ZTE V967S - Obecná diskuzeSystém nenaběhne...

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mattithjah
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 10. pro 2013 18:29:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V967s

Systém nenaběhne...

Příspěvek od mattithjah » pon 30. led 2017 10:37:14

Vážení, velmi děkuji, pokud mi pomůžete vyřešit následující problém:

Problém: Telefon normálně fungoval, ale byl téměř vybitý, tak jsem ho vypnul a nechal nabíjet. Následně jsem ho chtěl zapnout (byl připojen usb k PC), ale nezapnul se, pouze donekonečna načítal. Odpojil jsem jej od PC, vypnul, pokusil se zapnout znovu, se stejným výsledkem. Vynul jsem ho, vyjmul baterii, opět nic. Toto jsem několikrát opakoval v různém pořadí. Nakonec jsem zapnul recovery mode a vyzkoušel postupně všechny funkce s průběžným pokusem o zapnutí. Nic. Nakonec jsem dal factory reset. Nic. Takže telefon je momentálně ve stavu, kdy se nezapne, pouze do nekonečna načítá. Do recovery modu se dostanu. Přestal ale nabíjet baterii - po připojení k nabíječce svítí display, ale procenta nepřibývají.





ATG Droid
Robot
Příspěvky: 902
Registrován: ned 21. srp 2016 2:28:37
Reputace: 89
Typ mobilu / ROM: GS7 Edge [LOS 14]
Mobil 2 / ROM: XRN3P SE [Vždy poslední syncnuté repo od DU]

Re: Systém nenaběhne...

Příspěvek od ATG Droid » pon 30. led 2017 11:11:11

HW problém... Záruku máš?
V SZ odpovídám pouze na otázky směřující přímo na mě. Pro technické otázky je zde fórum a Google vyhledáváč. Děkuji za pochopení.


Autor tohoto vlákna
mattithjah
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 10. pro 2013 18:29:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V967s

Re: Systém nenaběhne...

Příspěvek od mattithjah » pon 30. led 2017 12:55:45

ATG Droid píše:HW problém... Záruku máš?
HW problém? A v čem by měl spočívat? Z plně funkčního stavu jsem ho vypnul, pak nabíjel, tak, jak ho nabíjím vždycky, a následně již nezapnul. Co se tam mohlo HW pokazit? Já si myslím, že je to SW problém...


Autor tohoto vlákna
mattithjah
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 10. pro 2013 18:29:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V967s

Re: Systém nenaběhne...

Příspěvek od mattithjah » pon 30. led 2017 13:00:07

ATG Droid píše:HW problém... Záruku máš?
A záruku už nemám, samozřejmě, u tohoto starého kousku :-)

Ale nerad věci hned vyhazuju... když navíc není objektivní důvod, proč by měl být pokažený (nespadl mi, ani nic podobného...)


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16617
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Systém nenaběhne...

Příspěvek od ludekbrno » pon 30. led 2017 13:53:29

To se ale prostě stává, že něco funguje a pak se to pokazí :) Může to být chyba flash paměti. Paměťové buňky se postupně opotřebovávají a když to opotřebení dojde do stavu, že už nelze spolehlivě rozlišit, jestli je v dané buňce uložena "0" nebo "1", systém se zhroutí. Opravit to nijak nejde. Někdy to může krátkodobě zprovoznit flashnutí SW, ale reálně to opravené nebude a brzo to zase chcípne.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.



Autor tohoto vlákna
mattithjah
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 10. pro 2013 18:29:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V967s

Re: Systém nenaběhne...

Příspěvek od mattithjah » pon 30. led 2017 15:51:10

ludekbrno píše:To se ale prostě stává, že něco funguje a pak se to pokazí :) Může to být chyba flash paměti. Paměťové buňky se postupně opotřebovávají a když to opotřebení dojde do stavu, že už nelze spolehlivě rozlišit, jestli je v dané buňce uložena "0" nebo "1", systém se zhroutí. Opravit to nijak nejde. Někdy to může krátkodobě zprovoznit flashnutí SW, ale reálně to opravené nebude a brzo to zase chcípne.
Hmm, to jste mě nepotěšili :-( Asi nic věčného... Nicméně, jak flashnout SW? Něco stáhnout do mobilu na paměťovku a spustit to tam? Android flasher třeba?

Odpovědět

Zpět na „ZTE V967S - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host