THL T100s Iron Man - Obecná diskuzeTHL T100s - T-mobile-2g/3g odpojování od sítě

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mwork
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: stř 08. úno 2012 23:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 premium
Rom: android 7

THL T100s - T-mobile-2g/3g odpojování od sítě

Příspěvek od mwork » ned 27. bře 2016 18:32:54

Ahoj, poslední dobou, cca měsíc, se mi sim1 odpojuje od sítě. Zjistil jsem že se přitom často telefon přepíná mezi 2G a 3G ( Edge x H+ ). Když se odpojí tak nepomůže ruční skenování sítě a nepřipojí se ani na automatiku. Najde pouze 2G ke které se někdy na chvilku připojí ale většinou zase spadne. Co pomůže je restart telefonu. Restartovat ale třeba 5x denně mi nepřijde optimální. Ve stejnou dobu má jiný telefon na stejném místě velice dobrý signál a k žádnému odpojování nedochází. Samozřejmě také v síti T-mobile. Chtěl bych se zeptat jestli se něco podobného někomu nestalo a jak to případně vyřešil. Telefon je v záruce, mám v něm origo ROM, tak si říkám jestli to není na reklamaci. Díky za reakce,
Marek,




Uživatelský avatar

mrnus
Moderátor
Příspěvky: 1010
Registrován: čtv 03. lis 2011 11:07:59
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: HUAWEI HONOR 8 PREMIUM
Tablet: Asus TF300T
Rom: 4.2.1 JB (root)
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Kontaktovat uživatele:

Re: THL T100s - T-mobile-2g/3g odpojování od sítě

Příspěvek od mrnus » ned 27. bře 2016 18:58:14

Ahoj,
Jestli máš v tom T100s "novou" kartu , tak určitě reklamace.
Bude to problém někde v modemu.


Autor tohoto vlákna
mwork
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: stř 08. úno 2012 23:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 premium
Rom: android 7

Re: THL T100s - T-mobile-2g/3g odpojování od sítě

Příspěvek od mwork » ned 27. bře 2016 19:20:34

Ahoj a díky za reakci. Přiznám se že jednou už tel na reklamaci byl, reklamační technik po max. hodině testování zapsal do protokolu "závada se neprojevila" a reklamace zamítnuta. Pravda je že závada se objeví někdy 3x a někdy třeba 5x denně. Během toho krátkého testování věřím že se mu neprojevila a když si dá záležet tak se ani neprojeví. Prostě tel. po zapnutí jede výborně ale až po nějaké většinou delší době dojde k výpadku. To jsem samozřejmě do reklamace psal. Taky je možné že se závada projeví v místě kde je signál slabší ale jak jsem psal tak druhý telefon je online, data tečou a volat se dá normálně. Napadá někoho jak servisu prokázat že k výpadkům dochází? Nebo jen soudní znalec?
díky,
M
p.s. v telefonu je nová simkarta

Uživatelský avatar

mrnus
Moderátor
Příspěvky: 1010
Registrován: čtv 03. lis 2011 11:07:59
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: HUAWEI HONOR 8 PREMIUM
Tablet: Asus TF300T
Rom: 4.2.1 JB (root)
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Kontaktovat uživatele:

Re: THL T100s - T-mobile-2g/3g odpojování od sítě

Příspěvek od mrnus » pon 28. bře 2016 10:06:20

Asi vadný servisák, kde jsi to kupoval??
jinak dokázat se to moc nedá, jen pro info koukni se do nastavení-info o telefonu- stav sim je tam hodnota sílásignálu a myslím i dB a asu hodnoty + v jakem režimu jede karta. průměr by měl být 65-70 dB a 23-30 asu je super pokud bude dB vícé je to blbé.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: THL T100s - T-mobile-2g/3g odpojování od sítě

Příspěvek od Tomáš Kubec » pon 28. bře 2016 10:32:17

Na LTE jsou tyto hodnoty většinou větší, není absolutní problém fungovat bez výpadků na cca 85 dB a 55 asu.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


Uživatelský avatar

mrnus
Moderátor
Příspěvky: 1010
Registrován: čtv 03. lis 2011 11:07:59
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: HUAWEI HONOR 8 PREMIUM
Tablet: Asus TF300T
Rom: 4.2.1 JB (root)
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Kontaktovat uživatele:

Re: THL T100s - T-mobile-2g/3g odpojování od sítě

Příspěvek od mrnus » pon 28. bře 2016 10:41:35

jo jo špatně jsem se výjádžil musí porovnat hodnoty s jiným telefonem na stejném operatorovi a ve stejném režimu , (gprs, hspa, lte)
Hodnoty by měli být podobné, jinak problém na anteně nebo v modemu.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: THL T100s - T-mobile-2g/3g odpojování od sítě

Příspěvek od Tomáš Kubec » pon 28. bře 2016 10:42:40

tak tak :-)
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play

Uživatelský avatar

mrnus
Moderátor
Příspěvky: 1010
Registrován: čtv 03. lis 2011 11:07:59
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: HUAWEI HONOR 8 PREMIUM
Tablet: Asus TF300T
Rom: 4.2.1 JB (root)
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Kontaktovat uživatele:

Re: THL T100s - T-mobile-2g/3g odpojování od sítě

Příspěvek od mrnus » pon 28. bře 2016 10:46:12

Podle mě , ale tady pánovi možná trochu upadl a to je pak problém v konektoru ten se odtrhne a už nemá dobrý kontakt a potom to dělá tyto problémy.
To však měli zjistit v na reklamaci v servisu.


Autor tohoto vlákna
mwork
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: stř 08. úno 2012 23:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 premium
Rom: android 7

Re: THL T100s - T-mobile-2g/3g odpojování od sítě

Příspěvek od mwork » pon 28. bře 2016 19:10:57

Kupoval jsem to v jednom větším českém eshopu, záruka 2 roky. Nevím o tom že by mi mobil někdy spadnul a od té doby byl problém se signálem. Při volání ani nepozoruji rozpadání hovorů apod. Prakticky se to objevuje při prohlížení internetu. Tam vidím že se tel. jak o život přepíná mezi H+ a E a nakonec se odpojí od sítě a nejde připojit. Navíc se mi to nestalo nikdy ne vetších městech ale spíše v místech se slabším pokrytím. Každopádně podle mapy pokrytí tam 3G je a o 2G ani nemluvím. Jak říkám, s voláním tam nikdy problém nebyl. Navíc druhý telefon Asus Zenfone 5 tam jede jak z praku a usb modem od T-Mobile tam jede se stabilnim 3G internetem.
Teď k těm hodnotám, nejsem sice v místě horšího pokryti ale hodnoty zde kde problém s odpojováním od sítě nemám jsou tyto:
thl t100s -91 až -97dBm a 11 asu
pro srovnání Asus Zenfone 5 - 79 až 87 dBm a 12 - 16 asu

Ještě poslední info a určitě důležité. Dřív jsem měl na SIM1 Vodafone a přepínání mezi 2G a 3G jsem pozoroval taky, někdy data jela velmi špatně ale s hovorem natož s odpojením od sítě jsem problémy neměl. Teď mám asi 3m T-mobile a při přepínání 2G/3G se tel. prostě odpojí a do restartu nejde připojit.

p.s. jak jsem psal, nejsem si vědom nějakého pádu po kterým by se signál zhoršil ale s tou anténou bych řekl to sedí
p.s.2 reklamace proběhla tak že jeden den ráno přišel balíček přepravkou na reklamaci a ani ne v poledne už byla reklamace uzavřená s vyjádřením zamítnuto.
p.s.3 ještě pro srovnání THL100s SIM2 - Vodafone 59-63 dBm 25asu


Autor tohoto vlákna
mwork
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: stř 08. úno 2012 23:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 premium
Rom: android 7

Re: THL T100s - T-mobile-2g/3g odpojování od sítě

Příspěvek od mwork » pát 08. dub 2016 15:40:27

doplneni:
druha reklamace s presnejsim popisem zavady a dostal jsem zpet penize. Ted resim zase co koupit :(

Odpovědět

Zpět na „THL T100s Iron Man - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host