GSmart Rio R1 - Obecná diskuzeGigabyte GSmart Rio R1

Odpovědět

Geordie69
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: sob 14. pro 2013 16:45:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart Rio R1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od Geordie69 » stř 22. led 2014 14:51:42

Len pre výstrahu pre tých čo radi skúšajú nové: Romka Videotronic A30 je to najhoršie čo si viem predstaviť.
Výdrž batérie:1deň
Otváranie app:cca 1min
Otvorenie menu:cca1min
zamrznutie na cca 2min
Myznutie app,bežné.
Aplikácia ktorú som nainštaloval,po dvoch ,troch minútach sama odíde preč z mobilu.(asi???)
a veľa iného
Záver:Silno NEodporúčam!!!





J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » stř 22. led 2014 14:53:58

A jsi si jisty, ze 1.08 to bude resit? Downgrade z 1.24 / 1.27 na 1.11 neprochazi, resp. vysledkem je totez - "neviditene recovery".


MarrowB83
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 21. lis 2013 21:40:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W200

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od MarrowB83 » stř 22. led 2014 15:05:29

Jistý si nejsem, ale je to jediné logické řešení 8-) Pak už to musí být problém asi v HW :D


J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » stř 22. led 2014 15:13:40

Problem v HW to urcite neni, protze stock recovery vidim normalne ;)


MarrowB83
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 21. lis 2013 21:40:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W200

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od MarrowB83 » stř 22. led 2014 15:32:34

A tu základní ROMku jsi teda zkoušel?



J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » stř 22. led 2014 15:36:09

Zatim ne, ve zbytku dne musim byt nutne na prijmu na obou cislech, takze nepujdu do dalsiho masakru driv nez o vikendu. Necham tomu par dnu na otestovani stavajici ROMky, kdyz to bude OK, doladim ji (obsazene app a upravy pro viditelny boot i u lidi s timtez problemem jako ja - aby jim odpadla nutnost rucne flashovat boot.img) a nekam vysledek uploadnu.


MarrowB83
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 21. lis 2013 21:40:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W200

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od MarrowB83 » stř 22. led 2014 16:47:04

Pak řekni a pod tvým jménem to můžeme přidat do toho návodu. ;)


Geordie69
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: sob 14. pro 2013 16:45:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart Rio R1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od Geordie69 » stř 22. led 2014 17:13:36

Mám taký menší problémik s tou Cherry.Sekajú mi skoro všetky hry (graficky nenáročné) a rušia sa nastavenia zvonenia.To znamená,že keď si nastavím vlastné zvonenenie mp3,tak po čase sa sa nastavenie obnovi a mám tam prednastavené zvonenie.Už ma to prestáva baviť,neustále to nastavovať.Raz je to sms raz volanie,raz obe.


J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » stř 22. led 2014 22:05:13

Taky pridam jednu ROMku k otestovani nestastnikum s pomalymi, sekajicimi se a lagujicimi RII. Rovnou rikam, ze to neni vhodna ROM pro lidi, kteri trvaji na cestine v telefonu - je to v tomto smyslu pouze odrustena anglicka verze s ceskou klavesnici (ale bez T9) a mensimi upravami, ktere usetri cas a praci po flashi. Beha to rozhodne lip nez jakykoliv original. Co bylo provedeno:

- boot.img nahrazen verzi, ktera rovnou po flashnuti bootuje korektne i na tech RIO modelech, kde se vyskytuje problem s nabihahanim "naslepo" (vyzadujici dodatecny flash fastbootem - zde by nemelo byt treba)

- v build.prop upraveno vychozi locale na en_US

- nahrana standardni ICS klavesnice a odstranena ruska klavensice

- zprovoznena naprosto nefunkcni synchronizace Google uctu, nyni plnohodnotna (doplneny veskere chybejici google aplikace)

- doplnena aplikace ScreenWakeUp (perfektni bezdotykove probouzeni telefonu)


Po flashi nutno rucne:
- pomoci RootAppDelete nebo podobne aplikace si odinstalujte dle libosti co nechcete (v mem pripade napr. Greenify, Link2SD, ...)

- v Nova Launcheru nunto rucne opravit nazvy zalozek v hlavnim menu, kde je misto "Applications" a "Widgets" verze v azbuce, takto: Nova Settings > Drawer
> Drawer Groups. V tomto menu lze azbukovane polozky prepsat na Applications , Widgets, nebo cokoliv chcete.

Predpokladam, ze nastaveni je ulozeno v /res/drawer.xml, ale neni to stantdarni textove xmlcko, takze se to mozna v budoucnu pokusim opravit, aby
to tak bylo rovnou, ale moc casu tomu venovat nemuzu. Co bych presto jeste rad:

1. odstranit ruske popisky z dialpadu
2. doinstaloval plnohodnoty vyber cestiny ze systemoveho menu

Nicmene oboje lze resit aplikacemi tretich stran (instalace alterantivniho Phone.apk z jine dual-sim custom ROM), pripadne stazeni jedne z mnoha Custom Locale / Morelocales2 / .... aplikaci z marketu, takze to moc realne nevidim :).

Diky vsem za pripadne otestovani, v tuto chvili me zajima predevsim:

- zda to nabootovalo rovnou ve "viditelnem modu" (cernobila animace DROID)
- zda byl anglicitna jako vychozi jazyk (misto rustiny)
- zda byla jako vychozi v systemu standardni Android klavensice
- zda je v aplikacich regulerne videt a lze spoustet Screen Wake Up (a Screen Lock) appka
- a pripadne problemy, na ktere jste narazili.

Stahovat mozno zde: http://uloz.to/xBTnSqwJ/miuflight-socet ... -j77v1-zip


MarrowB83
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 21. lis 2013 21:40:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W200

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od MarrowB83 » pát 24. led 2014 8:04:40

Geordie69 píše:Mám taký menší problémik s tou Cherry.Sekajú mi skoro všetky hry (graficky nenáročné) a rušia sa nastavenia zvonenia.To znamená,že keď si nastavím vlastné zvonenenie mp3,tak po čase sa sa nastavenie obnovi a mám tam prednastavené zvonenie.Už ma to prestáva baviť,neustále to nastavovať.Raz je to sms raz volanie,raz obe.
Udělal jsi FULL WIPE? Nemyslím wipe (jen cache a data), ale i dalvik a batery stats... Tohle se většnou děje, když se to neudělá.


J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » pát 24. led 2014 10:14:06

Uplne jsi mi to vzal z klavesnice :), cetl jsem jen pres mobil a po navratu jsem chtel napsat presne toto, s tim doplnkem, ze klicove je smazani dalvik cache - idealne formatem z CWM nabidky. Pro ty, kteri maji stejne jako problem s "neviditelnym" CWM menu, jsou dve jine moznosti, bud pres telefon nabootovany do bootloader a fastboot (fastboot erase dalvik) nebo pres widged Perfomance Monitor, ktere v sobe ma spousta ruskych ROMek, ten ma mazani dalviku primo v menu.

Co se tyka tech batery stats - ma to smysl? Mel jsem za to, ze to jen ovlivnuje problemy s tim, kdyz nova ROM "moc zere" baterii a ani na 4PDA jsem o tom nic nenasel.


MarrowB83
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 21. lis 2013 21:40:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W200

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od MarrowB83 » pát 24. led 2014 16:20:04

J77 píše:Co se tyka tech batery stats - ma to smysl? Mel jsem za to, ze to jen ovlivnuje problemy s tim, kdyz nova ROM "moc zere" baterii a ani na 4PDA jsem o tom nic nenasel.
Jak píšeš. Když jsem ovšem řešil svůj mobil (THL W200), tak jsem se dočetl, že batery stats jsou v nějaké složce, která brání v jejím znovu-vytvoření, a proto je lepší ji wipnout také. Nejsem schopen přesně popsat co jak a proč, ale zhruba tohle o tom vím. :rtfm:


J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » pát 24. led 2014 16:29:20

Data od baterie se nachazi v /data/system/batterystats.bin - nema to vlastni partition ani chrootnuty adresar. Coz samozrejme neznamena, ze by to mohl byt problem prepsat, ale akorat jsem se dival na prava a je rw pouze pro roota, ktery by mel mit na vsech linxech stejne uid, takze by tam byl teoreticky problem se zapisem bud kdyby nekdo v custom rom dal nevim proc rootovi jine uid, nebo kdyby pridelil vlastnika userovi system. Kazdopadne smazanim po flashi se nic nezkazi :)


Geordie69
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: sob 14. pro 2013 16:45:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart Rio R1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od Geordie69 » pát 24. led 2014 17:10:01

Áno urobil aj v advanced.Všetko som wipeol
Už to nieje len o zvonení.Včera som bol na internete cez mobil a niekoľko krát mi to vyplo.Dnes teda ešte raz skúsim ten wipe v advanced.
Zajtra dám vedieť.


J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » pát 24. led 2014 17:19:35

No, ja mel s Cherry taky trochu problemy se stabiliotou, navzdory vsem wipum se mi obcas restartovala pri zapnuti / vypnuti wifi, atd. Proto jsem dobastlil par uprav k jine ruske ROMce a postnul ji o prispevku vys. Dosud zadny problem, RAM se drzi nad 100 MB trvale, vsechno beha OK. Ale az uptime kolem tydne bude zajimavy k serioznejsimu porovnani. Akorat bacha na ten ScreenWakeUp, ktery jsem tam dohraval. Mam podezreni, ze jejich implementace screen locku ikonou nahodile restartne telefon. Takze kdyztak spis kombinace na wake toto a na lock dotykem nejaky separatni widget nebo gesto-applet.


MarrowB83
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 21. lis 2013 21:40:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W200

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od MarrowB83 » pát 24. led 2014 19:34:52

Já běžím už měsíc na Cherry ROM. Bez sebemenších problémů. Těžko říct, co máte jinak...

Uživatelský avatar

Narmex
Stálý androiďák
Příspěvky: 86
Registrován: sob 16. úno 2013 8:11:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 Neo
Mobil 2 / ROM: THL T5s
Rom: CM12.1
Bydliště: Česká Lípa

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od Narmex » pát 24. led 2014 22:53:48

Tak jsem dneska taky nainstaloval Cherry ROM dle návodu, vše proběhlo ok jen jsem přeskočil několik bodů v návodu ,nemusel jsem tam nahrávat DÁVKOVÉ SOUBORY, rovnou to nabootovalo do systému :shock: ! Jinak velké dííííky MarrowB83, ten návod je super. :clap: :clap: :clap:
S3 Neo - CM12.1 +kernel Neox v6.5*Cpu 4x1,6ghz / Gpu 550mhz


Geordie69
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: sob 14. pro 2013 16:45:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart Rio R1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od Geordie69 » sob 25. led 2014 12:06:49

Chlapci,myslím,že to zabralo.Takže po nahratí Cherry odporúčam ešte dodatočne urobiť v advanced/wipe dalvik chache a wipe battery stats....
Potom už len treba počkať tak asi minútu kým sa to preberie,pretože neviem ako u iných,ale mne na niektorých appkách vypísalo,že niesu nainštalované,ale po pár sekundách to bolo OK!!!!
Ďakujem za radu.Snˇaď už bude všetko OK....
Neskúsite niekto napísať na podporu Cyanogenu a požiadať ich o ROMku aj pre nás???
Ja som tam už písal,ale asi neúspešne
Neodpovedali :cry:
//viete mi poradiť nejakú appku na totálne vypnutie bežiacich procesov???
Mám Clean master a battery Doctor,lenže po čistení procesov aj tak niektoré nabehnu znova.
Facebook,google play,Služby Google,Správca preberania,my Uploads atď
Procesy mám stále na 83-88%
Po prečistení klesnú na 62%,ale nie na dlho


MarrowB83
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 21. lis 2013 21:40:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W200

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od MarrowB83 » sob 25. led 2014 13:12:09

Zase ahoj, :)

co se týče appky na ukončení procesů, tak máš ty správné! Procesy se ukončují ty, které lze a neovlivní chod telefonu. Bohužel, se většinou časem (některé) opět spustí, tak to funguje úplně na každém telefonu.

Často ovšem pomůže, před spuštěním například hry, vyčistit nejprve ROMku. Dost to pomáhá k výkonu. A pokud čištění ROMky nestačí, tak restart mobilu, vyčistit ROM a mobil je bez spuštěných podprocesů. :)

Osobně ale doporučuji buďto ten clean master, nebo aplikaci přímo v GOLauncheru, kterou najdete tady:
1. otevřeme seznam nainstalovaných aplikací (počítám, že už máte golauncher nainstalovaný)
2. klikneme na ikonku úplně vpravo dole a tam by měl být čistič RAM (dle mého názoru jeden z nejúčinnějších, hned po čištění RAMky v oreginální MIUI ROM na jiné telefony)


J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » sob 25. led 2014 16:41:55

Marrow: tak 1.08 otestovano a neresi to bohuzel nic, stale to bootuje do slepa (do recovery i do normalniho bootu). Jedine, co to resi, je flasnuti boot.img z original ROM 1.24 nebo 1.27. Ale v tom se zase nezobrazuje recovery (slepe, jak psano vyse). P.S. Ani Tvoje boot.img z batakoveho rio.zip archivu nepomuze.

Update: downgrade na 1.08 (zkouseno i 1.03) krome vyse uvedeno zpusobi i to, ze zmizi to uplne prvotni GSMART logo (nicmene boot pod tim bezi). Jedine, co to resi, je flash posledni 1.27cky. Ze ktere zase zatim neni znam zpusob, jak do telefonu dotlacit funkcni custom recovery (zkouseno vse, co se vali na netu, vc. twrp, nekolika verzi Rio CWM i hacknuteho 3e recovery). Muj dojem je FW 1.27 cast bootloaderu nebo nejaky jeho konfigurak uklada na zacatek emmc partition, diky cemuz se to vyhne vsem wipum, reflashim, a podobne. Nemam cas se vrtat podrobne v bootlogach ze slepych bootu, ale neco v tom smyslu jsem tam zahledl.


Beris
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: stř 29. kvě 2013 11:40:41
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A5 2016
Tablet: Minix NEO X8-H Plus
Tablet 2 / ROM: Lenovo A8-50 (A5500HV)
Bydliště: Ostrava

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od Beris » ned 26. led 2014 14:43:51

Zdravím.Rozchodil někdo v Cherry aplikaci FM Radio? Z origoš fw se nainstalovat nedá. Nebo existuje nějaká alternatíva?


J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » ned 26. led 2014 19:59:40

Kolegove, URGENT. Nemohl by mi prosim nekdo udealt ze svyho RIA (ideane ze stocku, ne z Cherry) backup QCN a NV casti telefonu a poslet mi to? Pri experimentech s tim, jak dostat i na "slepy" Ria funckni CWM jsem si prilis duverivym pouzitim facotry 1.11 bundlu smaznul vsechny partitions, vc. radia, modemu, ... po pul dni prace je je to na oko zpatky, uz si to i rekne o pin ke karte, ale do site nejde ani mobiln sit, ani wlan.

EDIT: Tak uz to neni aktualni, nicmene vsem flasherum durazne radim udelat si dukladnou zalohu nesystemovych partitions (tzn. vseho krome boot, recovery, userdata, system a cache), je jich tam asi pet dalsich a tyto nelze korektne obnovit ani z 550 MB factory bundlu (pricemz v zadne stock ROM se tyto partitions nenachazi, tam je pouze radio image a jeste jen castecne).


J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » pon 27. led 2014 15:42:18

Kolegove, dnes se mi podarilo RIA za prijatelnych podminek zbavit, takze se loucim s timto sympatickym theradem.
Pro zajemce jsem uploadnul vylepesnou verzi mnou upravene jine custom ROM:

http://uloz.to/xkYYJWSA/miuflight-socet ... -j77v2-zip

Opravena anglictina jako default, nahrazena sms aplikace jinou verzi, ktere nerestatruje telefon (narozdil od te predchozi ruske). Plus par dalsich drobnosti. Z me praxe se mi to jevilo sviznejsi a stabilnejsi nez Cherry, RAM se drzela kolem 130 MB i po par dnech pouzivani, zpomaleni nulove. Pripadne dotazy do PM.


Geordie69
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: sob 14. pro 2013 16:45:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart Rio R1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od Geordie69 » úte 28. led 2014 16:32:05

Takže páni,moje problémy pretrvávajú aj po opetovnom wipe.padanie hier,padanie internetového prehliadača pri prezeraní videa,obnovenie základného vyzvánania.


J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » stř 29. led 2014 14:49:57

Zkus tu moji ROMku vyse, pokud prezijes anglictinu + castecnou lokalizaci pres MoreLocales2 nebo tak neco. S Cherry jsem mel podobne problemy jako Ty, proto jsem upravil jinou custom ROMku a ta mi behala OK. Ale mel jsem moznost zbavit se Ria, takze jsem to poslal bez vahani do sveta.


hondzik
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 22. dub 2013 10:56:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte Gsmart Rio R1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od hondzik » stř 29. led 2014 23:12:10

mmiipplll píše:Zdravim vsetkych,
...

Neviete niekto ci sa da na to zohnat ten taky gelovy obal?

Dik
Ahoj,

http://www.aliexpress.com/item/Orange-g ... 45368.html

sedi dobre, mam odzkouseno. Akorat se priprav na dlooouhe doruceni... :)


nostradamus
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: pon 03. čer 2013 19:26:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S THL W200 THL W100 LG G2
Tablet: GoClever TAB T76GPSTV Nexus 7II Zettaly Avy

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od nostradamus » ned 16. úno 2014 12:34:53

J77 píše:Zkus tu moji ROMku vyse, pokud prezijes anglictinu + castecnou lokalizaci pres MoreLocales2 nebo tak neco. S Cherry jsem mel podobne problemy jako Ty, proto jsem upravil jinou custom ROMku a ta mi behala OK. Ale mel jsem moznost zbavit se Ria, takze jsem to poslal bez vahani do sveta.

Tak já odzkoušel tuto ROMku, a můžu potvrdit, že je to jediná použitelná pro RIO. :yes:
RIO už maká, tak jak má. Jsem zvědav, jak dlouho vydrží takto rychlí,

Díky za upload ;)

Uživatelský avatar

Narmex
Stálý androiďák
Příspěvky: 86
Registrován: sob 16. úno 2013 8:11:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 Neo
Mobil 2 / ROM: THL T5s
Rom: CM12.1
Bydliště: Česká Lípa

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od Narmex » ned 16. úno 2014 14:19:18

Ahoj, můžeš mi porovnat CHERRY MIUI rom vs tu rom od J77, napsat malé porovnání těchto romek. Já mám Cherry romku a na ní jsem vysledoval to že dvakrát se mi nastavilo v Riu defaultní vyzvánění ale to mi dělala i ta origoš od Gigabytu , jinak proti tomu originálu od Gigabytu je nesrovnatelně rychlejší snad ve všech úkonech.
S3 Neo - CM12.1 +kernel Neox v6.5*Cpu 4x1,6ghz / Gpu 550mhz


J77
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: úte 05. črc 2011 17:12:27
Reputace: 1

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od J77 » pon 17. úno 2014 8:37:30

Nostradamus: At Ti slouzi :). Ja uz se RIA zbavil, takze si ji nech nekde stahnutou pripade i pro ostatani, protoze z uloz.to casem zmizi.

Jinak Cherry je dobra, ale na na vsech kusech RIA. Evidentne se tam v nejakych serii lisi neco na boardu, protoze na mem RIU u Cherry blba nejen obcasna ztrata nastaveni (vychozi zvuk si ale muzes root explorerem zeditovat v build.prop), ale hlavne zapinani a vypinani Wifi, ktere obcas restartlo telefon a dalsi podobne veci). Proste Cherry nebeha na vsech RIAch OK, ta moje ano i na tech "odlisnych". Rychlejsi ve vsech ukonech nez stock RIO jsou obe asi o tri vesmiry :).

Rychlostne a praci s RAM mi prijdou stejne dobre. Hlavni rozdil je v tom, ze v mnou upravovane je Nova Launcher, misto MIUI v Cherry. Osobne ho povazuju za mnohem lepsi, konfigurovatelnejsi, sviznejsi, nez MIUI. Druhy hlavni rozdil je v cestine - ta od me je cela anglicka, MIUI ma ve volbach cestinu. Castecne do toho lze CZ dostat pres ruzne locales - aplikace z Play, ale nebude to nikdy brat CZ jako nativni jazyk. Na ceskou klavesnici to nema vliv, ta je tam doplnena, pripravena a lze normalne navolit jako vychozi z Nastaveni (vc. T9), byt nepouzivam). Treti rozdil je v pripravenosti na integraci s Googlem, ktera je v mnou upravovane 100% ready a funkcni, u Cherry mi nektere veci nebezely korektne a doinstalovaval nebo preinstalovavl jsem par G-Apps, uz si nepamatuju presne.

Ale porovnani od uzivatele Ti pomuze urcite lepe, objektivneji. Kazdopadne vam preju, at se dari, momentalne pouzivam Sencor P400 a oproti RIU je to balzam an dusi, byt ma horsi displej a tissi notifikacni reprak, SW je odladeny uz vyroby asi nejlepe, jak jsem kdy zazil (a ze mi telefonu rukama proslo fakt hodne), podobne dobre uz bylo v tom ohledu jen Prestigio 4040 pred par lety.


nostradamus
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: pon 03. čer 2013 19:26:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S THL W200 THL W100 LG G2
Tablet: GoClever TAB T76GPSTV Nexus 7II Zettaly Avy

Re: Gigabyte GSmart Rio R1

Příspěvek od nostradamus » pon 24. úno 2014 21:29:03

Tak jsem zpět.

Mohu potvrdit po nějaké době, že ROMka od J77 maká stále svižně. Což jsem u CHERRY ROM neměl. CHERRY se mi po čase zpomalila až
do stádia, kdy byla zase nepoužitelná jako original ROM.

Tato ROM od J77 se stále svižná a bezproblému maká. Jediná nevýhoda je ta čeština, ale tu jsem řešil tou aplikací Locale 2. Phone Dial jsem řešil
nějakou náhradou z Google Play.

Každopádně za mě doporučuji tuto ROM :yes:

Velké díky J77 :yes:


EDIT:
Na žádost jsem dal ROM od J77 na czshare:

http://czshare.com/5962374/MIUFlight.so ... .j77v2.zip
Naposledy upravil(a) nostradamus dne čtv 06. bře 2014 16:45:23, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět

Zpět na „GSmart Rio R1 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host