Jiayu G4 - obecná diskuzeJiaYu G4S octa-core

Odpovědět

barnyw
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: pon 18. bře 2013 21:35:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 mini GT-I9195

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od barnyw » stř 02. zář 2015 22:55:34

CyanogenMod 12.1 (Android 5.1.1): rusáci už to mají taky (nezkoušel jsem)
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=684988




Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8438
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T 128GB
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od unavix » čtv 03. zář 2015 6:01:30

Jaký je tam sdk? 21 nebo 22?

Tap 1+1
SLEVOVÉ KUPONY NA ZBOŽÍ Z GEARBEST POUZE NA MÉM WEBU A PROFILECH NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍ!


dežo
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: stř 03. říj 2012 9:50:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: jiayu g4s

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od dežo » ned 06. zář 2015 8:21:56

ako je to s rýchlostou telefonu na tej CyanogenMod 12.1 ROMke?
nepostrehli ste pokles výkonu telefónu, prípadne výdrž batérie?
už dlho mám MIUI ale u kamosa som skusal nový 5tkový android a riadne sa mi páčil


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » čtv 10. zář 2015 8:41:14

Ahoj,
mám problém s novým Jiayu G4S. Od doby co jsem do něj strčil SIM tak mi vypadává signál, resp. v práci když sedím na místě, mám signál maximální, data jdou vše je ok, ale jakmile jdu do centra města a domů, začne to vyhledávat síť a buď ji to najde a mám dvě čárky ze 4 nebo jen jednu a nebo to po chvilce vypadne a nenajde síť vůbec. Někdy se to chytí když restartuji telefon. Včera jsem i vyměnil u operátora SIM za novou (nyní používanou), která v prehistorickém ericsonu normálně ihned naběhne a mám skoro pořád max signál (funguje i jinde). Přijde mi, jako by asi anténa v telefonu byla nějaká slabá či co a v práci prostě sedím někde blíž zdroje signálu, ale nejsem žádný odborník.

Jinak jsem z Liberce, zatím jsem s novým tel nebyl jinde, než zde v centru města a pak asi 1 km od centra.

Jaký z toho máte dojem? Mám telefon vrátit nebo jít ještě k operátorovi (ale tam dělají nějaký mladý kočenky, pochybuju, že budou technický typy :D )že mi to takhle hapruje ? nemůže to být nějakými podporovanými frekvencemi pásma nebo tak něco ? Nebo mám telefon vrátit a vyměnit za jiný kus ? (mám na to čas do 17.9. ve lhůtě 14 dní).

Omlouvám se pokud sem můj příspěvek typově nepatří, ale nemám se koho jiného zeptat, než tu.

díky

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8438
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T 128GB
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od unavix » čtv 10. zář 2015 9:26:39

Operátor nebude řešit problém Tvého telefonu. Maximálně Ti vymění Sim a poradí aby si zkusil jiný telefon. Pokud to bude lepší tak je vadný telefon.

Tap 1+1
SLEVOVÉ KUPONY NA ZBOŽÍ Z GEARBEST POUZE NA MÉM WEBU A PROFILECH NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍ!



buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » čtv 10. zář 2015 9:31:47

unavix píše:Operátor nebude řešit problém Tvého telefonu. Maximálně Ti vymění Sim a poradí aby si zkusil jiný telefon. Pokud to bude lepší tak je vadný telefon.

Tap 1+1

mě šlo spíš o první část mého příspěvku, co na to říkáte, to že mi operátor "neopraví" telefon mě bylo tak nějak dopředu jasné... takže se zdá, že nejlepší variantou bude vrátit telefon a zkusit jiný kus ...


roy100
Droid
Příspěvky: 1522
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od roy100 » čtv 10. zář 2015 9:34:31

Zkontroluj jestli nemáš nastaveno pouze 3G síť, popřípadě vyzkoušej chování v nastavení pouze 2G síť.


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » čtv 10. zář 2015 9:46:27

roy100 píše:Zkontroluj jestli nemáš nastaveno pouze 3G síť, popřípadě vyzkoušej chování v nastavení pouze 2G síť.

toto jsem již vše otestoval za poslední tři dny, kdy jsem neustále laboroval s těmito dvěma volbami - volby mám buď "pouze 3g síť" nebo "automaticky 2g/3g síť" ...možnost fest nastavit 2g tam nemám.... každopádně na stabilitě a síle signálu to nic nezmění, stále se to chová tak jak popisuji...


roy100
Droid
Příspěvky: 1522
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od roy100 » čtv 10. zář 2015 9:53:33

Tak pouze 2G síť se nastavuje tak, že natvrdo vypneš 3G, je to řádek menu nad volbou 2/3G, aktivovat 3G, zaškrtnout VYPNOUT. Test musíš udělat protože to co jsi zkoušel vždy hledá přednostně 3G a pokud je signál špatný chová se to jak popisuješ. Pokud bude i v nastavení jen 2G signál vypadávat má telefon problém a reklamuj, pokud ne tak je anténa ok a problém je v signálu.
Naposledy upravil(a) roy100 dne čtv 10. zář 2015 9:58:35, celkem upraveno 2 x.


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » čtv 10. zář 2015 9:56:39

roy100 píše:Tak pouze 2G síť se nastavuje tak, že natvrdo vypneš 3G. Test musíš udělat protože to co jsi zkoušel vždy hledá přednostně 3G a pokud je signál špatný chová se to jak popisuješ. Pokud bude i v nastavení jen 2G signál vypadávat má telefon problém a reklamuj, pokud ne tak je anténa ok a problém je v signálu.

díky za radu, během dnešního dne otestuji, i cestou domů a doma. A když to bude tedy varianta B a problém nebude v telfonu ale v signálu, co to pro mě znamená ? ;-)

edit : ted jsem vypl 3g natvrdo, dle tvého tipu, síť okamžitě nalezena a mám 3-4 čárky. Otázkou bude co to udělá cestou a pak doma, zda to bude vypadávat či nenalézat síť. Pokud se to tedy bude chovat stejně, telefon zapošlu zpět s tím že zlobí signál a anténa....


roy100
Droid
Příspěvky: 1522
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od roy100 » čtv 10. zář 2015 10:05:24

Svůj předchozí post jsem ještě upravil o místo kde to máš vypnout,ale vidím, ze si to už nalezl. Znamená to ze buď si budeš stěžovat u opa, což bude asi na nic, nebo ho změníš, nebo budeš na 2g only a 3G zapneš jen když budeš potřebovat, stejně je tato varianta lepší pro výdrž baterie. Chtělo by to vyzkoušet chování telefonu v místě kde je dobrý 3g signál, třeba podle dalšího founu se stejným operátorem, aby bylo porovnání.


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » čtv 10. zář 2015 10:10:24

roy100 píše:Svůj předchozí post jsem ještě upravil o místo kde to máš vypnout,ale vidím, ze si to už nalezl. Znamená to ze buď si budeš stěžovat u opa, což bude asi na nic, nebo ho změníš, nebo budeš na 2g only a 3G zapneš jen když budeš potřebovat, stejně je tato varianta lepší pro výdrž baterie. Chtělo by to vyzkoušet chování telefonu v místě kde je dobrý 3g signál, třeba podle dalšího founu se stejným operátorem, aby bylo porovnání.
jak píši v prvním příspěvku, v práci, kde je asi místo s dobrým 3G signálem (což mi moc nedává smysl, protože na předchozím S4mini jsem tu sice byl v 3G síti, ale třeba data šly spíš na H/Edge a 3G jen občas, bohužel už nevím jak jsem to tam měl přesně nastavené ale myslím, že operator byl na automatiku) mi to takhle jak popisuji nezlobí, jen když se hnu směrem do centra a pak doma popř v okolí domova. Každopádně o víkendu jedu 20 km dále na vesnici, tak to tam podrobím ještě testu... když to bude stále haprovat, pošlu to ve lhůtě 14 dní zpět.

popř. Obnova továrního nastaveni je asi k ničemu že....


roy100
Droid
Příspěvky: 1522
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od roy100 » čtv 10. zář 2015 10:20:32

Tak ta uškodit nemůže, nikdy nevíš co za odborníka do toho vrtalo před prodejem, btw kde jsi kupoval? ale prvně to otestuj s tím 2G only ať víš co to dělá.


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » čtv 10. zář 2015 10:53:18

roy100 píše:Tak ta uškodit nemůže, nikdy nevíš co za odborníka do toho vrtalo před prodejem, btw kde jsi kupoval? ale prvně to otestuj s tím 2G only ať víš co to dělá.
ok děkuju za rady. Právěže jsem kupoval v here-shop kde tam šoupli custom ROM Salamander 1.2 rovnou místo Jiayu origo (prý kvůli komplet počeštění)... ale SW resp obsah rom by na silu anteny vliv mit neměl ne? či ano ?

nebo mě ještě napadlo dát tam origo ROM z needrom.com ? jednu tam mají... to že by to bylo v AJ by mi nevadilo ... ale to jsem nikdy nedělal zatím ;) Ale zas do toho nechci zbytečně vrtat, když to mohu vrátit ve lhůtě 14 dnů, to se mi vyplatí asi víc...

kde bysmi doporučil nákup Jiayu G4S, kdybych to vrátil a dostal prachy zpět ? Protože ten telefon se mi moc líbí, HW-výkon i pamět, baterka-výdrž, hudba (Yamaha chip) atd.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od Tomáš Kubec » čtv 10. zář 2015 11:07:03

Samozřejmě že to může být romkou, tedy hlavně rádiem v ní.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » čtv 10. zář 2015 11:48:04

roy100 píše:Tak ta uškodit nemůže, nikdy nevíš co za odborníka do toho vrtalo před prodejem, btw kde jsi kupoval? ale prvně to otestuj s tím 2G only ať víš co to dělá.

ještě jsem zapomněl uvést, že v S4 mini funguje 3G naprosto normálně a nic nevypadávalo tímto způsobem (samozřejmě pokrytí při spuštění dat bylo tak různě někdy H/3G někdy i E... )


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » čtv 10. zář 2015 13:22:19

Tomáš Kubec píše:Samozřejmě že to může být romkou, tedy hlavně rádiem v ní.
zeptám se Vás jestli mohu, když mi tam e-shop flashoval Salamander ROM 1.2 a já si ji komplet zazálohuji bokem a zkusím flashnout origo ROM ... když se tim nic nezmění a reflashnu zpět tu z e-shopu co jsem si zazálohoval ... neztratím záruku ? resp. pozná e-shop, že jsem s tím něco robil (flashoval jinou a vracel tu jimi instalovanou) ? neměl by ne ?

děkuji

Uživatelský avatar

Telewest
Robot
Příspěvky: 804
Registrován: pát 05. dub 2013 8:14:15
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: momentalne_JIAYU_G4S
Mobil 2 / ROM: &many other cellphone devices
Tablet: Ainol Novo7 Fire / CM 11
Tablet 2 / ROM: Ainol Novo10 Hero / CM 10.2

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od Telewest » čtv 10. zář 2015 15:45:32

nespozna nic..zrob si backup salamandra cez TWRP recovery a skus tu stock romku...som aj ja zvedavy na vysledok,aj ked dost pochybujem ze to pomoze


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » čtv 10. zář 2015 15:47:12

Telewest píše:nespozna nic..zrob si backup salamandra cez TWRP recovery a skus tu stock romku...som aj ja zvedavy na vysledok,aj ked dost pochybujem ze to pomoze
udělal jsem bckup přes ROMmanager ... tomu TW...nejak nerozumim :) jsem na to BFU

Uživatelský avatar

Telewest
Robot
Příspěvky: 804
Registrován: pát 05. dub 2013 8:14:15
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: momentalne_JIAYU_G4S
Mobil 2 / ROM: &many other cellphone devices
Tablet: Ainol Novo7 Fire / CM 11
Tablet 2 / ROM: Ainol Novo10 Hero / CM 10.2

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od Telewest » čtv 10. zář 2015 16:08:51

najistejsi je nandroid backup s nvram cez spominane recovery,alebo este cez MTK DroidTools...RomManager myslis apk v telefone??


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » čtv 10. zář 2015 18:45:07

Telewest píše:najistejsi je nandroid backup s nvram cez spominane recovery,alebo este cez MTK DroidTools...RomManager myslis apk v telefone??
jj app v tel


roy100
Droid
Příspěvky: 1522
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od roy100 » čtv 10. zář 2015 22:30:58

Tak v tom shopu slušně kecají, stock ROM JiaYu je počeštěná, žádný problém s lokací nemá, kdo ví co a proč tam nacpali. Jinak kde v Česku koupit bohužel neporadím, já je bral a Pandě a u TalkBox, vše ok.


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » pát 11. zář 2015 7:04:05

hmm tak úplně stejně to zlobí i na pouze 2G ...vrátím tedy tel zpět to vidím... co se s tím budu crcat ... možná zkusím v sobotu tu jinou ROM ...

Uživatelský avatar

millcek
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: úte 26. srp 2014 21:44:24
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od millcek » sob 12. zář 2015 21:43:53

Kdyby (smazáno)
EDIT by jumbo78: Na tohle tu máme bazar mají pošli SZ, do vlákna to nepatří! Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuj je!


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » ned 13. zář 2015 18:03:00

tak jsem zkusil tři různé rom z needrom kompatibilni s G4S a furt stejné chování signálu... = vrátím zpět

Uživatelský avatar

|Mio|
Robot
Příspěvky: 870
Registrován: ned 15. črc 2012 9:13:49
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Ulefone Power 3
Mobil 2 / ROM: iNew U3 + Power 2

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od |Mio| » pon 14. zář 2015 18:59:00

Vrat rucne jen baseband, vraceni cele rom nemusi pomoct jestli ho neprepise.


buzuluq
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 10. zář 2015 8:31:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G4S
Rom: 4.4.2 OFFIC

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od buzuluq » stř 16. zář 2015 19:45:17

tak mám nový kus, všechno fungovalo krásně do doby, než jsem omylem ve "správě SIM" dal deaktivovat SIM, od té doby již toto pole zašedlo a nelze do něj vůbec vlézt, po zapnutí telefon hlásí SIM nenalezana ve slotu 1 ani 2 ... tovarni nastaveni nepomohlo, jinou SIM mi to tez nevezme .. v jiném telefonu mi normálně funguje...

já už z toho mám záchvat.. proč mi nic nemůže fungovat normálně ?


dencu.bel
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 09. říj 2014 19:00:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: zopo zp700

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od dencu.bel » stř 16. zář 2015 20:21:41

Pani, mam nove Jiayuz G4S a hned mam prvy problem, po nainstalovani hry drift zone mi zacal mobil sekat, pripadne sekol v hre a nereagoval na nic, musel som vytiahnut baterku, to iste pri hre asphalt 8, po min tak sekne ze ho vrati nazad do menu, alebo zamrzne tak ze treba vytiahnut bateriu :( je to na reklamaciu?

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8438
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T 128GB
Kontaktovat uživatele:

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od unavix » stř 16. zář 2015 21:43:07

Není. Hry nemusí být optimalizované pro mtk které je v G4S. Napiš o tom problému autorovi hry.

Tap 1+1
SLEVOVÉ KUPONY NA ZBOŽÍ Z GEARBEST POUZE NA MÉM WEBU A PROFILECH NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍ!


dencu.bel
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 09. říj 2014 19:00:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: zopo zp700

Re: JiaYu G4S octa-core

Příspěvek od dencu.bel » stř 16. zář 2015 22:23:06

a nemal by som to aktualizovat na 4.4.4? nemoze byt problem tam? mam 4.2.2

Odpovědět

Zpět na „Jiayu G4 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host