LG G2 (D802) - Obecná diskuzeLG G2 - GPS

Moderátor: IQLogic

Odpovědět
Uživatelský avatar

Fers
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 22. čer 2011 16:22:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Defy [green lens] Omni 4.4.2+root 1.2GHz
Mobil 2 / ROM: Honor 8
Bydliště: Brno

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Fers » pát 14. srp 2015 16:15:26

Tak ze zastoupení LG mi odpověděli, že udávaná hodnota TTFF v aplikaci GnssTest 1.2 je v milisekundách, což by ale časově nesedělo s ostatními časovými hodnotami testu... může to prosím někdo potvrdit či vyvrátit.. k přesnosti se ani nevyjádřili.. tolik k podpoře zákaznického servisu LG... :facepalm:





michal.vrzak
Robot
Příspěvky: 751
Registrován: ned 20. úno 2011 19:37:17
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S3

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od michal.vrzak » pát 14. srp 2015 17:27:51

Na podpoře dělají pouze lidi, který jsou naučený na pár odpovědí a nevědí co se s nima děje. Znám to když jsem měl nějaký problém tak mi poradili abych udělal hard reset, přesto že jsem jim psal, že hard reset jsem dělal 3x.
Tam může být klidně cvičená opice.


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Sobmajstr » pon 16. lis 2015 22:30:17

Zdravim. Povedlo se nekomu dlouhodobe opravit tento problem? Ja v tom porad nejak plavu. Zkousel jsem papirky do zadniho krytu, tovarni nastaveni, ruzny apky nic .. Pri jizde autem presnost okolo 10m+, obcas to vypadne. Hruza. Pomohla nekomu reklamace? Horsi je, ze me by uz asi ani tu reklamaci nevzali, kdyz sem hrabal do toho zadniho krytu. Ty papirky mi nejdou poradne sundat, jak jsou tam nalepeny ...

Uživatelský avatar

Tazz1
Droid
Příspěvky: 1387
Registrován: ned 19. čer 2011 16:36:55
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: LG V30
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4 Wi-Fi

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Tazz1 » pon 16. lis 2015 23:50:54

Ještě když jsem měl G2, tak mi pomohla jen výměna zadního krytu. Papírky jsoi dobré, ale ve výsledku dojde jen k poškození a ve výsledku je to ještě horší


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Sobmajstr » úte 17. lis 2015 0:08:48

Jo, kdyz jsem tam ted narval vetsi vrstvu tech papirku, tak je to lepsi. Ale jo, je to reseni na prd. Do takovyho telefonu cpat nejaky papirky .. Uvidim, jak se to bude chovat dal ..



michal.vrzak
Robot
Příspěvky: 751
Registrován: ned 20. úno 2011 19:37:17
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S3

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od michal.vrzak » úte 17. lis 2015 1:12:39

Ahoj, taky mám problém s gps. Satelity najde okamžitě, ale po delší době se rozfixujou. Má někdo podobný problém? Mám takový pocit, že mi to dříve nedělalo.

Uživatelský avatar

Fers
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 22. čer 2011 16:22:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Defy [green lens] Omni 4.4.2+root 1.2GHz
Mobil 2 / ROM: Honor 8
Bydliště: Brno

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Fers » úte 17. lis 2015 6:55:38

Mám pocit, že momentální stanovisko britexu je takové, že dokud není gps úplně KO, tak reklamaci neuznají - reklamoval jsem 2x špatnou gps (chyba polohy přes 10 metrů a při navigaci neustále padá, popř. udává úplně jinou polohu než je skutečná poloha - takže nepoužitelné), ale reklamaci ani jednou neuznali. Z testů mi poslali fotky, jak to zkoušeli v terénu a jak údajně vše funguje... samozřejmě o přesnosti polohy tam nebyla ani zmínka..


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Sobmajstr » úte 17. lis 2015 11:09:32

Tazz1 píše:Ještě když jsem měl G2, tak mi pomohla jen výměna zadního krytu. Papírky jsoi dobré, ale ve výsledku dojde jen k poškození a ve výsledku je to ještě horší
A kde jsi ten nový zadni kryt sehnal? Já mám nějakej objednanej z ebaye, ale kdo ví, jaká to bude kvalita.


Jinak, Už se to zas mírně zhoršilo. Když ale zkusím různě zatlačit nebo prohnout ten roh, kde se GPS konektor na zadním krytu nachází, tak se to zas v mžiku zlepší. Hold je to konstrukčně dobře vymyšlenej telefon .. Taková věc u 8k telefonu prostě dokáže nas...

Uživatelský avatar

Tazz1
Droid
Příspěvky: 1387
Registrován: ned 19. čer 2011 16:36:55
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: LG V30
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4 Wi-Fi

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Tazz1 » úte 17. lis 2015 20:26:29

Normálně, v servise. Uznali mi to jako reklamaci.


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Sobmajstr » čtv 31. pro 2015 15:31:41

Tak sem mel telefon na reklamaci. Zavadu uznali, opravili. GPS je ale ve stejnem stavu, hodne spatnej signal, fix s hodne velkou nepresnosti. V protololu opravy je, ze byla vadna antena a ze ji vymenili .. Takze asi dali jenom novej zadni krit a na zakladovou desku se vykaslali. Z protokolu ale neni jasny, ze by pak vubec tu GPS testovali, coz se divim. Nevite nekdo zda to kontrolujou? Prece kdyz neco opravi, tak by meli zjistit zda to funguje. Asi to pujdu reklamovat znovu s tim, ze to vubec nepomohlo a chci, aby to pokud mozno pak odzkouseli a chci videt nejakej protokol .. Nebo co radite?


otolargik
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 12. led 2016 9:39:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od otolargik » úte 12. led 2016 9:58:48

Ahoj, mám stejný problém s GPS.
Cesta 100km dálnice, výpadek na cca 10% cesty

1. reklamace :
Reklamace uznána: výměna základní desky
Po opravě: Cesta 100km dálnice, výpadek na cca 90%cesty, tudíž ještě horší a nepoužitelné.

2. reklamace:
Natočil jsem video (kamerou v autě s GPS), video dodáno Britexu.
Reklamace uznána a došlo k výměně baterie.
Po opravě: Cesta 100km dálnice, výpadek stejný na cca 90% cesty.

3. reklamace :
Opět jsem natočil video včetně cesty do servisu a na místě jsem stáhl z kamery a předal.
Zažádal o odstoupení od smlouvy. Telefon se choval stejně jako v předchozích případech, ale tentokrát byla reklamace neuznána a žádnou závadu nenašli. Jako důkaz jsem dostal fotky z testování. Po vyzvednutí tel. ze servisu jsem na cca 40min cestě domů GPS nechytil.
Zajímavostí však je, že i když nenašli závadu, dostal jsem na tel. nový zadní kryt.


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Sobmajstr » úte 12. led 2016 10:02:46

Hm, to mi dodava hodne optimismu :-) uz nejakou dobu premyslim se na reklamaci vykaslat a kouknout se po jinym telefonu .. Tenhle tvuj pribeh me v tom jenom utvrzuje ..


michal.vrzak
Robot
Příspěvky: 751
Registrován: ned 20. úno 2011 19:37:17
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S3

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od michal.vrzak » úte 12. led 2016 11:55:14

Já si myslím, že je to prostě firmwarem 5.0.1.


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Sobmajstr » úte 12. led 2016 12:49:02

To si nemyslim, poradne to nejelo ani na 4.4.


michal.vrzak
Robot
Příspěvky: 751
Registrován: ned 20. úno 2011 19:37:17
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S3

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od michal.vrzak » úte 12. led 2016 16:57:34

otolargik píše: Zažádal o odstoupení od smlouvy. Telefon se choval stejně jako v předchozích případech, ale tentokrát byla reklamace neuznána a žádnou závadu nenašli. Jako důkaz jsem dostal fotky z testování. Po vyzvednutí tel. ze servisu jsem na cca 40min cestě domů GPS nechytil.
Zajímavostí však je, že i když nenašli závadu, dostal jsem na tel. nový zadní kryt.
Vůbec mi to u Britexu nepřekvapuje, že to neuznali, protože si chtěl odstoupit od smlouvy a tím si se prohřešil.
Měl si jim říct jak je možný, že to před tím 2x uznali a po 3tí ne, když to vykazuje stejnou závadu.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16598
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 202
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od ludekbrno » úte 12. led 2016 17:43:00

Britexu je naprosto ukradené, jestli je to 2. nebo 3. závada, oni peníze nevrací, to dělá prodejce :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


michal.vrzak
Robot
Příspěvky: 751
Registrován: ned 20. úno 2011 19:37:17
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S3

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od michal.vrzak » úte 12. led 2016 17:47:35

Právě proto to nechápu proč to dělaj. Takhle to vypadá jako, že to jde z jejich peněz.

Uživatelský avatar

Krab
Stálý androiďák
Příspěvky: 133
Registrován: ned 20. říj 2013 15:03:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P9 lite
Bydliště: Valašská Polanka

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Krab » úte 12. led 2016 17:56:24

Před LG G2 jsem měl samsung S3 I9300 tak byla GPS 100 a 1 oproti LG ... bohužel


xSam
Androiďák!
Příspěvky: 306
Registrován: pát 17. pro 2010 11:46:44
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: I 9000

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od xSam » stř 13. led 2016 22:29:54

Telefon mam pres 2 roky s GPS jsem nemel nikdy problem a to jezdim s navigaci v aute denne...
Zajimave...


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Sobmajstr » stř 13. led 2016 22:52:25

Bud rad. Par lidi asi hold nemelo stesti na kus ..


xSam
Androiďák!
Příspěvky: 306
Registrován: pát 17. pro 2010 11:46:44
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: I 9000

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od xSam » čtv 14. led 2016 10:11:10

To ja rad samozrejme jse, jen mi prijde na povazenou, ze nektere kusy jsou bez problemu a nektere takhle blbnou.
Ja za ty dva roky nemam s telefonem nic, zadne zlute fleky, Gps a podobne. Jedina vec, ktera me ted chytla jsou praskliny ramecku...


Mertak
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 18. led 2016 15:25:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 - LP 5.1.1
Mobil 2 / ROM: LG G2 - KK 4.4.2
Rom: AenisMara

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Mertak » pon 18. led 2016 15:47:49

Bohužel problémy s GPS musím také potvrdit. Mám dvě gė dvojky a na jedné to zlobí neskutečným způsobem. Verze 16G jak stock, tak CROM v pořádku a fix prakticky ihned. Verze 32G ani stock, ani CROM, žádný tweak ani modifikace krytu nepomáhá. Ten telefon si žije vlastním životem mi připadá. Jednou to chytne pozici v pořádku, jindy se nedočkám ani za 10min. Kryt jsem dával nový a stejně bez změny. Takže tohle bude opravdu někde v čipu na desce a ne jen problém krytu.
LG G2 D802 16G - KK 4.4.2 | Dorimanx | TWRP
LG G2 D802 32G - LP 5.1.1 | Dorimanx | TWRP


kubikma
Droid
Příspěvky: 2612
Registrován: pon 09. črc 2012 12:29:11
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: LG G2_D802
Rom: CM13

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od kubikma » pon 18. led 2016 16:03:09

Zkus oddelat zadni kryt a k tomu jednomu kontaktu dat medeny dratek a drzet ho rukou pak zkus zapnot GPS nejakou aplikaci kolik a jak rychle ti to najde satelity. Ja to vyresil natrvalo uz :D ale jak popisuju, kdyz jsem to tak udlelal tak sem chytal druzice i doma bez problemu. Jestli ani toto nepomuze pak je to opravdu nekde v cipu. Jinak kdyby si nevedel jsou to ty dva kdyz obratis mobil zadni stranou nahoru vlevo v rohu.


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Sobmajstr » pon 18. led 2016 16:35:51

A jak mas reseny aby si mel ten medenej dratek stale na tom spavnym miste ikdyz mas normalne nasazenej zadni kryt? :-)


Mertak
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 18. led 2016 15:25:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 - LP 5.1.1
Mobil 2 / ROM: LG G2 - KK 4.4.2
Rom: AenisMara

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Mertak » pon 18. led 2016 19:17:48

Jop už jsem zkoušel drátek, ale tel našel pár satelitu, ale nefixnul polohu. Napadla mě dneska jedna věc, tak ozkouším a dám vědět případně i s návodem.

Udělám malou cívku z měděného pásku a zkusím to přidělat na místo původních kontaktů, aby se to vešlo pod kryt.

Přidám pár fotek i s tím drátkem až budu na PC.
LG G2 D802 16G - KK 4.4.2 | Dorimanx | TWRP
LG G2 D802 32G - LP 5.1.1 | Dorimanx | TWRP


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Sobmajstr » pon 18. led 2016 19:21:17

Jo to jsem taky zkousel, chvili to slo .. Ale mel sem hodne velkem problem s mistem, kryt nesel doklapnout .. Zkoncilo to doku.venym krytem :-)


kubikma
Droid
Příspěvky: 2612
Registrován: pon 09. črc 2012 12:29:11
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: LG G2_D802
Rom: CM13

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od kubikma » pon 18. led 2016 22:08:43

Pardon, ja nenapsal ze ten kryt tam nedavam, proste k tem kontaktum prilozim dratek asi 15cm dlouhej a drzim ho na kontaktech prsty. Nebo sem tenkej i zahakl a trosku pridrzel, obratil mobil a vyzkousel signal ze satelitu a reknu, ze to bylo uplne o necem jinem hlavne venku.


Mertak
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 18. led 2016 15:25:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 - LP 5.1.1
Mobil 2 / ROM: LG G2 - KK 4.4.2
Rom: AenisMara

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od Mertak » úte 19. led 2016 23:28:25

Dneska jsem zkoušel několik způsobů jak drátek, tak cívka z měděného plíšku a někdy signál naběhl, někdy ne. Takže si nejsem úplně jistý, že to bude dělat anténa v krytu. Navíc jsem testoval i kryt z funkčního telefonu a stejně se to chovalo, jako kdyby tam byl původní kryt. Tudíž bych to viděl na nějaký problém buď v čipu/desce, nebo SW. Zkusím ještě udělat downgrade na KK, jestli to nepomůže... pak už se na to vykašlu a budu používat navigaci jen v té 16G verzi :D
LG G2 D802 16G - KK 4.4.2 | Dorimanx | TWRP
LG G2 D802 32G - LP 5.1.1 | Dorimanx | TWRP


petrix
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 20. čer 2013 17:37:35
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: LG G2 16GB
Rom: Stock 5.0.2

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od petrix » pát 26. úno 2016 21:42:22

@Mertak

Tvoj príspevok ma inšpiroval. Už dlhšiu dobu som riešil problémy s GPS (zatial bez reklamácie). Tak ako tu veľa ľudí píše, problém je pravdepodobne v slabej anténe. Tak som si spravil malú ''cievku'', jeden koniec som pripevnil na jeden kontakt druhý koniec na druhý kontakt na kryte (na kontakty som to prilepil hliníkovou fóliou na komíny-je vodivá), prelepil som cievku izolačkou, kryt som zaklapol (v mieste cievky nedolieha presne ale nieje to nič strašné) a čuduj sa svete Fix okamžitý, a presnosť som mal v GPS test cca 10m (predtým 40+). Podľa google maps vyzerá byť poloha v poriadku. Zatiaľ som to testoval staticky, ale v dohľadnej dobe to otestujem aj v aute čo to bude robiť (trápili ma hlavne výpadky GPS - a hlavne v tedy keď som ho potreboval :evil: )

Ďalšie skúsenosti napíšem po ''dynamickom'' teste :D

Uživatelský avatar

deadlink
Androiďák!
Příspěvky: 597
Registrován: ned 03. úno 2013 20:45:50
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Oneplus 3
Mobil 2 / ROM: Lg G7+ Thiq
Tablet: Lg G Pad
Rom: 6
Bydliště: Jižní Morava

Re: LG G2 - GPS

Příspěvek od deadlink » sob 27. úno 2016 13:13:32

Mohl bys to nafotit?

Odpovědět

Zpět na „LG G2 (D802) - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti