Jiayu G4 - obecná diskuzePřipojení jen k jednomu vysílači GSM

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mika666
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 09. říj 2015 9:38:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Alcatel OT-997D
Mobil 2 / ROM: JIAYU G4S

Připojení jen k jednomu vysílači GSM

Příspěvek od mika666 » pát 09. říj 2015 9:50:17

Zdravím, mám takový zvláštní problém. G4S se registruje v síti O2 jenom na vysílač (BTS), když jsem doma! Pokud odjedu pryč z domu, tak se už na žádný jiný vysílač (bunku BTS) nepřipojí. Zkoušel tovární nastavení - nepomohlo, přepínání 3G/2G - nepomohlo.
Co mám ještě vyzkoušet? Díky





Autor tohoto vlákna
mika666
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 09. říj 2015 9:38:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Alcatel OT-997D
Mobil 2 / ROM: JIAYU G4S

Re: Připojení jen k jednomu vysílači GSM

Příspěvek od mika666 » pát 09. říj 2015 9:58:20

mika666 píše:Zdravím, mám takový zvláštní problém. G4S se registruje v síti O2 jenom na vysílač (BTS), když jsem doma! Pokud odjedu pryč z domu, tak se už na žádný jiný vysílač (bunku BTS) nepřipojí. Zkoušel tovární nastavení - nepomohlo, přepínání 3G/2G - nepomohlo.
Co mám ještě vyzkoušet? Díky
Jenom doplnění - doma mě všechno funguje v pohodě, 2G/3Gt, mob.data. Ale jakmile odjedu z domu, telefon se už na jinou buňku BTS nepřipojí.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11043
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 270
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Připojení jen k jednomu vysílači GSM

Příspěvek od Jumbo78 » pát 09. říj 2015 13:17:53

A to musíš citovat předchozí svůj příspěvek a ještě přidávat další? Editace funguje...

K tvému problému - když dáš čistě jen 2G, tak vůbec nic? (Ptám se pro upřesnění)
Protože pokud se na jednu BTS připojí, není důvod, aby se nepřipojil na další...
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Autor tohoto vlákna
mika666
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 09. říj 2015 9:38:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Alcatel OT-997D
Mobil 2 / ROM: JIAYU G4S

Re: Připojení jen k jednomu vysílači GSM

Příspěvek od mika666 » pát 09. říj 2015 13:51:44

Jumbo78 píše:A to musíš citovat předchozí svůj příspěvek a ještě přidávat další? Editace funguje...

K tvému problému - když dáš čistě jen 2G, tak vůbec nic? (Ptám se pro upřesnění)
Protože pokud se na jednu BTS připojí, není důvod, aby se nepřipojil na další...
Sorry, příště si dám pozor :oops:
I když 3G vypnu tak nic. Dám - Sítový operátoři - Vybrat ručně nebo Zvolit automaticky - tak nic, vyskočí hláška "Při vyhledávání sítí došlo k chybě" ale přijedu domů a všechny sítě naskočí v pohodě.


roy100
Droid
Příspěvky: 1519
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Připojení jen k jednomu vysílači GSM

Příspěvek od roy100 » pát 09. říj 2015 14:38:28

Sakra chlape, předchozí příspěvek se necituje, přečti si pravidla fóra. :facepalm:
Jiného operátora si zkoušel? Jak starou máš sim?



Autor tohoto vlákna
mika666
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 09. říj 2015 9:38:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Alcatel OT-997D
Mobil 2 / ROM: JIAYU G4S

Re: Připojení jen k jednomu vysílači GSM

Příspěvek od mika666 » pát 09. říj 2015 15:00:58

Sim O2 mám cca 2 roky a zkoušel jsem Tmobile starou asi 4 roky a ta taky nefungovala.


roy100
Droid
Příspěvky: 1519
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Připojení jen k jednomu vysílači GSM

Příspěvek od roy100 » pát 09. říj 2015 15:35:27

No pro začátek bych zkusil vyměnit to O2 za novou kartu, popřípadě vzít na zkoušku nějakou zdarma, aby byla nová, třeba Vodafone nebo kaktus, ta je myslím za 10kč. Předpokládám žes vyzkoušel oba sloty.


Autor tohoto vlákna
mika666
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 09. říj 2015 9:38:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Alcatel OT-997D
Mobil 2 / ROM: JIAYU G4S

Re: Připojení jen k jednomu vysílači GSM

Příspěvek od mika666 » pát 09. říj 2015 15:49:16

Ano, zkoušel jsem oba sloty.
OK, seženu novou sim a dám vědět.


Autor tohoto vlákna
mika666
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 09. říj 2015 9:38:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Alcatel OT-997D
Mobil 2 / ROM: JIAYU G4S

Re: Připojení jen k jednomu vysílači GSM

Příspěvek od mika666 » stř 14. říj 2015 8:33:56

Takze jsem zkusil uplne nove sim Kaktus (Tmobile) a Oskarta (Vodafone), prohazoval v obou slotech a nic, mimo domov nenalezena zadna sit. Ale doma vsechno OK 2G/3G, atd.

Pomohlo by nahrat novou ROMku? Jeste jsem to nikdy nedelal, tak to alespon vyzkousim.


upraveno: 15.10.2015 9.40

Tak jsem teda flesnul ROM na Chilapos Rom http://www.needrom.com/download/chilapos-rom-2/, obnoveni IMEI ze zalohy, hard reset, faktory reset a nic, furt stejne -nenalezena zadna sit-. System je krasne svizny, wifi funguje.

Ze by HW problem, ale proc me sit doma na jedne bunce funguje a jinde nee :?

Co bych jeste mohl vyzkouset, diky za radu.

Odpovědět

Zpět na „Jiayu G4 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host