LG G2 (D802) - ROM/ROOT/FWLG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Moderátor: IQLogic

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
eXiReXT
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 29. zář 2011 13:36:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 16GB [ - ]
Mobil 2 / ROM: SGS2 16GB [CM 12.1] + LG G2 32GB [Stock 5.0.2]

LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od eXiReXT » ned 06. bře 2016 2:46:52

Zdravím. Mám dosť závažný problém.

Cez LG Flash Tool som sa snažil nahrať do mojej G2 Android 5.0
Na stránke lg-phone-firmware.com som hodil do vyhľadávania IMEI číslo a stránka mi hneď ponúkla na stiahnutie Lolipop presne pre môj model (teda z českej distribúcie).

Pripojil som telefón k PC originálnym dátovým káblom, pripojil som ho v LG Software móde a cez LG Flash Tool som začal doň teda nahrávať 5.0.
Proces sa ale zastavil po cca 20% s tým, že mi Flash Tool napísal, aby som telefón odpojil, reštartoval a potom proces aktualizácie cez Flash Tool zopakoval.
Tak som teda telefón odpojil a vypol, lenže vtedy nastal obrovský problém. Telefón odmieta od vtedy nabehnúť. Nikdy sa nedostane cez logo LG, jednoducho sa chvíľu zobrazuje logo a následne už len svieti obrazovka na čierno (nie, telefón sa nevypne).

Do recovery ani download módu sa nedá dostať. Ak držím volume UP alebo DOWN + POWER, nič sa nedeje. Ak držím UP + POWER a telefón je pripojený k PC, LED na telefóne zabliká 8x po sebe červenou farbou.

Dal som sa teda do hľadania príčin a riešenia môjho problému. Všade sa píše o tom, že by sa telefón mal buď vedieť dostať do Download módu a teda by som mal vedieť nahodiť pôvodný FW, alebo by mal pomôcť výber/odpojenie batérie od základnej dosky telefónu. OBE tieto možnosti som vyskúšal, bezvýsledne. Telefón robí stále to isté, teda nepomohol ani hard reset odpojením batérie.

Už naozaj neviem, čo mám robiť, potrebujem od Vás seriózne pomoc. Ďakujem veľmi pekne, snáď som sa vyjadril jasne a na nič som nezabudol. :(


Anyone who has never made a mistake has never tried anything
new. (Albert Einstein)



kubikma
Droid
Příspěvky: 2612
Registrován: pon 09. črc 2012 12:29:11
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: LG G2_D802
Rom: CM13

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od kubikma » ned 06. bře 2016 10:15:52

NJ ty ses nedival na telefon, tam urcite instalace pokracovala, skoda. Dnes uz je nova metoda nahravani a doufam ze tyto debilni chyby nevyhazuje. Kazdopadne bys mel zjistit co se ukazuje po pripojeni k PC a pripadne pouzit SRK tool a nebo bys musel zkratovat ty male kondiky, ale to je az posledni moznost. http://forum.xda-developers.com/lg-g2/g ... k-t2904404" onclick="window.open(this.href);return false;

Projdi xda forum a uvidis.

Uživatelský avatar

kosan123
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: pát 26. zář 2014 17:30:49
Reputace: 70
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od kosan123 » ned 06. bře 2016 17:31:14

Mmmh nedíval ses na telefon, tam to pokračovalo, kubikma má pravdu.... V každém návodu je to popsané, že na telefonu, to pokračuje.
Pokud jsem ti pomohl, je tu tlačítko palec hore.


Autor tohoto vlákna
eXiReXT
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 29. zář 2011 13:36:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 16GB [ - ]
Mobil 2 / ROM: SGS2 16GB [CM 12.1] + LG G2 32GB [Stock 5.0.2]

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od eXiReXT » ned 06. bře 2016 22:01:10

Je možné, že som si to nevšimol. Tá hláška ma zmiatla.
Po pripojení G2 do PC, to vyzerá nasledovne:
Obrázek

Skúšal som aj SRK Tool (riadil som sa priamo týmto návodom: https://www.youtube.com/watch?v=ERZvlJIC9dE" onclick="window.open(this.href);return false;)
Obrázek(Pravý klik > Zobrazit obrázek)
Naposledy upravil(a) eXiReXT dne úte 08. bře 2016 22:25:29, celkem upraveno 1 x.
Anyone who has never made a mistake has never tried anything
new. (Albert Einstein)


raden0
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: stř 25. srp 2010 21:46:35
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: honor 8

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od raden0 » pon 07. bře 2016 13:51:28

skus postup podla tohto videa https://www.youtube.com/watch?v=YmDn309Y1PY" onclick="window.open(this.href);return false;



Autor tohoto vlákna
eXiReXT
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 29. zář 2011 13:36:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 16GB [ - ]
Mobil 2 / ROM: SGS2 16GB [CM 12.1] + LG G2 32GB [Stock 5.0.2]

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od eXiReXT » úte 08. bře 2016 17:59:34

Vďaka. Skúsim to aj keď sa obávam, že mi to vyhodí tie isté chyby, ktoré som dostával pri unbrickovaní cez SRK tool.

Ďakujem ešte raz, fungovalo to! Môžem teraz do telefónu nahrať aj ROM, ktorá nie je originálna od LG? Keďže som si všimol, že dole sa mi zobrazuje dokonca nápis ROOTED. SGSII som si flashoval už nespočet krát, tak snáď to nebude až tak odlišná procedúra, či len radšej nahrať originál ROMku? (Pardon za displej, kamarát sa mi dnes s tou G2 hrajkal a kydla mu na zem, akoby hento predtým nestačilo).
Obrázek
Anyone who has never made a mistake has never tried anything
new. (Albert Einstein)


Autor tohoto vlákna
eXiReXT
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 29. zář 2011 13:36:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 16GB [ - ]
Mobil 2 / ROM: SGS2 16GB [CM 12.1] + LG G2 32GB [Stock 5.0.2]

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od eXiReXT » pát 11. bře 2016 18:12:20

Nahodil som tam nakoniec oficiálnu Lolipop ROM cez LGMobile Support Tool. Vďaka za rady!
Anyone who has never made a mistake has never tried anything
new. (Albert Einstein)


Cedik
Stálý androiďák
Příspěvky: 204
Registrován: sob 15. zář 2012 20:13:20
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: LG V10
Rom: Stock
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od Cedik » stř 13. dub 2016 15:28:18

[quote="eXiReXT"]Nahodil som tam nakoniec oficiálnu Lolipop ROM cez LGMobile Support Tool. Vďaka za rady!
ahoj jak si to prosím tě udělal ?? mě se to připojí,stáhnu soubor a jak dojde na flashování,tak mi to po 4% vypíše že se objevila neznámá chyba a nic.. mám bricknutý LG G2 s Rootem.. nemůžu dostat ROM nijak do mobilu.. mám recovery,ale nemám co flashovat... ani přes USB OTG to nejde.. flashku připojím,ale soubory nikde.. :(
LG G2

Uživatelský avatar

kosan123
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: pát 26. zář 2014 17:30:49
Reputace: 70
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od kosan123 » stř 13. dub 2016 18:42:34

Po vyskočení chyby čekej, měly by se procenta objevovat na telefonu.
Pokud jsem ti pomohl, je tu tlačítko palec hore.


Cedik
Stálý androiďák
Příspěvky: 204
Registrován: sob 15. zář 2012 20:13:20
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: LG V10
Rom: Stock
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od Cedik » čtv 14. dub 2016 15:21:16

neobjeví se.. načtou se 4% a pak mi to vypíše chybu... když jsem v download modu,tak mi to píše User B7 a dole červeně Rooted.. už nevím co s tím.. :(
LG G2


Cedik
Stálý androiďák
Příspěvky: 204
Registrován: sob 15. zář 2012 20:13:20
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: LG V10
Rom: Stock
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od Cedik » čtv 14. dub 2016 18:38:24

tohle mi vypíše flashtool když chci zjistit info o mobilu abych to mohl flashnout.. prostě se to zasekne.. :( klidně to tam stojí půl hodiny..
http://www.imgup.cz/image/fzc" onclick="window.open(this.href);return false;

a vždy po 2-4 % mi vyskočí tato chyba a hototo..
http://www.imgup.cz/image/fzD" onclick="window.open(this.href);return false;
zkoušel sem připojit mobil v Download modu,když jsem v TWRP recovery a nebo když mi zůstane na obrazovce vyset logo LG.. toť vše.. jsem bez mobilu.. zkoušel sem už ani nějaký návody z youtube.. ale taky nic.. všechny pracují s flashtoolem.. zkoušel sem unbrick přes SKRtool.. a taky to hodilo chybu v SKR.. prostě se z toho stala cihla.. pak už jedině vyzkratovat to... koukal sem na to na XDA.. ale překladač moc dobře nepřekládá co češtiny.. :(
nějaké nápady,nebo to mám hodit z okna ?
LG G2


kubikma
Droid
Příspěvky: 2612
Registrován: pon 09. črc 2012 12:29:11
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: LG G2_D802
Rom: CM13

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od kubikma » pát 15. dub 2016 5:13:38

Hmm, jake mas windows, se me zda ze 4% delal problem na ceskych 7,8 a nevim jestli 10 flesovalo se z anglickych XP nebo 7? Zkousel si to i pres toto?:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2432476" onclick="window.open(this.href);return false;
Pripadne mozna lepe toto?:
http://forum.xda-developers.com/lg-g2/g ... e-t3289950" onclick="window.open(this.href);return false;
Zkratovani kondiku sem prosimte vubec neplet to je metoda kdy nic jine nepomuze. ale v jine situaci.

zkousel si jinou flesku ci OTG kabel v TWRP? Podle me pokud ho mas to je jedna z nej moznosti.


Bubastis
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 06. říj 2016 20:26:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB
Rom: CM13 Nightly

Re: LG G2 - Zrejme brick (žiadny ROOT)

Příspěvek od Bubastis » čtv 06. říj 2016 20:51:28

Ahoj, já jsem si při pokusu o flash LG G2 32GB vymazal telefon a
jediné co se na něm spustilo bylo TRWP nebo Download mód.
Jediná aplikace která mi pomohla byla tahle:
https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... Cw&cad=rja
Stačilo spustit Download mode a B2CApp se postaral o nahrání stock ROM a následnou aktualizaci na 5.0.2.

Ještě přidávám odkaz přímo na soubor co jsem stáhnul já na Ulož.to :
https://uloz.to/!vZMjvh0NjXPw/b2cappsetup-exe
Jen netuším jak dlouho tam bude k dispozici...

Podotýkám že mě moje blbost stála jeden a půl dne hledání na netu a zkoušení co zabere :-(

Následně jsem provedl ROOT pomocí SRKtool_2.1_droith a nakonec nahrál Android 6 od Cyanogenmodu
podle tohoto návodu (kromě ROOTu): https://www.youtube.com/watch?v=_7JunuDssy8
Pod videem jsou i odkazy kde stahovat...
Vše provedeno ve Windows 7 :palec:

Odpovědět

Zpět na „LG G2 (D802) - ROM/ROOT/FW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů