Jiayu G4 - obecná diskuzenefunkcni gps

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
onehejhula
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: ned 14. pro 2014 2:03:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: jiayu g4s

nefunkcni gps

Příspěvek od onehejhula » pon 22. pro 2014 15:55:08

zdravim mam rom mgv8 a vubec mi nejde gps a zkusil jsem snad vsechno podle navodu.nevim jestli vubec funguje.nemate nejakou radu.





mlenak
Stálý androiďák
Příspěvky: 90
Registrován: stř 13. říj 2010 20:49:59
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 7 lite

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od mlenak » pon 12. led 2015 9:50:39

Měl jsem stejnej problém. Některým kouskům nefunguje GPS u některých vydání STOCK ROM. MG v8 vychází z nejnovější STOCK ROM, u které zase v Jiayu podělali co u předchozího vydání opravili. Řešením je použít MG v7, která vychází z předposlední STOCK ROM a tam mi GPS funguje :?

Uživatelský avatar

millcek
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: úte 26. srp 2014 21:44:24
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od millcek » čtv 15. led 2015 11:27:20

Nepodařilo se mi na žádné romce GPS rozchodit tak, aby byla použitelná. Řeším externím Bluetooth modulem od Nokie.


janco111
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 14. led 2013 9:39:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4 ADVANCED BLACK

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od janco111 » ned 24. kvě 2015 22:40:50

kto vie ako zmenit defaultnu GPS polohu v systéme z činy na európu ? tak aby tam ostala aj po reštarte


roy100
Droid
Příspěvky: 1522
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od roy100 » pon 25. kvě 2015 0:03:35

Každý, návodů jsou tu desítky. Stručně, root, faster GPS, GPS test a je to. celkem cca 30 sekund času.



janco111
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 14. led 2013 9:39:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4 ADVANCED BLACK

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od janco111 » pon 25. kvě 2015 13:37:09

ja potrebujem aby to ostalo aj po reštarte... lebo ked to reštartujem tak je tam zase čína


roy100
Droid
Příspěvky: 1522
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od roy100 » pon 25. kvě 2015 13:46:31

Nó však tento postup ti to zajistí, pokud ovšem nepleteš restart s továrním nastavením.


janco111
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 14. led 2013 9:39:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4 ADVANCED BLACK

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od janco111 » pon 25. kvě 2015 13:57:08

nepletiem... ked restartujem mobil otvorím mobile uncle tool.... dám location based service... dám mapu...a tam dám my location tak mi vždy ukáže taipei
uploadfromtaptalk1432558618246.png
uploadfromtaptalk1432558618246.png (555.44 KiB) Zobrazeno 2089 x


roy100
Droid
Příspěvky: 1522
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od roy100 » pon 25. kvě 2015 22:55:42

Neřeš mapu, řeš co máš napsáno v GPS config. Pokud ti tam mizí Evropa a ntpczserver, pak je někde chyba, myslím, ale že to tam bude ok.


janco111
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 14. led 2013 9:39:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4 ADVANCED BLACK

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od janco111 » úte 26. kvě 2015 18:58:13

ale prečo ked dám my position mi tam hodí taipei ? včera som mal nachvíľu zapnutú gps.... medzitym som mobil nerestartoval...a dneska ked som dal my position do kedy mi nenašlo satelity.... bola včerajšia poloha... ale ked restartnem mobil zase tam nabehne taipei... ide aj o to že ked je tam čína trvá dlho do kedy sa fixne poloha... ale ked uz fixlo polohu napríklad včera a mobil nebol restartovany opetovnu polohu našlo rýchlo.... preto chcem zmenit defaultnu polohu v systéme z číny na slovensko.... ked niekto vie kde v systéme to upraviť nech poradí ďakujem


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16583
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 199
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od ludekbrno » úte 26. kvě 2015 21:50:07

Žádná defaultní poloha v systému není. Tu polohu nezjišťuje telefon, ale servery Google na základě databáze pozic wifi vysílačů a základnových vysílačů operátora. A stává se to, když máš nový telefon nebo nový wifi router, na kterém ještě žádný androidí telefon nebyl připojený nebo přesněji řečeno byl třeba při testování routeru ve fabrice v asii. Musíš tomu dát chvíli čas, než si google servery všimnou, že router už není v asii. Pomůžeš tomu nejlíp tak, že telefon necháš připojený na wifi vyjdeš s ním na balkon, zapneš GPS a necháš fixnout polohu. Když to uděláš několikrát denně, tak si servery google upraví v databázi polohu tvého routeru a za 1-2 týdny by ti to už nemělo ukazovat Taipei.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


janco111
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 14. led 2013 9:39:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G4 ADVANCED BLACK

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od janco111 » úte 26. kvě 2015 22:55:35

mobil mam uz skoro dva roky na tej istej wifi sieti a dajak sa to samo neopravilo a asi ani neopraví tak že asi musí biť iné riešenie


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16583
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 199
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od ludekbrno » stř 27. kvě 2015 7:59:56

Není jiné řešení, telefon žádnou defaultní polohu nemá. Jakou polohu ti to ukáže, když jsi na mobilních datech a ne wifi?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


roy100
Droid
Příspěvky: 1522
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: nefunkcni gps

Příspěvek od roy100 » stř 27. kvě 2015 10:51:06

Řešíš zbytečnosti, pusť si nějakou normální apku na polohu a uvidíš kde tě lokalizuje. U té mapy v Mobile uncle to nejspíš ukazuje jako výchozí bod kancelář autora programu.

Odpovědět

Zpět na „Jiayu G4 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti