LG Optimus Black (P970) - Obecná diskuzeLG P970 Optimus Black

Moderátor: IQLogic

Odpovědět
Uživatelský avatar

jozka.1
Droid
Příspěvky: 1335
Registrován: pon 18. dub 2011 16:52:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade + Nexus 5
Tablet: Asus MemoPad ME301T

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od jozka.1 » čtv 16. srp 2012 10:11:00

Cist umim, jen jsem myslel, ze nekdo poskytne info proc tomu tak je.

Snad bude officialni update na ICS od LG...


Nexus 5X - stock
Nexus 5 - CM11
Nexus 4 - CM10
ZTE Blade - CM7



pospecdawe
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 27. srp 2012 9:26:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg optimus black

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od pospecdawe » pon 27. srp 2012 9:26:56

Zdravím,mám problém a potřebuji poradit. Nevím co se stalo,ale z ničeho nic mi přišlo,jakoby se smazala veškerá hudba co jsem v telefonu měl. Když jsem najel do knihovny hudby,tak mi to píše "žádné soubory" . Není schopný mi to zaregistrovat ty mp3,že v tom telefonu jsou. Předtím to šlo v pořádku. Když jsem prohlížel telefon přes Astro nebo jiný prohlížeč souborů,tak ty mp3 v tom telefonu jsou nebo spíš na sd kartě ,tak jako předtím. To samé s obrázky. Galerie není schopná zaregistrovat žádné vyfocené snímky nebo uložené obrázky. Je prostě prázdná. Když spustím QuickPic ,tak veškeré snímky a obrázky tam mám. Prostě mi to láme hlavu,nevím co s tím . Má někdo tentýž problém a vyřešil ho nebo někdo kdo by mi mohl trochu nějak pomoct ? Děkuji předem

Uživatelský avatar

Pero55
Robot
Příspěvky: 876
Registrován: pon 14. lis 2011 21:25:36
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Tablet: Ainol Novo 7 Crystal
Rom: RR 7.1.1

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od Pero55 » pon 27. srp 2012 10:14:36

Podivej se jestli na kartě neni vytvořenej soubor .nomedia nejspíše bude v v kořenové složce karty.


Fit
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: pát 15. dub 2011 22:22:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 9

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od Fit » pon 27. srp 2012 16:45:59

pospecdawe: Nebo zkus jenom vypnout a zapnout telefon. Třeba se Ti jenom znova načte SD karta a už to bude fungovat. Už se mi to jednou stalo taky. Po restartu telefonu bylo zase vše ok.


maximal
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 06. zář 2012 23:37:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black
Tablet: Ipad 2

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od maximal » čtv 06. zář 2012 23:43:16

Kdyz kopiruju pres Mass Storage z/na SD kartu, tak ve smeru do pocitace kopiruju plnou rychlosti karty (tedy predpokladam, ze 15MB/s je rychlost karty), ale kdyz kopiruju z pocitace do telefonu, dostanu se u velkych souboru max na 3MB/s a to mi ta karta predtim chodila ve starym Blackberry aspon 6MB/s.
Kde muze byt problem? Mam system 2.2.2



FenixCZE
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: ned 13. lis 2011 22:11:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lg Optimus Black
Rom: Nova V8 rom

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od FenixCZE » pát 07. zář 2012 17:53:16

Mam kingstona 8gb klas 4... Rychlost prenasenych dat je do pc i do telefonu kolem 8Mb ... Ale setkal sem se s usb kabeli ktere meli prenosovou rychlost 1mb tudiz sem deseti megovy soubor byl schopnej tahat i pet minut ... Problem bych videl i klidne v kabelu a nebo r zapnutych residentnich stitech antiviru , taky umi nadrobit paseku :-)

@telefon    

Uživatelský avatar

endoskop
Androiďák!
Příspěvky: 672
Registrován: pát 06. črc 2012 12:43:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Rom: 4.2.2 + root
Bydliště: Ficoland
Kontaktovat uživatele:

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od endoskop » pon 01. říj 2012 20:08:25

Rozhodol som sa - na Vianoce pôjde black najskôr preč :D. (Môj stý príspevok :D)
Staršie mobily -> Android: LG P970 Optimus Black (11/2011) -> Samsung Galaxy Nexus (12/2012)


medial
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: pát 10. čer 2011 19:05:45
Reputace: 0

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od medial » stř 03. říj 2012 8:19:44

Je tedy karta Class 4 nějak limitující neberu-li rychlost čtení a zápisu při mass storage, kde mi to je jedno jestli čekám minutu nebo dvě? Jde to nějak poznat při běžném používání founu? Třeba načítání fotek v galerii nebo tak..

EDIT: Jinak Black bere všechny "typy" micro SD karet ne? Nebo mám se při koupi ještě na něco zaměřit? :rtfm:


p.sony.p
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 02. srp 2012 20:10:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg P970

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od p.sony.p » pon 08. říj 2012 13:40:35

Zdravím, tak jsem tu zase, tentokrát s problémem, kdy se mi splašila lišta... potřeboval bych úplně restartovat telefon, poradíte mi jak na to? Než někam najedu, 100X mě to vyhodí na úplně jinou pozici, např listuji galerii a najednou mi skočí zprávy, nebo internet, než napíšu jednu zprávu, 4x se musím do zpráv vrátit apod. Moc díky všem za radu. :?

Uživatelský avatar

Johny004
Androiďák!
Příspěvky: 250
Registrován: ned 10. črc 2011 20:25:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE WT19i_Lumia800
Twitter: SonyForelli
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Teplice

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od Johny004 » pon 08. říj 2012 17:39:51

Sice OT, ale rad bych zpet blacka. Kdo by mi ho vymenil? :-)
SE WT 19i, NEXUS 7

Moje Androidí historie: Galaxy Ace, Optimus Black, SE Live with Walkman, Ascend G300, Xperia U, Nexus S, Nexus 7


l1012
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 12. lis 2012 8:59:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od l1012 » pon 12. lis 2012 9:09:24

Zdravím,
jsem čerstvý uživatel mobilu LG OB P970. Několik dní po koupi (září 2012) mobil po vypnutí vůbec nenabíhal. Pouze svítila tlačítka a tím to haslo. Problém jsem vyřešil ofiko přeinstalováním systému na 2.3.4. Po několika dnech, ale další problém. Displej reaguje nějak podivně. Někdy vůbec a když třeba píšu SMS, tak mě naskočí třeba tři stejná písmena. Prý stačí další povýšení systému, ale nejsem si tím moc jistý. Program na aktualizace píše, že mám aktuální verzi. Nějaká rada pls? Předem děkuji. ;)

Uživatelský avatar

prassat
Androiďák!
Příspěvky: 344
Registrován: ned 04. bře 2012 20:09:12
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black P970
Mobil 2 / ROM: LG L9 II

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od prassat » pon 12. lis 2012 9:50:38

Pokud telefon zlobí, tak doporučuji ještě vyndat a vrátit zpět baterii (případy kdy se kousne). Po upgradu systému je téměř povinnost telefon (i když se to nezdá) stejně komplet smazat a nainstalovat aplikace znovu. (tovární nastavení)
LG L9 II - Stock ROM 4.1.2 + ROOT + CWM
LG Optimus BLACK: Přehrání ROM, ROOT http://androidforum.cz/za-ate-nici-jak- ... 35866.html


l1012
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 12. lis 2012 8:59:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od l1012 » pon 12. lis 2012 10:41:07

S tou baterií jsem to zkoušel. Bez úspěchu. Tu odinstalaci vyzkouším.
Ještě se zeptám, kde zjistím která nejnovější verze Androidu je oficiálně uvolněná pro můj foun?

Uživatelský avatar

prassat
Androiďák!
Příspěvky: 344
Registrován: ned 04. bře 2012 20:09:12
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black P970
Mobil 2 / ROM: LG L9 II

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od prassat » pon 12. lis 2012 10:55:22

Smazání komplet telefonu proveden provedeš v NASTAVENÍ/ OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ/ OBNOVENÍ TOVÁRNÍCH DAT.

před tím si nezapomeň udělat zálohu kontaktů (PC suite), popřípadě SMS (na to je aplikace na google play).

Poslední oficiální systém je nyní 2. 3. 4.
(V20). Těch ale už vyšlo více, např od T-Mobile nový před několika dny V20C

Zjistíš to připojením telefonu přes PC (PC suite, zjištění aktualizací)
LG L9 II - Stock ROM 4.1.2 + ROOT + CWM
LG Optimus BLACK: Přehrání ROM, ROOT http://androidforum.cz/za-ate-nici-jak- ... 35866.html


l1012
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 12. lis 2012 8:59:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od l1012 » pon 12. lis 2012 13:50:53

Ještě jeden dotaz. Asi jsem blbej, ale jak hledam tak hledam a nemůžu nikde najít návod jak upgraduju telefon ze staženého souboru ze stránek lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=1

Uživatelský avatar

prassat
Androiďák!
Příspěvky: 344
Registrován: ned 04. bře 2012 20:09:12
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black P970
Mobil 2 / ROM: LG L9 II

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od prassat » pon 12. lis 2012 14:45:24

v tomto případě můžeš použít NEOFICIÁLNÍ cestu....

jak na soubory KDZ nejdeš například tady http://androidforum.cz/kdz-firmware-upd ... 24504.html

pro tebe jsou aktuální body A a B v návodu
LG L9 II - Stock ROM 4.1.2 + ROOT + CWM
LG Optimus BLACK: Přehrání ROM, ROOT http://androidforum.cz/za-ate-nici-jak- ... 35866.html


l1012
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 12. lis 2012 8:59:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od l1012 » pon 12. lis 2012 15:15:53

Když to provedu neoficiální cestou, tak ztrácím záruku, ne?

Uživatelský avatar

Pero55
Robot
Příspěvky: 876
Registrován: pon 14. lis 2011 21:25:36
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Tablet: Ainol Novo 7 Crystal
Rom: RR 7.1.1

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od Pero55 » pon 12. lis 2012 17:50:09

Když stáhneš ten správný kdz balíček, podle toho jestli máš vodafone nebo t mobile popř. europe open. Tak neztrácíš.


l1012
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 12. lis 2012 8:59:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od l1012 » úte 13. lis 2012 8:38:16

Takže to zatím vypadá, že reset do továrního nastavení pomohl. Díky. Co se týká povýšení systému na 4.x.x.. Momentálně mám 2.3.4. V20D.
Na stránkách lg-phone-firmware.com verze pro Vodafone není, takže asi mám smůlu? Jsou tam pouze verze: CZECH REPUBLIC, TMC/T-MOBILE(CZECH REPUBLIC). A stejně to jsou verze k 2.3.4., nebo nééé? :) Asi to nechám být, až se LG rozhodne (snad) oficiálně povýšit systém. Takže díky ra pomoc. ;)


l1012
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 12. lis 2012 8:59:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od l1012 » úte 13. lis 2012 18:28:00

Takže problém pokračuje. :cry: na jedno klepnutí i 4x jedno písmenko při psaní SMS. Ne pokaždé, ale docela často.
Nedá se nějak nastavit citlivost displeje, nebo tak něco?
Nemůže to dělat ochranná folie dispeje?
Proč to začalo po povýšení systému z 2.2. na 3.4? :roll:

Uživatelský avatar

prassat
Androiďák!
Příspěvky: 344
Registrován: ned 04. bře 2012 20:09:12
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black P970
Mobil 2 / ROM: LG L9 II

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od prassat » úte 13. lis 2012 19:27:41

zkusil bych alternativní klávesnice například Go keyboard, nebo zadávání slov metodou SlideIT, nebo Swype. Alternativní klávesnice mají většinou více nastavení, než nativní.
Popřípadě zkusit upgrade, popřípadě downgrade zpět (opět neoficiální cestou).
Nebo reklamace. (pokud by to vůbec uznali jako vadu)
LG L9 II - Stock ROM 4.1.2 + ROOT + CWM
LG Optimus BLACK: Přehrání ROM, ROOT http://androidforum.cz/za-ate-nici-jak- ... 35866.html


1pepino
Stálý androiďák
Příspěvky: 141
Registrován: stř 27. črc 2011 23:01:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG D605 Optimus L9 II

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od 1pepino » čtv 06. pro 2012 10:40:05

Zdravím bleckaři.
Po roce a půl častého používání mě odchází tlačítko power. Myslel jsem si, jestli to není třeba ROM, ale nainstaloval jsem oficiální ROM a dělá to stále. Zajímavé je, že když mám telefon v nabíječce, tak to šlape - nechápu!!! :no: Takže můj miláček jde na reklamaci. Mám jeden dotaz, nainstaloval jsem origo ROM přes LG mobile updater, a to tak že jsem bez baterie dal udělat obnovu, Měl jsem Zeus a takto se mi nahrála origo ROM. NEPOZNAJÍ TO??? :oops: :oops: :oops:
STOCK

Uživatelský avatar

endoskop
Androiďák!
Příspěvky: 672
Registrován: pát 06. črc 2012 12:43:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Rom: 4.2.2 + root
Bydliště: Ficoland
Kontaktovat uživatele:

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od endoskop » čtv 06. pro 2012 15:20:45

Konečne sa mi podarilo predať blacka za 100 eur. Pôvodne som ho daval za 170, ale to som bol optimista :D. Nebol to najhorší mobil, ale často ma štvalo spomaľovanie systému a úpne ma dorazilo, keď som ho musel v priebehu 15 minut 2x reštartovať (a to som pozeral len videa cez youtube aplikáciu). Ale treba uznať, že displej mal dobrý.
Staršie mobily -> Android: LG P970 Optimus Black (11/2011) -> Samsung Galaxy Nexus (12/2012)

Uživatelský avatar

Michalowic
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: pát 11. bře 2011 16:37:01
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: honor 7
Twitter: michalowic_
Rom: stock (b170)
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od Michalowic » pon 10. pro 2012 10:49:01

1pepino píše:Zdravím bleckaři.
Po roce a půl častého používání mě odchází tlačítko power. Myslel jsem si, jestli to není třeba ROM, ale nainstaloval jsem oficiální ROM a dělá to stále. Zajímavé je, že když mám telefon v nabíječce, tak to šlape - nechápu!!! :no: Takže můj miláček jde na reklamaci. Mám jeden dotaz, nainstaloval jsem origo ROM přes LG mobile updater, a to tak že jsem bez baterie dal udělat obnovu, Měl jsem Zeus a takto se mi nahrála origo ROM. NEPOZNAJÍ TO??? :oops: :oops: :oops:
Já nahrál přes SFT tuhle ROMku http://depositfiles.com/files/k9fdfbo7t a v servisu nic nepoznali, jen udělali nějakou aktualizaci (nevím jakou, nezkoumal jsem to .. hned jak mi telefon přišel, tak jsem tam dal Zeuse :lol: )
Reklamoval jsem ho mimochodem kvůli tomu samému problému, co ty - tlačítko power občas fungovalo, občas ne, v nabíječce většinou jo. Postupně fungovalo už jenom pokud jsem stiskl pravý horní roh telefonu mezi prsty .. asi prostě špatnej kontakt mezi tlačítkem a základní deskou. Každopádně na reklamaci tlačítko vyměnili a zas frčím.. 8-)


1pepino
Stálý androiďák
Příspěvky: 141
Registrován: stř 27. črc 2011 23:01:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG D605 Optimus L9 II

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od 1pepino » pon 10. pro 2012 14:55:04

Díky za info. Telefon mám již na reklamaci. Jsem zvědav, jak to dopadne. Já jsem udělal obnovu a ze ZEUSE se mi tam nahrála origo ROM. Pak dám vědět, jak jsem dopadl.
STOCK


Yaris0706
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 15. říj 2011 11:18:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black
Rom: IZS v1.1

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od Yaris0706 » pon 17. pro 2012 17:22:28

Zdravim,
mam problém ohledně ukládání fotografií i videa na kartu a spouštění her.
Problém je (nejspíše) v mojí paměťovce kterou jsem kupoval před cca 2 měsíci.
Konkretně Kingston micro SDHC karta 32GB Class 10 bez adaptéru kupovaná u Mironetu. Vyfotim fotku nebo natočim video a když jdu do galerie tak vidim pouze šedé čtverce místo fotek, když mačknu na danou fotku napíše to Load failed!
Dělá mi to jak u foťaku od LG tak i u instalovaného Camera ZOOM FX. Podobné je to i u her, který bud nespustim nebo prostě padaj na plochu.
Když ale vložim 2 GB paměťovku kterou jsem dostal k telefonu, žadné problémy nejsou.
Píši tu prtž vim, že pár lidí už tu psalo že mají stejnou kartu jako já a vše je v pořádku, vypadá to asi na vadný kus, ale ted nevim jestli tuhle prodat (jenže jestli fakt vadná tak nevim) a jít radši do Class 4 nebo menší kapacity. Prostě si myslim že Black ji neutahne a nějak si nerozumí. Reklamaci nevěřim že mi uznaj, ani nevim jak bych jim to popsal a karta jinak nějak viditelně poškozena není.
Mam Blacka Zeus v7 (2.3.4.) dík

Uživatelský avatar

pk76
Robot
Příspěvky: 1214
Registrován: stř 04. led 2012 19:07:59
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Mi Note 2 128GB Global
Mobil 2 / ROM: LG G2
Tablet: Nexus 7 II
Rom: MIUI

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od pk76 » pon 17. pro 2012 18:16:32

Zkoušel jsi kartu naformátovat jak v telefonu tak i normálně v PC?


Yaris0706
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: sob 15. říj 2011 11:18:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black
Rom: IZS v1.1

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od Yaris0706 » pon 17. pro 2012 19:09:56

pk76 píše:Zkoušel jsi kartu naformátovat jak v telefonu tak i normálně v PC?
Jojo 2x v počítači jsem jí formatoval určitě a v telefonu taky (normal pravim tačítkem na kartu na kartu a formatovat). Vim že jsem to zkoušel formatovat na NTFS, kde jsem se pak dočetl že paměťovky jsou jen v FAT 32 proto jsem se divil proč mi to nejde změnit. Každopadně po naformatování byl chvilku klid a pak to začalo znovu blbnout.


l1012
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 12. lis 2012 8:59:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od l1012 » ned 30. pro 2012 12:30:29

Zdravím,
tak jsem tu zpět. Takže problém s psaním SMSek pokračuje i po doinstalování jiné klávesnice viz. výše. A mám další problém. Z ničeho nic začíná samovolně vyjíždět spodní výsuvná lišta (aplikace, zprávy atd.) a to tak že mám nejednou několik stejných lišt nad sebou. Že by nějaký vir?

Uživatelský avatar

prassat
Androiďák!
Příspěvky: 344
Registrován: ned 04. bře 2012 20:09:12
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black P970
Mobil 2 / ROM: LG L9 II

Re: LG P970 Optimus Black

Příspěvek od prassat » ned 30. pro 2012 15:42:16

l1012 píše:Zdravím,
tak jsem tu zpět. Takže problém s psaním SMSek pokračuje i po doinstalování jiné klávesnice viz. výše. A mám další problém. Z ničeho nic začíná samovolně vyjíždět spodní výsuvná lišta (aplikace, zprávy atd.) a to tak že mám nejednou několik stejných lišt nad sebou. Že by nějaký vir?
Kamaráde, ty máš koukám furt problém kolem těch SMSek... (nějaké problémy ti začly po upgradu z 2.2.2. na 2.3.4.).
Možná bych zkusil změnit ROM (z officiálních romek buď 2.2.2. V10i nebo 4.0.4 ICS V30B)
LG L9 II - Stock ROM 4.1.2 + ROOT + CWM
LG Optimus BLACK: Přehrání ROM, ROOT http://androidforum.cz/za-ate-nici-jak- ... 35866.html

Odpovědět

Zpět na „LG Optimus Black (P970) - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti