THL T100s Iron Man - Obecná diskuzeTHL T100s a SD karta

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mwork
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: stř 08. úno 2012 23:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 premium
Rom: android 7

THL T100s a SD karta

Příspěvek od mwork » pon 04. srp 2014 15:56:18

ahoj, můžete mi někdo prosím poradit jakou zvolit sd kartu pro tento telefon? Koupil jsem microsdhc 32gb class10 a zrejme to neni uplne dobra volba. Karta jde naformatovat, nahraju na ni data ( cca 22GB ) vše je funkční zhruba 1,5 měsíce. Potom nejde přečíst hudba a po restartu telefonu tento prohlásí že je karta nečitelná a že ji mám naformátovat. Vytáhnu kartu ven, připojím do pc, stáhnu bez problému data, vložím kartu do telefonu, naformátuju a natáhnu zálohu zpět na kartu. No a zas můžu cca 1,5 měsíce fungovat. Někde jsem se dočetl če čínani mají problémy s novýma rychlýma microsdhc kartama.
Tak kterou teda vybrat? class 4 ? nebo jen micro sd ( bez hc ) ?
díky za tipy, Marek





Autor tohoto vlákna
mwork
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: stř 08. úno 2012 23:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 premium
Rom: android 7

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od mwork » úte 05. srp 2014 17:54:51

tak bud to dělá všem a nebo nikdo sd kartu nepoužívá :)

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7624
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 107
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia 1
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od Cleric » úte 05. srp 2014 17:58:45

Tím že píšeš dva posty pod sebe jen naštveš nějakého Moderátora.

Mohl jsi ještě napsat jakou že to kartu používáš a kde jsi ji kupoval. A zda jsi zkoušel i jinou......


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od ludekbrno » úte 05. srp 2014 18:00:48

mwork píše:tak bud to dělá všem a nebo nikdo sd kartu nepoužívá :)
Nestačí napsat SDHC Class 10 nebo class 4. Důležitá je značka, protože u některých je problém s kompatibilitou.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
mwork
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: stř 08. úno 2012 23:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 premium
Rom: android 7

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od mwork » úte 05. srp 2014 18:34:13

tak snad to moderator zvladne :) vicemene jsem to napsal protoze me udivilo ze bych byl sam komu to dela. Cetl jsem o tom ze to zlobi nekde na anglicky psanym foru a tam prave bylo ze toto zpusobuje rychlost karty. Neco jako ze tyto telefony maji problemy s novyma rychlyma kartama. No nevim co je na tom pravdy. Ted jsem tam zkusil dat 8GB class 10 tusim je to kingston a chova se to stejne. Je to poznat uz tim ze kdyz ji vlozim do telefonu a chci tam nakopirovat vetsi mnozstvi dat ( 20gb ) tak to po cca 5ti GB ohlasi ze nelze zapisovat a nazdar. Po restartu to zase jde a cteni taky neni problem. Tusim ze to s tou rychlosti nejak souvisi ale nemam 20 karet na vyzkouseni abych mel jistotu. Nejradsi bych si koupil nejakou kartu ktera tam bude fungovat a nebudu resit takovy problemy. Ta 32GB jsou nejaky Adata, asi nejrychlejsi karta co byla v nabidce.



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od ludekbrno » úte 05. srp 2014 19:06:26

Ne, s rychlostí to nesouvisí. Prostě některé značky karet mají problémy s některými telefony. Největší šance na bezproblémovou komunikaci budeš mít u karet značky SanDisk. Vyber nějakou Ultra class 10 a mělo by to být OK.

Jo a velký pozor, nekupovat karty na eBay nebo Aukro a podobných inzertních webech!!! Jedině u známého prověřeného shopu.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
mwork
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: stř 08. úno 2012 23:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 premium
Rom: android 7

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od mwork » úte 05. srp 2014 20:47:16

Na Ebay ani Aukro nenakupuju. Aspon teda ne takovyto veci. Nakupuju ve velkoobchode ( nebudu jmenovat abych nenastval moderatora :) ). S Adata jsem nikdy nemel problem, mozna ze cinan je citlivejsi tak mu koupim Kingston. A proto mam jeste dotaz:
mate tu nekdo kombinaci THL T100s + micro sdhc 64GB Kingston class10 ??
pripadne microsdhc 32GB Kingston class10 ??
pokud ano tak funguji bezproblemu?
diky za pripadne odpovedi


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5048
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 78
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od xanthor » úte 05. srp 2014 20:53:25

SanDisk je možná lepší (a samozřejmě dražší) volba než Kingston (sám jsem měl s 32 GB Class 10 Kingston kartou problémy ve své G300). Ale snad takovou smůlu mít nebudeš.
Moje otevírací hodiny - otevírací hodiny ve Vašem telefonu


Autor tohoto vlákna
mwork
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: stř 08. úno 2012 23:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 premium
Rom: android 7

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od mwork » úte 05. srp 2014 21:33:11

divam se na sandisk a kingston, rozdil v cene nic zavratnyho, jen me teda vadi ze kingston jde koupit s sikovnou redukci do ktere se microsd vlozi a mas z toho flashdisk. u sandisku jsem to nevidel. rozdil v cene 32gb sandisk a kingston je cca 70kc. to neresim.
co ta 64gb class 10 karta?? Ma nekdo? funguje?

p.s. ted jeste zkousim ty Adata 32gb formatovat plnym formatem v pc. davam mu posledni sanci tak se uvidi:)
p.s.2 Adata jsou o zhruba 50kc levnejsi nez kingstone. za ja blbec na kingston nepockal ( nebyl skladem )


Autor tohoto vlákna
mwork
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: stř 08. úno 2012 23:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 premium
Rom: android 7

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od mwork » čtv 07. srp 2014 9:35:14

par postrehu:
sehnal jsem si na odzkouseni microsdhc Adata 16GB class4 kartu. Format a naliti dat naprosto bez problemu. Funguje bez problemu, nevykazuje zadnou z chyb ktery delaly karty 8GB a 32GB class10. Zkusim si pujcit Kingston a popr sandisk class10 a uvidim.

Uživatelský avatar

drakor
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 10. pro 2013 12:47:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL T100s [thl-t100s-13-06-2014-deodex]

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od drakor » ned 17. srp 2014 19:02:59

Ahoj mám tam tuhle Samsung Micro SDXC 64GB Pro Class 10 https://www.mironet.cz/samsung-micro-sd ... +dp199751/

a funguje bez problému. Je to dokonce i UHS-I a testem SD Tools jsem naměřil zápis 10.8 MB/s a čtení 69.3 MB/s když byla karta prázdná
když jsem ji zaplnil a nechal jen 4GB volné tak to spadlo na zápis 2MB/s a čtení 22MB/s


Autor tohoto vlákna
mwork
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: stř 08. úno 2012 23:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 premium
Rom: android 7

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od mwork » čtv 21. srp 2014 13:50:15

Tak mi asi pred tydnem prisla 64GB karta kingston. vlozil jsem ji do pristroje, chtelo to format, ten jsem udelal. Nakopiroval tam data ( tentokrat slo bez problemu nakopirovat celych 26GB na jeden zatah coz se me predtim nepodarilo ) a karta doted jede bez problemu. Rekl bych ze to je tedy znackou protoze se jedna o micro sd xc I class 10, 64GB Kingston kartu. Ty 32GB adata co jsem tam mel predtim podrobim testum a mozna pujdou na reklamaci ( pokud se budou chovat i jinde divne ). Tot vse, cili vysledek je ze T100s a 64GB nemusi byt problem.


RudaR
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: ned 20. dub 2014 6:56:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: tHl 100

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od RudaR » stř 26. srp 2015 9:41:33

Mám podobný problém, pokud jsem četl dobře. Domnívám se, že nějaká aplikace vždy odpojí SD kartu. Píše že karta je poškozená a chce formátovat. Nepomáhá restart, pomáhá za živa vyndání baterie a vybití nějakých napětí zmačknutím tlačítek. Po tomto nahození tam data opět jsou. Vložil jsem kartu do čtečky a do PC a formátoval v PC přes čtečku. Co jsem zjistil? Karta byla formátována na 32 KB. Nyní je FAT 4068 KB. No zkuz to, ještě jsem výsledek neověřil, protože jsem omylem včera ,,mazal". Zatím dávám tel. do továrního nastavení a budu zjišťovat programem Recuva, zda tam něco zůstalo. To jen abych ,,věděl". jak to funguje a co se děje.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16561
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 198
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: THL T100s a SD karta

Příspěvek od ludekbrno » stř 26. srp 2015 16:29:46

RudaR:

Pochybuju, že někdo čekal na tvoji odpověď celý rok (mrkni na datum příspěvků ;-) ) a navíc to je s vysokou pravděpodobností chyba karty nebo špatná kompatibilita karty s telefonem. Aplikace nemůže způsobovat odpojení karty.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „THL T100s Iron Man - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host