GSmart Maya M1 - Obecná diskuzeGigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Odpovědět
Uživatelský avatar

Komár
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: ned 19. kvě 2013 10:17:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Mobil 2 / ROM: Gigabyte Maya M1 v1

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od Komár » sob 04. led 2014 16:57:59

Jen tak pro pobavení :-)
Děti mi shodily kameninovou mísu přímo na Máju a mám tak nového pavouka :-D
Ale jinak Mája jede směle dále, takže je to kvalitní výrobek.

Obrázek




Uživatelský avatar

Androidě
Robot
Příspěvky: 817
Registrován: čtv 19. srp 2010 6:30:24
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Moto X 2nd. 2014
Tablet: Lenovo TAB3-710F
Bydliště: Praha

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od Androidě » sob 04. led 2014 19:12:11

To to sklíčko teda vydrží dost, když displej stále funguje.
htcjirka,JirkaSh,Jirkas, Jiras, Jira, Jirik77777
KLIĎ SE ODSUD A UŽ SE NEVRACEJ
-----------------------------------------------------------------------
PRIM
Xperia XA1 White Android 8.0.0 Oreo Official

SEC
Motorola Moto X 2nd. Gen 2014
Custom ROM Victara 6.0.1 Team OctOS Oct-M
Motorola One 4/64 White Android 9 Pie


kufik
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: ned 05. led 2014 15:40:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 6.1

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od kufik » ned 05. led 2014 19:00:58

Ahoj, pred vikendem jsem si poridil mayu a zatim az na drobnosti nadceni :)
Pred nedavnem tu nekdo resil male pismo jmena volajiciho. Je pravda, ze kdyz mi nekdo vola a nemam u nej zrovna fotku, tak chvilku hledam jeho jmeno.

Neprisel nekdo na zpusob jak toto jmeno zvetsit a pripadne ho posunout nekam na stred displaye?

Koukal jsem na ruzne caller id na google play, ale nic nevypada tak podarene jako puvodni volaci aplikace.

Dekuji


-----------------------------


Mi neříkejte, že to nikomu z Vás nevadí :)

Uživatelský avatar

jurinacek14
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 13. zář 2013 22:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL T11
Rom: 4.4.2 MOD

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od jurinacek14 » stř 08. led 2014 20:28:00

ahoj lidi nejde v1 i v2 rootnout třeba pomoci programu framaroot? je to root 3ma klikama a restartem :D

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od negrbob » stř 08. led 2014 20:50:06

Mam pocit ze jde :) kdyztak se spacha CWM + root.zip pro recovery coz je hracka :)
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:


Uživatelský avatar

jurinacek14
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 13. zář 2013 22:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL T11
Rom: 4.4.2 MOD

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od jurinacek14 » stř 08. led 2014 21:18:19

paráda tak až vrátím zpátky muj současnej mobil tak si hned koupim máju v2 :D

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od negrbob » stř 08. led 2014 21:31:09

Ty uz nemas Aku?
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:

Uživatelský avatar

jurinacek14
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 13. zář 2013 22:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL T11
Rom: 4.4.2 MOD

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od jurinacek14 » stř 08. led 2014 22:00:23

aku sem dal segře s tim sem byl spokojenej celkem až na displej ted mám od včera evolveo xtraphone 4.5 Q4 celkem by to šlo ale ten displej je IPS to je fajn ale reaguje divně a taky se docela přehřívá když na tom hraju a jak se přehřeje tak to reaguje ještě mín. jinak aku a mája ma stejný chipset nebo co to je ne?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od negrbob » stř 08. led 2014 22:11:35

jj Aku je Maya bez Ips displeje :)
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:

Uživatelský avatar

jurinacek14
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 13. zář 2013 22:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL T11
Rom: 4.4.2 MOD

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od jurinacek14 » stř 08. led 2014 22:14:13

za posledních 6 měsícu sem prostřídal asi 6 mobilu snad se u tohoto seknu. myslíš že teď výjde nějakej novej nástupce MTK6589. nevím jak to v tom chodí nebo tak ale snažím se to pochopit :D

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od negrbob » stř 08. led 2014 22:18:38

Akorat se chysta nekdy v unoru na trh GuruLight :) To same co Guru G1 jen ma HD IPS 16GB a 1GB RAM.
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:

Uživatelský avatar

jurinacek14
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 13. zář 2013 22:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL T11
Rom: 4.4.2 MOD

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od jurinacek14 » stř 08. led 2014 22:21:25

a jaká bude cena +-? :D

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od negrbob » stř 08. led 2014 22:23:32

Odhadem tam kde je cena Sierry cca do 6k.

@phone
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:

Uživatelský avatar

jurinacek14
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 13. zář 2013 22:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL T11
Rom: 4.4.2 MOD

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od jurinacek14 » stř 08. led 2014 22:26:56

no to už nemám tak maja v2 bude stačit :D zajímalo by mě jestli nejsou některý ty baterky velikostně shodný :D třeba jestli by se do máji nevešla nějaka 2500mAh :D

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od negrbob » stř 08. led 2014 22:30:59

Nevim o tom ze by existovalo neco s vetsi kapacitou :)
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:

Uživatelský avatar

jurinacek14
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 13. zář 2013 22:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL T11
Rom: 4.4.2 MOD

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od jurinacek14 » stř 08. led 2014 22:41:07

tak hlavně aby mi to neoddělalo mobil ale kapacita na to vliv nemá ne? třeba by pasovala baterka z aku do maji bych ségře prohodil :D akorád by byl problém sem četl u nějakýho člověka že taky vyměním v nějakým mobilu baterku a pak ta baterka se vybíjela stejně a na 1% ju pak měl dalších 8 hodin :D

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
negrbob
Moderátor - Otesánek
Příspěvky: 3687
Registrován: pát 13. dub 2012 20:00:00
Reputace: 157
Typ mobilu / ROM: Nextbit Robin

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od negrbob » stř 08. led 2014 22:42:47

To presne se mi stalo kdyz jsem dal baterku z lenova P770 do Prestigia 7450. :-)

@phone
Na poděkování slouží tlačítko v pravém dolním rohu příspěvku. :palec:

Uživatelský avatar

jurinacek14
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 13. zář 2013 22:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL T11
Rom: 4.4.2 MOD

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od jurinacek14 » stř 08. led 2014 22:52:08

četl sem někdě že se někde v systěmu ma promazat nějaky log a pak vybít uplně nabyt a tak dokola a měo by si to zapomatovat asi teda :D


Mircoolka
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 10. led 2014 10:51:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart Maya 1 v2

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od Mircoolka » pát 10. led 2014 11:03:10

Dobrý den, včera jsem si pořídila tenhle mobil a mám na vás jiste trivialni otazku..v aplikaci lidé mi to u jednotlivých kontaktu nabizi jen moznost volat ci psat sms, nejdou mi kontakty upravovat, ani nikde nemuzu najit import/export kontaktu ze sim. Vytvorit novy sice muzu, ale zase mi pak nejde vymazat. Muzete mi prosim poradit? a pak jeste jedna vec, aplikace, ktere mam spustene muzu vypnout jen pres spravce aplikaci a nebo na to existuje nejaky figl?

je to muj prvni android, predtim jsem mela iOS, tze ted malinko tapu.


jeniksoft
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 10. led 2014 12:28:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabite Gsmart Maya M1 v2

GPS

Příspěvek od jeniksoft » pát 10. led 2014 12:47:24

Ahoj lidi... měl jsem děsný problémy s GPS, což u tohohle telefonu bejvá častej problém. Někdo tady psal, že pomůže GPS aids nebo podobný věci, ale nepomáhalo nic. Až jsem pak našel tenhle návod:
http://www.chinasmartphonereview.com/gps-fix/

Je to tam někde v komentářích... Každopádně spočívá to v tomhle:
(musíte mít root, pokud máte maya M1v2, tak je na to nejlepší tato metoda http://hexamob.com/how-to-root/motochopper-method/

1. v počítaři vytvořte soubor gps.conf
2. naplnte ho tímto obsahem:

Kód: Vybrat vše

NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.cz.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.cz.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.cz.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.cz.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
SUPL_TLS_HOST=lbs.geo.t-mobile.com
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert
INTERMEDIATE_POS=1
ACCURACY_THRES=2500
DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
DEFAULT_USER_PLANE=FALSE
3. Zkopírujte soubor do telefonu
4. stáhněte si z google play terminal
5. otevřte terminál
6. konejte tyto příkazy:

Kód: Vybrat vše

$su (vyskočí vám okno superusera, tak terminálu potvrďte přístup)
#mount -o rw,remount /system
#cp /storage/sdcard<0 nebo 1 podle toho, kam jste to šoupli>/gps.conf /etc/gps.conf
#mount -o ro,remount /system
A je to.. :) Taky jsem nevěřil tomu, že to může fungovat, ale valí to.. :)

Uživatelský avatar

Androidě
Robot
Příspěvky: 817
Registrován: čtv 19. srp 2010 6:30:24
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Moto X 2nd. 2014
Tablet: Lenovo TAB3-710F
Bydliště: Praha

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od Androidě » sob 11. led 2014 17:11:30

Problém s citlivosti GPS je snad u každého tel s chipsetem od Média řeku nechapu ze na to takhle kaslou
htcjirka,JirkaSh,Jirkas, Jiras, Jira, Jirik77777
KLIĎ SE ODSUD A UŽ SE NEVRACEJ
-----------------------------------------------------------------------
PRIM
Xperia XA1 White Android 8.0.0 Oreo Official

SEC
Motorola Moto X 2nd. Gen 2014
Custom ROM Victara 6.0.1 Team OctOS Oct-M
Motorola One 4/64 White Android 9 Pie


Leuška
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 14. led 2014 18:38:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gigabyte gsmart maya m1

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od Leuška » úte 14. led 2014 18:40:48

Čaute ľudia, mám problém s tlačítkom zapínania, výpinania. Keď ho šťuknem, je akokeby zaseknuté, čo s tým ?

Uživatelský avatar

Androidě
Robot
Příspěvky: 817
Registrován: čtv 19. srp 2010 6:30:24
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Moto X 2nd. 2014
Tablet: Lenovo TAB3-710F
Bydliště: Praha

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od Androidě » úte 14. led 2014 21:15:24

Sundej kryt ale jde to mizerně to jistě víš, chce to pevné nehty já si jeden skoro zlomil a tlačítku je v něm uchycené na takovém silikonovém/plastovém? bílém pásku, zkus to srovnat může bejt křivě, když nepomůže tak reklamace. ;)
Taky zkus nehtem jestli vůbec ta membránka nahoře na tištáku reaguje může bejt kaput.
htcjirka,JirkaSh,Jirkas, Jiras, Jira, Jirik77777
KLIĎ SE ODSUD A UŽ SE NEVRACEJ
-----------------------------------------------------------------------
PRIM
Xperia XA1 White Android 8.0.0 Oreo Official

SEC
Motorola Moto X 2nd. Gen 2014
Custom ROM Victara 6.0.1 Team OctOS Oct-M
Motorola One 4/64 White Android 9 Pie

Uživatelský avatar

jurinacek14
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 13. zář 2013 22:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL T11
Rom: 4.4.2 MOD

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od jurinacek14 » stř 15. led 2014 16:16:10

Mircoolka píše:Dobrý den, včera jsem si pořídila tenhle mobil a mám na vás jiste trivialni otazku..v aplikaci lidé mi to u jednotlivých kontaktu nabizi jen moznost volat ci psat sms, nejdou mi kontakty upravovat, ani nikde nemuzu najit import/export kontaktu ze sim. Vytvorit novy sice muzu, ale zase mi pak nejde vymazat. Muzete mi prosim poradit? a pak jeste jedna vec, aplikace, ktere mam spustene muzu vypnout jen pres spravce aplikaci a nebo na to existuje nejaky figl?

je to muj prvni android, predtim jsem mela iOS, tze ted malinko tapu.
nedělá se to v aplikaci Telefon ale v aplikaci Lidé jestli chceš mužu ti dát skype trochu ti stím poradím jak to ovládat :D

Uživatelský avatar

Androidě
Robot
Příspěvky: 817
Registrován: čtv 19. srp 2010 6:30:24
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Moto X 2nd. 2014
Tablet: Lenovo TAB3-710F
Bydliště: Praha

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od Androidě » stř 15. led 2014 20:54:51

Presne tak v aipliaci telefonem klimhutim na číslo okamzite volas v lide se zobrazi kontakt s info a bhzud zavoláš, posles sms atd., je to mozna trochu zmatene a lidi napadne proc to není sjednocene nicmene me osobne to vyhovuje no :-)
htcjirka,JirkaSh,Jirkas, Jiras, Jira, Jirik77777
KLIĎ SE ODSUD A UŽ SE NEVRACEJ
-----------------------------------------------------------------------
PRIM
Xperia XA1 White Android 8.0.0 Oreo Official

SEC
Motorola Moto X 2nd. Gen 2014
Custom ROM Victara 6.0.1 Team OctOS Oct-M
Motorola One 4/64 White Android 9 Pie

Uživatelský avatar

jurinacek14
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 13. zář 2013 22:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL T11
Rom: 4.4.2 MOD

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od jurinacek14 » stř 15. led 2014 23:09:23

taky mi to celkem vyhovuje :D


T.snyrch
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 16. led 2014 18:53:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy sII

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od T.snyrch » čtv 16. led 2014 19:03:31

Dobrý den
Potřeboval bych od někoho pomoc.
Mám gsmart maya m1 v1 a při nahrávání jiné rom přes sp flash tool (což byla blbost) jse po nahrátí nezapne. (nejspíš brick) :(
Žádám vás jestli by někdo zvás nezálohoval mobil přes mtk droid tool a zálohu jsem nahrál. Prosím
(Omlouvám se za porušení, ale vy ste tady hodně aktivní)
Tohle je moje poslední šance jak ten mobil rozchodit.

Mtk droid tool:http://uloz.to/x8XY9C6z/mtkdroidtools-v245-rar
Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=REihP7Wy9cQ


petk0
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 30. kvě 2013 14:06:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: MAYA M1

Re: GPS

Příspěvek od petk0 » sob 18. led 2014 22:52:01

jeniksoft píše:Ahoj lidi... měl jsem děsný problémy s GPS, což u tohohle telefonu bejvá častej problém. Někdo tady psal, že pomůže GPS aids nebo podobný věci, ale nepomáhalo nic. Až jsem pak našel tenhle návod:
...
Mas pravdu nepomahalo nic, ani reklamacia, tak som ten mobil posunul do prec. :)
Ale prave mi prisiel link na video tej upravy GPS a funguje vseobecne na mediatek chipy:
https://www.youtube.com/watch?v=p9vJen4o4mY


T.snyrch
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 16. led 2014 18:53:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy sII

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od T.snyrch » ned 19. led 2014 9:08:13

T.snyrch píše:Dobrý den
Potřeboval bych od někoho pomoc.
Mám gsmart maya m1 v1 a při nahrávání jiné rom přes sp flash tool (což byla blbost) jse po nahrátí nezapne. (nejspíš brick) :(
Žádám vás jestli by někdo zvás nezálohoval mobil přes mtk droid tool a zálohu jsem nahrál. Prosím
(Omlouvám se za porušení, ale vy ste tady hodně aktivní)
Tohle je moje poslední šance jak ten mobil rozchodit.

Mtk droid tool:http://uloz.to/x8XY9C6z/mtkdroidtools-v245-rar
Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=REihP7Wy9cQ
Prosím pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Naposledy upravil(a) T.snyrch dne ned 19. led 2014 19:53:06, celkem upraveno 1 x.


jaha86
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 05. říj 2013 15:34:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 stock
Bydliště: Žilina, SR

Re: Gigabyte GSmart Maya M1 v1/v2

Příspěvek od jaha86 » ned 19. led 2014 11:44:05

Snáď sa dostanem večer domov k pc a pokusim sa.
LG G2 32GB, stock rom Lolipop, stock recovery, rooted, armor case, tempered glass
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OLD: Samsung Galaxy Spica (root) -> Gsmart Maya M1v2 (root) -> HTC Wildfire S (root,CM11)

Odpovědět

Zpět na „GSmart Maya M1 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti