Google Nexus 5 - Obecná diskuzeNexus 5 - hlášení závad a problémů

Moderátoři: novas78, kecinzer

Odpovědět

Kterou vadu máte

Vadné pixely
4
4%
Potíže s wifi
7
6%
Prach na displeji
2
2%
Vadné vibrace
4
4%
Malá výdrž baterie
20
18%
Potíže s kamerou
10
9%
Nerovnoměrné podsvícení displeje
3
3%
Bez potíží
63
56%
 
Celkem hlasů: 113

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1185
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A2 lite
Rom: Stock 9.0

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od RKSoftware » úte 27. led 2015 18:00:01

Nemáš náhodou nastavený LTE signál? Tam právě trvá cca 1-2 zazvonění než tě operátor překlopí na 3G/2G signál.


Xiaomi Mi A2 Lite
ROM: Stock 9.0
Kernel: Stock


Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od cyphill » úte 27. led 2015 18:15:13

Obecně smartphony reagují později, pamatuju si to ještě ze Symbianu. Teď mi můj Nexus s A5.0.1 reaguje na konci prvního tónu při 3G. Je dost pravděpodobné, že to způsobuje LTE. Dokud nebude aplikován systém VoLTE, tak to tak asi prostě bude.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


AlexSnb
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 29. zář 2011 17:20:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Rom: STOCK
Bydliště: Praha

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od AlexSnb » stř 28. led 2015 11:17:56

Díky chlapi, měli jste pravdu :clap: , skutečně se jednalo o nastavení sítě. ;-) Po přehození na 3G vše funguje, jak má. :palec:

Je to sice marginální problém ( kdo v době IMessengerů a neomezených tarifů prozvání, že? ), ale potřeboval jsem to vědět, protože šéf mi "vyčetl", že jsem mu nezavolal zpět, když jsem od něj "měl nepřijatý hovor"...
Naposledy upravil(a) AlexSnb dne stř 28. led 2015 13:37:35, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1185
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A2 lite
Rom: Stock 9.0

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od RKSoftware » stř 28. led 2015 12:23:40

Oni by meli operatori v dohledne dobe spustit ostry provoz VoLTE (Voice over LTE) a pak uz by to nemel byt problem, ted je to reseno tak, ze kdyz je telefonni cislo pripojene do LTE site a nejaky jiny ucastnik mu zavola, tak operator nejprve to cilove cislo musi preklopit do 3G (pripadne 2G) a pak teprve prepoji samotny hovor. Cela sranda trva cca 2-5 vterin, coz je ale presne ten interval jednoho zazvoneni.
Xiaomi Mi A2 Lite
ROM: Stock 9.0
Kernel: Stock


pesimacek
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: ned 28. úno 2010 22:25:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 SuperF 1.0

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od pesimacek » stř 28. led 2015 16:00:37

Operatori mozna VoLTE uvolni, ale Nexus 5 jej zatim nijak oficialne/neoficialne nepodporuje. HW by snad mel byt vporadku, ale SW neni pripraven...



adam85
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: pát 04. lis 2011 17:59:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od adam85 » pon 16. úno 2015 10:46:44

Posledne 2 tyzdne mam problem s mikrofonom - pri telefonovani vypadava zvuk druhej strane. Doteraz problem nebol a system mam aktualizovany uz davno /5.0.1/.
Nasiel som viacero staznosti na tento problem, ale ziadne riesenie problemu. Neporadi niekto? Dakujem!

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od cyphill » pon 16. úno 2015 13:59:41

Taky mi často druhá strana říká, že mě velmi málo slyší. Já dávám vinu druhému, ruchovému mikrofonu. Když ho omylem zakryju (zabořím se s telefonem do peřin třeba), je téměř jistota, že mě druhá strana slyší velmi málo.

Moje teorie je, že můj hlas rezonuje po konstrukci telefonu či jiným způsobem se dostává na horní mikrofon a systém pak do protifáze posílá téměř to samé co zní do hlavního. Takže hlas jde do velkého útlumu. A nebo je to systémově nějak blbě vyřešené.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


adam85
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: pát 04. lis 2011 17:59:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od adam85 » pon 16. úno 2015 17:08:42

ja si davam pozor, aby som ruchovy mikrofon neblokoval...

Uživatelský avatar

UJCO
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: sob 15. led 2011 18:04:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XPERIA Z3C
Rom: stock

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od UJCO » pon 16. úno 2015 18:24:59

Na i9300 mě to dělalo to samé, tam šlo však vypnout sek. mikrofon v nastavení a bylo po problému. Tady můžeš použít:
Deaktivace redukce hluku v build.prop, je třeba změnit persist.audio.fluence.voicecall=true na false.


looker1
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: stř 01. zář 2010 9:07:00
Reputace: 0

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od looker1 » úte 17. úno 2015 7:17:49

Tak jsem po par týdnech spokojeného užívání 5.0.1 zažil na vlastní oči kompletní zpomalení systému, které skončilo samovolným restartem, po kterém mi zmizely GP služby. Reinstalace, půl dne a totéž... Udělal jsem wipe cache partition a teď již 4 dny OK. Ale pořád z toho podezřívám Whatsup... Nemáte někdo podobnou zkušenost ? Nezlobí vám Whatsup? Já že ho hodně používám ale bojím se toho tuhnutí. Díky za info.
Nexus 5 16GB
Nexus 7 3g 32GB {2013)
Sony Xperia Tablet S


pepino34
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: sob 20. lis 2010 10:35:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5X 32GB
Rom: 5.0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od pepino34 » úte 17. úno 2015 15:40:13

Whatsapp používám už 3 roky, jak na N4, tak na N5 a nic jsem nepoznal, vše funguje a žádné problémy, ani po nahrátí 5.0.1.


Nexmen
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 05. led 2015 13:03:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus 5

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od Nexmen » pát 06. bře 2015 17:55:36

Zdá se mi že mám Nexus prohlý.Když jej položím na displej a poklepu na koncích do úhlopříčky,tak se trochu nadzvedává.Nenosím ho v zadní kapse ani jsem se nikdy nepokoušel ho ohýbat,ale nechápu čím se mohl prohnout.

P.S.Pokud z toho jak jsem to popsal nebylo jasné,jak jsem myslel to s tím "poklepáním",tak je to v tomto videu na 1:30 minutě. https://www.youtube.com/watch?v=dm8nij_V8Yw

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22249
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od LivArt » pát 06. bře 2015 18:54:55

Nehoupe se ti náhodou na foťáku?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Nexmen
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 05. led 2015 13:03:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus 5

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od Nexmen » pát 06. bře 2015 21:04:13

Nene. Vždyť jsem psal, že když jej položím na displej. A když se podíváte na to video, na které jsem dával odkaz v předchozím příspěvků, tak tam je to krásně znázorněno. Pokud bych Vás mohl poprosit jestli by jste ten "test" mohli zkusit taky, byl bych rád. Díky

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od cyphill » pát 06. bře 2015 22:31:17

Zkus to rukama překroutit do protipolohy a už se kinklat nebude :D Tohle mi dělá Nexus od začátku a vůbec mě to netrápí. Je to kus plastu, je jasné, že se trochu kroutí.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


kimi21
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: čtv 31. říj 2013 12:05:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5
Tablet: Acer Iconia Tab A1

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od kimi21 » úte 28. dub 2015 10:16:54

Ahojte. Stala sa mi s Nexusom taká nepríjemná vec. Išiel som si pozrieť jeden obrázok do galérie a telefón sa mi z ničoho nič sám reštartoval, povedal som si, že OK nebolo to prvýkrát s Lollipopom tak som to neriešil. Nemohol som sa po reštarte venovať telefónu tak som ho iba dal do vrecka v domnení, že nabehne úvodná obrazovka so zadaním PIN kódu, lenže nenabehla. Telefón sa zacyklil, reštartoval sa asi 3x s tým, že nabehol nápis Android a išiel odznova. Potom asi na 4x nabehol nápis Android a potom hláška, že systém Android sa optimalizuje a niečo v zmysle, že prebieha konfigurácia aplikácií, proste tá istá hláška ako keď aktualizujete Android, nainštaluje sa a ešte treba počkať kým sa prispôsobí. Mám Lollipop 5.1, žiadny root a ani zásah do telefónu, aktualizovaný vždy cez OTA, pri prechode na 5.0 som spravil factory reset, bolo to mesiac pred aktualizáciou na 5.1, takže už pri prechode na 5.1 som nerobil. Neviete niekto čo tie reštarty a hlavne tá oprimalizácia mohla znamenať? Ďakujem za každú radu.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22249
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od LivArt » úte 28. dub 2015 10:20:07

Od androidu 5 se používá nová VM na spouštění aplikací a jednou za X restartů se provede nová optimalizace.
Pravděpodobně jsi měl nějakou chybu v cache, proto se telefon restartoval, následně, když se cache načetla znova, tak se ta chyba ztratila a telefon normálně nabootoval (něco jako kdyby telefon sám udělal Reboot recovery -> wipe cache -> reboot).
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


kimi21
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: čtv 31. říj 2013 12:05:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5
Tablet: Acer Iconia Tab A1

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od kimi21 » úte 28. dub 2015 10:51:03

Aha rozumiem, takže je to prakticky normálne? Lebo nechcem zrazu skončiť s tým, že už ani nenabehne. Lebo tá optimalizácia sa asi 2x nepodarilo a nabehlo to až na 3x.

Uživatelský avatar

Blackhawk
Droid
Příspěvky: 2399
Registrován: pon 19. dub 2010 13:53:50
Reputace: 9

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od Blackhawk » stř 29. dub 2015 8:10:29

Normalne to urcite nie je, ale restart mohla sposobit aj nejaka nainstalovana aplikacia.


kimi21
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: čtv 31. říj 2013 12:05:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5
Tablet: Acer Iconia Tab A1

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od kimi21 » čtv 30. dub 2015 15:38:06

Včera mi to znova spravilo keď som bol donútený spraviť reštart telefónu. Odvtedy som náhodne skúsil párkrát reštartovať a zatiaľ to nespravilo viackrát. Asi dám Nexusa na reklamáciu aj tak mám po ráme prasklinky, takže to sú hneď dva dôvody.

Uživatelský avatar

preclajsz
Robot
Příspěvky: 991
Registrován: sob 25. zář 2010 15:36:14
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Nexus 5 16GB - White
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MiBand

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od preclajsz » ned 19. črc 2015 17:55:28

Stává se mi, že mi vypínací tlačítko udělá dvojklik, nebo se telefon sám vypne, nebo tlačítko nereaguje. Jde evidentně o zacvaklé tlačítko. Má cenu to posílat na reklamaci? Respektive kdybych si to tlačítko sám vyměnil poznali by to při případné další reklamaci?
Android family since 1.6 Donut
Huawei P8 GREY
Vyzkoušej Weather Timeline v češtině! >>> https://goo.gl/VshJPA" onclick="window.open(this.href);return false; (pro chyby v překladu mě kontaktuj)

Uživatelský avatar

pepa 77
Androiďák!
Příspěvky: 534
Registrován: čtv 10. říj 2013 15:50:53
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6 OxygenOS 9.0
Mobil 2 / ROM: Jolla 1 sailfish OS
Tablet: Prestigio 7HD Stock
Tablet 2 / ROM: Prestigio waze 3111 Stock
Bydliště: Česká Lípa

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od pepa 77 » pon 20. črc 2015 17:46:10

Ahoj jastli máš záruku,tak to pošli mám pocit že na jednom šroubku mají samolepku ;)
Tak co ti je ;-)


starypuerh
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: stř 27. led 2010 14:28:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5. stock rom 5.1.1.

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od starypuerh » úte 21. črc 2015 10:25:07

Ach jo, vcera restart, optimalizace aplikaci. Dneska se sam restartoval, bootouje, objevi se napis Google a hned to spadne, a tak porad dokola. Nejde zapnout ani recovery. Cisty android bez rootu. Nevite co s tim? V zaruce to je, ale nechci byt par dni bez telefonu.
Nexus 5 <- SGS3 <- Google Nexus One - First and Legendary!

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od cyphill » úte 21. črc 2015 11:04:36

Restart a optimalizace aplikací... to mi (a kamarádovi) jednu dobu dělalo, ani jeden jsme nepřišli na to co to spouští ani proč to přestalo. A u mě optimalizovat 180 aplikací je tak na 20 minut. Já jen vím, že mi to dělalo na stock 5.1.1. Teď mám M a je to OK. Proč se ale nedostaneš do recovery a padá to hned na bootu nevím. Já si myslím, že je to nějaká chyba v 5.1.1.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Uživatelský avatar

Blackhawk
Droid
Příspěvky: 2399
Registrován: pon 19. dub 2010 13:53:50
Reputace: 9

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od Blackhawk » úte 21. črc 2015 12:33:53

starypuerh píše:Ach jo, vcera restart, optimalizace aplikaci. Dneska se sam restartoval, bootouje, objevi se napis Google a hned to spadne, a tak porad dokola. Nejde zapnout ani recovery. Cisty android bez rootu. Nevite co s tim? V zaruce to je, ale nechci byt par dni bez telefonu.
Pokial mas bootloop, teda telefon sa po urcitom case bootovania restartne a spusti znova, tak do recovery by sa malo dat dostat. Skus pocas toho ako bootuje drzat tlacidlo hlasitosti- dole, cely cas. Hned ako sa restartuje by sa mal spustit do recovery.


starypuerh
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: stř 27. led 2010 14:28:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5. stock rom 5.1.1.

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od starypuerh » úte 21. črc 2015 13:08:16

Dik, to jsem samo uz zkousel, jenze se objevi recovery obrazovka tak na pul sekundy a rovnou jde zase do loopu :-(
Nexus 5 <- SGS3 <- Google Nexus One - First and Legendary!

Uživatelský avatar

preclajsz
Robot
Příspěvky: 991
Registrován: sob 25. zář 2010 15:36:14
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Nexus 5 16GB - White
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MiBand

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od preclajsz » úte 21. črc 2015 15:38:23

starypuerh někde jsem o tom tady psal, stávalo se mi to taky, musíš být trpělivý, případně dát i telefon na nabíječku a furt to zkoušet do recovery. Mě se to po většinou povedlo. Jinak tohle se mi teď taky stává sem tam a přisuzuji to právě tomu zapínacímu tlačítku, jelikož někdy provede i dvojklik tak je celkem možný, že se ti tam zaseklo a myslí si že ho chceš neustále vypínat.

PS: reklamace se posílají do Britexu, nebo kam Nexus rovnou zaslat, nechci-li ho zasílat přes prodejce?
Android family since 1.6 Donut
Huawei P8 GREY
Vyzkoušej Weather Timeline v češtině! >>> https://goo.gl/VshJPA" onclick="window.open(this.href);return false; (pro chyby v překladu mě kontaktuj)

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od cyphill » úte 21. črc 2015 17:12:11

@starypuerh Pokud to dobře chápu, Ty se nedostaneš nejen do recovery, ale ani do bootloaderu. Pokud se totiž dostaneš do bootloaderu, tak to určitě lze vyřešit. Pokud ne, zkus tohle:

Taková blbost, ale pokud máš nainstalováno ADB a fastboot v PC, zkus ho připojit k PC a v tom kolečku restartů zkusit příkaz "fastboot reboot" či "fastboot reboot-bootloader". Třeba se bootloop zastaví, pokud se na vteřinu chytne, ty příkazy tam jdou rychle.

Pokud se příkaz úspěšně provede, je to asi risk, ale zkusil bych bych flashnout nový bootloader či kernel pomocí "fastboot flash bootloader nazevsouboru.img" resp. "fastboot flash boot nazevsouboru.img". Jeden z nich za to totiž může moct.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


faldicek
Robot
Příspěvky: 763
Registrován: úte 29. čer 2010 12:27:17
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Nexus 7
Rom: BlissPop
Bydliště: Chomutov

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od faldicek » úte 21. črc 2015 19:06:27

preclajsz píše:PS: reklamace se posílají do Britexu, nebo kam Nexus rovnou zaslat, nechci-li ho zasílat přes prodejce?
Ano LG u nás dělá pouze Britex
Motorola M3888-Nokia3210-Nokia3310-Nokia3100-SE K750i-SE K850i-SE X1 Xperia-Nokia 3109-HTC Desire HD-Galaxy Nexus - Nexus 5


starypuerh
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: stř 27. led 2010 14:28:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5. stock rom 5.1.1.

Re: Nexus 5 - hlášení závad a problémů

Příspěvek od starypuerh » pát 24. črc 2015 12:53:24

Tak to byl power button. Teď se tváří, že bude chvíli fungovat.

To je snad prokletí nexusů, první na to dost trpěl.

Řešení jsou dvoje - v záruce nechat reklamovat. Servis většinou mění celou základní desku.
Nebo se domluvit s běžným servisem na opravě tlačítka. Na ebay se dá to tlačítko koupit za pár kaček. Oprava víceméně na počkání.

Na zahraničních fórech je spousta vtipných návodu, jak svépomoci problém řešit - úder zadní stranou telefonu u místa tlačítka do hrany stolu, nebo nechat na 15 min zamrazit :-)) Co ti amíci nevymyslí.

Chyba jako takové je jinak vcelku běžná, objevuje se dost. Pardon, chvíli mi trvalo než jsem přesně zjistil, že to dělá to tlačítko a není to sw chyba.
Nexus 5 <- SGS3 <- Google Nexus One - First and Legendary!

Odpovědět

Zpět na „Google Nexus 5 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host