21:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Y300
Rom: AOSP_MOD_209

Re: Smart Notify

Příspěvek od robertBA » stř 27. bře 2019 20:27:04

Tak nie, nedarí sa pridať kontakt na plochu. Druhá J5 má 6 android, tam vôbec nejde vyvolať ponuku. Na 2017 to stále nejde. Teda, raz sa mi to podarilo, ale iba na Samsung launcher. Asi chyba bude u mňa.


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » stř 27. bře 2019 20:31:02

Ja mam nova launcher a tam to jde


D.a.V
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 07. bře 2019 15:27:44
Reputace: 0

Re: Smart Notify

Příspěvek od D.a.V » stř 27. bře 2019 20:41:42

parada, kontakt je hned prehlednejsi:)
seznam sms rovnez

ucet exchange kalendare stale videt neni, ne ze by mi to trhalo zily (nikdy jsem to nemel), ale prislo mi to sikovne a ted mne mrzi, ze to nejede:)

A ted jsem narazil jeste na jednu divnou vec:
v seznamu kontaktu je nahore podivna ikona pro prepinani abecedniho seznamu a naposledy pouzitych kontaktu jeste pred aktualizaci prepinala dva pohledy na seznam, kdy v jednom stavu ukazovala seznam s tel. cisly a ve druhem s emaily. Nyni ukazuje seznam naposledy pouzitych kontaktu s cisly, nebo abecedni seznam s emaily... tak to asi nema byt, ze?
A jeste dotaz:
v seznamu historie (zpravy, aktivita hovory) jsou kontakty vypisovany ve formatu jmeno-prijmeni. jde to prehodit na prijmeni-jmeno?

a neda mi to a opet dekuju za excelentni support
budete prvni, kvuli komu si do uctu nahodim kartu (i kdyz nerad), abych mohl zaplatit full verzi:)

zvetsovani textu sms je fajn, to jsem pouzival i na vestavenych aplikacich, takze jsem to bral za samozrejme:))


robertBA
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 03. zář 2013 7:21:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Y300
Rom: AOSP_MOD_209

Re: Smart Notify

Příspěvek od robertBA » stř 27. bře 2019 20:44:30

Raz som kontakt pridal, potom už nie. Chybu teda nepripisujem aplikácií. Zatiaľ nebudem riešiť. Až po prípadnom hard resete, ak má k tomu mobil donúti. Potom dám report. Dík.


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » stř 27. bře 2019 20:56:55

Jasny, v poho


D.a.V
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 07. bře 2019 15:27:44
Reputace: 0

Re: Smart Notify

Příspěvek od D.a.V » čtv 28. bře 2019 8:21:29

ja si vcera nevsiml, ze v aplikacich pribyly dalsi ikony... parada, to je ono.
Jen to malicko hapruje, vypada to, ze se nespousti aplikace s presne definovanym parametrem (sms, klavesnice,...), ale spis posledni stav:(


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » čtv 28. bře 2019 8:31:26

Na Telefon je vytaceni cisel, na Nova zprava je psani SMS, pousti se Vam neco jinyho?


D.a.V
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 07. bře 2019 15:27:44
Reputace: 0

Re: Smart Notify

Příspěvek od D.a.V » čtv 28. bře 2019 11:39:50

ano, mam dojem, ze se pousti posledni okno SN. tzn. kdyz si otevru seznam poslednich udalosti, vyskocim z SN a stisknu cevenou ikonu telefonu, otevre se opet seznam poslednich udalosti.


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » čtv 28. bře 2019 11:54:17

Jo už to vidim, pokud se ze smart notify vyskočí třeba přes home tlačítko tak se aplikace neukončí a při kliknutí na ikonu Telefon se aplikace
jen hodí do popředí. Já to opravim.


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » čtv 28. bře 2019 20:29:08

Tak jsem to jeste poupravil, nasel sem tam vic chyb tak to snad bude OK.

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 984
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Smart Notify

Příspěvek od Marek.P » pát 29. bře 2019 12:28:53

Tento obrázek mi vyskočil při spuštění bankovní aplikace.
Screenshot_2019_03_29_12_23_59.jpg
Screenshot_2019_03_29_12_23_59.jpg (925.86 KiB) Zobrazeno 1087 x
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » pát 29. bře 2019 13:15:21

Podle mně je to tím, že aplikace má práva na přístup k SMS a k hovorům, což ale musel podle svých nových pravidel schválit Google a jak jsem už psal nebylo to nic jednoduchýho...

Každopádně člověk musí u instalace aplikací přemejšlet a ne si do telefonu instalovat každou kravinu která hlavně že je zadarmo...

Edit: Každopádně teď mně napadlo, že jim asi napíšu ať přestanou mojí aplikaci označovat jako nebezpečnou, já se do nich tak nese...


D.a.V
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 07. bře 2019 15:27:44
Reputace: 0

Re: Smart Notify

Příspěvek od D.a.V » úte 02. dub 2019 9:13:52

mel jsem trochu jine starosti, tak jsem se odmlcel.
Diky za posledni opravu, ikony funguji jak maji:)

Ale aby to nebylo tak pozitivni, mam tu jeste jednu hnidu...
pokud vyhledavam kontakt postupnym zadavanim pismen, do radku se vypisuji cislice... to je v poradku, pod klavesnici se zobrazuje vyfiltrovany seznam kontaktu, ze ktereho si vyberu a vytocim... stale v poradku, ale po skonceni hovoru chci vyhledat jiny kontakt a musim predchozi hledani (zadane cislice) vymazat. To je trochu opruz.
A jako dalsi namet, pri tomto vyhledavani umeji jine aplikace nabizet jako prvni, kontakty nedavno pouzite. Slo by to take?

Co ten exchange kalendar? nenasel jste nejaky duvod, proc neni videt?


D.a.V
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 07. bře 2019 15:27:44
Reputace: 0

Re: Smart Notify

Příspěvek od D.a.V » úte 02. dub 2019 9:24:08

a jeste mi vypadla jedna vec

prichozi hovor, vyskoci info s kontaktem a zobrazuji se stejne detaily, ktere jste omezil v nahledu kontaktu. Tady si myslim ze to jen uplne zbytecne nafukuje okno kontaktu. Bohate staci (alespon mne), ze tam je nazev firmy (mohl by byt vyraznejsi - bold ci barva), to je velky problem ostatnich aplikaci. Zatim jsem nevidel zadnou, ktera to umi, vzdy jsem to resil nejakymi doplnky, ktere obcas fungovaly:(

Pekny den preji


Autor tohoto vlákna
lazy
Androiďák!
Příspěvky: 482
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Smart Notify

Příspěvek od lazy » úte 02. dub 2019 10:01:30

Tu poznamku si vypnete v nastaveni Volani

To cislo smazat pri volani je to nejmensi, to udelam, ty posledni volany zkusim jak to bude v tom hledani vypadat

Na ten exchange kalendar jsem nekoukal protoze ho nemam... tak si ale vytvorte novy standartni jen treba na ty hovory a do nej si to ukladejte

No a co rikate na ty dve pismena v ikone? :)

Obrázek


D.a.V
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 07. bře 2019 15:27:44
Reputace: 0

Re: Smart Notify

Příspěvek od D.a.V » úte 02. dub 2019 10:32:31

jestli to je TA poznamka, tak jsem to vypnul a cekam, az nekdo zavola:)

kalendar jsem si puvodne vytvoril na CALDAV serveru, a kdyz to nefungovalo, chtel jsem to zkusit na exchange uctu. Pak v nabidce vidim nejaky kalendar TELEFON - predpokladam, ze to je zalezitost SN (jinde takto nazvany kalendar nevidim - a nic to nedela), no a pak kalendare google (z principu ucty google nepouzivam, ale asi to zkusim). Jeste muzu zkusit vytvorit lokalni, ale to nedostanu nikam jinam, ale zkusim to jako prvni.

ikony mam pouze jednopismenne, ale pouzivam zobrazeni seznamu, ne dlazdice. Nicmene dobre, to jednopismenne mi vzdy prislo divne:)

a stale nechapu to prepinani v seznamu kontaktu - takova divna ikona, jako vizitka... zobrazi seznam:
1/ jmena a tel. cisla (pokud je jich vic) - asi nezobrazuje kontakty bez cisla a u nekterych kontaktu nezobrazuje ikonu
2/ jmena a emailove adresy (pokud je jich vic) - asi nezobrazuje kontakty bez emailu a zobrazi ikony u tech, co v predchozim pripade nezobrazil

Odpovědět

Zpět na „Komunikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 2 hosti